بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

بهره برداری و فرآوری گیاهان دارویی و صنعتی

اسلاید 3 :

بهرهبرداری و فرآوری گیاهان دارویی و صنعتی
بهطور کلی بهمنظور حفاظت و بهرهبرداری پایدار از گیاهان دارویی و معطر، رهیافتهای اصلی حفاظت در رویشگاه طبیعی، افزایش زمینه کشت و کار، بهیود مدیریت جوامع گیاهی در رویشگاه طبیعی، افزایش آگاهیهای عمومی، پایش و کنترل تجارت، قانونگذاری در سطح ملی و بینالمللی، تدوین آینننامهها و افزایش اطلاعات در ارتباط با برداشت از عرصههای طبیعی باید در نظر گرفته شوند که به این منظور برای حفاظت و بهرهبرداری پایدار از گیاهان دارویی و معطر، تدوین استانداردهایی برای کنترل بهرهبرداری از رویشگاههای طبیعی گونههای دارویی و معطر (که تعادل بین نیاز بازارهای محلی، منطقهای و جهانی را با نیاز برای حفاظت و برداشت پایدار برقرار کند)، ضرورت مییابد که در آن ابعاد اکولوژیکی، بیولوژیکی و اجتماعی- فرهنگی که با هم ارتباط تنگاتنگی دارند، در نظر گرفته میشوند.
در ارتباط با گیاهان دارویی موجود در عرصههای طبیعی، استانداردهای تدوین شدهای در سطح ملی و بینالمللی وجود دارد،
بهرهبرداری پایدار از گیاهان دارویی و معطر

اسلاید 4 :

که معتبرترین آنها " استاندارد بینالمللی بهرهبرداری از گیاهان دارویی و معطر طبیعی" است که توسط گروه متخصصان گیاهان دارویی، کمیسیون بقای گونهها و اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت تدوین شده است. در این استانداردها تاکید بر این است که برداشت و بهرهبرداری گیاهان دارویی و معطر از عرصههای طبیعی باید بهنحوی صورت گیرد که درصد مشخصی از گیاه دست نخورده باقی بماند و نباید کل بذرها، گل، برگ، ریشه گیاه برداشت شود تا گیاه فرصت باززایی و زادآوری داشته باشد و همچنین بهتر است تناوب برداشت در مکانهای مختلف در یک منطقه برداشت رعایت شود.
البته شایان ذکر است که برخی کشورها در این زمینه استانداردهایی در سطح ملی تدوین کردهاند که بهطور کلی از استاندارد بینالمللی مذکور تبعیت کرده است و بنابر مصالح موجود در هر منطقه تفاوتهای جزیی در اصول ذکر شده مشاهده میشود.

اسلاید 5 :

بهرهبرداری و فرآوری گیاهان دارویی و صنعتی
بهعنوان مثال درصدهایی از گیاه یا اندام گیاه که نباید برداشت شود برای ریشه و پیاز حدود 80 درصد از جمعیت گیاه، برگها (درختچهها و درختان) حدود 70 درصد از کل برگها، برای گلها حدود 30 درصد از گلهای هر گیاه و علاوه بر این 20 درصد از کل جمعیت گیاه و برای بذرها و میوه حدود 30-20 درصد تعریف شده است. شایان ذکر است که این مقادیر تعریف شده برای هر گونه مشخص در هر منطقه برداشت شاید تغییر کند و برای تعیین مقدار دقیق برداشت بهتر است از افراد بهرهبردار بومی با تجربه و دانش متخصصان گیاهشناس کمک گرفت. این موضوع در مورد گیاهان مرتعی بهصورت درصد برداشت مجاز برای بسیاری از گونهها محاسبه شده است. ولی بهطور کلی برای برداشت مجاز میتوان حداقل عدد 5 درصد را که در مراتع نیز قابل تعمیم است، منظور کرد که البته چنانکه ذکر شد. این عدد برای گیاهان برگی بیشتر صدق میکند.
جدول: خلاصهای از اهم اصول استاندارد بنالمللی بهرهبرداری از گیاهان دارویی و معطر از رویشگاههای طبیعی (ام پی اس جی، 2007).

اسلاید 6 :

استانداردهای بینالمللی برداشت گیاهان دارویی و معطر از عرصههای طبیعی

اسلاید 12 :

بهرهبرداری و فرآوری گیاهان دارویی و صنعتی

وضعیت بهرهبرداری برخی از گونههای دارویی دارای محصولات فرعی جنگلی و مرتعی از زیستگاههای طبیعی در ایران ( سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، 1390)

اسلاید 13 :

فرآوردههای مجاز مشروط، محصولاتی هستند که بهرهبرداری از آنها در قالب طرحهای بهرهبرداری و انعقاد قرارداد با ادراه منابع طبیعی مجاز است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید