بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

معرفی۱۲ سامانه علمی وزارت بهداشت با سرنام کلی نوپا (نظام نوین اطلاعات)وسامانه منبع یاب

اسلاید 2 :

نظام نوین اطلاعات پژوهش پزشکی ایران (نوپا)، مجموعه ای از شیوه ها و سامانه های اطلاعاتی دربرگیرنده اجزای نظام پژوهش علوم پزشکی کشور شامل پژوهشگران و نویسندگان مقالات، طرح های تحقیقاتی، پایان نامه ها، مقالات، مجلات، کتاب ها، پروانه های ثبت اختراعات و سایر موارد مرتبط است. این نظام که به اختصار(نوپا) نامیده می شود شامل 12 سامانه اطلاعات علمی پژوهشی است که 12 خدمت نوین پژوهشی را در دوازدهمین دولت خدمتگزار به پژوهشگران علوم پزشکی کشور ارائه می نماید. در این راهنما 12 سامانه اطلاعاتی کاربردی نوپا به طور مختصر معرفی می شوند.
1.کتابخانه ملی پزشکی ایران
2.بانک اطلاعات پایان نامه های علوم پزشکی
3. پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور
4. سامانه مشابهت یاب
5. سامانه علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور
6. سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه (مداد)
7. بانک مقالات پزشکی ایران
8.بانک اطلاعات نشریات علوم پزشکی کشور
9. فهرست مجلات نامعتبر و جعلی
10. سامانه علم سنجی اعضای هیأت علمی
11. سامانه منبع یاب (Resource finder)
12. بانک اطلاعات طرح های تحقیقاتی علوم پزشکی کشور
پژوهش های پزشکی ایران

اسلاید 3 :

(کتابخانه ملی پزشکی ایران) با نام Iranian National Library of Medicine یا INLM دسترسی پژوهشگران را به انواع متنوع منابع اطلاعاتی پژوهشی ملی کشور شامل کتاب ها، مقالات ، پایان نامه ها، طرح تحقیقاتی، مجلات و غیره فراهم می کند. این کتابخانه الکترونیک مجهز به یک موتور جستجوی متمرکز است که همه این منابع را جستجو، بازیابی و ارائه می کند
کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی کشور

اسلاید 4 :

بانک اطلاعات پایان نامه های علوم پزشکی کشور مجموعه دربرگیرنده حدود 300 هزار پایان نامه انجام شده مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور از ابتدا تاکنون است. امکان جستجوی این پایان نامه ها بر اساس نام پدیدآور، عنوان، کلید واژه، استاد مشاور و استاد راهنما و غیره در آدرس thesis.Research.ac.ir وجود دارد.
اطلاعات این بانک در حال حاضر هر یکماه یکبار روزآمد شده و آخرین پایان نامه دفاع شده در دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مقاطع کارشناسی ارشد، دکترای عمومی، تخصصی، فوق تخصصی، فوق تخصصی و ph.D در آن وارد می شود.
بانک اطلاعات پایان نامه های علوم پزشکی کشور

اسلاید 5 :

پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور با هدف انتشار، گردآوری و اشاعه اخبار حاصل از تحقیقات نظام سلامت در کشور در آدرس news.research.ac.ir راه اندازی شده است. هدف از راه اندازی این سامانه، انتشار سریع اخبار مستند و مبتنی بر شواهد از پژوهش های سلامت کشور به روشی امن، صحیح و سریع با دسته بندی های مناسب و برای ذینفعان و گروه های هدف مشخص است. در واقع یکی از کارکرد های این سامانه، برقراری ارتباط بین محققان و مردم و سایر ذینفعان جامعه از طریق انتقال پیام و ترجمان دانش منتج از طرح های تحقیقاتی است.
پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور

اسلاید 6 :

موضوع سرقت و دستبرد علمی، متاسفانه آفت گریبان گیر مجامع علمی، خصوصا جوامع جوان پیشرو شده است. لازم است تا پژوهشگران با دسترسی به ابزارهای توانمند مشابهت یابی و بررسی سرقت علمی، بتوانند قبل از ارسال مقاله به مجلات مورد نظر خود، نسبت به مشابهت یابی اقدام و در صورت وجود، مصداق سرقت علمی (plagiarism) را در آن بررسی نمایند.
با هدف فراهم سازی دسترسی پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی کشور، سامانه مشابهت یابی و بررسی سرقت علمی مقالات (paper plagiarism checkers) در آدرسppc. Research پیاده سازی و اجرا گردیده است. پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی کشور می توانند با دریافت شناسه و رمز عبور محیط شخصی خود در سامانه، نسبت به بارگزاری فایل مقاله انگلیسی خود اقدام نموده و سپس گزارش مشابهت یابی آن را لحظاتی بعد دریافت نمایند.
سامانه مشابهت یاب

اسلاید 7 :

رصد اطلاعات و شاخص های علم سنجی و عملکردی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، یکی از اصول پایش مداوم فعالیت های پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور محسوب می شود.سامانه علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور(Universities cientometries Informion Database)با هدف رصد، ثبت، نمایش و تحلیل اطلاعات و شاخص های علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور طراحی و هم اینک در آدرس (used.research.ac.ir)قابل دسترسی است.
سامانه علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور

اسلاید 8 :

سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه (مداد) در بر گیرنده فرآیند و محصول نشر کتب دانشگاهی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور است. این سامانه در برگیرنده اطلاعات تمام کتب منتشر شده دانشگاه های علوم پزشکی کشور از ابتدا تا کنون است. در حال حاضر بیش از 4000 عنوان از این کتب در سامانه درج شده است. از هر کتاب، اطلاعات اصلی شامل عنوان، شابک، نویسندگان، اندازه و شمارگان کتاب، موضوع ، سرفصل مطالب، عکس روی جلد و غیره قابل مشاهد و بازیابی است.
در آینده امکان خرید پستی و الکترونیک کتاب ها نیز از طریق همین سامانه فراهم خواهد شد
سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه (مداد)

اسلاید 9 :

بانک مقالات پزشکی ایران(Literature Lranian Database of Medical )در برگیرنده تمامی مقالات منتشر شده در مجلات علمی پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتدا تا کنون است.
در حال حاضر در این بانک، اطلاعات و متن کامل بیش از 200 هزار مقاله منتشر شده در مجلات علمی – پژوهشیعلوم پزشکی کشور قابل دسترس است.در صفحه اصلی این بانک در آدرس
idml . research.ac.irامکان جستجوی عنوان، چکیده، کلید واژه و نویسندگان مقالات مندرج در این بانک وجود دارد.این بانک به طور خودکار اقدام به رصد و درج روزانه مقالات منتشر شده در مجلات علمی- پژوهشی کشور می نماید به طوری که هر مقاله پس از نشر در سایت مجله، به طور خودکار در این بانک درج می شود. جستجو در این بانک، منبع خوبی برای دستیابی به مقالات منتشر شده در مجلات علمی- پژوهی داخل کشور محسوب می شود.

اسلاید 10 :

بانک اطلاعات نشریات علوم پزشکی کشور با هدف ارائه کامل اطلاعات مجلات دارای رتبه علمی پژوهشی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل عنوان، شاپا، آدرس وب، آدرس ایمیل، آدرس پستی، نام صاحب امتیاز، مدیر مسئول، سردبیر و ناشر مجله، تاریخ اعتبار، موضوع و بانک های اطلاعاتی نمایه کننده مجله، طراحی و در تاریخ اول خرداد 1396 به طور رسمی رونمایی شده است. در حال حاضر اطلاعات بیش از410عنوان مجله علمی- پژوهشی کشور در حوزه وزارت بهداشت، در این بانک با آدرس journals.research.ac.ir موجود و قابل بازیابی لحظه ای است.
یکی از امکانات این سامانه، دسترسی به فهرست به روز مجلات نمایه شده وزارت بهداشت در بانک های اطلاعاتی ISI , pubmed, scopusاست به نحوی که می توان با انتخاب گزینه (نمایه)نوع بانک اطلاعاتی مورد نظر را مشخص و به فهرست مجلات علمی پژوهشی نمایه شده کشور در بانک اطلاعاتی مربوطه دست یافت.
بانک اطلاعات نشریات علوم پزشکی کشور

اسلاید 11 :

مجلات علمی همواره در زمره مهمترین ابزار نشر و دریافت دانش روزآمد در حیطه های موضوعی مختلف محسوب شده اند. متاسفانه این رسانه در سال های اخیر به شکلی فزاینده مورد سواستفاده سودجویان در محیط وب قرار گرفته است به گونه ای که در بسیاری از موارد این افراد با راه اندازی وب سایت هایی از مجلات جعلی و نامعتبر اقدام به فریب نویسندگان و دریافت مبالغی از ایشان با عنوان هزینه انتشار مقاله می نمایند. پذیرش و انتشار مقاله در این مجلات اغلب به سرعت و بدون طی فرایند داوری علمی و ادبی صورت می گیرد.
فهرست مجلات نامعتبر و جعلی

اسلاید 12 :

سامانه علم سنجی اعضای هیأت علمی (Database Iranian Scientometric Information ) در سال 1394 با هدف استخراج و نمایش به روز شاخص های علم سنجی اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی ایران، طراحی و در آدرس isid. Research. Ac.ir پیاده سازی و اجرا شده است. اطلاعات و شاخص های به روز علم سنجی حدود 19 هزار عضو هیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیش از 70 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و بیش از 800 مرکز تحقیقاتی در این سامانه وارد شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است.
شاخص های علم سنجی اعضای هیأت علمی که در این سامانه نمایش داده می شود عبارتند از: تعداد مقالات، تعداد استنادات، میانگین استناد به ازای هر مقاله، شاخص h-Index شاخص h-Index بدون خود استنادی، شاخص h-Index بدون خوداستنادی نویسندگان و شاخص h-Index بدون استنادات کتاب ها، این شاخص ها در حال حاضر برای بانک اطلاعاتی Scopus و مجموعه Googl Scholar قابل تهیه و استخراج است. علاوه بر آن، اطلاعات عمومی، آموزشی، علمی و دانشگاهی هر عضو هیأت علمی شامل نام و نام خانوادگی، جنس، سن، عکس، رتبه علمی، رشته و مقطع علمی، رشته و مقطع تحصیلی، CV، کد اختصاصی OrCiD و آدرس صفحه اختصاصی فرد در Googl Scholar نیز در این سامانه ثبت شده و قابل جستجو و مشاهده است.
سامانه علم سنجی اعضای هیأت علمی

اسلاید 13 :

معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دیرباز با خرید کشوری متمرکز، مشترک مجلات، کتب و منابع الکترونیک معتبر علمی شده و دسترسی اعضای هیأت علمی، دانشجویان و پژوهشگران را به آخرین منابع اطلاعاتی علمی، پژوهشی، درمانی و آموزشی شامل هزاران مجله و مقاله، کتاب، فیلم و تصویر، راهنما و دهها بانک اطلاعاتی را فراهم نموده است. همیشه این مشکل برای پژوهشگران وجود داشته است که یک مجله و یا کتاب خاص را در سایت کدام ناشر و در کدام آدرس می توانند بازیابی کنند و اساساً آیا مجله مربوطه، در فهرست مجلات مورد اشتراک وزارت بهداشت است یا خیر. سامانه منبع یاب (Resource Finder) با هدف تهیه فهرست کامل و به روز منابع مورد اشتراک وزارت بهداشت و با هدف فراهم سازی امکان جستجوی لغتی، بازیابی الفبایی و موضوعی مجلات یک ناشر خاص، طراحی و پیاده سازی شده است. از طرف دیگر، این سامانه با ارائه شاخص های ارزیابی مجلات، این امکان را برای پژوهشگران فراهم کرده است تا مجله مناسب برای انتشار مقاله خود را جستجو، بازیابی و انتخاب کنند. در زمان نگارش این متن، سامانه منبع یاب در برگیرنده بیش از 83 هزار عنوان مجله، کتاب، راهنما و منبع علوم پزشکی شامل بیش از 43 هزار عنوان مجله، نزدیک به 40 هزار عنوان کتاب و 300 عنوان راهنما است. امکان جستجوی عنوان مجله یا کتاب در سامانه منبع یاب و ارائه اطلاعات آن شامل عنوان، شاپا و یا شابک، گروه موضوعی، آدرس مستقیم مجله در سایت ناشر و ارائه کننده، Impact Factor نشریه و چارک (Q) آن، CiteScore مجله و چارک (Q) آن، h-Indexمجله، بانک های اطلاعاتی نمایه کننده مجله و
سایر جزییات مجله نیز برای بازدیدکنندگان سامانه فراهم شده است. علاوه بر جستجوی لغتی، امکان جستجوی موضوعی مجلات، کتاب ها و سایر منابع در این سامانه فراهم شده است.
سامانه منبع یاب (Resource Finder)

اسلاید 14 :

بانک اطلاعات طرح های تحقیقاتی علوم پزشکی کشور با هدف رصد طرح های تحقیقاتی انجام شده و در دست انجام دانشگاه ها، مدیریت مالی طرح ها، مدیریت هزینه ها از طریق جلوگیری از انجام طرح های تحقیقاتی تکراری، هم افزایی از طریق انجام طرح های تحقیقاتی مشترک و شبکه سازی و نظارت بر حسن انجام و اعمال اصول اخلاق در پژوهش، طراحی و پیاده سازی است.
بانک اطلاعات طرح های تحقیقاتی علوم پزشکی کشور

اسلاید 15 :

سامانه منبع یاب

اسلاید 16 :

سامانه منبع یاب چیست؟
معاونت تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دیرباز با خرید کشوری متمرکز، مشترک مجالت، کتب و منابع الکترونیک معتبر علمی جهت فراهمسازی دسترسی اعضای هیات علمی، دانشجویان و پژوهشگران به آخرین منابع اطالعاتی علمی، پژوهشی، درمانی و آموزشی بوده است. حاصل این اشتراک منابع الکترونیک علمی، دسترسی به بیش از هزاران مجله و مقاله، کتاب، فیلم و تصویر، راهنما و دهها بانک اطالعاتی است. اکثر این منابع در قالب خرید از ناشرین مختلف بینالمللی صورت میگیرد و هر ناشر در وبسایت خود، دسترسی به تعدادی عنوان مجله، کتاب و یا منبع دیگر را برای کاربران خود فراهم میکند. همیشه این مشکل برای پژوهشگران وجود داشته است که یک مجله و یا کتاب خاص را در سایت کدام ناشر و در کدام آدرس میتوانند بازیابی کنند و اساسا آیا مجله مربوطه، در فهرست مجالت مورد اشتراک وزارت بهداشت هست یا خیر. سامانه منبعیاب با هدف تهیه فهرست کامل و به روز منابع مورد اشتراک وزارت بهداشت و با هدف فراهمسازی امکان جستجوی لغتی، بازیابی الفبایی و موضوعی مجالت یک ناشر خاص طراحی و پیادهسازی شده است. از طرف دیگر، این سامانه با ارائه شاخصهای ارزیابی مجالت، این امکان را برای پژوهشگران فراهم کرده است تا مجله مناسب برای انتشار مقاله خود را جستجو، بازیابی و انتخاب کنند.

اسلاید 17 :

امروزه نمایهنامههای مختلفی از جمله نمایه PubMed, Scopus, Science of Web و . وجود دارند، فهمیدن اینکه یک مجله در کدامیک از این نمایهها قرار دارد و وضعیت مجله از نظر شاخصهای علمسنجی چگونه است فرایند سخت و وقتگیری است، اما با استفاده از این سامانه به آدرس ir.ac.research.rsf://http/و تنها با وارد کردن نام مجله در باکس جستجو، شما بهراحتی میتوانید وضعیت مجله را مشاهده و شاخصهای علمسنجی آن را بررسی کنید.

اسلاید 19 :

همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، این سامانه دارای چندزبانه با عنوانهای جستجوی ساده، جستجوی پیشرفته، جستجوی موضوعی، رتبهبندی اسکوپوس و رتبهبندی ISI و منابع اطالعاتی است که هرکدام از این زبانهها امکانات منحصربهفردی را برای یک جستجوی جامع و کامل در اختیار قرار میدهند، در جستجوی ساده شما میتوانید نام کتاب، مجله، نام ناشر، شماره ISBN/ISSN و یا نام نمایهنامه را انتخاب و نتایج را مشاهده نمایید )نیازی به پرکردن تمامی موارد جستجو نیست و شما فقط با پرکردن یکی از باکسهای جستجو میتوانید نتایج جستجو را در پایین مشاهده نمایید(. شما میتوانید نتایج را محدود به کتاب، مجله و یا راهنما و یا از لحاظ دسترسی به مشترک، رایگان و یا غیرمشترک کنید، همانطور که در تصویر باال مالحظه میکنید تمامی شاخصهای علمسنجی وب آف ساینس و اسکوپوس نمایش داده میشود.

اسلاید 20 :

در قسمت جستجوی پیشرفته عالوه بر باکسهایی که در جستجوی ساده مشاهده شد، امکانات دیگری برای محدودسازی جستجو در اختیار ما قرار میگیرد، در این قسمت میتوان از طریق شاخصهای علمسنجی از جمله sjr, factor Impact و Citescore محدودیتهای قائل شد و جستجوی دقیقتری انجام داد. اما در زبانهی بعدی با نام جستجوی موضوعی شما بهراحتی میتوانید، مجلههای معتبر در حوزهی موضوعی خود را پیدا کنید، برای این کار کافی است حوزهی موضوعی خود را انتخاب و در صورت نیاز نوع نمایه و رتبهبندی مجالت در این حوزه موضوعی را نیز انتخاب نمایید. )با کلیک روی عالمت بعالوه شما میتوانید زیرشاخههای یک حوزهی موضوعی را نیز مشاهده نمایید(. در قسمت رتبهبندی اسکوپوس و ای اس ای نیز شما میتوانید به جستجوی مجلهی موردنظر در این دو نمایه بپردازید. اما در زبانه آخر با عنوان منابع اطالعاتی، انواع مختلف منابع اطالعاتی و امکاناتی که هرکدام از این منابع در اختیار قرار میدهند را گزارش میکند. بهعنوانمثال شما بهراحتی میتوانید، پایگاههای اطالعاتی که امکاناتی مانند دسترسی به کتاب، تصویر و یا فایلهای آموزشی را ارائه میدهند شناسایی و به کاربران خود معرفی نمایید، همچنین در این بخش میتوان پایگاههای مبتنی بر شواهد و منابعی که مقاالت رایگان در اختیار ما میگذارند را جهت ارائه خدمات بهتر به کاربران شناسایی نماییم

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید