بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
به نام یگانه مهربانترین
آسیب های گوش
اسلاید 2 :
اجسام خارجی در گوش
روش خارج کردن جسم خارجی:
اجسام خارجی مجرای گوش را باید با دقت و ظرافت و ملایمت بیرون آورد .
مشکل ترین مانع بر سر این کار، ناحیه ی ایسم مجرای گوش است
معمولا هنگام تلاش برای بیرون آوردن جسم بیشتر جلو میرود و از ایسم گذشته و در مجاورت پرده ی گوش قرار میگیرد و درد شدید ایجاد میکند.
اسلاید 3 :
اجسام خارجی گوش بیشتر در اطفال دیده میشود . این اجسام ممکن است مدت ها هیچ علامتی ایجاد نکنند مگر آنکه باعث آسیب پرده ی گوش و یا التهاب مجرا شوند .
بیشتر عوارض از دستکاری ها برای خارج نمودن آنها ناشی میشود.
اسلاید 4 :
در معاینه گوش با اسپکتولوم، در اکثر موارد می توان جسم خارجی را بیرون آورد ، در غیر این صورت ممکن است جسم کوچکی باشد که با شستشوی ملایم میتوان آن را خارج کرد.
اسلاید 5 :
اجسام خارجی در مجرای گوش دو نوعند:
اجسام بی جان
باید گوش را به آرامی شستشو داد ، اگر خارج نشد می توان به کمک میله های قلابدار ظریف ، با احتیاط سعی در بیرون آوردن آنها کرد.
در اینجا بهتر است از پنس استفاده نکنیم زیرا ممکن است جسم(مثل دانه ی تسبیح) از لای پنس بغلزد و جلوتر برود.با استفاده از اسپراتور (مکنده) و کاتتر مخصوص نیز میتوان جسم خارجی را در آورد.
اسلاید 6 :
در مواردی که جسم خارجی در مجاورت پرده ی گوش گیر کند و یا در اثر جذب رطوبت بزرگ شده و بیرون نیاید و یا مجرا ملتهب باشد ، بهتر است بیمار را در بیمارستان مداوا نمود.
اسلاید 7 :
اجسام جاندار
مانند لارو مگس و یا حشرات کوچک ، در این موارد، غالبا شستشوی مجرا کمکی نمیکند وبهتر است با گذاشتن کمی محلول کلروفوم یا گاز آن در مجرای خارجی گوش با ریختن چند قطره بتادین ، حشره را کشت و یا بیهوش نمود ،سپس به کمک پنس آنرا خارج کرد