بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
اقتصاد ایران در تنگنای توسعه
اسلاید 4 :
برنامهی مالی دولت( به عنوان اساسیترین کارگزار اقتصاد ایران) نمایانگر آن است که با وجود افزایش درآمدهای دولتی، مصارف آن نیز روند صعودی داشته و شکاف بین منابع و مصارف در سالهای 85 تا 89 بیشتر شده است.
اسلاید 5 :
روند صعودی اجزای بودجه دولت
روند صعودی منابع دولتی، نشان دهندهی افزایش درآمدهای دولت به ویژه درآمدهای نفتی در دههی گذشته می باشد.
اسلاید 6 :
روند صعودی اجزای بودجه دولت
با توجه به سهم قابل توجه مخارج دولتی در ترکیب تقاضای کل اقتصاد، افزایش مخارج دولت به عنوان اصلیترین شاخص سیاست مالی، بر تقاضای کل اقتصاد تاثیرگذار است.
اسلاید 7 :
با توجه به سهم درآمدهای نفتی ازکل منابع دولت، تغییر در درآمدهای نفتی ازمسیرسیاستهای مالی، سیاستهای پولی و ارزی برعملکرد کلان اقتصادی اثر میگذارد و نشان دهندهی وابستگی ساختاری اقتصاد ایران به نفت و قیمتهای جهانی نفت است.
اسلاید 8 :
با توجه به افزایش مخارج دولت در سالهای اخیر، مصارف جاری از منابع دولتی (75درصد) به مراتب بیشتر از بودجههای عمرانی (25 درصد) بوده است. شکاف فزاینده در بین مصارف جاری و عمرانی دولت، نشاندهندۀ کاهش حجم سرمایهگذاریهای زیربنایی از بودجههای دولتی است.
اسلاید 9 :
کسری بودجهی مستمر
بهرغم افزایش بیسابقۀ درآمدهای نفتی در دولتهای نهم و دهم، بیشترین آمار کسری بودجه (و متعاقباً تورم) در سالهای پس از انقلاب در این دوران تحقق یافته است.
اسلاید 10 :
فضای حاکم بر اقتصاد کلان: رکود
گرچه ثبات نسبی بر عمدۀ بازارها حاکم شده، اما چرخ تولید همچنان بهسختی میچرخد. بودجۀ دولت بهعنوان یکی از موتورهای اصلی اقتصاد بهشدت کاهش یافته است.
اسلاید 11 :
نرخ رشد حجم پول به عنوان مهمترین شاخص سیاست پولی بسیار بیثبات و پرنوسان بوده است و عمدتا بسیار فراتر از نرخ رشد اقتصادی بوده است.( عدم تناسب بین رشد حجم پول همراه با بزرگ شدن اقتصاد).
اسلاید 12 :
افزایش پایهی پولی و یا پول پرقدرت، نمایانگر افزایش پول ایجاد شده در اقتصاد توسط بانک مرکزی است. نرخ رشد حجم پول کاملا تحت کنترل سیاستگذاران اقتصادی است و با توجه به وابستگی بانک مرکزی به دولت، نرخ رشد حجم پول از کانال ساختار پایهی پولی توسط دولت و بانک مرکزی تعیین میشود.
اسلاید 13 :
پایه پولی
منبع: بانک مرکزی ج.ا.ا
10.3 برابر شدن پایه پولی
اسلاید 14 :
پایه پولی- خلاصه آماری نرخ رشد
طی سال های 1358 الی 1392 (35 سال)
اسلاید 15 :
پایه پولی- سهم اجزا
منبع: بانک مرکزی ج.ا.ا
اسلاید 16 :
نقدینگی
منبع: بانک مرکزی ج.ا.ا
17.9برابر شدن نقدینگی
اسلاید 17 :
نقدینگی- خلاصه آماری نرخ رشد
طی سال های 1358 الی 1392 (35 سال)
اسلاید 18 :
نرخ بهره به عنوان شاخص سیاست اعتباری، متغییر کلیدی در بازارهای مالی و نظام بانکی در تعیین پسانداز، سرمایهگذاری و تخصیص منابع است. با توجه به تعیین دستوری نرخهای بهره، شکاف بین مقدار اسمی و واقعی آن افزایش یافته و پایین بودن نرخ سود واقعی بانکی و جیرهبندی منابع برای اعطای وام منجر به افزایش احتمال رانت و عدم تخصیص بهینه منابع شده است.
اسلاید 19 :
تورم بالا و بی ثبات به یک درد مزمن در اقتصاد ایران تبدیل شده است که منجر به اخلال در شناسایی قیمتهای نسبی توسط فعالان اقتصادی
اخلال در نظام قیمتها نااطمینانی فعالان اقتصادی نسبت آینده افزایش هزینهی نگهداری پول جذابیت داراییهای مالی وفیزیکی اخلال در نظام بانکی و بازار سایر داراییها گسترش رفتارمصرفی کاهش پسانداز و سرمایهگذاری در اقتصاد خواهد شد.
اسلاید 20 :
طی سال های 1357 الی 1392 (36 سال)
شاخص قیمت مصرف کننده - خلاصه آماری نرخ رشد