بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مديريت اخلاق حرفه اي

اسلاید 2 :

اخلاق اداري
در نظامی که اساس آن مبتنی بر فرامین مکتبی همچون اسلام عزیز است وکتاب خداپیامبر گرامی اسلام (ص)و عترت آن بزرگوار راهنمای آن می باشند.برخورد با مردم واخلاق اداری هم باید برگرفته از دستور و فرمایشهای آن عزیزان باشد در این میان نهج البلاغه که برگرفته از سخنان، نامهها وخطبه های مولی الموحدین حضرت علی (ع) میباشد میتوان الگو وسرمشقی برای همه مخصوصا مدیران وکارمندان باشد.
در این مطالبی که به نحوی بر گرفته از این فرامین می باشد اشاره میشود:

اسلاید 3 :

1-از نظر اخلاق فردی ، حلم وحوصله وتسلط بر نفس از ضروریات اخلاقی کارمندان است که باید به آن توجه ویژه ای شود.

2- در حفظ بیت المال کوشا بوده واموال بیت المال را در امور شخصی خود استفاده ننمایند.
3-ذکر خدا وبه یاد خدا بودن نباید در محیط کار فراموش شود زیرا یاد خدا سبب تقویت روح،روشنایی دل ،بینش صحیح، وتعهد بیشتر می شود.

4-کار امروز را به فردا وا نگذاشتن هم از اموری است که نباید فراموش شود.

5-منظم بودن وداشتن انضباط ضمن اینکه باعث حسن اجرای امور خواهد شد موجب رضایت مردم،انباشته نشدن کارها ومنظم شدن محیط کار خواهدبود.

6-ارتباط بین کارمند ومسئول مافوق باید همواره برقرار بوده ومسائل را به اطلاع ایشان برسانند.

اسلاید 4 :

7- با گشاده رویی وحسن خلق با مردم برخورد شود.

8- در صورت بودن مانع یا مشکلی در راه حل مسائل ارباب رجوع،با ملایمت دل آنان را بدست آورد ودر صورت نیاز معذرت خواهی نماید.

9- به نامه ها وسوالات مردم به شایستگی پاسخ دهند.

10-کارمند باید ضمن حل مشکل مردم .گوش دادن به حوائج انان محرم اسرار حکومت ودولت و دلسوز مردم باشد.

11-کارمند باید متخلق به اخلاق اسلامی باشد.

12-کارمند باید رابطی بین مردم ومسئولین برای رساندن حرف ودرد مردم باشد.

13-مدارا با مردم وارفاق نسبت به آنان عاملی در جهت جلب اعتماد مردم نسبت به دولتا وانگیزه پشتیبانی مردم است.

اسلاید 5 :

اما وظایفی که بر دوش مدیران می باشد:
1- ساماندهی نیروهای مردمی وسامان دادن به زندگی انان در ابعاد مختلف

2- عمران وآباد سازی

3- تامین بودجه های مورد نیاز بر اساس مقرارت قلنون وشرعی وصرف آن در جهت مصالح عمومی

اسلاید 6 :

ویژگی هایی که یک مدیر باید داشته باشدعبارتند از:
1-عمل به دستورات خدا در سر لوحه کارش باشد

2-مخالف هوای نفس وتکبر باشد

3-هوشیار وآگاه و. باشد

4-باید افراد امین را مامور رساندن اخبار نماید

5-شجاع وقاطع باشد

6-باید اوقاتی را برای مراجع مستقیم مردم مقرر کند.

7-باید انسان های با تقوا، توان وخیر اندیش را جذب نماید وبا آنان مشورت نماید.

اسلاید 7 :

نكات قابل توجه:
1. ضرورت حقوق كافي براي كارگزاران

2. آثار و فوايد حقوق كافي براي كارگزاران

3. بررسي عامل تجاوز و دست درازي به بيتالمال

4.شرايط برخورد با كارگزار

اسلاید 8 :

اخلاق اداري از ديدگاه امام علي(ع)
اخلاق اداري در زندگي كاري، كار كردن را شيرينوبا رضايت شغلي توأم ميكند و احساس رضايت مندي و خود شكوفايي از يك سو و رضايت مردم و پيشرفت امور و شكوفايي كار از ديگر سو را فراهم مينمايد. رشد و شكوفايي استعدادهاي انسان و جامعه در جهت كمال مطلق، در عرصه كار و عمل بر پايه اخلاق اداري است. فقدان اخلاق اداري يعني محور زمينه و بستر شكوفايي انسان و جامعه در جهت كمال مطلق. زوال اخلاق اداري يعني ظهور احساس ناخشنودي از خود و احساس بطالت و سقوط و هلاكت كه به صورت نمودهايي چون ترشرويي، برآشفتگي؛ بدرفتاري؛ بيحوصلگي؛ سست پيماني؛ كارگريزي و بيماريهاي روان تني، بروز ميكند.

اسلاید 9 :

اخلاق اداري نزد امام علي(ع) از چنان جايگاهي برخوردار بود كه آن حضرت در نخستين خطبة حكومتي خود، اساس اداره امور را بر آن معرفي مينمايد و صداقت و صراحت در كار را از جمله مهمترين مسائل اخلاقي در چنين عرصهاي مطرح مينمايد اميرمؤمنان علي(ع) آنچه را سفارش نموده خود پيش از بيان آن به ساحت عمل در آورده است و آنچه را پرهيز داده خود پيش از به زبان راندن در عرصه عمل از آن دوري نموده است و از اين رو سخنان ايشان حقايقي به عمل درآمده و راه رسمي قابل پيروي است چنانچه حضرتش فرموده است:
«مردم، به خدا سوگند شما را به هيچ طاعتي وادار نميكنم مگر اينكه پيش از شما خودم به آن عمل ميكنم و شما را از معصيتي نهي نميكنم مگر اينكه پيش از شما خود از آن گناه كنارهگيري مينمايم».

اسلاید 10 :

ضرورت اخلاق در مديريت سازمانها
قرآن كريم يكي از عوامل موفقيت پيامبر اكرم (ص) را در مديريت، اخلاق نيك مي داند و در سوره آل عمران آيه 159 مي فرمايد:«حسن اخلاق و مهرباني تو با مردم رحمتي است از جانب خداوند و اگر تندخو و سخت دل بودي مردم از اطراف تو پراكنده مي شدند.»چه بسيارند مديراني كه با داشتن خصوصياتي همانند قاطعيت، تخصص، قدرت و آگاهيهاي لازم در سطحي بالا قرار داشته اند ولي به خاطر عدم رعايت مسائل اخلاقي در حوزه مديريت موفقيت مطلوب را كسب نكرده و در نتيجه با ناكامي روبرو شده اند.

اسلاید 11 :

سازو كارهاي علمي ساختار منشور اخلاقيات در سازمان
بهمنظور تشويق رفتارهاي اخلاقي در سازمان و ممانعت از رفتارهاي غير اخلاقي بايد از محركهاي موجود ترغيب، تقويت و تنبيه در سازمان استفاده كرد. لازم به ذكر است كه سازمانها با استفاده از بيانيه ماموريت مي توانند ارزشهاي اخلاقي مورد انتظار از كاركنان را تعريف و مشخص كنند.

- سازمانها بايد سازوكارهايي را پيش بيني كنند كه از طريق آن كاركنان بتوانند رفتارهاي غير اخلاقي را افشا كنند. بنابراين سازمانها با به رسميت شناختن افشاگري در سازمان و تشويق آن مي توانند گام موثري را در جهت كاهش رفتارهاي غير اخلاقي بردارند. در اين حالت فرد افشا كننده خواهد توانست از طريق رويه هاي رسمي در سازمان، رفتارهاي غير اخلاقي را به گوش مقامات عالي سازمان برساند يا از طريق ارتباط با رسانه هاي خبري اين كار را انجام دهد.هم چنين ايجاد كميته رسمي اخلاقيات در سازمان نيز مي تواند يكي از سازوكارهاي عملي ساختن منشور اخلاقيات در سازمانها محسوب مي شود.

- رويكردهاي ساختاري و هنجاري و استفاده از هر كدام در جاي خود ميتواند نقش مهمي را در اجراي اخلاقيات در سازمانها ايفا نمايد.

اسلاید 12 :

ديدگاه اسلامي
اخلاقيات و اصول اخلاقي از جمله مباحثي است كه بهكارگيري آن در جامعه مورد تاكيد اسلام است بهطوريكه پيامبر اسلام (ص) هدف از رسالت خويش را به كمال رساندن مكارم اخلاقي معرفي كرده اند. از اين رو اخلاقيات به عنوان مجموعه اي از ارزشها، بايد ها و نبايدها مي تواند نقش مهمي را در مديريت اثر بخش سازمانها ايفا كند. انضباط كاري ، مهرورزي ، دادورزي، معاشرت سازنده ، مشاورت، تواضع ، وفاي به عهد، خدمتگزاري، مدارا از جمله شيوه هاي مطلوب اخلاقي مورد تاكيد اسلام در مديريت سازمانها محسوب مي شود كه جهت تحقق آنها تدوين منشور اخلاقيات و عملي ساختن آن در سازمانها ضروري است. در اين راستا با ايجاد ضمانتهاي اجرايي و نهادينه كردن رفتار اخلاقي در سازمان مي توان اخلاقيات و اصول اخلاقي را در سازمان تقويت كرد كه در صورت تحقق اين امر كاهش تبعيض، بي عدالتي ، نارضايتي، افزايش روحيه سازماني و تعهد كاركنان از يكسو، رشد و تعالي انسانها ، بالندگي سازمانها و پيشرفت جامعه را از سوي ديگر موجب خواهد شد.

اسلاید 13 :

چاره چیست؟
آنچه ما به عنوان اخلاق از آن یاد می کنیم درهر زمان و هر متنی حضور داشته است.
بنیادهای دینی، ایدئولوژیک، قوم و ملیتگرایی، و حتی خرافات و تابوها، با حوزه اخلاق و ارزشها تداخل داشته اند. در چنین سیری تمدن معاصر مغرب زمین به عنوان سکاندار مدرنیسم با تکیه بر، خوب و فایدهمندی برای شکوفایی خودش به دستاوردهای عظیمی در حوزه علوم و فنون و فرهنگ جدید مجهز شد و بر تمدنهای دیگر چیره گشت. یکی از ابزارهای این چیرگی بهرهگیری از علوم و قوانین پاسخگوی مسایل سامانه خود بود.

مقوله اخلاق در ادبیات کسب و کار کشورهای توسعه یافته ناشی از اشباع نگرش فن- علمگرای پوزیتویستی غربی و نظام توزیع منافع است که طی یک و نیم قرن گذشته به کمبود پیادهسازی اصول کمی و مکانیکی علم به طور عام و مدیریت به طور خاص تفسیر می شود. این کمبود ناشی از نظام ارزیابی و اصلاح سامانه نظام مدیریت غربی و سامانه خود اصلاحی آن است نه نفی قوانین پایه و نهادین شده. پس درجامعه ما که از پایههای قوی و ساختاری شدیدا اخلاقی و دینی برخوردار است این ضعف اخلاق در مدیریت نیست که منشا آسیبها است برعکس ضعف ساختارهای علمی مدیریت از قبیل ضعف اصول پایه و قوانین و مقررات، ضعف سیستمهای نظارتی و ارزیابی است که در یک جامعه درحال گذار پرتحرک و تغییر در شرایطی دشوار نمودهای ضداخلاقی پیدا میکند و با نام فساد از آن یاد می کنیم.

اسلاید 14 :

برای نمونه در شرایط انحصار تولید یک کالا و انبوه تقاضا، اخلاق و باورها چه مقدار می توانند منجر به عرضه کالای با کیفیت شوند؟ مشتری مداری یکی از خروجیهای شرایط رقابت پیشرفته است وگرنه جامعه ما بنیاداً جامعه ای آرمانگرا و اخلاقی و سرشار از ایثارگری است. شمار افرادی که به دلایل و توجیهات اخلاقی و نیاز به کار به استخدام شرکتهای فامیلی و دولتی درآمده و یکی از دلایل ضعف کارشناسی و بهره وری است برهمین نقطه ضعف یعنی سامان نیافتن بنیادهای قانونی مدیریت بنا شده. تخصص، تجربه و ارتباط آن با اهداف سازمان و یا بنگاه در جوامع درحال توسعه در مقابل ارتباطات و تعلقات سیاسی یا فامیلی سهمی ثانوی دارند و این در اکثر تحقیقات محدود بومی ما نیز خود را نشان می دهد. افراد با استناد به کاراتر بودن رابطه به جای جامعه قانونمند و خودکنترل، به دور باطل بیاخلاقی ادامه میدهند. توجیه نیز به کمکشان می آیند وقتی می گویند: هر کاری با ارتباطات غیررسمی بهتر پیش می رود، دریافت پروژه یا امتیاز تولید یا ساخت وساز و یا دسترسی به اطلاعات کسب وکار ازطریق ارتباطات عملیتر است. انسانهای معمولی کوچه و بازار زودتر از دانشگران به کارایی این روش می رسند. کدام مدیر یا مقامی را میشناسیم که با سیل سفارش و درخواست شغل در تنگناهای اخلاقی فامیلی روبرو نشده باشد.

اسلاید 15 :

در جوامع توسعه یافته قوانین و مقررات سازوکار اصلی و پایه است و نهادینه هم شده اما آنجا که قوانین و اصول پایه در تلاقی با شرایط خاص جوابگو نباشد تفسیر و انطباق با معیار اخلاقی قاضی یا مدیر تصمیمگیر به حل مورد می پردازد. اگر تعداد موارد خاص درحال فزونی باشد ضرورت بازنگری قوانین را نشان می دهد و در این فرایند
است که طی دویست سال گذشته تداوم حضور اخلاق و ارزشهای انسانی در جوهره قوانین و مقررات حفظ شده است.

در جوامع درحال توسعه به دلیل انفجار جمعیت، تغییرات چنان شدید و انبوه هستند که به سرعت قوانین و مقررات را کم اعتبار و غیرپاسخگو می سازند. همین تغییرات و جابجاییهای شدید، اطلاعات و داده های ناقص گذشته را که ابزار برنامه ریزی و ساماندهی هستند بی اعتبار میسازند. چالشهای جمعیتهای جویای کار، تحصیل، اسکان، و. ترقی و پیشرفت را پیش روی مدیریت کلان و خرد جامعه قرار می دهد.

اسلاید 16 :

کم اعتباری اصول مدیریت در جوامع درحال توسعه و تغییرات شدید واقعیتی علمی ومحصول چنین شرایطی هستند. دنیای بیرونی ما در عصر جهانی شدن شرایط بیرحمانهتری را به جوامع نو ساخته تحمیل میکند، رقابت شدید جهانی و بازیگران ثروتمند و مجهز به علم و فناوری و نظام خودکنترلی مزیتهای خود را در صحنه کارزار بین المللی تحت عنوان شفافیت، ثبات بازار، ثبات قوانین و مقررات بهعنوان معیار بازی تعریف می کنند و در این بازی خود به عنوان برنده بیرون خواهندآمد زیرا شرایط بازی، ویژگیهای جوامع و نظامهای خود آنهاست نه کشورها و جوامع نورسیده. این سازوکار در درون هر جامعهای قابل مشاهده است قشرها و تشکلهای سیاسی اجتماعی و صنفی هوشمندانه از امتیازات و جایگاه خود دفاع میکنند در این کارزار است که واژههای نجیب و دیرمانی چون: عدالت، راستگویی، وفای به عهد، کرامت انسانی، توسعه پایدار، حقوق شهروندی، حفظ محیط زیست و دیگر ارزشهای جهانشمول به کمک گرفته میشوند

اسلاید 17 :

ژاپنیها پس از اقتباس اصول عقلائی و پایه مدیریت علمی جسارت ابداع استخدام دائمی کارکنان و خانوادگی کردن بنگاهها را داشتند و میوههای موفقیت آن را چیدند. فراموش نکنیم اگر کشورهای صنعتی پیشرفته درمورد توسعه نیافتهها بی اخلاقیهای فراوانی در پرونده خود دارند در درون خود در حفظ انبوهی از دستاوردهای ارزشی خود و نهادینه کردنشان کوتاهی نکردند. توسعه تامین اجتماعی و بهداشت، تضمین قدرت خرید در تعیین دستمزدها، توسعه تشکلهای غیررسمی و نهادهای خودکنترلی و دسترسی غیرانحصاری به اطلاعات، بسترسازی برای توسعه علوم و فناوری و شایسته سالاری از این جمله اند. با این همه در دو دهه گذشته متوجه خلاء ارزشها و اخلاقیات در مدیریتهای ماشینی و گروههای صاحب امتیاز و نارسایی بعضی قوانین بازی (مثل نواقص بازار) شدند اما هیچگاه قواعد پایه را به نفع آسیبهای استثنایی کنار نگذاشتند.

اسلاید 18 :

هوشیار باشیم در جامعه ما بخش اعظم آسیبهای مدیریتی ناشی از خلاءهای قاعدهمندی است وگرنه جامعه ما هم آرمانگراست و هم مملو از ارزشهای اخلاقی و سنتی. تفاوت فاحش رفتارمان در خانواده با محیط بیرونی و کسب و کار به اندازه کافی برای اثبات این حکم به اندازه کافی گویا است.

اسلاید 19 :

تعريف اخلاق كار
شامل شناخت صحيح از ناصحيح و آنگاه انجام صحيح و ترك ناصحيح است. تشخيص درست از غلط هميشه ساده نيست. بسياري از دانشمندان علم اخلاق ادعا ميكنند كه باتوجه به اصول اخلاقي در مقام عمل هميشه يك راهكار درست وجود دارد و برخي ديگر معتقدند كه راهكار درست بستگي به موقعيت و شرايط دارد و تشخيص اينكه كدام راهكار درست است در نهايت به عهده خود فرد است.

اسلاید 20 :

مطالبي كه درباره اخلاق كار نوشته ميشود عمدتاً به يكي از اشكال زير است:

الف. فلسفي: كه نياز به آشنايي و تحليل زيادي دارد؛

ب. منتخبات: كه نياز به زمان زياد، مرور فراوان مطالب و جمعبندي آنها دارد؛

ج. مورد پژوهي: كه نياز به موردهاي فراوان و زمان و تحليل زياد جهت جمعبندي مطالب دارد؛

د: تمركز بر مسئوليت اجتماعي: كه شامل مثالهاي فراواني از عملكردهاي اخلاقي خوب و بد شركتها ميشود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید