بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم
درس: روش های اجرای ساختمان
موضوع: نحوه اجرای سیلوهای بتنی ذخیره گندم

اسلاید 2 :

مقدمه
تاریخچه نگهداری و ذخیره سازی گندم
از زمان های قدیم متداول بوده مردم ایران – یونان و مصر باستان برای نگهداری غلات خود از خمره های سفالین استفاده می کردند و معمولاً این خمره ها را یا درون زمین کار می گذاشتند و یا در اتاق های خشت و گلی کنار هم می چیدند. به مرور زمان با افزایش جمعیت و افزایش تولید و مصرف استفاده از اتاق های گندم (انبار) متداول شد. از حدود آغاز قرن اخیر با توجه به پیشرفت هائی که بشر در زمینه راه و ساختمان و مهندسی داشت از تکنیک های ساختمانی پیشرفته جهت ساخت سیلوهای بلند استفاده نموده است.
جریان غله از تولید به مصرف:
به طور کلی برداشت غله در زمان کوتاهی کلاً 1 الی 2 هفته انجام می شود. ذخیره سازی گندم برای محلی دیگر و نیز برای مصرف بلند مدت در سیلو انجام می شود. در عمل 5 نوع سیلو شناسائی شده است:
1- سیلوی مزرعه 2- سیلوی محلی 3- سیلوی منطقه ای 4- سیلوی صادراتی 5- سیلوی وارداتی

اسلاید 3 :

ساختمان سیلو:
معمولاً هر سیلو از دوقسمت ساخته شده است:
1- برج کار: که در آن ماشین آلات و تجهیزات قرار گرفته
2- کندوها: تخلیه گندم ممکن است از کشتی، قطار یا کامیون صورت گیرد. در دو مورد اول نوار نقاله ها کار انتقال را انجام داده ولی در کامیون معمولاً از جک تخلیه کامیون استفاده می شود که غیر از جک خود کامیون است و با سیستم هیدرولیک جک بالا میرود. پس از تخلیه گندم ها به بونکر توسط بالابرها این گندم ها به بالای برج کار ریخته می شوند. در بالای برج کار، دستگاه های مختلف بوجاری و دستگاه مگنت (آهن ربائی) داریم.

اسلاید 4 :

ابتدا بوجاری مقدماتی
از دو ردیف توری ساخته شده اند که قطر این تورری ها کاملاً محاسبه شده است و یک حرکت غیر یکنواخت روی هم دارند. قطر سوراخ های توری بالائی به شکلی است که فضولات بزرگ تر از گندم از آن عبور نمی کنند. گندم ها و فضولات کوچک تر که عبور کرده در توری دوم گندم باقی می ماند و فقط فضولات کوچک تر عبور کرده حداکثر 5% ناخالصی های گندم ها را بوجاری مقدماتی می گیرد.

فضولات بزرگ تر از گندم گندم فضولات کوچک تر از گندمکه در طی این عملیات گرد و غبار ایجاد شده که توسط سیستم سیکلون جمع آوری شده بود بوجاری ثانوی شروع شده، که در این جا دستگاه هائی مانند شن گیر، بوگیر، سیاه دانه گیر و مانند آن قرار دارند. در دستگاه شن گیر با ایجاد مکش و همزمان لرزش مختصری که دستگاه دارد چون دانه های شن نسبت به دانه های گندم سنگین ترند لذا بر اساس اختلاف وزن سنگریزه ها و شن ها از یک طرف خارج شده و گندم های تمیز شده از طرف دیگر. در سیاه دانه گیر عمل جداسازی بر اساس اختلاف ابعاد دانه های گندم، سیاه دانه و سایر نباتات انجام می گیرد. بعد از این عملیات ها گندم های تمیز شده توسط نوار نقاله به قسمت بالا رفته و از آن جا وارد کندوها می شود.

اسلاید 5 :

ضدعفونی غله و کندو
معمولاً به منظور جلوگیری از ضایعات در غلات بایستی آن ها را ضدعفونی کرد در ایران حدود 12- 10% گندم تولیدی کشورمان به دلیل ضایعات از بین می رود.
ضدعفونی کندوها و گندم های درون معمولاً از قرص هائی با نام تجارتی phosphotoxin استفاده کرد. اسم علمی آن فسفوآلومینیوم می باشد. نحوه کارگزاری آن ها بدین صورت است که هر 4 ساعت 8 تا 12 عدد از این قرص ها روی نوار نقاله بالائی کندوها گذاشته به مرور تا می آید گندم ها تخلیه شوند قرص تبخیر شده و اثرات خودش را گذاشته است.
ترکیب دیگر متیل بروماید می باشد گازی شکل است و گاز را داخل توده گندم می فرستد که سرطان زا است حتماً بعد از استفاده از آن باید هوادهی کرد و اگر بخواهیم گندم را برای جوانه زنی استفاده کنیم نباید از متیل بروماید استفاده کنیم.

اسلاید 6 :

هوادهی گندم
آن چه که مورد نظر ماست نگهداری غله در سیلو به مدت زمانی طولانی که این امر به عوامل مختلف بستگی دارد از جمله: 1- رطوبت 2- حرارت
که هر دو آن ها در رشد و نمو میکروارگانیسم ها خصوصاً قارچ ها مؤثرند. از جمله عواملی که بر روی کندوه اثر می گذارد درجه حرارت بیرون کندوهاست.
برای جلوگیری از عمل کندانس رطوبت باید دائماً سیلو را هوادهی کرد که این عمل هوادهی را ازپائین سیلو انجام می دهند که ضمن این که هوا از پائین به بالا حرکت می کند تمام دانه ها هوا را به طور مناسب دریافت کرده عمل هوادهی توسط فنرهای سانتریفوژی بافشار معین و با محاسبه افت فشار صورت می گیرد ودر نهایت از بالای سیلوها در نقاط خاصی سیکلون ها قرار گرفته اند که گرد و غبار را جمع آوری کرده و نیز هوا را خارج کرده همچنین داخل کندوها سیستم های حرارت سنجی وجود دارد که الکتریکی می باشند و اگر حرارت زیاد شد مثلاً زنگ می زند که ما باید هوادهی کنیم.
لازم به ذکر است تأسیسات دیگری در سیلو به کار گرفته شده که در این جا در مورد آن ها بحث نمی کنیم. عوامل مؤثر در نگهداری غلات در سیلوها و انبارها عبارتند از:
1- رطوبت 2- حرارت 3- تهویه 4- کیفیت دانه

اسلاید 7 :

1-رطوبت : به دلایل تنفس غلات به خصوص اگر به آفات انباری آلوده شوند رطوبت افزایش یافته که تا یک حدی مشکلی نیست ولی اگر رطوبت از آن حد بیش تر شود محصول ما دچار فساد می شود. این رطوبت را رطوبت بحرانی گویند. برای گندم رطوبت بحرانی 6/14% می باشد. اگر بیش تر شد گندم ها فاسد می شوند.
2- حرارت: در اثر تنفس گندم ها، حرارت نیز بالا می رود که باید تهویه و هوادهی کرد.
3-تهویه
4- کیفیت دانه
نوع دانه، نحوه خرمن کوبی و بوجاری هست.
معمولاً گندم های سخت که مقطع شفاف دارند در شرایط مساوی حرارت و رطوبت تنفس کم تری نسبت به گندم های نرم دارند و دیرتر آلوده می شوند و طول عمر بیش تری دارند.
گاهی پوشش دانه یا در اثر عوامل مکانیکی یا در موقع خرمن کوبی یا بوجاری یا حمل و نقل با elevator آسیب دیده و یا مورد هجوم حمله حشره ای یا یک جونده قرار گرفته باشد.
دانه های شکسته شده به مراتب بیش تر از دانه های سالم تنفس می کنند و راحت تر نیز محتویات محصول را در اختیار میکروارگانیسم ها و حشرات قرار می دهند.

اسلاید 8 :

آفات انباری
1- حشرات 2- کنه ها 3- موش ها 4- قارچ ها و کپک ها
زیان ها و خسارت ها یا کمی می باشد یا کیفی یا بهداشتی
مثلاً سن که علاوه بر ضررکمی ضرر کیفی نیز دارد. سن روی بزاقش آنزیم پروتئاز دارد که گلوتن (پروتئین) گندم را هضم کرده و خورده و وقتی که روی گندم بریزد یک مقدار از بزاقش روی گندم می ماند و باعث می شود گندم فاقد ارزش شود و محصولات آن گندم از جمله نان ارزش غذائی و کیفیت خوبی نداشته باشد.

اسلاید 9 :

امکان نگهداری بلند مدت غلات از جمله گندم و آرد از دیرباز برای انسان جهت استفاده در فصول سرما و همچنین به عنوان حفظ امنیت غذایی از اهمیت خاصی برخوردار بوده و هست. لذا دولت ها و حکوت ها همواره به دنبال استفاده از آخرین امکانات و فناوری های روز در این باره هستند. لذا یکی از راه های این کار استفاده از سیلوهای نگهداری غلات می باشد.
که به دو نوع 1- فلزی و 2- سیمانی تقسیم می شوند که موضوع این تحقیق مربوط به روش اجرای سیلوهای سیمانی با سازه بتن آرمه می باشد.
در این گزارش ضمن بازدید از محل اجرای سیلوی گندم کارخانه زرین خوشه از چگونگی نحوه اجرا این پروژه تحقیق میدانی به عمل آمد.
در اجرای سیلوهای بتنی نگهداری از گندم در ابتدا به ساکن می بایست با مراجعه به آزمایشگاه مکانیک خاک نسبت به تعیین مقاومت خاک محل اجرایی و پس از کسب اطلاعات مربوط به جنس خاک و مقاومت آن نسبت به طراحی پی و همچنین عمق خاکبرداری لازم جهت استقرار پی مربوط به سازه اقدام نمود.

اسلاید 10 :

سیلوهای نگهداری گندم عمدتا از سه قسمت مرتبط با یکدیگر تشکیل شده اند که عملکرد واحدی را صورت می دهند 1- قسمت بارانداز 2-کانال های رابط بین مخازن 3-مخازن
هنگام اجرای خاکبرداری ابتدا می بایست نسبت به حفاری محل عبور کانال های ارتباطی با قسمت بارانداز اقدام نموده تا محل باراندازی و بارگیری کامیون های حمل گندم و آرد و همچنین محل استقرار تسمه نقاله های جابجایی گندم درون کانال ها اجرا شود.(مطابق شکل زیر)

اسلاید 11 :

سازه مربوط به کانال های ارتباطی شامل یک باکس بتنی با دیواره ها و سقف و کف بتنی به همراه تعبیه بیس پلیت های ساپورت کننده نصب ماشین آلات در زیر سوله ها می باشد.لازم به ذکر است که در کف کانال ها در مناطق مرطوب می بایست سنگ لاشه و یا شفته آهک اجرا گردد.همچنین در قسمت های قطع بتن نیز از واتراستاپ در صورت دفنی بودن کانال ها الزامی می باشد.
در سقف کانال ها جهت جلوگیری از وجود رطوبت می بایستی دریچه های تخلیه هوا تعبیه گردد.اجرای این دال ها به صورت اجرای دال های بتنی با قالب های سنتی می باشد.
مهم ترین قسمت اجرایی سوله های بتنی نگهداری گندم اجرای مخازن آن می باشد.که روش اجرای آن استفاده از قالب های لغزنده می باشد. پس از اجرای کانال های ارتباطی بین مخازن پی نواری با مشخصات فرم مخزن (مستطیل، مربع، دایره و .) و نصب واتراستاپ در محل قطع بتن که به وسیله قالب های سنتی توسط قالب بند ماهر صورت می پذیرد.
مهم ترین قسمت اجرای مخزن که همان دیواره بتن مسلح با شکل خواسته شده می باشد آغاز می گردد که در هر پروژه با توجه به ابعاد خواسته شده نیاز به طراحی قالب و نصب در محل اجرا دارد.

اسلاید 12 :

چگونگی طراحی این قالب ها نیاز به مهارت و تجربه خاص دارد لذا در این تحقیق اجرای قالب لغزنده دایره ای ثابت با شعاع ثابت مورد نظر می باشد.
در طراحی قالب های لغزنده از عامل ایجاد فشار واحد و یکدست جهت لغزش قالب استفاده می شود که عامل محرکه این موضوع پمپ های هیدرولیکی 1.5 تن تا 5 تنی بسته به نوع و وزن قالب متغیر می باشد.
در قالب های لغزنده قرار دادن پمپ ایجاد فشار عمود می کرد و قالب را به صورت عمودی در راستای خواسته شده به حرکت در می آورد.

اسلاید 13 :

قالب های دور به صورت پالت های 2متری و عرض 1 متری با ورقه هایی به ضخامت 1.5 تا 2 میلی متر و تقویت ورق های در پشت قالب جهت نصب سولجر های نگهدارنده ناودان ها و خرک های عرشه اجرایی طراحی و ساخته می شوندکه عامل شکل دهنده به قالب های دور خم و قوسی است که به ناودان ها داده می شود و پالت های فلزی را شکل می دهند و شکل هندسی لازم را تامین می نماید حال نیاز به استقرار شاسی پمپ هیدرولیکی می باشد تا با ایجاد نیروی محوری به حرکت قالب ها در راستای عمودی کمک نماید از این شاسی به وسیله تیرآهن و ناودانی به صورت شکل زیر امکان پذیر می گردد. جهت جلوگیری از خروج قالب ها از محور عمودی میلگرد های صنعتی به قطر 20 میلیمتر که انتها و ابتدای آنها به صورت رزوه و قلاویز یکسان صورت می پذیرد که جهت جلوگیری از ورود سیمان به دو میلگرد یاد شده می بایست از لوله های پولیکا به قطر 63 میلیمتر استفاده نمود.ضمنا می بایست به دلیل اینکه عملیات یاد شده با ارتفاع گرفتن قالب ها از سطح زمین مشکل می گردد و عرشه استقرار نیروی انسانی با رعایت تمامی استاندارد های HSE به صورت خرک هایی دور تا دور قالب صورت پذیرد.

اسلاید 14 :

پس از شبکه کردن پمپ های مستقر شده در روی شاسی های یاد شده که به فاصله مساوی دور تا دور قالب ها نصب شده است.پمپ مرکزی و تابلو نصب شده جهت جلوگیری از کشیده شدن قالب طرف داخل به سمت قالب بیرون مرکز پالت های قالب داخلی به وسیله سیم بکسل و یک ورقه فلزی قطور به صورت شکل زیر است. پس از انجام عملیات بتن ریزی در هر بار پمپ ها نیرو را به را به صورت واحد و مساوی به اطراف قالب وارد می کنند.
و قالب را در جهت عمودی به حرکت در می آورند و به میزانی که تا 10 سانتی متر از قسمت قبلی بتن ریزی در قالب می ماند تنظیم می گردد و این کار تا تامین ارتفاع خواسته شده ادامه می یابد.ضمنا تمامی مراحل بتن ریزی در ارتفاع به وسیله تاور کرین و قیف صورت می پذیرد.
نحوه ی آرایش میلگرد ها در بدنه ی سازه ی مخازن به صورتی می باشد که میلگرد های عمودی در طرف داخل و میلگرد های عرضی در سمت بیرون میلگرد های عمودی واقع می شوند و بدنه ها دارای 2 شبکه ی فولادی با فواصل منظم مطابق طراحی می باشد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید