بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بسم الله الرحمن الرحيم
اسلاید 2 :
روش تحقيق در مديريت
اسلاید 3 :
فصل اول
بحثي در زمينه شناخت:
فلاسفه و دانشمندان براي آگاهي از حقايق و واقعيت هاي جهان هستي و کشف حقيقت پديده ها به منابع مختلفي متوسل شده اند:
اسلاید 4 :
عده اي عقل را به وسيله استدلال و برهان، عده اي تجربه را به وسيله حواس، عده اي قلب و دل را به وسيله تزکيه آن، عده اي وحي رااز طريق کتب آسماني وعده اي هم همه اين ها را منبع شناخت دانسته اند.
اسلاید 5 :
تا قبل از رنسانس عقل گرايي سنتي عمدتا بر پايه روش ارسطويي به عنوان مبناي شناخت تلقي مي شد.
اسلاید 6 :
در تفکر عقل گرايان روش قياسي مبناي کار است، بدين معني که با استدلال و روش منطقي و تحليل عقلاني فرد مي تواند حقايق را کشف نمايد.
اسلاید 7 :
در تفکر تجربي روش استقرايي مبني کار است، بدين معني که با مشاهده و آزمايش و شناخت ماهيت پديده ها مي توان با شناخت جزيي ها و ارتباط آن ها با يکديگر به کلي پي برد و قوانين و نظامات کلي را نتيجه گيري کرد.
اسلاید 8 :
عقل به عنوان ابزار شناخت ديدگاه عقل گرا و حس به عنوان ابزار شناخت ديدگاه تجربه گرا تا چه اندازه قادر به کشف حقيقت اشيا و پديده هاست و تا چه اندازه خطا و اشتباه در آن راه ندارد.
اسلاید 9 :
علم به طور کلي به دو قسم تقسيم مي شود: علم حضوري و علم حصولي
علم حضوري يعني اينکه واقعيت معلوم، پيش انسان حاضر باشد و واسطه و صورتي در کار نباشد؛ مانند علم به خود يا علم به ترس خود به عنوان يک مفهوم کلي.
اسلاید 10 :
علم حصولي يعني علمي که بر اساس مفهوم و واقعيت خارجي و با واسطه براي انسان حاصل مي گردد؛
مانند علم به اشيا خارج
علم حصولي خود به دو قسم تصور و تصديق تقسيم مي شود.
اسلاید 11 :
ديد گاه هاي شناختي
ديد گاه تجربه گرايي و پوزيتيويسم؛
ديد گاه عقل گرايي؛
ديدگاه استنباطي؛
ديدگاه ساختاري؛
ديدگاه هرمنوتيک؛
اسلاید 12 :
ديدگاه تجربه گرايي:
اين ديدگاه فلسفي در مقابل عقل گرايي سنتي و ارسطويي شکل گرفت و سابقه آن به دوره رنسانس علمي باز مي گردد. باني اين طرز فکر را فرانسيس بيکن
( 1561-1626م) مي دانند.
اسلاید 13 :
از آن جا که بعدا انتقاداتي بر اين مکتب فلسفي وارد گرديد، افرادي نظير راسل، ماخ و ويتگنشتاين،«دايره وين» يا حلقه وين را تشکيل دادند.
اين ديدگاه با بکار گرفتن منطق نوين در جهت تحليلي- منطقي تغيير مسير داد. اين مکتب فلسفي وسيله شناخت را حواس آدمي مي داند
اسلاید 14 :
اين ديدگاه معتقد است شناختي اعتبار دارد که به وسيله يکي از حواس قابل درک باشد بدين لحاظ پوزيتيويسم به تجربه و آزمايش و مشاهده اصالت مي دهد و روش استقرايي را براي دستيابي به کلي ها و به عبارتي به قوانين کلي و علمي مي پسندد.
اسلاید 15 :
ديدگاه عقل گرايي:
ديدگاه عقل گرايي بر اساس روش استدلال قياسي استوار است و اعتقاد دارد که حواس انسان هيچگاه کليت و ضرورت اصول و مفاهيم را در نمي يابد و لذا منشا ديگري به نام عقل ضرورت دارد.
اسلاید 16 :
سابقه اين ديدگاه به دوره يوناني ها به ويژه ارسطو بازمي گردد که در آن رابطه منطقي بين کبري و صغري و نتيجه برقرار مي گرديد.
اسلاید 17 :
ديدگاه استنباطي:
اين ديدگاه، استنباط يا تفهم را به عنوان روش خاص علوم اجتماعي مي پذيرد. از اواخر سده نوزدهم ميلادي با طبقه بندي و تفکيک علوم، روش استنباطي در برابر روش هاي توضيحي علوم طبيعي شکل گرفت.
اسلاید 18 :
ديدگاه ساختاري:
اين ديدگاه شامل دو رويکرد به شرح ذيل است:
نظريه لاکاتوش درباره برنامه هاي پژوهشي. وي نظريه ها را مجموعه هاي ساختاري مي داند.
نظريه توماس کوهن درباره پارادايم ها و انقلاب هاي علمي.
اسلاید 19 :
توماس کوهن يک فيزيکدان است که نظريه هاي علمي را نوعي ساختار پيچيده مي داند. وي اين ديدگاه را در سال 1962 در کتاب خود تحت عنوان ساختار انقلاب هاي علمي مطرح کرد. ويژگي عمده نظريه وي تأکيدي است که بر جنبه انقلابي پيشرفت هاي علمي دارد به طوري که متضمن طرد و رد يک ساختار نظري و جايگزيني آن با ساختار ناسازگار ديگر است.
اسلاید 20 :
ازنظر اوکوهن انقلاب علمي عبارت است از طرد يک پارادايم و قبول پارادايم جديد، نه از سوي يک دانشمند به تنهايي، بلکه از سوي جامعه علمي مربوط در تماميت آن.