بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

برنامه ملی مبارزه با بیماریهای واگیر
بیماریهای قابل یشگیری با واکسن-1

اسلاید 2 :

بیماریهای قابل یشگیری با واکسن-1

اسلاید 3 :

تاریخچه تولید واکسن در ایران

اسلاید 7 :

دیفتری

اسلاید 8 :

ديفتری

اين بيماري به دليل عوارض شديد ايجاد شده در اندام ها و اعضاي حياتي بدن، شدت واگير بودن و نيز امكان پيشگيري و واكسيناسيون، جزء بيماري هاي مهم عفوني واگير محسوب مي شود.

عامل ايجاد بيماري ديفتري، كورينه باكتريوم ديفتريه مي باشد.

سوش هاي حاوي توكسين باكتري، مسئول ايجاد عوارض اين بيماري هستند.

در دوران قبل از واكسيناسيون، ديفتري در مناطق معتدل، در ما ههاي سرد و در كودكان زير 5 سال بدون سابقه واكسيناسيون شايع بود، ولي به دليل پوشش بالاي واكسيناسيون كودكان در كشور، احتمال بروز بيماري در سنين بالاتر بيشتر شده است.

اسلاید 9 :

پراکندگی بیماری در ایران

اسلاید 12 :

علائم باليني
اگر چه اكثريت موارد ابتلا بدون علامت و يا با علائم خفيف است، ولي موارد كشنده نيز وجود دارد .
دوره نهفتگي 7-2 روز و گاه طولاني تر است.
دوره سرايت بيماري معمولاً تا 2 هفته پس از شروع بيماري است؛ ولي بندرت ممكن است به بيش از 4 هفته برسد.
علائم بسته به محل عفونت، سطح ايمني ميزبان و ميزان انتشار سيستميك سم آن دارد. بيماري ديفتري بر اساس محل آناتوميك ورود عفونت و ايجاد غشا به انواع ديفتري مجاري بيني، لوزه ها / حلق (فارنكس)، حنجره/ لارنگو تراكه، پوست و غيره تقسيم مي شود.

اسلاید 13 :

علائم بالينی

اسلاید 14 :

تعریف اپیدمیولوژیک
مورد محتمل: هر بيماري كه با فارنژيت، لارنژيت و يا تونسيليت به همراه غشاء چسبنده روي لوزه ها، حلق و يا داخل بيني مراجعه نمايد.
مورد قطعی: جدا كردن كورينه باكتريوم ديفتري از نمونه باليني و يا افزايش حداقل چهار برابر در تيتر آنتي بادي سرم در دو نمونه متوالي (در صورتي كه هر دو نمونه قبل از تجويز توكسوئيد و يا آنتي توكسين باشد).

آزمايشگاه مرجع تشخيص بيماري ديفتري، در انستيتو پاستور ايران (تهران) واقع شده است؛ لذا با گزارش فوري موارد به مركز بهداشت شهرستان مي توان امكان تهيه نمونه و ارسال آن به آزمايشگاه مرجع كشوري را فراهم نمود. درآزمايشگاه هاي تشخيص طبي در حالت معمول امكان كشت اين ميكروب وجود ندارد.

اسلاید 18 :

سرخک

اسلاید 20 :

فراواني سرخك تا قبل از واكسيناسيون همگاني سرخك- سرخجه كه در سال 1382 انجام شد، در كشور ما بسيار زياد بود كه منجر به بروز طغيانهايي مي شد.

در حال حاضر نيز توجه به نظام مراقبت بيماري و رديابي و پيگيري كليه موارد مشكوك به بيماري، از راهكارهاي مهم دست يابي به هدف حذف محسوب مي شود.
در مناطقي كه پوشش واكسيناسيون كمتر از 95 % باشد احتمال بروز طغيان هاي سرخك وجود دارد؛ به طوري كه از ابتداي سال 2012 طغيانهايي از سرخك در شهرستانهاي سرباز، ايرانشهر، چابهار و ساير مناطق استان سيستان و بلوچستان رخ داده است و تعداد مبتلايان به سرخك در اين استان به 200 مورد در اين سال رسيده است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید