بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسمه تعالي

دوره آموزشي دستورالعمل بهسازي لرزهاي ساختمانهاي موجود
ميانقابهای بنايي در ساختمانهای فولادی و بتنی

اسلاید 2 :

ميانقابهاي مصالح بنايي:
ميان قاب عبارتست از ديواري که بطور جزيي يا کامل دهانهاي از يک قاب فولادي يا بتني را پوشانده و توسط تيرها و ستونها احاطه شده است.
مصالحي که براي ميانقابها بکار ميرود معمولاً آجر رسي فشاري، بلوکهاي سيماني يا آجرهاي سفالي توخالي ميباشد.

اسلاید 5 :

اگر ديوارهای ميانقاب کاملا با تيرها و ستونهای اطراف خود درگير بوده و بيش از حد ضعيف نباشند، در حين زلزله همراه با قابهای ساختمان در تحمل نيروهای لرزه ای مشارکت خواهند نمود. در اين حال اين ديوارها مانند مهاربندی در قاب عمل می کنند. در اين صورت سختی و مقاومت اوليه ساختمان زياد است.
اما در عين حال ميانقابها حلقه ضعيف زنجيره اعضای باربر جانبی ساختمان نيز هستند و معمولا اولين اعضايی اند که در زلزله خراب می شوند. بعد از آن قاب بايد بتواند به تنهايي نيروهای زلزله را تحمل نمايد.

اسلاید 8 :

نکات زير شاخصه های رفتار لرزه ای ميانقابها هستند:
(1) خرابی ميانقاب باعث کاهش ناگهانی سختی و مقاومت جانبی ساختمان می شود.
(2) خرابی ميانقاب می تواند باعث بسته شدن راه فرار از ساختمان شده و با سقوط از ارتفاع روی پياده روهای اطراف، مخاطراتی را نيز برای عابرين ايجاد نمايد.
(3) ميانقابهای دارای بازشو می توانند از طول موثر ستونهای مجاور خود کاسته و به ويژه در ساختمانهای بتنی باعث شکست برشی ستون در اثر بروز پديده ستون کوتاه شوند.

اسلاید 11 :

اصل کلي در بهسازی لرزهاي ميانقابها تعيين تکليف آنهاست:
ميانقابها يا بايد بطورکامل به قاب محيطي خود «چسبيده» باشند، يا بايد بطورکامل از قاب محيطي خود جدا باشند.
در حالت اول بايد ميانقاب را برای نيروهای منتقله از قاب در صفحه خود مقاوم سازی نمود. گاهی اين کار غيرعملی بوده و ترجيح می دهيم ميانقاب را از قاب جدا کرده و سيستم کمکی ديگری برای قاب ايجاد کنيم.

اسلاید 12 :

در حالت دوم ميانقاب از قاب محيطي خود کاملاً جداسازی مي شود. در اين حال بايد از عناصر لبهاي مانند نبشي يا ورق فولادي در چهار طرف ميانقاب براي مهار کردن آن درمقابل حرکت خارج از صفحه استفاده کرد.
رفتار ميانقابها و سختي و مقاومت آنها در امتداد صفحه خود کاملاً متفاوت با حرکت عمود بر صفحه ديوار است. به همين دليل ضوابط مربوطه در متن دستورالعمل بطور جداگانه داده شدهاند که بايد مستقلاً مورداستفاده قرار گيرند.

اسلاید 13 :

ارزيابي ميانقابهاي مصالح بنايي
در امتداد صفحه خود

اسلاید 14 :

محاسبه سختي و مقاومت ميانقابهاي مصالح بنايي در امتداد صفحه خود را ميتوان با استفاده از روش اجزاء محدود غيرخطي و با المانبندي ديوار به انجام رساند. به جاي اين کار، از روابط ساده شده متن دستورالعمل نيز ميتوان استفاده کرد.

اسلاید 15 :

سختي ميانقاب در امتداد صفحه خود:
تحت بارهاي جانبي قاب تمايل به جدا شدن از ميانقاب در پاي ستون رو به زلزله و در بالاي ستون پشت به زلزله دارد. اين رفتار منجر به ايجاد تنش فشاري تماسي بين اعضای قاب و ميانقاب در امتداد دو گوشه ديگر آن ميگردد.
با شناخت اين رفتار، مشارکت ميانقاب در تأمين سختي جانبي مجموعه با فرض يک دستک فشاري معادل که گوشه بالايي ستون رو به زلزله را به گوشه پائيني آن پشت به زلزله متصل مينمايد درنظر گرفته ميشود.

اسلاید 18 :

ضخامت و مدول ارتجاعي دستک معادل با مقادير مربوط به ميانقاب يکي فرض ميشود، درنتيجه فقط بايد عرض مؤثر آن ازرابطه زير تعيين گردد:

: ارتفاع مرکز تا مرکز ستون، hinf: ارتفاع پانل ميانقاب ،
Efe و Eme: ضريب ارتجاعي موردانتظار مصالح قاب و ميانقاب،
=550fme Eme، fme:مقاومت فشاری مورد انتظار مصالح بنايی،
Icol: لنگر اينرسي ستون، : طول قطر پانل ميانقاب، tinf: ضخامت پانل ميانقاب و دستک فشاري معادل ، : زاويه قطر ميانقاب با افق.

اسلاید 19 :

براي تحليل کل سيستم سازه، دستکهاي فشاري جايگزين ميانقابها شده و در امتداد قطر هر پانل از قاب قرار داده می شوند.
درنتيجه سيستم به قاب مهاربندي شده قطری همگرا (CBF) تبديل ميشود.

اسلاید 20 :

مقاومت ميانقاب در امتداد صفحه خود:
رفتار ميانقاب در اثر نيروي برشي درون صفحه آن، کنترلشونده توسط تغييرشکل درنظر گرفته ميشود.
مقاومت برشي موردانتظار ميانقاب در جهت درون صفحه، Vine، از رابطه زير بدست ميآيد:
: سطح مقطع افقي خالص ملات بين دو رج مجاور در پانل،
: مقاومت برشي موردانتظار مصالح ميانقاب، ،
: تنش برشی مجاز مصالح ميانقاب.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید