بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

اصول اولیه دلفی

- کلیه دستورات(منظور خط نیست) با کاراکتر کلیدی ; پایان میپذیرند 2-در هر خط میتوان حداکثر255 دستور نوشت اما برای خوانایی و عیب یابی آن معمولا در هر خط تنها یک دستور مینویسند. 3-کلیه دستوراتی که قرار است پشت سر هم اجرا شوند و قصد انجام فرایندی خاص را دارند با عبارت کلیدی begin آغاز و با عبارت کلیدی end; پایان میپذیرند

اسلاید 3 :

اصول اولیه دلفی
مثال:کد:
Begin
دستورات ;
; دستورات
; دستورات
End;

اسلاید 4 :

اصول اولیه دلفی
4-برای مساوی قرار دادن دو عبارت به جای کاراکتر مساوی(=) از دونقطه مساوی استفاده کنید مثال:
5+2:=6+1;
بقیه عملگر های محاسباتی:نا مساوی <>بزرگتر: >کوچکتر <

اسلاید 5 :

اصول اولیه دلفی
استفاده از اشیاء از پیش تعریف شده: برای راحتی کار برنامه نویسان شرکت برلند تعدادی لز عناصر که بیشترین کاربرد را داشته اند به شکل اشیاء آماده در کتابخانه اجراء دلفی قرار داده اند که شما میتوانید به سادگی و با یک کلیک از آنها استفاده کنید

روش کار شما جزء مورد نظر خود را انتخاب میکنید و و در فرم اصلی برنامه قرار میدهید و با دابل کلیک بر روی آن وارد قسمتی میشوید که می توانید کد های مورد نیاز برای اجرای پس از فراخوانی آن شی را در آن بنویسید نمایش کامل یک کد دلفی این کدها سورس اصلی برنامه هستند که خود برنامه در زمان اجرا برای شما آماده میکند و شما می توانید کدهای خود را در آن وارد کنید

اسلاید 6 :

اصول اولیه دلفی
Unit :هر صفحه برنامه در دلفی یک نام برای شناسایی بهتر دارد.دلفی به طور پیش فرظ نام unitx که در آن x یک عدد صحیح است را انتخاب میکند. Uses : به کتابخانه هایی گفته میشود که در آنها عناصر از پیش نوشته شده قرار دارندو شما برای استفاده از هر عنصر باید کتابخانه آن عنصر را در اینجا اضافه کنید(البته در اکثر موارد دلفی بطور خودکار نام کتابخانه ها را به این بخش اضافه میکند ولی در پاره ای از عناصر که در بخش خود نام برده خواهد شد شما باید نام عنصر را بطور دستی در این بخش اضافه کنید)

اسلاید 7 :

اصول اولیه دلفی

Var : این عبارت کلیدی برای تعریف متغیر هاست که در درس بعدی به آن خواهیم پرداخت

:{$R *.dfm}برنامه سعی میکند کلیه کدهای بعد از این عبارت کلیدی را به فایل اجرایی تبدیل کند و هرگز نباید در این کاراکترها تغییری بوجود آورد

End. : پایان برنامه این کد به دلفی میفهماند که کلیه کدهای بعد از آن را نادیده بگیرد.
 

اسلاید 8 :

اصول اولیه دلفی
وقتی برنامه دلفی را اجرا می کنیم، پنجره های مختلفی باز می شود که شامل منوی اصلی، نوار قطعات ، پنجره فرم، پنجره کد، Object Ispector و چند پنجره دیگر است.
Object Inspector:
این نوار دو گزینه به نام های Properties (خواص) و Events (رویدادها) دارد. گزینه Properties تغییر خواص اشیا را فراهم می کند. گزینه Events تمام رویداد هایی را که شیء انتخاب شده می تواند به آن پاسخ دهد ، نشان می دهد. ( برای مثال اگر برنامه می بایست در هنگام بسته شدن پنجره عمل خاصی انجام دهد، می توانید برای انجام این کار، از رویدادی به نام Onclose استفاده کنید.)

اسلاید 10 :

اصول اولیه دلفی
اجزای سازنده برنامه دلفی:
برنامه دلفی از مجموعه کلاس ها ( اشیاء) ، زیر برنامه ها و توابع تشکیل شده است. نمونه ای از یک نوع ساده را متغیر و نمونه ای از یک کلاس را شئ می نامند.
اشیاء دارای دو دسته از عناصر هستند: عناصر داده ای و عناصر ذخیره ای.
عناصر رویه ای اشیا را متد ( Method) می گویند.

اسلاید 11 :

اصول اولیه دلفی
چگونه با دلفی برنامه می نویسیم:
اولین قدم در نوشتن برنامه دلفی، طراحی چیزی است که کاربر با آن سر و کار دارد. به عبارت دیگر ، اولین قدم طراحی صفحه نمایش است. اندازه پنجره ای که برنامه از آن استفاده می کند، چقدر باشد، به چند پنجره نیاز است؟ چه قطعاتی باید مورد استفاده قرار گیرند؟ چه دکمه هایی باید در پنجره گنجانده شوند و.
طراحی واسط برنامه با کاربر ، در دلفی بسیار ساده است . قطعاتی که در پنجره قرار می گیرند، به طور خودکار تمام رفتار های کاربر ، از قبیل حرکت ماوس و کلیک کردن دکمه ها را تشخیص می دهند. توانایی طراحی منو در دلفی بسیار زیاد است و منوهای مختلفی را می توان ایجاد کرد.

اسلاید 12 :

اصول اولیه دلفی
پس از اینکه واسط کاربر را تعریف کردید ( دکمه ها و سایر قطعات را مشخص نمودید) کارهای بعدی به سبک برنامه نویسی قدیمی شباهت پیدا می کند. قطعات دلفی، رویداد هایی مثل کلیک کردن ماوس را تشخیص می دهند، ولی چگونگی پاسخ گویی به آنها بسته به کدی دارد که برنامه نویس آنها را می نویسد. تقریبا می توان گفت که برای پاسخ گویی به رویداد ها باید کدهایی را بنویسید.
در برنامه نویسی قدیمی ، برنامه ها از بالا به پایین اجرا می شوند. برنامه دلفی به شکل کاملا متفاوتی عمل می کند. هسته اصلی برنامه دلفی، مجموعه ای از کدهای مستقل از هم است که فقط توسط رویدادهایی که برایشان مشخص شده است فعال می گردند و به آنها پاسخ می دهند. بدین ترتیب کنترل روند برنامه به دست کاربر است.
دستوراتی که باید به رویداد پاسخ دهند ، در بین دو دستور begin و end; قرار می گیرند.

اسلاید 13 :

اصول اولیه دلفی
تغییر کپشن فرم (caption) :
برای این کار در بخش object inspector روی گزینه properties کلیک کرده و گزینه caption را انتخاب می کنیم. سپس کپشن فرم را تغییر می دهیم.
دقت کنید با تغییر دادن caption نام فرم عوض نمی شود و فقط caption آن عوض می شود. مانند شکل.

اسلاید 16 :

اصول اولیه دلفی
در دلفی می توان خواص عناصر را به صورت زیر تغییر داد:
; مقدار := خاصیت. نام عنصر
Form1.caption:= 'hello my friend ‘;

اسلاید 17 :

اصول اولیه دلفی
برنامه پاسخ گویی به رویداد:
می خواهیم برنامه ای بنویسیم که حاوی یک رویداد باشد. برای این کار باید کد مربوط به پاسخگویی به رویداد را بنویسیم. در این برنامه می خواهیم با کلیک کردن داخل فرم caption فرم عوض شود. پس باید به رویداد (events) کلیک کردن پاسخ دهیم:
در بخش object inspector روی گزینه events کلیک می کنیم.
در ستون سمت چپ، گزینه OnClick را کلیک کنید و سپس در ستون سمت راست آن دو با کلیک کنید. اکنون پنجره برنامه نویسی آن ظاهر می شود که باید دستورات پاسخ گویی به رویداد را بنویسید.

اسلاید 19 :

تغییر نام عناصر موجود در فرم
وقتی که عنصری مانند یک دکمه را روی فرم قرار دهیم ، دلفی برای آن نامی را انتخاب می کند ، برا ی تغییر نام دکمه بر روی آن کلیک می کنیم سپس در نوار properties در قسمت name کلیک کرده و نام جدیدی را برای دکمه تایپ می کنیم .

اسلاید 20 :

حذف عناصر موجود در فرم
برای حذف عناصر موجود در فرم ، آن را کلیک می کنیم تا در حالت طراحی قرار گیرد . اکنون دکمه Delete را از صفحه کلید فشار می دهیم . به این ترتیب این عنصر از روی فرم حذف می شود . روش دیگر استفاده از گزینه Delete موجود در منوی Edit می باشد .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید