بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
تعامل روابط عمومی الکترونیک و رسانه ترکیبی تعاملی
اسلاید 4 :
چکیده
در سال 1996 میلادی دیوید وایز در دانشگاه MIT تعریف " تلوزیون پیشرفته " را در کتابی تحت عنوان " مسایل مربوط به فناوری های پیشرفته تلوزیونی" به همراه موضوع تراکم فناوری ها و پردازشهای سیگنال و انتقال ، شرح داد تا نشان دهد میتوان محتوی تلوزیون را از راه دور مدیریت کرد . در این نوشته نتیجه گرفته شد که 4 عمل را در تلوزیونهای پیشرفته میتوان انجام داد :
1 . زمان بندی
2 . آدرس پذیری
3. تعامل با مخاطب
4 . همکاری در محتوی
رسانه نیازمند دو چیز است : 1. مخاطب 2. پیشرفت.
این نیاز با گذر از نسلهای تلوزیون در حال تحقق در ابعاد سراسری است.
اسلاید 5 :
مقدمه
رسانه ترکیبی تعاملی با ایجاد بستری مجزا از بسترهای قبلی ارتباطی به ایجاد نوع جدید از شبکه های ارتباطی خواهد انجامید که بر روی آنها هزاران کاربرد و انواع محتوی جریان میپذیرد.
این رسانه ها در بیشتر نقاط دنیا توسط برودکسترها و با همکاری شرکتهای مخابراتی در حال گسترده شدن هستند که به دلیل پشتوانه قوانین محلی در سالهای نزدیک بطور فزاینده رشد خواهند کرد.
یکی از کاربردهای این شبکه ها ایجاد تغییر اساسی در نظام مطالعات اجتماعی و تعاملات رسانه ای است .
در حال حاضر سیستم های نظر سنجی و رای گیری مبتنی بر خدمات مخابراتی مانند تلفن و پیام کوتاه است اما این ابزارها دقیقا چیزی نیست که بتواند یک رسانه را به اهدافش برساند .
به عبارتی ابزار تعامل رسانه با مخاطب چیزهایی غیر از خود رسانه است.
رشد رسانهای به نام تلوزیون که اثری گلوله ای بر مخاطب داشت و کاربردهای آن در راه اندازی و هدایت جریانهایی بعد از جنگ جهانی دوم کاملا مشهود شد . امروزه نیز اصلی ترین رسانه عمومی به شمار میرود که میتواند نوع جریانهای سیاسی جهان را تغییر دهد . در آن زمان که رسانهها محدود و محلی بودند بازخورد گرفتن از مخاطب میتوانست اهمیت خاصی نداشته باشد اما عصر تک بعدی و محلی بودن رسانه ها به پایان رسیده و رسانه ها برای ادامه تاثیر گذاری و ادامه بقا به نگه داشتن مخاطب نیازمندند که لزوم این کار جلب نظر و اعمال نظر مخاطب را میطلبد.
در آینده نزدیک می توان ابزار بسیاری مانند سیستم نظر سنجی را از زیرساختهای مخابراتی به سمت تلوزیون تغییر داد و علاوه بر کم کردن هزینه مخاطب ، میتوان سلامت رای گیری و نظر سنجی ها را افزایش داده و مخاطبین واقعی هر برنامه را در رای گیری ها به مشارکت دعوت کرد.
این فرآیند کمک میکند تا روابط عمومی بداند برای محتوی بعد از پخش چه اتفاقی رخ میدهد و آیا کاربر مورد نظر ، آن را دیده است؟
با استفاده از این ابزار میتوان از تلوزیون بعنوان یک فروشگاه عرضه مستقیم کالا استفاده نیز استفاده کرد و با درگاه پرداخت نیز در ارتباط باشد.
رسانه تعاملی و ترکیبی در فضای ارتباطات امکان نوینی است که مستقل از تمام محیطهای قبلی میتواند خدمات را در هر محلی که هستید به شما بدهد و این یعنی ورود سازمانهای برودکستر به فضای مجازی که خود نوید دهنده ایجاد بستری نوین برای اطلاع رسانی است
اسلاید 6 :
تاریخچه تلوزیون
اولین تلوزیون در سال 1884 یعنی حدود 127 سال قبل خلق شده است . این ایده توسط فردی به نام Nipkow مطرح شد و هیچگاه نمونه ای برای آن ساخته نشد.
حدود سه سال بعد یک نمونه تلوزیون به نام spinning disk ارایه شد که شیوه کاری خلاقانه داشت. روسینگ که سازنده این نمونه بود در جریان انقلاب بولشویک 1917م ناپدید شد، ولی زوریکین که شاگرد وی بود بعدا برای RAC کار کرد تا یک تلویزیون الکتریکی بسازد. نهایتا نیز در تاریخ 30 اکتبر 1925 یک نمونه نهایی از تلوزیون الکترومکانیکی ساخته و توسط BBC به کار گرفته شد.
بعد از ساخت نمونه های کاتدی یا همان نمونه های لامپی توسط فردی به نام Werner Flechsig از آلمان با تزریق فسفر داخل لامپ یا همان پشت صفحه نمایش به تلوزیون رنگی تبدیل شد و تا سالها تصاویر تلوزیون های لامپی رنگی بود
اسلاید 7 :
تلوزیون، مفاهیم، اصطلاحات
تلوزیون : بنا به تعریف رسانه یا همان مدیا شامل فرستنده ، محیط ارسال و گیرنده است. و در مجموع شبکه های تلوزیونی به کل سیستم ارسال و دریافت امواج "تلوزیون" گفته میشود . اما در اصطلاح عمومی تلوزیون به معنای دستگاه گیرنده آن بکار میرود که این اصطلاح برای ما کاربرد ندارد. پس واژه تلوزیون به معنای شبکه ارسال دریافت و "دستگاه تلوزیون" بمعنای دستگاه گیرنده یا همان تلوزیون خانگی خواهد بود.
تلوزیون تعاملی : به رسانه ارایه شده از طرف برودکسترها گفته میشود که از طرف گیرنده بازخورد در لحظه دریافت میکند. این باز خورد نوع ارسال پیام را تحت تاثیر قرار میدهد.
اسلاید 8 :
تعالی سازمانی در سازمانهای رسانهای
چرا سازمانهای رسانه ای به تعامل نیاز دارند؟ و یا بهبود در سازمانهای رسانهای به چه کار می آید ؟
آیا این سازمانها که ابزار روابط عمومی هستند خود توانسته اند به اهداف یک روابط عمومی نوین یا همان روابط عمومی الکترونیک دست یابند؟
تعریف
بهبود سازمان عبارت است از فرآیند تغییر و توسعهی برنامهریزی سازمان با استفاده از دانش علوم رفتاری.
در این تعریف سه نکته وجود دارد:
1 . بهبود سازمانی تلاش برنامه ریزی شدهای است که شامل ابداعات تصادفی نمیشود.
2 . قصد اصلی بهبود در سازمان، ترقی و پیشرفت است و شامل تغییراتی که از سازمانهای دیگر تقلید شده یا در اثر فشارهای خارجی باشد نمیشود.
3 . به جای این که بر اساس ملاحظات مالی و فنی باشد، مبتنی بر علوم رفتاری مانند روانشناسی و جامعهشناسی است.
با توجه به این تعریف اگر سیستم دستی سوابق پرسنلی، با یک سیستم کامپیوتری جایگزین شود، بهبود سازمانی تلقی نمیشود؛ چرا که این تغییر و دگرگونی بیشتر در اثر فشار تکنولوژیک است. تغییری که بر اساس مصوبات دولت به عمل آید نیز به دلیل این که ناشی از یک فشار خارجی است، بهبود سازمانی محسوب نمیشود (گریفن ، 1379، ص۵37).
اسلاید 9 :
آیا سازمانهای رسانهای به مخاطب نیازمندند؟
در عصری که اطلاعات به صورت رایگان در دسترس همه قرار دارد و آگهی دهندگان راههای گوناگونی برای پخش پیامهای بازرگانی خود دارند، یک روزنامه از چه راهی باید سود ببرد؟ مطبوعات برخلاف کاسبیهای دیگر وقت چندانی را صرف مشتریان خود نمیکنند، آنها همیشه با مشتریان خود مناسبات نامتعارف داشتهاند اما رشد و موفقیت مطبوعات وابسته به جامعهای است که در آن فعالیت میکنند و این مشتریان هستند که باعث میشوند آنها رشد کنند یا ورشکسته شوند. از طرف دیگر، در دنیای روزنامهنگاری داشتن استقلال رای یک موفقیت بزرگ است ولی کم شدن خوانندگان و مشتریان میتواند استقلال آنها را به خطر بیندازد (میلر ،1380، ص2).
سازمانها امروزه پدیدههای مستقلی نیستند که بتوانند در یک محیط پایدار به فعالیت خود بپردازند. آنها با چالشهای عظیمی روبرو هستند. ابزارهای ارتباطی از زمان "گوتنبرگ" دستخوش تغییرات شدیدی شده است. رهبران و مدیران رسانهها باید در فکر سازگاری و هماهنگی با این تحولات باشند (میلر،1380، ص2).
آگهیهای تجاری یکی از منابع درآمد روزنامهها هستند که به سادگی توسط دیگر رسانههای رقیب شکار میشوند. از سوی دیگر رسانه ها نمیتوانند به راحتی مردمی را که به تلفن همراه، کامپیوتر، اینترنت و . خو گرفتهاند، راضی کنند و به سوی خود جذب کنند (میلر،1380، ص 2).
شالوده و اساس کار سازمانهای قرن 21 وفاداری به مشتریان است. پایه و اساس خدمت به مشتری نیز کیفیت خدمات است. اما کیفیت خدمات در اثر وفاداری کارکنان و رضایت شغلی آنها حاصل میشود؛ بنابراین یک چرخه به وجود میآید ( ریک وگسکه،1380، ص 68 ) .
اسلاید 10 :
کارکردهای اقتصادی رسانه تعاملی در روابط عمومی الکترونیک
رسانه چه چیزی را به آگهی دهنده و روابط عمومی میفروشد؟
رسانههای رسانه ای زمان و فضا را به آگهي دهندگان ميفروشند و یا به عبارتی سازمانهاي رسانهاي دسترسي به مخاطبان را به صاحبان اگهي ميفروشند.
چرا تفکیک مخاطبین مهم است ؟
مبلغي كه تلويزيون يا مطبوعات مطالبه ميكند بيش از آنكه به اندازه ، حجم و مدت زمان پيام بستگي داشته باشد به تعداد و ويژگيهاي مخاطبان رسانه ها بستگي دارد.
اسلاید 11 :
تجارت در تلوزیون دیجیتال
تجارت تلوزیونی یا همان TV commerce دارای ابعاد خاص اما مشابه با تجارت های دیگر است . تجارت تلوزیونی یکی از زیر شاخه های تجارت الکترونیکی است که خود میتواند ورای این نوع تجارتها انواع دیگر تجارت الکترونیک را زیر پوشش خود بگیرد . اصلی ترین زیر مجموعه این تجارت نوع سیار آن یا همان تجارت موبایلی است. تلوزیون در هر مکان و با هر وسیله ای که در دسترس باشد میتواند با ایجاد تعامل با کاربر وی را در جریان یک رویداد قرار داده و شخص در این حالت بیشتر علاقه به خرید و یا تاثیر پذیری خواهد داشت.
در شکل فعلی تلوزیون عملا فرد نمیتواند واکنشی به تبلیغ نشان دهد و یا در صورت لزوم نمیتواند ادامه رشته ارسال پیام و دریافت و تاثیرپذیری را به انتها برساند . در تلوزیونهای فعلی صرفا یکسری آگهی و پیام با مزمونهای مختلف نمایش داده میشود که این تاثیر نمیتواند تاثیر واقعی و ادامه دار بگذارد اما در تلوزیونهای تعاملی خط ارتباط با مشتری و مخاطب ادامه دار خواهد شد و چه بسا این موضوع بتواند در محتوی اصلی نیز وارد شود. یعنی یک مخاطب میتواند در هنگام پخش اخبار بخش مورد علاقه خود را بصورت تعاملی با جزییات بیشتری ببیند. به این صورت که میتواند در هنگام پخش اخبار سیاسی با انتخاب گزینه های مربوط به فیلم های خبری آن بخش و یا قسمتهایی از اخبار را دریافت کند که در حالت عادی قابل ارایه نبوده به دلایلی مانند کم بود وقت از بخش اصلی حذف شده اند .
این ابزار به روابط عمومی کمک میکند با یکی از پر مخاطبترین رسانه ها به تجارت مشغول شود و یا به عبارتی تلوزیون از یک پنجره شیشه ای سرد به یک درگاه موثر درارتباط با مشتری تبدیل خواهد شد .
اسلاید 12 :
تعامل با کاربران در تلوزیون
سطوح تعامل با کاربر بر مبنای تاثیر پذیری از کاربر مستقیم در 3 سطح تقسیم بندی میشود . (KunertTibor.2009)
سطح اول : تعامل سطح پایین
در این سطح تلوزیون با کاربر تنها در خصوص روشن و خاموش کردن ، کم و زیاد کردن صدای تلوزیون و نهایتا تغییر کانالها تعامل دارد . دستی و یا ریموت کنترلی بودن هم تفاوتی در تعامل در این سطح ندارد .
سطح دوم : تعامل متوسط
در این سطح تعامل با تلوزیون کاربر میتواند محتوای را تا سطح کمی بر اساس تمایل خود انتخاب کند. مانند ویدئو درخواستی یا VOD .
سطح سوم تعامل : تعامل سطح بالا
در تلوزیونهای تعاملی سطح بالا کاربر میتواند مستقیما با برنامه های زنده تعامل داشته باشد .
بعنوان مثال رای گیری های آنلاین میتواند مستقیما از طریق تلوزیون انجام شود . در این سیستم با نمایش پیامی بر روی تلوزیون کاربر میتواند از میان گزینه ها انتخاب کند .در این شیوه کاربر به سوالات از پیش مشخص شده پاسخ میدهد و نظرسنجی ها میتواند از این روش به سرعت انجام شود. در این سیستم نیازی به نرم افزار خاصی از سوی اپراتور پخش کننده نیست و تصاویر میتوانند از طریق جعبه تنظیم با کاربر تعامل برقرار کنند. این تعامل میتواند در ابعاد مختلفی باشد مانند ارسال متن و یا پاسخ به گزینه های در هنگام نمایش. کنترل این سیستم میتواند بصورت محلی باشد و نیازی به یک سیستم سراسری در تمام نقاط تحت پوشش آن برنامه و یا شبکه نمیباشد.
اسلاید 13 :
در تصویر میتوانید تصویر یک ست تاپ باکس( جعبه تنظیم) تعاملی مربوط به شرکت مخابراتی نوکیا را ببینید.
اسلاید 14 :
ابزار تعامل با مخاطب در تلوزیون
رسانه ها گذشته از آنکه ابزار تعامل و نزدیکی با مخاطب هستند خود نیازمند رسیدن به سطوح بالایی از تعامل با مخاطب میباشند که باید در راستای اهداف تعیین شده تعاملات خاصی بصورت سراسری و محلی با مخاطب داشته باشند.
پیام کوتاه SMS
کاربردهای پیام کوتاه شامل موارد ذیل است:
- پیام کوتاه به منظور گفتگو به صورت زيرنويس تلويزيوني
- پاسخ به سوالات و مسابقات تلويزيوني،
- راي گيري يا نظرسنجي
- درخواست دريافت خبر از شبكه هاي خبري
- درخواست اعلام زمان شروع برنامه
مزایای پیام کوتاه :
حذف مشکلات تماس تلفنی ، كم هزينه بودن، عدم اشغال خط تلفن مراکز و کاربران و عدم نگراني در صحيح صحبت كردن مخاطب .
معایب :
- هزینه دار بودن با عث عدم علاقه مخاطبین به شرکت در این نظر سنجی ها در طی زمان میشود .
- برخوردار نبودن همه مردم از تلفن همراه يا سرويس پیام کوتاه .
- علاقه كمتر افراد مسن و كم سواد نسبت به اين سرويس .
- عدم تفکیک مخاطبان براساس زمان برنامه.
- امکان شرکت افرادی که یک برنامه را هرگز ندیده اند .
- اشتباه کاربر در ارسال پیام ها .
- مستقل نبودن تلوزیون از سایر زیر ساختهای ارتباطی و مشخص بودن همکاری بخشها.
- امکان ارسال پیامهای انبوده از طریق درگاه های عمومی و موارد دیگری که بر اساس آن میتوان نتیجه این نظر سنجی ها را تحت تاثیر قرار داد
اسلاید 15 :
رسانه تعاملی برودکست تحت شبکه
در این تلوزیونها از تهیه محتوای تعاملی و شبکه زیر ساخت اپراتورهای مخابراتی گرفته تا مدیریت حقوق دیجیتال و پرداختهای الکترونیک دیده شده است که در تمام مراحل بخشی از کار در ارتباط با کاربر است و این کاربردها تعاملی بودن آن را میرساند .
تشریح زیر ساخت
- مرکز توزیع محتوی
- مرکز پخش زنده تلوزیون
- بخش رسانه تعاملی تحت شبکه
- مدیریت حقوق دیجیتال
- بخش تجمیع منابع اینترنتی
- بخش میان افزار
- سرورهای چند تصویری
– اپراتور سیگنال رسانی و خطوط برگشتی
- شبکه های خصوصی
- اینترنت
- کاربران سیار
- کاربران ثابت
اسلاید 17 :
نحوه تعامل با مخاطب
تعامل با مجموعه فیزیکی دستگاه تلوزیون
تعامل با محتوی لینک شده به تلوزیون
تعامل با محتوی
چالش
عمیق ترین حالت تعامل با "محتوی" برنامه تلوزیونی (Interactivity with TV program content ) چالش برانگیز است . این موضوع به این دلیل است که سازندگان برنامه عقیده دارند برنامه خود باید دارای تغییرات باشد و مخاطب نباید در داخل آن اختلال ایجاد کند . به همین دلیل روشهایی که در ساخت برنامه ها مورد استفاده است بیشتر تعامل را در مراحلی قرار میدهد که خودشان از کاربر بخواهند این کار را کند .
مانند نمونه های زیر :
مثال 1 : ارسال پیام کوتاه توسط مخاطب برای انتخاب پاسخ درست به سوال .
مثال 2 : تماس تلفنی برای پیش بینی برنده برنامه زنده .
متال 3 : شرکت در بازی های HUGO . در این روش فرد طی تماس تلفنی با استودیو میتواند با استفاده از صفحه کلید تلفن شخصیتهای بازی را هدایت نماید .
اما این تعاملات برای تلوزیون های تجاری مفید و کافی نیست چراکه آنها برای بقای مشتری و مخاطب باید خدماتی بسیار بیش از این ارایه نمایند. خدماتی که آنها لازم دارند تحت عنوان advanced interactive technologies معنا میشود .
اسلاید 18 :
سیستم های توزیع محتوا
سیستم های توزیع محتوا در حقیقت مشخص کننده کلیت جایگاه شبکه توزیع هستند و آشنایی با آن مانند آشنایی با سیستم چاپ برای متخصصین روابط عمومی لازم است
مدلهای توزیع محتوا دارای سه لایه وابسته میباشند که هر کدام دارای یزر سیستم های دیگری میباشد شامل :
- مدیریت
– انبار محتوی
– پخش زنده
– بازپخش
. دسته بندی
– ارسال بطور زنده
- رسانه تعاملی تحت شبکه
– تلوزیون اینترنتی و موبایل
. توزیع و برگشت
– فیبر نوری
– توزیع زمینی و ماهواره ای
– توزیع مبتنی بر پروتکل اینترنت
اسلاید 19 :
نمونه هایی از تلوزیونهای پیشرفته تعاملی
- Google TV گوگل تی وی
تلوزیون اینترنتی گوگل یک زیر ساخت هوشمند مبتنی بر اینترنت است که در سال 2010 از طرف کمپانی گوگل ارایه شده است . این زیر ساخت در محصولات شرکتهای تولید کننده سخت افزار به کار می رود و محصول مشترکی بود از کمپانی های : Google, Intel, Sony and Logitech
این تلوزیون مبتنی بر سیستم عامل گوگل کروم است و قابلتیهای تعاملی را در فضای تلوزیونهای اینترنتی نمایش میدهد . چند شرکت محدود پخش محتوی اقدام به استفاده از این سیستم برای پخش محتوی کرده اند. این سیستم در حال حاظر یک سیستم مستقل نبوده و به همراه تلوزیون معمولی در دستگاه گیرنده به کار میرود.
مزایا
1 - گول تی وی به شما امکان جستجو در میان برنامه ها از طریق دستگاه تلوزیون را میدهد.
2 – تغییر حالت – سوئیچ کردن – بین تلوزیون و web دون نیاز به تغییر ورودی .
3 – استفاده از اینترنت بعنوان یک کانال تلوزیونی .
4 – امکان نصب و استفاده از نرم افزارهای کاربردی . این نرم افزارها میتواند کار شما را در تلوزیون آسان کنند و نیز میتوانید از نرم افزارهای رایانه ای همزمان در این سیستم استفاده کنید .
5 – استفاده از تلفن همراه بعنوان ریموت کنترل : میتوانید از زیر ساخت مشابه برای تعامل استفاده کنید .
6 - استفاده از صفحه تلوزیون بعنوان نمایشگر تلفن همراه . انتقال اسکرین .
7 – شبیه سازی وب برای تلوزیون .
8 – تعامل همزمان و به اشتراک گذاری برنامه های تلوزیونی با امکانات اینترنتی .
9 – ساخت صفحه خانگی homepage برای تلوزیون .
10 – امکان متوقف کردن و یا مرور مجدد برنامه های تلوزیونی.
11 – امکان ضبط همزمان برنامه ها .
12 – امکان ضبط ، ارسال و دریافت پادکست از طریق تلوزیون.
13 – امکان جستجو و تماشای عکس از طریق تلوزیون .
14 – به روزرسانی خودکار .
اسلاید 20 :
Apple TV
اپل تی وی یک گیرنده رسانه های دیجیتال شامل زیر ساخت نرم افزاری و سخت افزاری یکپارچه است که توسط کمپانی اپل تولید و فروخته میشود .
هرچه در آی تیونز دارید، در تلوزیون خانگی هم دارید. اپل تی وی وسیله ایست که شما را به آسانی به سیستم آی تیونز ارتباط میدهد و میتوان فیلمها، عکسها، پادکست و فیلمهای خود را در تلویزیون خانگی خود به نمایش بگذارید که برای این کار از حساب شما مبالغ را شارژ میکند.
اپل تیوی دارای قابلیت وایفای بوده و این به خودیه خود یک نکتهٔ مهم است. ویژگی دیگرآنکه از طریق وای فای ۸۰۲.۱۱ به سرعت قابلیت تطبیق با آیتونز از طریق هر دستگاه مک یا پی سی در خانه را دارد .
مزیت دیگر اپل تی وی امکان استفاده از منابع داخلی برای نمایش است. یعنی با این وسیله می توان از روی هر وسیله قابل اتصال به سیستم یک تصویر خوب دریافت کرد.
قابلیتهای تعاملی این وسیله مبتنی بر نرم افزارهای آن است که منحصرا توسط اپل ارایه میشود .