بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
عنوان :معرفی گیاه دارویی بارهنگ
اسلاید 3 :
معرفی گیاه دارویی بارهنگ
گیاه شناسی
بارهنگ با نام علمی Plantago major L گیاهی از تیره بارهنگیان، پایا، ظاهراً بی کرک یا کمی کرکپوش با بن و ریشهای کوتاه است. ساقه آن به طول ۷۰-۱۰ سانتی متر، متعدد ایستاده یا خیزان، فاقد شیار، مساوی یا کمی بلندتر از برگها است
اسلاید 4 :
معرفی گیاه دارویی بارهنگ
برگهای آن تماماً طوقهای، تخم مرغی پهن با ۹-۳ رگبرگ قوی و برجسته، کامل یا در حاشیه سینوسی، بی کرک یا کرکپوش، دارای دمبرگ نسبتاً بلند.
اسلاید 5 :
گلها سبز متمایل به قهوهای، کوچک مجتمع در خوشههای دراز استوانهای. موسم گلدهی گیاه اردیبهشت تا شهریورماه است.
اسلاید 6 :
دانههای این گیاه تیره رنگ، کوچک و تخم مرغی شکل و در میوهای پوستینه که به صورت کپسول تخم مرغی بوده و دارای ۲ خانه و محتوی ۸-۴ دانهاست قرار دارند.بارهنگ دارای خواص قابض، تببر، تونیک، نرمکننده، تصفیهکنندهخون، ضد اسهال، محرک، معرق، مدر، ضد رماتیسم و ضد اسهال خونی، ضدالتهاب کلیه و مثانه، و ضد باکتری است
6/10
اسلاید 7 :
بارهنگ کبیر در موارد خونرویهای ریوی، وجود خون در اخلاط، عفونتهایمجاری تنفسی، التهابات چشمی، بیماریهای کبدی، زردی، استفراغ, درد دندان، کولیک، مالاریا، سوزاک، احساس سوزش در لولهمری، نزله مجاری ادرار و دستگاه هضم، رفع تحریکات در نزلههای مزمن برونشها استفاده میگردد.در استعمال خارجی بکار بردن کرم بارهنگ در معالجه جوشهای صورت،جوش غرور، جوش ناحیه بینی، زنخدان و گونهها و زخمهای جلدی توصیه شدهاست.
دانه بارهنگ ضد اسهال بوده و از آن به همراه قدومه، تخم مرو و به دانه، مخلوطی به نام چهار تخمه درست می کنند که بعنوان نرم کننده سینه و بر طرف کننده سرفه و خارشهای گلو مصرف سنتی دارد. از دیگر خواص دارویی این گیاه می توان به تصفیه کننده خون، آرام کننده ناراحتی های آسم مرطوب، اسهال های ساده، ورم مخاط دهان، درمان برونشیت، رفع بیماری های التهابی کلیه و مثانه اشاره کرد.