بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

به نام مهربانترین

اسلاید 3 :

حسن یوسف
آشنایی با گل حسن یوسف طریقه کاشت و نگهداری

اسلاید 4 :

مشخصات: اسم علمی یوسف Coleus blumei ،از خانوده Labiatae   می باشد. این جنس داری 150 گونه از گیاهان همیشه سبز چند ساله یا دائمی است. این گونه بومی جاوا بوده ارتفاع آن به بیش از 40 سانتی متر و گسترش آن نیز به بیش از 25 سانتی متر می رسد این گیاه گرچه دائمی است ولی هنگام فصول سرد اگر خارج از گلخانه یا آپارتمان نگاه داری شوند از بین خواهند رفت

اسلاید 5 :

برگهای زیبایی ان به رنگهای مخلوط قرمز، سفید ، سبز، زرد و قهوه ای دیده می شود برای این که یک گیاه بوته ای از این گونه به دست آوریم. گلهای کوچک و آبی رنگ آن را باید هنگام ظهور پنسمان یا قطع کرد. این گونه دارای واریته های بسیاری است که هر کدام دارای برگهایی به رنگها یا مخلوطی از رنگهای مختلف می باشد.

حسن یوسف به نور زیاد، گرمای زیاد، آبیاری فراوان، رطوبت هوای ۵۰ تا ۷۰ درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد.کود مورد نیاز حسن یوسف را میتوان به میزان ۳ گرم در لیتر، هر دو هفته یکبار، از فروردین تا مهرماه، مورد استفاده قرار داد. خاک مورد نیاز اینگونه مخلوطی از خاک باغچه، خاکبرگ و ماسه، میباشد.

اسلاید 6 :

این گیاه، گیاه زینتى از تیره نعناع است و تولید آن در ایران از دیر باز آغاز شده است. رنگ آمیزى برگ هاى حسن یوسف با زیبایى و تنوع ویژه اى که داراست، آن را از هر گیاه دیگرى متمایز مى کند.
این گیاه بسیار پر رشد است و برگ هاى آن پشت سر هم رشد مى کنند و خوشه گل دهنده آن در محل مناسب به سرعت ظاهر مى شود که باید جوانه انتهاى این شاخه قطع شود؛ زیرا با قطع آن رشد شاخه هاى فرعى ایجاد مى شود و گلدان حسن یوسف پر شاخه و از نظر تعداد برگ ها، متراکم تر مى گردد.
تکثیر این گیاه از طریق قلمه بسیار آسان است؛ چون قلمه هاى حسن یوسف به آسانى ریشه دار مى شوند.
همچنین از طریق کاشت بذر هم مى توان حسن یوسف را تکثیر کرد، که البته این روش زمان بیشترى مى برد و چند هفته لازم است تا بذر این گیاه سبز شود.

اسلاید 7 :

روش كاشت :هر دو گونه آن به حرارت حداقل 13 درجه در زمستان احتیاج دارند گونه دومی به آب بیشتری برای نگاهداری گلها در شرایط مناسب احتیاج دارد . بطور كلی حسن یوسف Coleus به روشنائی زیاد نیاز دارد و در آپارتمان بعلت كمبود نور برگها كم رنگ و ساقه ها بلند می شود بهتر است گلدانها را نزدیك پنجره جنوبی آپارتمان قرار داد .

این گیاه را میتوان در حیاط منزل در باغچه در محل نسبتأ سایه آفتاب كاشت . برای اینكه گیاه بزرگتری بدست آوریم میتوان آنرا همیشه به گلدان بزرگتری انتقال داد و شاخه های انتهائی آنرا برای تقویت شاخه های جانبی هرس كرد .

هر دو گونه فوق با وجودیكه دائمی هستند ولی چون بعد از سال اول زیبائی خود را از دست میدهند بهتر است هرساله به ازدیاد آن اقدام كرد .

این گیاه به مخلوطی از كمپوست ، خاك برگ و كمی ماسه نیاز دارد وازخرداد تا شهریور باید هرهفته مقداری كود مایع به آن داده شود .پس بطور خلاصه ، حسن یوسف Coleus به آب زیاد و به روشنائی كافی غیرمستقیم و هرس ( پنسمان Pincement ) احتیاج دارد .

اسلاید 8 :

مراقبت: حسن یوسف به نور زیاد، گرمای زیاد، آبیاری فراوان، رطوبت هوای 50 تا 70 درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد.

کود: کود مورد نیاز حسن یوسف را می توان به میزان، 3 گرم در لیتر، هر دو هفته یکبار، از فروردین تا مهر ماه، مورد استفاده قرار داد.

خاک: مخلوطی از خاک باغچه، خاکبرگ و ماسه، خاک مناسب رشد این گیاه است.

اسلاید 10 :

ازدیاد: گیاه حسن یوسف با دو روش قلم زدن مستقیم ریشه دهی در آب ، تکثیر می شود. از اواسط تابسان تا اواخر پاییز ، قلمه های انتهایی ساقه را به اندازه 5 تا 8 سانتیمتر ، به آرامی جدا کنید، ساقه های نازک و گوشتی قلمه را فشار ندهید. می توانید از پودر هورمون ریشه زایی استفاده کنید، اگرچه خیلی هم لازم نیست. سپس قلمه ها را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر، حاوی کمپوست گلدانی قرار دهید . در دمای 18 تا 20 درجه سانتیگراد و نور مناسب نگاه دارید.مراقب باشید که هرگز خاک گلدان خشک نشود. قلمه ها بعد از 10 تا 14 روز از تابش مستقیم خورشید قرار دهید. زمانی که قلمه ها ریشه داد آنها را بیرون آورده و در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر حاوی کمپوست با پایه پیت قرا دهید. باید دقت کنید که ریشه ها شکسته یا کنده نشود.

اسلاید 11 :

روش ازدیاد:

۱ـ بوسيله بذر: بذور در اواخر زمستان و درگلخانه در خاك سبك كاشته شود (از طريق بذر واريته هاي مختلف جديد بدست ميآيد)

۲ـ بوسيله قلمه: از ساقه هائي كه گل دهنده نمي باشند قلمه گرفته و در خاك سبك در حرارت 16 ـ 18 درجه سانتيگراد كاشته شود .

۳ـ پرورش در آب: ساقه اين گياه در آب بخوبي ريشه ميدهد و يكي از روشهاي ازدياد ساده و آسان آن ريشه دار كردن گياه در آب و سپس كاشتن آن مي باشد .

براي اينكه در تابستان بوته قوي داشته باشيم در بهار و اگر بخواهيم در زمستان بوته كامل داشته باشيم در اواسط پائيز از قلمه استفاده مي كنيم و گیاه باید به طور مرتب جوانه گیری شود تا جوانه های جانبی گیاه تحریک شده و شاخه های آن متعدد تولید کند و در نتیجه گیاه حالت بوته ای یافته، بلند و باریک نشود.

اسلاید 12 :

نکات مهم در مورد نگه دارى این گیاه
- در تابستان، این گیاه پشت به نور مستقیم آفتاب حساس است، پس در منزل باید در نقطه اى قرار داده شود که نور به طور مستقیم و شدید به آن نتابد و یا اگر در باغچه و حیاط خانه نگه دارى مى شود، مى توان آن را زیر سایه سایر درختان باغچه قرار داد تا از تابش مستقیم نور آفتاب بر حذر باشد.
- براى این که رنگ برگ هاى گیاه ثابت باشد و گیاه شاداب به نظر برسد، نباید در محیط سایه دار قرار بگیرد، بلکه باید محیط نگه دارى این گیاه روشن باشد تا گیاه سالم بماند (نه آفتاب مستقیم و نه سایه کامل)

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید