بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مقدمه

در سیستم های هیدرولیک شیرهای کنترل برای هدایت وتنظیم جریان سیال از پمپ به مصرف کننده ها بکار میروند. البته تفاوتهای قابل توجهی بین شیرهای هیدرولیک وجود دارد.اساسا ناشی از اختلاف فشار کاری و نوع آبندی های مورد نیاز برای گاز یا روغن است اما اصول عملکرد و طرز کار انها بسیار مشابه یکدیگر است.شیر کنترل با وضعیت نا محدود می تواند برای کنترل میزان دبی یا فشار مورد استفاده قرار گیرد. اما اکثر شیرها فقط در دو حالت بسته یا باز قرار می گیرند شیرها با وضعیت محدود( چند وضعیته) نامیده می شوند.

اسلاید 2 :

علائم و سمبل ها

سمبل ها بعنوان علائم اختصاری قطعات برای شرح عملیات کنترل و طرز کار سیستم بکار میروند. شرح ساختمان و طرز کار شیرها در مدار با عکس و تصاویر شماتیک بسیار پیچیده خواهد بود بنابراین سمبل هایی ساده برای سهولت رسم و درک مدارها در نظر گرفته می شود.
شیر4/2 شیر سه وضعیتی شیر دو وضعیتی

اسلاید 3 :

شیرهای قطع و وصل

این شیرها به منظور قطع و وصل جریان استفاده می شوند. می تواند عبور جریان را به صورت غیر پله ای کم و زیاد نماید.

اسلاید 4 :

Poppet Valvesشیرهای پاپتی(مخروطی)
در ساختمان شیرهای پاپتی از قطعاتی مانند دیسک یا ساچمه در نشیمنگاه داخل شیر استفاده شده است که وظیفه کنترل جریان را بعهده دارند.
در شکل ساختمان و سنبل یک شیر2/2 ساده که در حالت نرمال بسته است دیده می شود. که با فشردن کلید فشاری ساچمه از
نشیمنگاه خود بلند می شود
و جریان سیال از دهانه p
به دهانه A راه پیدا می کند.

اسلاید 5 :

شیر 3/2 که در آن از دیسک استفاده شده است.با آزاد شدن کلید فشاری دهانه های A و Rبه یکدیگر راه می یابند. اگر کلید فشرده شود ابدا دهانه R بسته می شود بعد دهانه P به A راه می یابد.

اسلاید 6 :

شیر 4/2
در حالت آزاد بودن کلید دهانه های R به A و P به Bراه دارد.در حالت فشردن کلید ابتدا دهانه A بهR وصل و p بهB قطع میشود. و دهانه A بهP وصل و دهانه B بهP قطع می شود.

اسلاید 7 :

Spool Valves شیرهای قرقره ای
شیرهای قرقره ای یا اسپولها شامل یک قرقره می باشند که درون پوسته شیر بصورت افقی حرکت میکند.قسمتهای بر آمده(lands) برای باز و بسته کردن استفاده قرار می گیرند. عملکرد این شیرها به صورت متعادل یا بالانس می باشد.

اسلاید 9 :

یکی از مزایای این شیرها با استفاده از بدنه ی یکسان و اسپولهای متفاوت عملکرد مختلف بدست آورد. به این ترتیب هزینه ی این شیرها به مراتب کمتر است.

اسلاید 11 :

Rotary Valves شیرهای گردان
ساختمان این شیرها شامل یک پوسته و یک اسپول یا قرقره است که در داخل پوسته می چرخد و حالت های مختلف شیر را ایجاد می کند. این شیرها ساده بوده و با اعمال نیروی کمی حرکت می کند. چون فشارهای پایین را تحمل می کنند معمولا در سیستم های پنوماتیک به کار می ورد.

اسلاید 12 :

Pilot operated valves شیرها با راه انداز پایلوت
در شیرهایی که نیروی لازم برای حرکت دادن اسپول بیش از نیروی مستقیم حاصل از عملکرد یک سولنوئید یا نیروی دستی باشد یک پروسه دو مرحله ای که راه انداز پایلوت نامیده میشود برای حرکت ان لازم است.

اسلاید 15 :

Check valvesشیرهای یکطرفه
این شیرها فقط اجازه عبور جریان به یک سمت را میدهند.ساده ترین آنها شامل یک ساچمه و نشیمنگاه است.

اسلاید 16 :

چند مورد از کار برد شیرهای یکطرفه

اسلاید 17 :

Pilot operated check valvesشیرهای یکطرفه با پایلوت
این شیرها در مواردی مانند جکها کاربرد دارد.به طور مثال در حرکت جک به هر طرف یکی از شیرهای یک طرفه بوسیله حریان اصلی باز می ماند مانند یک شیر یک طرفه معمولی و دیگری بوسیله فشار خط پایلوت باز نگه داشته می شود. وقتی لازم است جک در حالت شکون بماند هر دو شیر یک طرفه بسته می مانند.

اسلاید 19 :

Restriction check valvesشیرهای کنترل جریان یک طرفه یا محدود کننده
این شیرها اجازه می دهند که سیال دریک جهت بطور کامل و در جهت مخالف بطور محدود جریان یابد.

اسلاید 20 :

شیرهای کنترل فشار
این شیرها وسیله ای در سیستم های هیدرولیک میباشند که توسط آنها می توان فشار سیستم را تعیین ، محدود و یا کاهش داد و بطور کل فشار سیستم تحت تاثر آنها قرار میگیرد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید