بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

رسانه های محلی

چالشها؛ رویارویی ها

اسلاید 2 :

مطبوعات محلی ومخاطبان آنها

در رده بندی نشریات از نگاه پیر آلبر«مطبوعات ادواری محلی» چنین تعریف شده است: «این نشریات 2 یا 3 شماره در هفته منتشر میشوند و تیراژ اندکی دارند، در عوض از لحاظ تیتر بسیار غنی هستند. در حقیقت این نشریات مکمل روزنامههای یومیه هستند و میتوان به آنها، روزنامههای محلات را هم که در شهرهای بزرگ انتشار مییابند و معمولاً به رایگان از جانب شهرداریهای محل برای ساکنان محله ارسال میشوند اضافه کرد". ( نمونه نشریات رایگان کانادا، ونکوور).

اسلاید 3 :

در تقسیمبندی دیگری در روزنامهنگاری، ابتدا نشریات کشوری و بینالمللی و در زیر مجموعه آن نشریات منطقهای، استانی، شهری، محلی (منطقه شهری) و روستایی قرار میگیرند و صرفاً ادواری نیستند و میتوانند به صورت روزانه (یومیه) هم منتشر شوند. بدینترتیب نشریات شهری در دایرهای وسیعتر و نشریات محلی در شعاع محدودتر (منطقه شهری) انتشار مییابند که مخاطب ویژه اطلاعرسانی خاصی را دارا هستند.

با توجه به این تقسیمبندی برای انتشار هر نشریه باید از چهار منظر به مخاطب نگاه کرد:

1. گروه اجتماعی 2. سن مخاطب 3. سواد مخاطب 4. جنسیت مخاطب

اسلاید 4 :

مطبوعات شهری آن هم در کلانشهرها از این چهار منظر محدودیتی ندارند، اما در مورد نشریات محلی باید گروه اجتماعی، سن، سواد و جنسیت مخاطب را در نظر گرفت.

اسلاید 5 :

با توجه به مرزهاي محلي ، هويتي ، ملي و فراملي هفت سطح براي رسانه های محلی قائل می شوند:

اسلاید 6 :

سطح اول ، شهر و ناحيه محل انتشار و مرکز فعاليت رسانه است جايي که مدير مسئول ، سردبير و تيم خبرنگاري تحت نظر يکي از اين دو در آنجا توليد محتوا مي کند.اين سطح براي رسانه هاي محلي درحکم محل تولد و بخش مهمي از شناسنامه آنها محسوب مي شود

اسلاید 7 :

سطح دوم ، استان محل فعاليت است که در سطح بالاتري قرار مي گيرد و کارکرد اداري و سازماني رسانه به آن بستگي دارد به دليل اين که رسانه ها موردتوجه مقامات محلي هر استان هستند و رسانه هاي محلي در شهرهاي کوچک استان نيز که باشند تحت تاثير سياست ها و کارکردهاي مقامات استان ناگزيرند براي ارتقاي وضعيت موجود و ايجاد شرايط مطلوب ، اظهارنظر کنند و همواره در کانون تحولات استاني قرار داشته باشند.

اسلاید 8 :

سطح سوم ، منطقه اي است که در کشور ما براي برنامه ريزي هاي کلان در حوزه فرهنگ هاي محلي مي تواند مبناي خوبي باشد.وجود اشتراکات بين استاني در مناطق غربي ، شمالي ، جنوبي ، مرکزي و شرقي باعث مي شود که بتوانيم در حوزه رسانه مرزبندهاي منطقه اي و درون منطقه اي داشته باشيم.وجود روزنامه ها و سايت هاي منطقه اي نمونه بارز اين سطح فعاليت است.

اسلاید 9 :

سطح چهارم ، سطح اقوام ايراني است.جمهوري اسلامي ايران با وجود تنوع قومي ، با يک ظرفيت بالايي در اين سطح مواجه است که امنيت ملي و وحدت ملي را تحث تاثير قرار مي دهد.بسياري از رسانه هاي محلي نمايندگان يک يا چند قوم از اقوام ايراني هستند.رسانه هاي محلي متعددي را مي بينيم که در محل تلاقي اقوام مختلف ايراني قرار دارند و با محوريت فرهنگ اسلامي-ايراني و زبان فارسي ، به صورت چند زبانه دارند فعاليت مي کنند.

اسلاید 10 :

سطح پنجم ، ملي است.در سطح ملي قدري مسئله متفاوت است. رسانه هاي محلي بخشي از وظايف شان در اين جهان کوچک شده الزاماً کارکردهاي ملي است.ارتباط بين مردم و حاکميت از وظايف ذاتي رسانه است.رسانه هاي محلي از اين قاعده مستثني نيستند.رسانه هاي محلي بايد بازتاب دهنده خواسته هاي مردم نواحي و مناطق مختلف کشور در حکومت باشند.

اسلاید 11 :

سطح ششم ، سطح جهان منطقه ای و فرهنگی در خاورمیانه است.رسانه هاي محلي بايد فراتر از مرزهاي شهري ، استاني ، منطقه اي ، قومي و ملي داراي کارکرد منطقه ای و فرهنگی در خاورمیانه باشند. نمونه عالی و تعیین کننده نشریات محلی در حوادث عراق: نشریه محلی کرد پرس

اسلاید 12 :

سطح هفتم ، بين المللي و جهاني است.شعار "جهاني فکر کنيد ، ملي برنامه ريزي کنيد و محلي عمل کنيد" متناسب با اهداف جهاني کشور ماست.شناخت مناسبات جهاني از طريق رسانه باعث مي شود مردم فرصت ها و تهديدهاي محيط پيراموني را بهتر بشناسند

اسلاید 13 :

محتوا و ویژگی های نشریات محلی

در مبانی وسایل ارتباط جمعی، اطلاعرسانی در جهت آگاه کردن مخاطب رکن اساسی است. به همین دلیل است که اکثر روزنامههای جهان صبحها منتشر و توزیع میشود تا مخاطب در اولین مرحله از فعالیت روزانه از آنچه در پیرامون او میگذرد از طریق روزنامهها آگاه شود و مخاطب بتواند در روند تصمیمگیری روزانه خود از آگاهیهای به دست آمده، استفاده کند.

اسلاید 14 :

محتوا؛ رکن اصلی نشریات محلی

رکن اساسی نشریات محلی را محتوای آن تشکیل میدهد، هر چند که قطع و اندازه، رنگآمیزی، عکس و صفحهآرایی هر یک نقشهای تعیینکنندهای در جذب مخاطب میتواند، داشته باشد. در نشریه محله باید به این سه اصل توجه کرد: 

ا- اطلاعات محلی 2. خبرهای محلی 3. راهنمایی

ویژگی شهرهای بزرگ در این است که با توجه به ساکنان هر منطقه، سلایق، علاقهمندی و توجه آنان به دانستن با هم تفاوت دارد. به همین دلیل ارایه اطلاعات محلی با توجه به چهار منظری که به آن اشاره شد (گروه اجتماعی، سن، سواد، جنسیت) شکل میگیرد.

اسلاید 15 :

با توجه به ارزشهای خبری به ویژه ارزش مجاورت (جغرافیایی و معنوی) خبرها و رویدادهای یک محله برای ساکنان آن از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. در هر حال باید رویدادهای خوش و ناخوش محله در نشریه محله انعکاس یابد، در کنار ارایه اطلاعات محله و اخبار، راهنماییها نیز لازم است صورت گیرد.

اسلاید 16 :

نقشها و کارکردهای رسانه های محلی

رسانه هاي محلي می توانند نرخ همبستگي ملي را افزايش دهند.در عین حال، آنها قادرند به:

· حفظ هویت و تنوع فرهنگی: در هر استان و منطقه ای رسانه های محلی آن منطقه میتوانند با پرداختن به محتواهای بومی و فرهنگی غنی خود موجب حفظ و اشاعه فرهنگ آن استان و منطقه شوند

اسلاید 17 :

· تقویت هویت و همگرایی ملی: پخش برنامه های بومی از شبکه های محلی و یا بازپخش آنها از شبکه های ملی این فرصت را برای مردم دیگر مناطق کشور مهیا میکند تا بتوانند با آداب ورسوم آنها آشنا شوند و از این طریق موجب نزدیکی اقوام متعدد به یکدیگر میشود.

· تلطیف هویتها رسانه های محلی میتوانند از برخوردهای هویتی و قومی شدید جلوگیری کنند و در درازمدت،هویتهای قومی را از طریق آشنا کردن به اشتراکهای یکدیگر تعدیل و تلطیف کنند.

مدیریت بحرا ن: در بحرانهای طبیعی و اجتماعی ابزار بسیار کارآمدی در کمک رسانی و وسیله ای جهت تخفیف تضادهاو برخوردها هستند.

اسلاید 18 :

ریشه گیری و تحکیم مجدد سنتها: رسانه های محلی با مطرح کردن سنتهای قومی و محلی فراموش شده و یا در حال فراموشی، موجب میشوند که افراد بیش ازپیش به منابع و امکانات خودشان و مفاد نمادین انتقال یافته از طریق رسانه ها جهت تشکیل هویتی منسجم برای خویشتن متوسل شوند. محتواهای نمادین سنت بیش ازپیش در رسانه های جدید و گروهی مطرح میشوند و این رسانه ای شدن سنت، آن را از حیاتی تازه برخوردار میسازد.

اطلاع رسانی: برخی از اطلاعات در زمینه مسائل محلی از شبکه های ملی قابل انتشار و ارائه نیستند و تنها از طریق رسانه های محلی میتوان به آنها پرداخت و در مورد آنها اطلاع رسانی کرد.

اسلاید 19 :

رسانه های محلی همچنین در راستای اقدامات زیر فعالیتهای قابل توجهی دارند:

· تأمین مسیر انتقال اطلاعات به منظور ایجاد دسترسی مخاطبان به دانش

· رصد محیط اجتماع محلی

· بسیج افراد و جهت دهی به فعالیتهای آنها

· ایجاد شبکه ارتباطی برای مخاطبان

· ساختن هویت برای مخاطبان

· خلق ارزشها و فرهنگ جدید

· انتقال تجارب و مسائل مخاطبان به تجارت و مسائل عمومی جامعه

اسلاید 20 :

قابلیتهای رسانه های محلی در مقایسه با رسانه های ملی:

• تأثیرگذاری بیشتر در جلب سریعتر کمک های مردمی هدفمند

• همدردی مؤثرتر با آسیب دیدگان از طریق مطابقت با ویژگیهای فرهنگی، زبانی و بومی آنها

• ایجاد همبستگی عمومی از طریق تقویت هویت قومی و محلی

• دسترسی راحت تر و سریعتر به مسئولان محلی برای اطلاع رسانی فوری مسائل آسیب دیدگان به آنها و پیگیری بلندمدت مسائل و مشکلات ایشان

• ارائه آموزشهای کاربردی تر و مؤثرتر و هوشیاری محیطی افزونتر

• مدیریت مؤثر شایعه با رصد به موقع شایعات در حال شکل گیری و افشای آن ها

• ارائه اخبار صحیح و تکذیب به موقع اخبار نادرست

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید