بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

حسابداری اموال وانبار (پـودمان 5)

صدور سند تعدیلات موجودی کالا (حسابداری انبار)

اسلاید 2 :

تعدیلات انبار

برای بررسی موجودی و تطبیق موجودی واقعی با اسناد و مدارک از عملیات انبارگردانی استفاده می شود، پس از انبارگردانی ممکن است یکی از حالات زیر برای یک کالا و یا تعدادی از کالاها روی دهد:
الف) موجودی واقعی با موجودی در کاردکس برابر باشد.
ب) موجودی واقعی بیشتر از موجودی در کاردکس باشد.
پ) موجودی واقعی کمتر از موجودی در کاردکس باشد.

اسلاید 3 :

مورد« الف» : نشان دهنده صحت کار انباردار بوده و عملیات انبارگردانی حا کی از مغایرت نداشتن وموجودی اعلام شده در کاردکس و اسناد و مدارک و دفاتر مورد تا یید است.

مورد«ب» و «پ» : باید تعدیلات انبار صورت گیرد، در این زمینه گزارش مغایرت ها تهیه می شود ولی نحوه برخورد با مغایرت ها درشرکت های مختلف متفاوت بوده، وبا توجه به دستورالعمل انبارگردانی پیگیری می شود.

اسلاید 4 :

مغایرت ها از دوجنبه قابل بررسی است:

الف) از جنبه مدیریتی:
بررسی دلایل اختلاف و مغایرت بین موجودی واقعی و موجودی طبق دفاتر باید انجام شده و با ایجاد کنترل های داخلی و اجرای روش های مطلوب سعی شود مغایرت ها به حداقل برسد.

همچنین مشخص شود که کسر یا اضافی ایجاد شده طبیعی بوده یا ناشی از قصور و یا حتی سوءاستفاده ویا سرقت است. در این زمینه باید مقصر یا مقصران احتمالی مشخص شده و برخورد لازم صورت گیرد. دربررسی مدیریتی مغایرت ها مواردی مانند حجم و نوع انبار و شخصیت انباردار و میزان مغایرت و نوع کالاها وقیمت کالاهای دارای مغایرت دارای اهمیت است.

اسلاید 5 :

ب) از جنبه حسابداری:
حسابداری پس از دریافت گزارش انبارگردانی و موجودی واقعی طبق این گزارش، با موجودی طبق اسناد ومدارک، نسبت به اصلاح موارد مغایرت اقدام می کند. برای اصلاح موارد مغایرت ملاک موجودی واقعی است وباید در صورت مغایرت تعداد (مقدار) طبق دفاتربه تعداد(مقدار)واقعی تغییر کنند.

اسلاید 6 :

دلایل تعدیل انبار:
كسر و اضافی موجودی انبار
كسري و اضافی انبار، عبارت است از اختلاف موجودي واقعي انبار با اسناد و مدارك، كارت انباروكارت حساب مواد درتاريخي معین .
به عبارت ديگر هرگاه موجودي واقعي کالا كمتر از مانده كارت هاي کالا باشد ، كسري انبار و زماني كه موجودي واقعي کالا (طبق شمارش) بيشتر از مانده كارت هاي کالا باشد،اضافی انبار وجود خواهد داشت.

اسلاید 7 :

دلايل كسري يا اضافی انبار
اشتباه در ثبت مقدار کالای وارده يا صادره در كارت انبار
اشتباه در ثبت قبض ها و حواله هاي انبار دركارت حساب کالا به وسيله دايره حسابداري
ثبت نکردن بعضي از حواله هاي انبار توسط دايره حسابداري به علت نرسيدن آنها به دايرۀ مذكور.
جذب رطوبت موجب افزايش وزن برخي ازکالاهای موجود درانبارمي گردد.
تبخير و شكستگي كه سبب كسري انبار مي شود.
تقسيم قطعه بزرگ به قطعات كوچك.
ضایعات کالا در انبار
اشتباه انباردار
سرقت از انبار

اسلاید 8 :

نابابی وتغییر تکنولوژی
یکی از موارد قابل توجه در انبار شرکت ها خروج کالاها و اقلامی است که دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند،علت استفاده نکردن از این اقلام م یتواند موارد مختلفی باشد اما مهم ترین آن فرسودگی و از رده خارج شدن و همچنین تغییر تکنولوژی و از مد افتادن و یا تغییرات آب و هوا یی و شرایط محیطی و تغییر نوع کار است.
به این جهت لازم است انباردار لیست این اقلام را مشخص و جهت بررسی به مدیریت گزارش کند. مدیریت طبق آ یین نامه های داخلی شرکت نسبت به خروج این اقلام از انبار و نحوه برخورد با آنها تصمیم گیری می کنند .

اسلاید 9 :

محاسبه مبلغ تعديل موجودي كالا
محاسبه تعدیل موجودی کالا
بعد از مرحله انبارگردانی تعیین قیمت مواد و کالاهایی که مغایرت داشتند انجام
شود. در صورتی که طبق دستورالعمل انبارگردانی وسیاست های شرکت انباردار موظف به جایگزینی باشد،طبق صورت جلسه انبارگردانی انباردار باید تعداد کسری را جبران کند ولی اگر بر عهده شرکت باشد باید موارداختلافی قیمت گذاری شوند. قیمت گذاری اقلام اختلافی با توجه به روش های متفاوتی از جمله بهای تمام شده، ارزش فروش، ارزش بازار ، ارزش دفتری و . است که عمدتاً بر اساس ارزش بازار انجام می شود. البته درمورد کالا با توجه به روش های میانگین یاlifo و یا fifo وشناسایی ویژه انجام می گیرد.

اسلاید 10 :

صدور سند تعديلات موجودي كالا
معمولاً در پایان سال مالی شرکت ها بر اساس دستورالعمل انبارگردانی، اقدام به انبارگردانی نموده و درصورت تفاوت بین موجودی واقعی و موجودی بر اساس اسناد ومدارک،مغایرت ها را مشخص کرده و سپس براساس روش های مختلف قیمت گذاری،تعیین قیمت شده و باید دردفاتر انبار،اصلاح از نظرتعداد و مقدارصورت گرفته و در دفاتر حسابداری ثبت اصلاحی انجام شود.
اصلاح ماندۀ كارت حساب کالا به منظور مطابقت مانده آن با موجودي واقعي کالا انجام می گیرد.
در صورت وجود كسري انبار، معادل مبلغ كسري، حساب كسري و اضافی انبار، بدهكار و حساب موجودی کالا، بستانكار مي گردد

اسلاید 11 :

در صورت داشتن کسری انبار:
در صورت وجود كسري انبار، معادل مبلغ كسري، حساب كسري و اضافی انبار، بدهكار و حساب موجودی کالا، بستانكار مي گردد.
حساب كسري يا اضافی انبار ××××
حساب موجودی کالا ××××

اسلاید 12 :

در صورت داشتن اضافی انبار:
درصورت وجود اضافی انبار معادل مبلغ اضافی، حساب موجودی کالا، بدهكار و حساب كسري و اضافی انباربستانكار مي گردد.
حساب موجودی کالا ××××
حساب كسري يا اضافی انبار ××××

اسلاید 13 :

مثال:
طبق دستورالعمل انبارگردانی و آئین نامه داخلی شرکت « کیش» انباردار موظف به تأمین کسری انباراست درتاریخ 97/12/29 انبارگردانی انجام ومبلغ 500،000ریال کسرانبار مشاهده شد .
پاسخ:
چون مبلغ کسری بر عهده انباردار است ازاین کسری تا زمان دریافت وجه عنوان سایر حساب دریافتنی ثبت می گردد.

سایر حساب دریافتنی انباردار 500،000
حساب موجودی کالا 500،000

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید