بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

تهويه مكانيكي

اسلاید 3 :

تهويه : ورود و خروج گازها از طريق ريه هاست. به هر روشي كه انجام تهويه توسط تجهيزات مكانيكي صورت گيرد را تهويه مكانيكي گويند.

هدف از تهويه مصنوعي، درمان بيماري ريوي نيست. بلكه با برقراري تهويه و حمايت از ريه ها تا زمان رفع علت زمينه ساز، نيازهاي تهويه اي و اكسيژناسيون بيمار تأمين گردد

اسلاید 4 :

اهداف تهويه مصنوعي:

۱- حفظ و برقراري تهويه مناسب آلوئولي جهت جذب اكسيژن و دفع 2 co از بدن.
۲- تجويز 2 o با غلظت مورد نظر جهت اصلاح انواع هايپوكسي.
۳-كاهش ابتلا به آتلكتازي.
۴- اعمال فشار مثبت PEEP در انتهاي بازدم به منظور جلوگيري از كلاپس راههاي هوايي و بهبود اكسيژناسيون بيمار.
5- برقراري مجدد تنفس در بيماران دچار ايست تنفس يا بيماراني كه تنفس ارادي آنها كارايي لازم جهت جذب 2 O يا دفع 2 CO را ندارد.
6- بعنوان درمان كمكي در بيماران مبتلا به بيماريهاي مزمن انسدادي ريه، كه دچار حملات حاد نارسايي تنفسي شده اند.
7- در نارسايي حاد تنفس با علائم 50 PH<3/7 Paco2> به منظور پيشگيري از بروز اختلال در سطح سلولي خصوصاًسلولهاي مغزي.
8- بعنوان درمان كمكي درمواردي كه قفسه سينه تحت فشار است (تروماهاي وسيع به توراكس).

اسلاید 5 :

موارد استفاده باليني:

۱- دپرسيون مراكز تنفس واقع در CNS همراه با آپنه ناشي از مصرف بي رويه داروهاي تضعيف كننده CNS

۲- كاهش فشار داخل جمجمه از طريق هايپوونتيله كردن بيمار به منظور كاهش سطح 2 Paco

۳- درمان علامتي هيپوكسمي مقاوم.

۴- درمان كمكي در بيماريهاي حاد تنفسي به منظور حفظ سطح مناسب 2 pao و 2 Paco

۵- اختلال در حركات قفسه سينه بعلت فلج يا ضعف شديد عضلات تنفسي .

۶- قطع ارتباط يا جدا شدن قسمتي از قفسه سينه از جناغ سينه بعلت شكسته شدن حداقل ۲ دنده يا بيشتر .
۷- درجراحي قلب باز به مدت ۶ تا ۲۴ به منظور پيشگيري از هيپوكسي .

اسلاید 6 :

انواع ماشينهاي تهويه مصنوعي:
ماشينهاي تهويه مصنوعي به ۲ نوع تقسيم ميشوند:
الف- ونتيلاتورهاي فشار منفي
ب- ونتيلاتورهاي فشار مثبت

اسلاید 7 :

الف- ونتيلاتورهاي فشار منفي:

تهويه بيمار با اين روش بصورت غير تهاجمي Non invasive است. به شكل محفظه هاي هستند كه تمامي اطراف قفسه سينه يا بدن (به جز سر و گردن) را ميپوشاند.

در زمان دم، هوا داخل محفظه گرديده متعاقباً موجب كشيده شدن ديواره قفسه سينه به خارج و اتساع آن ميگردد. با اتساع قفسه سينه، ريه ها نيز به خارج كشيده ميشود و در داخل توراكس فشار منفي ايجاد مي شود.

بنابراين در اين نوع ونتيلاتورها گراديان فشار حاصله شبيه به تنفس فيزيولوژيكي طبيعي است. زيرا دم بطور طبيعي از طريق كاهش فشار جنبي و داخل توراكس ايجاد شده و بازدم به طور طبيعي غير فعال ميباشد.

اسلاید 9 :

درمان با ونتيلاتورهاي فشار منفي در بيماران زير ميتواند مفيد باشد.
۱- بيماران دچار هيپوونتيلاسيون ناشي از ناهنجاريهاي مكانيكي قفسه سينه يا اختلالات عصبي و عضلاني قفسه سينه و يا ديافراگم نظير پوليوميليت، مياستني گراويس و آسيبهاي طناب نخاعي كه در اين حالات سيستم تنفسي سالم است، ليكن حركات مكانيكي قفسه سينه در حد كفايت صورت نميگيرد و بيمار به مدت طولاني تحت تهويه قرار ميگيرد.

۲- هيپوونتيلاسيون ايجاد شده در بيماران دچار ناهنجاريها، اختلال در اعمال و مركز كنترل تنفسي، نظير خون ريزي، و ادم يا آنوريسم مغزي كه عملكرد مراكز تنفس در CNSرا تحت تأثير قرارداده باشد.

اسلاید 10 :

ونتيلاتورهاي فشار مثبت:
از اين نوع ونتيلاتور در سطح وسيعتري نسبت به ونتيلاتورهاي فشار منفي در بخشهاي ويژه استفاده ميگردد. ونتيلاتور فشارمثبت، در زمان دم گاز را تحت فشار به داخل ريه ها به جريان انداخته، يك فشار مثبت آلوئولي ايجاد مينمايد كه موجب اتساع قفسه سينه ميشوند. در اين نوع تهويه وجود راه هوايي مصنوعي ضروري است تا جريان هوا با حجم مورد نظر بطور كامل در زمان دم با فشار مثبت وارد ريه ها شود.

اين ونتيلاتورها شامل ۴ فاز اصلي است:
۱- دم (Inspiration)
۲- تغيير به بازدم (Insperatory Experatory change over)
۳- بازدم (Experation)
۴- تغيير از بازدم به دم (Experatory - Insperatory change over)

اسلاید 12 :

انواع ونتيلاتورها با فشار مثبت:
۱- ونتيلاتورها با فشار ثابت
۲- ونتيلاتورها با حجم ثابت
۳- ونتيلاتورها با زمان ثابت
۴- ونتيلاتورها با فركانس بالا

اسلاید 13 :

ج- ونتيلاتور با فشار ثابت:
در اين نوع ونتيلاتورها، مرحله دم يا وارد شدن هوا به داخل ريه ها تا زماني كه فشار راههاي هوايي به فشار از پيش تنظيم شده برسد، ادامه دارد. سپس، بازدم آغاز ميشود.

با تنظيم مقادير بالاتر فشار برروي دستگاه، ميتوان حجم بيشتري را تحويل ريه ها نمود. نحوه تنظيم فشار در اين ونتيلاتور براساس دستيابي به حجم جاري قابل قبول است. حجم متغير بوده و بستگي به سرعت جريان، كمپليانس ريه بيمار و مقاومت راه هوايي و مدار ونتيلاتور دارد.
موارد استفاده از اين ونتيلاتورها بيشتر در تهويه كوتاه مدت و در شرايطي است كه ريه بيمار سالم بوده ولي بعلت مسائل خارج ريوي نظير اختلال در كسب حجم مناسب در تنفس ارادي متعاقب بيهوشي، درمان با تهويه متناوب تحت فشار مثبت ضرورت دارد.

اسلاید 14 :

د- ونتيلاتورهاي با حجم ثابت:
در اين ونتيلاتورها جريان گاز به داخل ريه ها تا زمان تحويل حجم از پيش تنظيم شده ادامه دارد. مرحله دم زماني ختم ميشود كه حجم از پيش تنظيم شده بر روي دستگاه به داخل ريه ها تحويل ميگردد.
زمان لازم براي تحويل حجم، سرعت جريان و فشار ايجاد شده در راههاي هوايي مناسب با تحويل حجم متغير ميباشد
مقدار فشار ايجاد شده در راههاي هوايي براي تحويل حجم تجويزي يا به عبارتي فشار راههاي هوايي در انتهاي دم متغير بوده و بستگي به كمپليانس و مقاومت راههاي هوايي دارد و بايد به دقت تحت مانيتورينگ باشد.

مزيت دستگاه:
بيش از ساير ونتيلاتورها قادر به كنترل تهويه و اكسيژناسيون ميباشد و حجم بيش از تنظيم شده را به ريه هاي بيمار تحويل نميدهد.

اسلاید 15 :

معايب دستگاه:
گران قيمت و وزن سنگين آنهاست. همچنين ممكن است فشار راههاي هوايي را درحد مقادير خطرناك بالا ببرد و خطر ابتلا به (پنوموتوراكس، آمفيزم ريوي) شود.

جهت پيشگيري از بروز چنين صدمه، معمولاً دريچه محدود كننده پايان فشاربر روي ونتيلاتورهاي حجمي تعبيه شده كه در صورت افزايش فشار راههاي هوايي از حد مورد انتظار دم ارائه حجم را متوقف ساخته و از افزايش بيش از حد فشار راههاي هوايي پيشگيري نمايد.

اسلاید 16 :

ه- ونتيلاتورهاي با زمان ثابت:
اين ونتيلاتورها در زمان دم هوا را در فواصل زماني از پيش تنظيم شده اي به ريه ها وارد كرده و پس از سپري شدن زمان مزبور، دم خاتمه و بازدم صورت ميگيرد.

سيكلهاي تهويه اي ميتواند به طور ساده تحت كنترل مكانيزم زماني يا از طريق ست كردن تعداد تنفس در دقيقه و تنظيم كردن نسبت دم به بازدم يا درصد زمان دم باشد.

در تهويه با سيكلهاي ثابت زماني، حجم جاري از طريق ضرب كردن سرعت جريان در زمان دم بدست مي آيد .بسته به كمپليانس ريه و مقاومت راههاي هوايي ممكن است حجم جاري و فشار راههاي هوايي از يك تنفس تا تنفس بعدي متغير باشد.

دراين ونتيلاتورها زمان ثابت، حجم و فشار راههاي هوايي متغير است. موارد استفاده بطور اختصاصي در تهويه ريه كودكان و نوزادان استفاده ميشود.

اسلاید 17 :

و- ونتيلاتورها با فركانس بالا:
از انواع جديد هستند كه قادرند حجمهاي جاري كوچك را با فركانس بالا در اختيار ريه بيمار قرار دهند.

استفاده از تهويه با فشارمثبت و فركانس بالا با حجمهاي ضربه اي كوچك ميتواند گازهاي خون را در حد طبيعي حفظ نمايد.

موارد استفاده:
در اعمال جراحي ريه
لارنگوسكوپي
برونكوسكوپي
جراحيهاي قفسه سينه
ARDS در كودكان

اسلاید 18 :

مدها يا طرحهاي تهويه اي:

اسلاید 19 :

مد تهويه كنترلي يا اجباري (Controlled mechanical ventilation) CMV
در اين مد، ونتيلاتور هواي دمي را با حجم جاري و تعداد از پيش تنظيم شده، صرف نظر از كوششهاي تنفسي بيمار به ريه هاي بيمار تحويل ميدهد.

در اين مد ونتيلاتور تنها عامل تعيين كننده ميزان حجم جاري و تعداد تنفس در دقيقه است كل كار تنفس توسط ونتيلاتور صورت ميگيرد.

در صورت كوشش تنفسي بيمار fighting يا همان جنگيدن بیمار با دستگاه ميتوان از داروهاي فلج كننده عصبي عضلاني مثل پانكرونيوم برومايد يا پاولن و يا ديازپام استفاده كرد.

اسلاید 20 :

موارد استفاده:
۱- در بيماران با حداقل يا بدون كوشش تنفسي، ناشي از اختلال در عملكرد CNS كه دچار وقفه تنفسي شده است مثل سندرم گلين باره.

۲- زماني كه كوشش دمي منفي در بيمار منع استفاده دارد مانند مواردي از قفسه سينه متحرك (Fail chest)

۳- به منظور تدارك يك روش مطمئن و خالي از خطر جهت تهويه ريه بيماران تحت شرايطي، مثل بيهوشي يا برگشت از مدتهويه كمكي به تهويه كنترل.

۴- در بيماراني كه عضلات تنفسي آنها با استفاده از داروهاي فلج كننده عصبي و عضلاني فلج شده تا از كوشش زياد، خستگي عضلات تنفسي و جنگيدن با دستگاه پيشگيري شود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید