بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
به نام خدا
اسلاید 2 :
موضوع:جنگ روانی
اسلاید 3 :
جنگ روانی چیست ؟
«جنگ روانی» که در منابع به عنوان شگفت انگیزترین پدیدۀ اجتماعی از آن یاد میشود، ریشه در اعماق حیات انسانی و اعصار گذشته دارد. دنیا، دنیای تبلیغات است؛ هر رفتار سیاسی میتواند یک حرکت تبلیغاتی باشد که به منظور اغوای دیگران طراحی شده است. بسیاری از صاحب نظران و استراتژیستهای جنگ، جنگ روانی را خطرناکترین نوع جنگ تلقی مینمایند؛ زیرا دشمن برای تضعیف روحیۀ مردم و تسلیم و شکست نیروهای رزمنده، عقاید و احساسات و تمایلات آنان را نشانه میگیرد. از این رو، جنگ روانی در عصر حاضر در رأس مسائل نظامی قرار گرفته است.
اسلاید 4 :
جنگ روانی بنا به نگرشهای مختلف تعاریف مختلفی دارد:
۱.مجموعه اقدامات یک کشور به منظور اثرگذاری و نفوذ در عقاید و رفتار دولتها و مردم خارجی در جهت مطلوب که با ابزارهایی غیر از ابزارهای نظامی، سیاسی، اقتصادی انجام میشود. در این میان جنگ تبلیغاتی رکن اساسی جنگ روانی است.
۲.طیف وسیعی از فعالیتها نظیر ترور و خشونت نمادین را که به منظور ارعاب یا ترغیب مخالفین طراحی میشوند، در برمیگیرد.
۳.شکل دادن به نگرشهای عمومی ملت است و آنرا طیف وسیعی از فعالیتها و اقدامات سیاسی، نظامی و حتی جنگ و گریز چریکی و دیگر اقدامات شبه نظامی در مناطق پشت جبهه دشمن تشکیل میدهد.
۴.فعالیتهایی که به طور مشخص در قلمروی نیروهای مسلح انجام میگیرد.
اسلاید 5 :
از جمعبندی نظریه های فوق میتوان، جنگ روانی را به این شکل تعریف کرد: «استفادۀ برنامه ریزی شده از تبلیغات به وسیلۀ عوامل آشکاری همچون رادیو، تلویزیون، مطبوعات و.و عوامل پنهانی مانند شایعه، به منظور تحریف عقاید، تضعیف روحیۀ مردم یا ارتش دشمن و بی اعتبار کردن انگیزه ها و کاستن از اقتدار حکومت مخالف»
اسلاید 6 :
فرق جنگ روانی با عملیات روانی و جنگ سرد
فرق جنگ روانی با عملیات روانی این است در این است که عملیات روانی وسیعتر از جنگ روانی و در واقع دربرگیرندۀ جنگ روانی میباشد.
اما تفاوت جنگ روانی با جنگ سرد در این است که جنگ سرد یک سری عملیات است که در ارتباط با متحدین، بیطرفها و افراد داخل کشور صورت میپذیرد ولی جنگ روانی شامل تبلیغاتی میشود که هدف آن دشمن است، ضمن اینکه جنگ روانی از قوای ارتش نیز استفاده میکند تا بیشترین تأثیر را بر ارادۀ دشمن بگذارد و کمترین خسارت را تحمل نماید ولی در جنگ سرد از قوای نظامی استفاده نمیشود. تفاوتهای دیگری هم ذکر شده است.
اسلاید 7 :
عوامل موثر بر جنگ روانی
برای اينکه جنگ روانی در يک جامعه موثر واقع شود شناخت کافی و صحيح از ارزش ها و ساختار فرهنگی جامعه و اجزاء و عوامل تشکيل دهنده آن ضروری است ، و هر چه آشنايی با فرهنگ و نظام اعتقادی بيشتر باشد بهتر می توان جنگ روانی را در کشور دشمن پیش برد
اسلاید 8 :
اهداف جنگ روانی
۱.القای غم: بزرگنمایی نقاط ضعف و کوچکنمایی نقاط قوت در کنار بزرگنمایی آرزوها و درخواستها و کوچکنمایی امکانات و دستاوردها از روشهای القای غم و یأس است. نقش وسایل ارتباطی و خبری در این مورد خیلی زیاد است.
۲.القای یأس و ناامیدی: با تکرار سخن در مورد محرومیت، خرابیها، شکست در جنگ، خونریزی و .و با استفاده از عوامل اقتصادی، سیاسی و روانی حالت سرخوردگی را در آنان به وجود میاورند و در زمان مناسب سرخوردگی را به ناامیدی بدل میکنند.
۳.ایجاد رعب و وحشت: با خبرهایی که ایجاد رعب و وحشت میکند سعی در تخریب فکری و روانی مردم میکنند.
اسلاید 9 :
مهم ترین راه های مقابله با این جنگ که کارایی آنها به تجربه ثابت شده است، در جامعه اسلامی ما عبارت اند از:
1. اتکال به خداوند تبارک و تعالی
2. بصیرت در شناخت دشمن و راه های مقابله با آن
3. خودباوری و بازگشت به هویت دینی خویش
4. کنترل جبهه داخلی و ایجاد هماهنگی بین آنان
5. ایجاد دوستی و همبستگی بین افراد جامعه
6. رواج فرهنگ راست گویی و پرهیز از دروغ
7. بهرهگیری از ابزارها و توان مندیهای داخلی در جهت عزت و اقتدار ملی
8. آموزش شهر وندان به گونه ای که بتوانند بین حقیقت و تبلیغات تفاوت قایل شوند.
9. شناخت نقاط ضعف دشمن
10. فعالیت علنی و رویا رویی با دشمن و دفاع از ارزش ها