بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
در خود ماندگی در دانش آموزان
اسلاید 3 :
انجمن روانپزشکی آمریکا برای تشخیص این بیماری سه حوزه نقصان را در نظر می گیرد:
اختلال در تعاملات اجتماعی
اختلال در ارتباط ها
کاربرد الگوهای محدود، تکراری و قالبی در رفتار، علایق و فعالیت ها
تشخیص:
اسلاید 4 :
اختلال در تعاملات اجتماعی:
اختلال آشکار در کاربرد رفتارهای غیرکلامی چندگانه همانند ارتباط چشمی
عدم برقراری ارتباط متناسب با سطح رشد با همسالان خود
فقدان ارتباط متقابل اجتماعی یا عاطفی
فقدان پیگیری معمول لذات، علایق و دستاوردها همراه دیگران
اسلاید 5 :
اختلال در ارتباط ها :
تاخیر یا نبود کامل رشد زبان گفتاری
اختلال در قدرت شروع یا ادامه صحبت با دیگران
به کارگیری تکراری یا کلیشه ای زبان یا داشتن زبان مختص خود
فقدان تخیل پردازی های مختلف و خود به خود یا تقلیدهای اجتماعی متناسب با میزان رشد خود
اسلاید 6 :
کاربرد الگوهای محدود، تکراری و قالبی در رفتار، علایق و فعالیت ها:
وفاداری وتقلید به ظاهر انعطاف ناپذیر به امور و آداب غیرکارکردی وخاص
اطوار قالبی و مستمر حرکتی
دلمشغولی مداوم به اشیاء و اجزاء
دلمشغولی و توجه دائم به یک یا چند الگوی محدود و قالبی مورد علاقه که از نظر شدت و تمرکز نابهنجار است.
اسلاید 7 :
قبل از 36 ماهگی باید چند مورد از این نابهنجاری ها را دید تا حکم به وجود این بیماری داد.در حال حاضر درجات مختلفی از بروز مشخصات اوتیسم تشخیص داده شده و کودکان مبتلا به این بیماری هم در تظاهر این اختلال و هم در میزان شدت آن تفاوت بسیاری دارند. در موارد بسیاری بیماری در خودماندگی تشخیص داده نمی شود چرا که رشد کودک به قدر کافی به تاخیر نیفتاده و نمی توان اختلال های اجتماعی کودک را تشخیص داد.
اسلاید 8 :
سندرم آسپرگر نیز یکی از اختلال های رشدی گسترش یابنده است که باید به آن توجه ویژه ای داشت چرا که از جهات بسیاری به بیماری درخودماندگی شباهت دارد.در حال حاضر این بحث مطرح است که آیا سندرم آسپرگر را باید نوعی از اوتیسم به شمار آورد یا نه ؟
کودکانی که دچار سندرم آسپرگر هستند همان اختلال های اجتماعی و علایق محدود و قالبی را نشان می دهند که کودکان مبتلا به اوتیسم دارند ولی معمولا مانند آنها دیر زبان باز نمی کنند و رشد شناختی تاخیری ندارند.
اسلاید 9 :
تشخیص افتراقی:
بین برخی از اختلال های دوران کودکی و اوتیسم شباهتهایی هست :
ناتوانی در یادگیری
اسکیزوفرنی دوران کودکی
اختلال های رشدی زبان
اختلال های توجه
محرومیت اجتماعی
اسلاید 10 :
مهمترین مشخصات خاص بیماری اوتیسم:
اسلاید 11 :
در واقع اختلال های خاص و عمیق در رفتار های اجتماعی مختص این بیماری است و ناتوان کننده ترین مشخصه آن محسوب می گردد.این کودکان در سال های قبل از مدرسه حداقل تعامل با والدین خود را دارند، به کودکان دیگر علاقه ای نشان نمی دهند، تماس های چشمی نامعمول و حالات چهره محدودی را دارا هستند . مشکلات در تعاملات اجتماعی متقابل و ناتوانی در برقراری ارتباط، بارزترین مشخصه این بیماری است .احتمال دارد آن ها فاقد حس همدلی به نظر آیند و مرتکب گفتار و کرداری شوند که از نظر اجتماعی نامناسب است.افراد را مانند اشیاء می پندارند و به اشیاء بی جان وابستگی بسیاری پیدا می کنند.آن ها به طور معمول از بازی با همسالان خود طفره می روند و به فعالیت های انفرادی می پردازند. این میل به تنها بودن ، هم چنان که بزرگ شوند در آن ها ادامه می یابد.
کمبودهای اجتماعی:
اسلاید 12 :
با آن که دیر زبان باز کردن مشخصه بارز این بیماری است ولی کیفیت انحرافی ارتباطی است که خاص ترین وجه کودکان مبتلا به این بیماری است .حدود پنجاه درصد از این کودکان هرگز گفتار کارکردی به دست نمی آورندو آن ها که به طور خاص زبان می گشایند زبانی را به کار می برند که از نظر کیفی با زبان کودکان طبیعی و کودکان مبتلا به اختلال های دیگر زبانی متمایز است .
در مقابل کودکان آسپرگر دچار تاخیر زبانی زودرس نمی شوند.کودکان اوتیسم وارد گفتگوی دوسویه نمی شوند. پرسش های آنان به طور معمول به دلمشغولی شان مربوط است.گفتارشان بیشتر تکراری و تک گویی است تا این که شکلی از یک ارتباط اجتماعی باشد.
مشکلات ارتباطی:
اسلاید 13 :
در حالی که کودکان کم سن و سال و کم توان تمایل به جمع آوری یا دستکاری اشیاء دارند، کودکان سن دار ممکن است به موضوع های خاصی علاقمند شوند. شاید هوش و حواس آن ها به بخش خاصی از یک اسباب بازی و یا اشیایی نامعمول جلب شود.حتی اگر این شور و علاقه متناسب با سن و سال آن ها باشد احتمال دارد به چنان شدتی برسد که اجازه ندهدآن ها به فعالیت های دیگری روی آورند .کودکان سن دار و تواناتر اغلب روال های دشوارتر و پیچیده تری را در رابطه با اشیاء در نظر می گیرند و بارها و بارها آن را انجام می دهند.گاهی درگیر رفتار وسواسی می شوند که می تواند بسیارشدید باشد.با بالارفتن سن اگر وظایف روزمره ای که برای خود قائل شده اند به دقت پی گرفته نشود و یا جنبه هایی جزیی از محیط آن قدر تغییر کند که زندگی خانوادگی را به آشفتگی بکشاند دچار نگرانی و اضطراب می شوند.
رفتار و علایق محدود و تکراری:
اسلاید 14 :
شیوع :
اسلاید 15 :
به خاطر ضد و نقیض بودن تشخیص ها، میزان شیوع این بیماری به طور دقیق مشخص نیست. سندرم اصلی در هر ده هزار کودک بر دو و نیم نفر تاثیر می گذارد.در برابر یک دختر بیمار ، سه یا چهار پسر دچار این بیماری هستند.در مقابل گمان می رود که میزان بروز سندرم آسپرگر بیشتر باشد و در هر هزار نفر ،سه یا چهار نفر مبتلا به این سندرم باشند که اکثر آن ها مرد هستند.
اسلاید 16 :
علل در خود ماندگی:
اسلاید 17 :
محیط اجتماعی:
تحقیقات منظم توانسته نشان دهد که در ایجاد بیماری اوتیسم محیط اجتماعی نقش عمده ای ندارد. گرچه میزان اضطراب و نگرانی خانواده می تواند از توان مقابله کودکان بکاهد، ولی دیگر این باور که رفتار بد والدین و یا اضطراب بوجود آمده در خانواده ها در ابتلای کودکان به این بیماری نقش دارد رنگ باخته است.
اسلاید 18 :
گمان می رود یک نقصان شناختی اساسی که در امر پردازش اطلاعات دخیل است باعث می شود بیماران مبتلا به اوتیسم نتوانند رفتار افراد دیگر را پیش بینی کنند. درباره اساس زیست شناختی وعصبی نقصان ها در پردازش اطلاعات و توجه فرضیاتی ارائه شده است . اما نقصان های اصلی هنوز مشخص نشده اند.
نقصان های شناختی:
اسلاید 19 :
بایلی و همکاران به این نتیجه رسیده اند که در این بیماری یک عامل قوی ارثی وجود دارد و در نمای کلی کلینیکی، الگویی از ژن ها دیده می شود که بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند . بیماری اوتیسم می تواند ازنظر ژنتیکی شامل زیر مجموعه ای از انواع متمایز داشته باشد. برای مدت های مدیدی اوتیسم را همراه با چند اختلال ژنتیکی می دانستند.
عوامل ژنتیکی:
اسلاید 20 :
به طور معمول احتمال بروز مشکلات پیش از تولد در کودکان مبتلا به اوتیسم در مقایسه با خواهران و برادران فرد بیمار و دیگر کودکان طبیعی بیشتر است .
تحقیقات اخیر نشان داده است که احتمالا ویروس های خاصی در ایجاد بیماری اوتیسم موثر هستند.
عامل بارداری و زایمان: