بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

Cointegration test of oil price and us dollar for some oil dependent economies

اسلاید 3 :

چکیده
این مطالعه به بررسی دینامیک بلندمدت بین قیمت نفت و دلار آمریکا برای یک گروه از اقتصادهای وابسته به نفت، قبل و بعد از بحران مالی جهانی 2008-2009 می پردازد.

نرخ ارز مربوط به یورو، روپیه هند، روبل روسیه، راند آفریقای جنوبی، سدی غنا و نایرای نیجریه میباشد.
. نتایج تجربی مبین شواهدی مبنی بر رابطه تعادلی بلندمدت بین قیمت نفت و نرخ دلار، به ویژه برای ارزهای صادرکنندگان کلیدی نفت می باشد این رابطه در دوره پس از بحران بیشتر مشهود است
آزمون هم انباشتگی قیمت نفت و دلار آمریکا برای برخی اقتصادهای وابسته به نفت

اسلاید 4 :

رابطه معکوس بین قیمت نفت و نرخ مبادله ای دلار، به خصوص از زمان بحران مالی جهانی2007-2008 توجه ویژه ای را به خود جلب نموده است.
مطالعاتی که به بررسی تداوم این رابطه می پرازند، عبارتند از کیوسویانی (2016)، نووتنی(2012) و حبیب و کالاموا (2007).
در اوایل ماه جولای 2008، هر بشکه از قیمت نفت West Texas Intermediate بیش از 142 دلار و در فوریه 2016 به 28 دلار در هر بشکه معامله می شد.
در طول همان دوره، ارزش دلار آمریکا به شدت در برابر بیشتر ارزهای(مورد مطالعه) شناور از جمله یورو، سدی غنا، روپیه هند، نایرا نیجریه، راند آفریقای جنوبی و روبل روسیه افزایش یافت.

توجه اینکه:اینها شش ارزی می باشند که در این مطالعه از آن ها استفاده شده است.

مقدمه

اسلاید 5 :

از کشورهای مورد مطالعه :اتحادیه اروپا و هند از بزرگترین مصرف کنندگان نفت خام جهان هستند. اما بر خلاف اتحادیه اروپا، هند یک اقتصاد در حال توسعه است که تولید ناخالص داخلی سرانه آن تنها یک ششم از میزان درآمد اتحادیه اروپا است. دو ارز دیگر که در برابر نرخ ارز دلار در این تحقیق مورد بررسی قرار می گیرند عبارتند از روبل روسیه و نایرای نیجریه. روسیه یکی از بزرگترین ذخایر نفت خام در جهان با تولید تخمینی روزانه 11 میلیون بشکه است.

نیجریه عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) بوده و دهمین تولید کننده نفت خام جهان و دارای تولید روزانه 2/5 میلیون بشکه است.
در سال های اخیر، نفت نیجریه تا 90 درصد درآمد صادرات و حدود 75 درصد درآمد های بودجه خود را به خود اختصاص داده است.
غنا و آفریقای جنوبی نیز در این مطالعه گنجانده شده است، زیرا که مانند نیجریه، این دو کشور آفریقایی دارای منابع ثروت می باشند. اما بر خلاف نیجریه، آنها وارد کننده خالص نفت خام هستند. به همین دلیل است که انتظار می رود رابطه متفاوتی بین قیمت نفت و این ارزها وجود داشته باشد.

اسلاید 6 :

بررسی ادبیات مربوط به تحقیقات .
1.چکیده و مقدمه.
2. بخش داده ها و روش شناسی()، منبع داده ها و تکنیک های اتخاذ شده در تجزیه و تحلیل .
(data and methodology).
3. بررسی نتایج
4. بخش آخر نتیجه گیری را ارائه می دهد.
ساختار مقاله

اسلاید 7 :

در سال های اخیر، رابطه بین نرخ ارز و متغیرهای اقتصادی مختلف مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است.
این پژوهشگران درمطالعاتشان تلاش می کنند تا تعیین کنند که چگونه نرخ ارز بر متغیرهای اقتصادی مانند تولید، تورم،و جریان گردشگری بین المللی (Obi et al.، 2016) تاثیر می گذارد.

Dornbusch (1985)رابطه بین نرخ ارز و قیمت های کالاهایی مانند طلا، کاکائو، نفت خام و تعدادی دیگر دارایی های بین المللی را مورد بررسی قرار می دهد.
(لیندا، 2010). فاکتورهای معاملاتی نفت خام در بازار بین المللی اکثرا به صورت دلار بیان می شوند و به همین دلیل نوسانات نرخ دلار بر قیمت نفت تأثیر گذار می باشد.
(Coudert و همکاران، 2007). تعدادی از مطالعات نشان داده اند که چگونه تغییرات قیمت نفت بر متغیرهای کلان اقتصادی مانند رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ بیکاری، تورم و ارزش سهام تاثیر می گذارد.
تاریخچه Literature review

اسلاید 8 :

لیزاردو و مولیک (2010) دریافتند که قیمت نفت در توجیه تغییرات ارزش دلار آمریکا در بلندمدت نقش دارد. به طور کلی، افزایش قیمت واقعی نفت منجر به کاهش ارزش دلار آمریکا نسبت به پول کشورهای صادر کننده خالص نفت مانند کانادا، مکزیک و روسیه می شود.

یک مطالعه توسط نیک بخت (2010) نشان داد که قیمت واقعی نفت ممکن است به عنوان عامل اصلی تغییرات نرخ واقعی ارز به شمار آید. یافته های ایشان به طور خاص، رابطه ای مثبت و بلند مدت بین قیمت واقعی نفت و نرخ ارز واقعی را نشان می دهد.

اسلاید 9 :

بن حبیب و همکاران (2014) به بررسی تاثیر قیمت نفت بر ادغام بلندمدت با نرخ اسمی دلار آمریکا در مورد دینار الجزایر پرداختند. این مطالعه نشان داد که افزایش 1 درصدی در قیمت نفت، ارزش دینار الجزایر را به اندازه 0/35 درصد نسبت به دلار آمریکا کاهش می دهد.

تعدادی از مطالعات نشان داده اند که چگونه تغییرات قیمت نفت بر متغیرهای کلان اقتصادی مانند رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ بیکاری، تورم و ارزش سهام تاثیر می گذارد. این مطالعات شامل Brown و Yücel ((2002, 2010، Blanchard و Gali (2007)،Bjørnland (2008)، Wang و همکاران. (2013)، و Basher و همکاران. (2012) می گردند

اسلاید 10 :

(براون و فیلیپس، 1984؛ هانتینگتون، 1986؛ کوادرت و همکاران، 2007). گلوب (1983) دریافتند که قیمت نفت بر تعدادی از جریان های اقتصاد کلان مانند درآمد و پس انداز تأثیر گذار است.
(Coudert و همکاران، 2008) . آستویک (1987) معتقد هستند که از آن جایی که قیمت نفت بر مبنای دلار آمریکا بیان می گردد، کاهش ارزش دلار ممکن است بر تقاضا برای نفت خام تأثیر بگذارد
دیگر مطالعات شامل Brown و Yücel ((2002, 2010، Blanchard و Gali (2007)،Bjørnland (2008)، Wang و همکاران. (2013)، و Basher و همکاران (2012) می باشد.

اسلاید 11 :

داده های هفتگی برای یک ماه قرارداد آتی نفت خام، نرخ ارز دلار و نوسانات ضمنی برای دو دوره زمانی قبل و بعد از بحران مالی جهانی 2008 بدست آمده است.

دوره قبل از بحران از ژانویه 2000 تا دسامبر 2007 است در حالی که دوره پس از بحران از ژانویه 2010 تا ژوئن 2016 می باشد.
در این مقاله نشان داده شد که ارتباط بین قیمت نفت و نرخ ارز برای کشورهای صادر کننده نفت از زمان بحران بسیار قوی تر شده است.
توجه اینکه:. نرخ ارز به عنوان تعداد واحد هر پول به ازای هر دلار محاسبه می شود.
داده ها و روش شناسی Data and methodology

اسلاید 13 :

→از اینجا

Yt=[OPt,ERt ,VIX ]

OP = قیمت یک قرارداد آتی نفت خام یک ماهه،
ER = نرخ مبادله نامی مؤثر دو جانبه دلار آمريكا و
VIX = شاخص نوسانات بورس اوراق بهادار شيكاگو، که معمولا به عنوان VIX نامیده می شود.
قیمت معاملات آتی نفت خام مربوط به West Texas Intermediate در بورس اوراق بهادار نیویورک است. داده های پرداختی مربوط به سررسید های مختلف از اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده دریافت شده است. شاخص نوسان، VIX، توسط گزینه اختیاری هیئت مدیره شیکاگو جمع آوری شده است..
ماتریس ضرایب، Π، Γi و ∅، پارامترهایی هستند که از مدل تخمین زده می شوند.

اسلاید 14 :

رویکرد یوهانسن بر دو روش تست به منظور کاهش درجه ماتریس Π متکی است. این دو روش حداکثر مقادیر ویژه و آزمون های ردیابی بوده اند.
که در آنT تعداد مشاهدات پس از تنظیم تاخیر است و
λi مقدار تخمین زده شده مقادیر ویژه به دست آمده از ماتریس برآورد می باشد.
فرضیه صفر آزمون ردیابی این است که تعداد بردارهای هم انباشته متمایز (r) کمتر یا برابر با r می باشد..

اسلاید 15 :

DATA & METHODOLOGY

اسلاید 18 :

در رگرسیون های سری زمانی امکان بدست آمدن نتایج ساختگی یا مشکوک وجود دارد به این مفهوم که ظاهرا ً نتایج با معنی ولی در حقیقت با کمی دقت متوجه می شویم که مشکوک هستند.
رگرسیون یک متغیر سری زمانی بر روی یک یا چند متغیر سری زمانی دیگر غالباً نتایج بی معنی و یا ساختگی بدست می دهد این پدیده به عنوان رگرسیون ساختگی شناخته شده است.
روشی که برای اجتناب از این شکل بکار می رود هم انباشتگی سریهای زمانی نامیده می شود.
مانایی:یک سری زمانی ساکن (مانا) گفته می شود که میانگین و واریانس و خود کواریانس آن در طول زمان و وقفه های مختلف یکسان بوده و ثابت باشد.
در اقتصاد سنجی سری های زمانی؛ وقتی که دارای یک ریشه واحد باشد فرآیند گام تصادفی نامیده شده و نمونه ای از یک سری زمانی غیر ایستا( غیر ساکن) نامیده می شود.
,if α=1 , y(t) is a none stationary
رگرسیون کاذب و ریشه واحد

اسلاید 19 :

هم انباشتگی یا همجمعی در سری های زمانی
. زمانی که متغیرهای مورد استفاده در رگرسیون از نوع سری زمانی بوده و مانا نباشند پدیده ای به نام رگرسیون  کاذب به وجود می آید، ولی اگر تمام متغیرهای به کار رفته در مدل رگرسیونی باهم ( جمعاً) مانا شوند یعنی باقیمانده های حاصل از مدل ایستا باشند، آن گاه پدیده هم انباشتگی یا هم جمعی به وجود می آید. از این رو این کلمه ( هم انباشتگی) به مرور کاربرد خود را در سری های زمانی نیز به دست آورد و هر سری زمانی که مانا باشد را هم انباشته می گوییم و اگر سری زمانی پس از d مرتبه تفاضل گیری هم انباشته شود آن را هم انباشته از مرتبه d گفته و با (d)I نشان می دهیم. بنابراین سری را انباشته از درجه ی d می گوییم اگر بتوان سری فوق را با d بار تفاضل گیری مانا کرد.
هم انباشتگی

اسلاید 20 :

آزمون ریشه واحد :
آزمون ریشه واحد، یکی از معمولی ترین آزمون هایی است که امروزه برای تشخیص مانایی ( سکون) یک فرآیند سری زمانی مورد استفاده قرار می گیرد. اساس آزمون ریشه واحد بر این منطق استوار است که وقتی در یک فرایند خود رگرسیونی مرتبه اول باشد، در آن صورت، سری ناماناست.

آزمون انگل گرانجر (EG) ، آزمون انگل گرانجر تعمیم یافته AEG):)
انگل و گرانجر (۱۹۸۷) بیان کردند که اگر آزمون دیکی فولر را روی پسماندهای ( باقیمانده های ) مدل انجام دادیم و سری زمانی پسماندها مانا شد، این تائیدی بر هم انباشتگی است. اما در استفاده از این روش باید جنبه احتیاط را رعایت کرد. زیرا مقادیر بحرانی کاملا مناسب نیستند و باید از مقادیر بحرانی که انگل و گرانجر تهیه کرده اند استفاده نمود. البته این مقادیر بحرانی در نرم افزار eviews و بسیاری از نرم افزار های دیگر به همراه خروجی ارائه می شوند.
در این حالت، مانایی و نامانایی از طریق آزمون ریشه ی واحد دیکی فولر بررسی می شوند که فرضیه ها به صورت زیرند:
H0:عدم هم انباشتگی
H1: هم انباشتگی
۲- آزمون رگرسیون هم انباشته ( آزمون دوربین واتسون رگرسیون هم انباشته CRDW): )
در این آزمون که به آزمون دوربین واتسون رگرسیون هم انباشتگی معروف است، مدل اصلی را تخمین می زنیم و سپس آماره ی DW را با مقادیر بحرانی جدول زیر مقایسه می کنیم.
[ اکنون از فرضیه صفر و مقایسه آماره آزمون خود همبستگی آنرا بررسی می کنم.
آزمون های مربوطه

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید