بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 2 :

عنوان: اینترنت اشیاء

اسلاید 3 :

سپاسگزاری
با تشکر فراوان .
از خداوند متعال که هر چه داریم از اوست و کسی که با مهربانی تمام، نعمت های بی شماری از جمله سلامتی تن و جان و قدرت تفکر را به همه ما ارزانی داشت. تا بتوانیم در سلامتی تن و روان ،بیندیشیم و علم بیاموزیم.
و از استاد گرانقدرم ،سرکار خانم پروین پارسا ، که همواره جهت ارتقای علمی دانشجویان کوشا بوده و در به روز بودن اطلاعات خود و آموزش علوم و فناوری های جدید و به روز به دانشجویان، تلاش مضاعفی دارند.
و سپاس ویژه از تمامی کسانی که برای من زحمت کشیده اند.

اسلاید 4 :

تقدیم به :
ضمن تشکر و سپاس بی کران و در کمال افتخار و امتنان تقدیم می نمایم به:
محضر ارزشمند پدر و مادر عزیزم به خاطر همه ی تلاش های محبت آمیزی که در دوران مختلف زندگی ام انجام داده اند و با مهربانی چگونه زیستن را به من آموخته اند.
به استادان فرزانه و فرهیخته ای که در راه کسب علم و معرفت مرا یاری نمودند.
به آنان که در راه کسب دانش راهنمایم بودند.
به آنان که نفس خیرشان و دعای روح پرورشان بدرقه ی راهم بودند.
خدایا توفیق خدمتی سرشار از شور و نشاط و همراه و هم سو با علم و دانش و پژوهش جهت رشد و شکوفایی ایران عزیز و پر افتخار را عنایت بفرما.
پروردگارا حسن عاقبت، سلامت و سعادت را برای آنان مقدر فرما.

اسلاید 5 :

فهرست مطالب
چکیده
فصل اول ، مقدمه
1-1- مقدمه
1-2- اینترنت اشیاء در حال حاضر
1-3- زمانی برای همگرایی
1-4- به سمت جهان اینترنت اشیاء
1-5- نتیجه گیری
فصل دوم ، تحقیقات استراتژیک و ابداع برنامه کاری اینترنت اشیاء
2-1- چشم انداز اینترنت اشیاء
2-2- تعریف مشترک اینترنت اشیاء
2-3-تحقیقات استراتژیک اینترنت اشیاء و دستورالعمل نوآوری
2-4- برنامه ها و سناریوهای ارتباط
2-5- مشخصات کاربردی اینترنت اشیاء
2-5-1- حوزه های کاربردی

اسلاید 6 :

2-5-2- نمونه هایی از برنامه های کاربردی اینترنت اشیاء
2-5-2-1- شهرها
2-5-2-2- محیط زیست
2-5-2-3- آب
2-5-2-4- تجهیزات امنیتی و اضطراری
2-5-2-5- خرده فروشی
2-5-2-6- تدارکات
2-5-2-7- کشاورزی
2-5-2-8- خانه های خودکار
2-5-2-9- سلامت الكترونیک
فصل سوم ، برنامه های کاربردی اینترنت اشیاء
3-1- برنامه های کاربردی
3-2- شهرهای هوشمند
3-3- انرژی های هوشمند و شبکه هوشمند
3-4- حمل و نقل و جابجایی هوشمند
3-5- خانه های هوشمند، ساختمانهای هوشمند و زیرساخت
3-6- کارخانه های هوشمند و تولید هوشمند

اسلاید 7 :

3-7- بهداشت و درمان هوشمند
3-8- ردیابی و امنیت مواد غذایی و آب
3-9- سنجش مشارکتی
3-10- شبكه های اجتماعی و اینترنت اشیاء
فصل چهارم ، اینترنت اشیاء و فناوری های اینترنت مرتبط به آینده
4-1- فناوری های اینترنت مرتبط به آینده
4-1-1- رایانش ابری
4-1-2- اینترنت اشیاء و فناوری های معنایی
4-1-3- خودمختاری
4-1-4- خواص سیستم های خودکار اینترنت اشیاء
4-1-4-1- خودسازگاری
4-1-4-2- خودسازماندهی
4-1-4-3- خودبهینه سازی
4-1-4-4- خودپیكربندی
4-1-4-5- محافظت از خود
4-1-4-6- خودترمیمی
4-1-4-7- خودتوصیفی
4-1-4-8- خودشناسی
4-1-4-9- تأمین انرژی خود

اسلاید 8 :

4-1-5- قانون کلی پژوهش برای سیستم اینترنت اشیاء خودکنترل
4-2- شناخت و آگاهی از وضعیت
فصل پنجم ، زیرساخت ها
5-1- زیرساخت
5-1-1- ادغام به صورت نری و مادگی
5-1-2- قابلیت های زیرساخت
5-1-3- مدلسازی معنایی اشیاء
5-1-4- مكان فیزیكی و موقعیت
5-1-5- امنیت و حریم شخصی
5-1-6- سوالات پژوهشی مربوط به زیرساخت
فصل ششم ، مدیریت اطلاعات
6-1- مدیریت اطلاعات
6-1-1- جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده (DCA)
6-2- اطلاعات بزرگ

اسلاید 9 :

6-3- شبکه های حسگر معنایی و حاشیه نویسی معنایی داده ها
6-3-1- حسگرهای مجازی
6-4- پردازش رویدادهای پیچیده
6-4-1- انواع پردازش رویدادهای پیچیده
فصل هفتم ، امنیت، حریم خصوصی و اعتماد
7-1- امنیت
7-2- اعتماد برای اینترنت اشیاء
7-3- امنیت برای اینترنت اشیاء
7-4- حفظ حریم خصوصی برای اینترنت اشیاء

اسلاید 10 :

چکیده
اینترنت اشیاءInternet of Things مفهومی جدید در دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده و به طور خلاصه فن اوری مدرنی است که در آن برای هر موج ودی (انسان ،حیوان و اشیاء) قابلیت ارسال و دریافت داده از طر ق شبکه های ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم میشود.

دستگاه های هوشمند در دستهای کلی به نام اینترنت اشیاء قرار میگیرند. در سطح پایه ای، اینترنت اشیاء در واقع به ارتباط اشتیای مختلف از طریق اینترنت و برقراری ارتباط با یک دیگر میپردازد، تا هدف آن یعنی فراهم کردن تجربه کاراتر و هوش مندتر محقق شود .همانند دیگر فناوریهای جدید ،اینترنت اشیاء نیز میتواند در ابتدا مفهومی سردرگم کننده به نظر برسد. همچنین این واژه به ویژه هنگامی که صحبت از استانداردهای مختلف و همچنین ایمنی و امنیت آن میشود، میتواند مفاهیم جدید و ویژه ای پیدا کند.

اسلاید 11 :

به عبارت دیگر ایده طراحی دستگاههای مختلف با امکان برقراری ارتباط بیسیم به منظور رهگیری و کنترل از طریق اینترنت و یا حتی از طریق یک برنامه ساده مخصوص گوشیهای هوشمند، اصطلاح اینترنت اشیاء را توصیف میکند.
این پژوهش بر روی فن اوری اطلاعات و ارتباطات متمرکز شده و شامل شرح تئوری و استفاده از سیستم های مربوط به پایانه ها، کامپیوترها، پردازش اطلاعات، پیاده سازی، ارتباطات باسیم و بی سیم، معماری ،امنیت، آنتن و انتشار، نرم افزار و . می باشد.

علاوه بر این، تحولات تقاضاهای جدید سیستمی در بازار به سوی محصولات و فناوری هایی مانند خدمات شخصی ارتباطات، سیستم های چندرسانه ای، شبکه های سازمانی و سیستم های ارتباط نوری نیز بحث خواهد شد.
کلید واژه ها: اینترنت اشیاء، قفل های هوشمند، ترموستات های هوشمند، خودروهای هوشمند، شهرهای هوشمند، تولید هوشمند، انرژی هوشمند، حمل و نقل هوشمند ،بهداشت و درمان هوشمند ،رایانش ابری، سنجش مشارکتی، ابرداده، حسگرهای مجازی، شبکه های اجتماعی، امواج رادیویی بیسیم، WIFI، بلوتوث کم مصرف ،RFID ،NFC، استانداردZ-Wave ، استانداردZig Bee و .LoWPLAN4

اسلاید 13 :

1-1- مقدمه

تحلیلگران پیش بینی کرده اند که محصولات اینترنتی و خدمات جدید اینترنت اشیاء به صورت تصاعدی در سال های آینده رشد خواهند کرد. کمیسیونی در سال 2014 برنامه های تحقیقاتی و چارچوب نوآوری اتحادیه اروپا در زمینه اینترنت اشیاء در افق 2020 را آغاز کرد. حوزه های اینترنت اشیاء باعث بالا رفتن رقابت پذیری در کشورهای اروپایی شده و زندگی روزمره مردم را آسان تر کرده است. همچنین در آینده منجر به خدمات بهتر ،صرفه جویی های بزرگ و استفاده دقیق تر از منابع خواهد شود. به عنوان مثال اینترنت اشیاء، بیماران را برای دریافت مراقبت های مداوم و همچنین شرکت ها را برای فراهم کردن منابع خود، به نحو احسنت یاری کرده و کارشان را ساده تر کرده است.

اسلاید 14 :

برای دستیابی به این نتایج امیدوار کننده، افزایش اعتماد کاربران به اینترنت اشیاء حیاتی است. قانون حفاظت از داده ها و استراتژی امنیت سایبری پیشنهاد شده توسط کمیسیون اروپا، نیز به وضوح در جهت افزایش اعتماد به اینترنت اشیاء است. همچنین برای تحقق اهداف اینترنت اشیاء، با مسائل کلیدی مانند حفظ حریم خصوصی، امنیت و ایجاد قابلیت همکاری معنایی باید دست و پنجه نرم کرده و «فناوری های ابر»، «داده های بزرگ» و «شبکه های آینده» مانند5G نیز باید در نظر گرفته شوند.

اسلاید 15 :

1-2- اینترنت اشیاء در حال حاضر

در سال 2013 می توان به وضوح اعلام کرد که اینترنت اشیاء در بسیاری از حوزه های مختلف مسلط شده و در حال به رسمیت شناخته شدن بود. از زمینه های کاربرد بالقوه اینترنت اشیاء، می توان به شهرهای هوشمند (مناطق هوشمند)، خودرو هوشمند، خانه های هوشمند، سلامت هوشمند، صنایع هوشمند، امنیت عمومی، انرژی و حفاظت از محیط زیست، کشاورزی و گردشگری به عنوان بخشی از آینده اینترنت اشیاء نام برد که توجه روزافزونی را به دست آورده اند.

شکل 1-1: چرخه اینترنت اشیاء

اسلاید 16 :

اکثر دولت ها در اروپا، آسیا، و آمریکا، اینترنت اشیاء را به عنوان یک نمونه و نماد از نوآوری و رشد در نظر گرفته اند .اگر چه در برخی از قسمت های نرم افزاری، تأثیرگذاران بزرگی هنوز این پتانسیل را به رسمیت نمی شناسند ،ولی بسیاری از آنها توجه بالا و یا حتی در ابداع و بوجود آوردن شرایط جدید برای اینترنت اشیاء، دست به کار شده و در حال اضافه کردن اجزای اضافی به آن هستند. علاوه بر این، امروزه کاربران نهایی در حوزه خصوصی و کسب و کار، خبرگی قابل توجهی در تعامل با دستگاه های هوشمند و برنامه های کاربردی شبکه به دست آورده اند.

ترکیب اینترنت اشیاء با روش های فناوری های مرتبط و مفاهیمی مانند محاسبات ابر، آینده اینترنت، داده های بزرگ، رباتیک و فناوری معنایی، برآورد شده است. اینترنت اشیاء همچنان در حال توسعه بالقوه میباشد. با این حال اینترنت اشیاء در حال رشد و بلوغ است. به ویژه با توجه به تعدادی از عوامل که بهره برداری کامل از اینترنت اشیاء را محدود کرده اند. تعدادی از این عوامل:

اسلاید 17 :

هیچ راهکار روشنی برای استفاده از شناسه منحصر به فرد و فضاهای شماره گذاری برای انواع مختلف از اشیاء ماندگار و دائمی در مقیاس جهانی نیست.
تسریع، شتاب و توسعه بیش از پیش در معماری های مرجع اینترنت اشیاء، مثل مدل مرجع معماری (ARM) برای پروژه های اینترنت اشیاء وجود ندارد.
در ایجاد قابلیت همکاری معنایی برای تبادل اطلاعات حسگرها در محیط های ناهمگون، پیشرفت اندک بوده است.
در توسعه ی یک رویکرد روشن برای نوآوری، اعتماد و مالکیت اطلاعات در اینترنت اشیاء، مشکلاتی وجود دارد. در حالی که حفظ امنیت و حریم خصوصی به طور همزمان در یک محیط پیچیده قرار دارند.
مشکلاتی در توسعه کسب و کار که پذیرای پتانسیل کامل اینترنت اشیاء باشد، وجود دارد.
تست در مقیاس بزرگ و محیط های یادگیری، که هر دو آزمایش با شبکه های حسگر پیچیده را تسهیل کرده و باعث نوآوری و ابداع، از طریق بازخورد و تجربه می شوند ،در سطح پایینی محقق شده اند.

اسلاید 18 :

فقط مقدار اندکی واسط های کاربری غنی، رشد یافته و نیاز به توجه در زمینه های ادغام شده وجود دارد.
جنبه های عملی محقق نشده است. مانند اتهامات قابل توجه عنوان شده علیه رومینگ برای برنامه های کاربردی حسگرها در طیف وسیع جغرافیایی، در دسترس نبودن فنی و عدم اتصال به شبکه قابل اعتماد، از جمله موارد مطرح است.

چیره شدن بر این موانع، می تواند نتیجه بهره برداری بهتر از پتانسیل اینترنت اشیاء باشد. که یک تعامل متقابل قوی تر، افزایش آگاهی در دنیای واقعی و استفاده از یک فضای حل مسئله بی نهایت را فراهم میکند.

اسلاید 19 :

1-3- زمانی برای همگرایی
محیط یکپارچه که سرچشمه ای موفق از سیستم عامل گوشی های هوشمند بوده و قادر به اجرای تعدادی برنامه های کاربردی کاربر محور و اتصال سنسورهای مختلف است. فرصت فوق العاده ای مانند گردهم آوردن تعدادی از حوزه های متمایز، نشان دهنده زمینه ای برای توسعه چرخه های اینترنت اشیاء است. به عنوان نمونه این تعریف شامل API های باز، برای ارائه انواعی از کانالها جهت تحویل خدمات و برنامه های جدید است. چنین API های باز از اهمیت ویژه ای در محدوده ماژول در یک سطح انتزاع برای نرمافزار خاص تجزیه و تحلیل داده ها و پردازش، برخوردار هستند. در نتیجه این ابزارها اجازه می دهند، توسعه دهندگان نرم افزار با زیرساخت های اساسی ارتباطات، قدرت نفوذی به دست آورده و با ترکیب اطلاعات تولید شده توسط دستگاه های گوناگون، ارزش افزوده در سراسر حوزه های مختلف، تولید کنند. به عنوان یک اصل، جهش بزرگ بعدی در تکامل اینترنت اشیاء، انسجام تلاش در تمام سطوح به همراه نوآوری خواهد بود.

اسلاید 20 :

شکل 1-2: ماتریس نوآوری IERC - شاخه تحقیقاتی اتحادیه اروپا در زمینه اینترنت اشیاء

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید