بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 2 :


مطالعه آزمایشگاهی تاثیر تراکم، چیدمان و استغراق پوشش گیاهی بر توزیع عرضی سرعت در کانال مرکب

اسلاید 3 :

رودخانه ها به صورت کانال مرکب می باشند.
سیلاب دشت ها زیستگاه گونه های گیاهی گوناگون هستند.
در این آزمایش از چیدمان شطرنجی و خطی، سه تراکم و پنج عمق نسبی استفاده شده است.
پوشش گیاهی موجب افزایش اختلاف سرعت بین کانال اصلی و سیلاب دشت است.
افزایش تراکم موجب کاهش سرعت در سیلاب دشت و افزایش سرعت در کانال اصلی و افزایش گرادیان عرضی سرعت می شود.
خلاصه:

اسلاید 4 :

مقدمه:
در دبی هاي بالا آب در کانال هاي مرکب در خارج از کانال و در سیلاب­دشت ها جریان می­یابد. به دلیل تغییر شکل مقطع و تفاوت قابل توجه زبري کانال اصلی و سیلاب دشت ها، ساختار جریان در کانال مرکب پیچیده­تر است. انتقال مومنتم میان کانال اصلی و سیلاب دشت، دبی در کانال اصلی را کاهش و دبی در سیلاب دشت را افزایش و در مجموع دبی کل کانال را کاهش می­دهد. این پدیده را که اولین بار توسط سلين(1960) مشاهده شد "اثر کینماتیکی"می­گویند.

اسلاید 5 :

پوشش گیاهی به وضوح، مسائل زیست محیطی را بهبود می­بخشد.
پوشش گیاهی ظرفیت انتقال رودخانه را نیز کاهش می­دهد و در نتیجه خطر سیل­خیزی را افزایش می­دهد.
پارامترهای متعدد از تاثیر پوشش­گیاهی بر جریان عبوری: مستغرق یا غیرمستغرق بودن، صلب یا انعطافپذیر بودن، شکل گیاه، تراکم و چيدمان گیاهان.

اسلاید 6 :

از سیلندرهایی برای شبیه­سازی پوشش گیاهی سیلابدشت استفاده کرده­اند نشان داد که چيدمان يك در ميان نسبت به چيدمان خطي تاثیر بیشتری در کاهش نرخ جریان دارد، از طرفی در چيدمان خطي جریان عبوری از بین ردیفها با مانعی برخورد ندارد و مقاومت زیادی را تجربه نمی­کند.

با انجام آزمایش هایی بر روی سنگ هایی که با آرایش های مختلف در کف کانال قرار گرفته بودند، مشاهده کردند که آرایش یک در میان حدود% 17 مقاومت بیشتر نسبت به سایر آرایش ها ایجاد می­کند.
لی و شن 1973
فیشر و رو 1994

اسلاید 7 :

نشان داد كه کشانه اعمال شده به وسیله جریان بر پوشش­گیاهی، تاثیر قابل­توجهی بر خصوصیات جریان در کانال مرکب دارد. جریان متوسط در مناطق داراي پوشش­گیاهی در مقایسه با مناطق بدون پوشش­گیاهی کاهش می­یابد، در این حال، عمق جریان نیز ممکن است افزایش یابد.

آزمایشاتی را در یک کانال مستقیم ساده با نوارهای مختلف پوشش­گیاهی انجام دادند. از نتایج آزمایشات مشخص شد که مقاومت کلی با تعداد سطوح مواجهه میان مناطق با و بدون پوشش گیاهی افزایش می­یابد، در نتیجه پیشنهاد دادند که برهم کنش جریان در سطوح مواجهه، منشا اصلی مقاومت در کانال­های با پوشش گیاهی جزئی می­باشد
داربي 1999
جیمز و ماکوآ 2006

اسلاید 8 :

نشان داد كه:
1- وجود پوشش­گیاهی در سیلاب دشت باعث کاهش سرعت متوسط در سیلاب دشت می­گردد.
2-اختلاف سرعت میان کانال­اصلی و سیلاب­دشت افزایش می­یابد که باعث تشکیل گردابه­های قوی در حدفاصل کانال­اصلی و سیلاب­دشت می­گردد.
3-با افزایش تراکم پوشش گیاهی، اندازه جریان ثانویه افزایش می­یابد و نقطه بیشینه سرعت در عرض حرکت می­کند.
4-تنش­برشی در منطقه حدفاصل نیز، در مقایسه با سیلاب­دشت بدون پوشش­گیاهی افزایش می­یابد.
شيميزو و تسوجيموتو(1993)

اسلاید 9 :

در کانال مرکب با وجود پوشش­گیاهی در سیلاب­دشت آن، عمق آب در سیلاب­دشت در مقایسه با عمق آب در کانال­اصلی عامل مهمتری است که بر دبی تاثیر می­گذارد. با افزایش زبری بستر یعنی همان حضور پوشش­گیاهی در سیلاب­دشت، ظرفیت انتقال سیلاب­دشت کاهش پیدا می­کند که همین عمل بر دبی کل جریان تاثیرگذار است. با افزایش تراکم پوشش­گیاهی در سیلاب­دشت، زبری بیشتر و ظرفیت انتقال به همان میزان کمتر میشود. از طرفی تبادل جریان بین دو مقطع به عنوان یک مکانیزم تبادل مومنتوم شناخته میشود. تبادل مومنتوم به شدت به عمق نسبی بستگی دارد که بیشترین تبادل مومنتوم مربوط به عمق نسبی بین0/1تا0/3 می­باشد . تبادل مومنتوم بین کانال­ اصلی و سیلابدشت باعث کاهش دبی در کانال ­اصلی و افزایش دبی در سیلاب­دشت میشود. علاوه بر این ابعاد کانال ­اصلی نیز بر دبی جریان تاثیرگذار است. در نتیجه دبی، با توجه به مقاومت جریان، با افزایش عمق نسبی افزایش می­یابد.
زمری و همکاران2011

اسلاید 10 :

توزيع عرضي سرعت در كانال مركب با وجود پوشش گياهي صلب غيرمستغرق را در سيلابدشت بررسي كردند و به اين نتيجه رسيدند كه گراديان عرضي سرعت با وجود پوشش گياهي در سيلابدشت افزايش مي­يابد.

تاثير وجود پوشش گياهي بر توزيع عرضي سرعت را در كانال مركب تنها با يك عمق نسبي و سه تراكم مختلف به صورت آزمايشگاهي بررسي كردند. نتايج اين مطالعه نشان داد كه افزايش تراكم موجب كاهش سرعت در كانال اصلي و سيلابدشت مي­گردد.
محسني و همكاران1392
حميدي فر و اميد2013

اسلاید 11 :

در اغلب مطالعاتی كه بر روی تاثیر پوشش­گیاهی بر خصوصیات جریان انجام شده است، پوشش­گیاهی به صورت زبری یکنواخت در بستر شبیهسازی شده است؛ مطالعات اخیر نشان میدهد چنین فرضی صحيح نیست و نمیتوان از تاثیر تراکم و الگوی چیدمان پوشش­گیاهی بر خصوصیات جریان صرف­نظر کرد. در این مطالعه سعی شده است که تاثير شرايط مختلف پوشش گياهي بر توزيع عرضي سرعت به صورت آزمايشگاهي بررسي گردد.

اسلاید 12 :

شرح آزمایش ها

اسلاید 13 :

فلوم :

اسلاید 14 :

مدلسازی کانال مرکب:

اسلاید 15 :

مدلسازی پوشش گیاهی:

اسلاید 16 :

صفحه لانه زنبوری و دریچه کشویی:

اسلاید 17 :

رمپ هم عرض با سیلاب دشت:

اسلاید 18 :

موقعیت پوشش گیاهی:

اسلاید 19 :

تراکم و پراکندگی:
نف2012

اسلاید 20 :

چیدمان و فاصله گیاهان

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید