بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

فصل ششم
نگرش شغلی

اسلاید 3 :

مقدمه
نگرش تقریبا با هر جنبه ای از زندگی کاری عجین است . کارکنان در باره ی صدها مورد از جمله حقوق ، سرپرستان ، مدیران عالی ، کاری که انجام میدهند و همکارانشان نگرش هایی دارند . کارکنان برجسته به خاطر نگرش مثبتشون تشویق میشوند و کارکنان دارای نگرش منفی روحیه عدم همکاری توبیخ میشوند. رخدادهای بیرونی بر نگرش کارکنان تاثیر می گذارند و کارکنان این نگرشهارو به محیط کار می آورند بنا بر این نگرش ها نقش مهمی در مطالعه رفتار سازمانی ایفا می کنند.

اسلاید 4 :

مطالعه نگرش ها به چهار دلیل حائز اهمیت است

در برخی وضعیت ها نگرش ها رفتار را تحت تاثیر قرار می دهند.
داشتن نگرش شغلی مطلوب به دلایل انسان دوستانه پسندیده است .
برنامه های سازمانی بسیاری برای ایجاد نگرش های مثبت در کارکنان طراحی میشود : از جمله اهداف طراحی برنامه های آموزش رهبری مشاوره مسیر پیشرفت شغلی و غنی سازی شغل برای بهبود نگرش های کارکنان است.
دلیل چهارم برای مطالعه نگرش های افراد نقش مهمی است که در بسیاری از نظریه های رفتار سازمانی ، به ویژه نظریه های انگیزش ایفا می کند . شناخت نگرشها برای درک پیچیدگی این نظریه ها ضروری است.

اسلاید 5 :

ماهیت نگرش
نگرش یک ساخت فرضی است.
نگرش را میتوان گرایش پایدار به احساس و رفتار خاص نسبت به یکچیز تعریف کرد.
نگرش ها فراگرد شناختی پیچیده ای هستند ولی میتوان به سه طریق آنهارا تشریح کرد:
نخست آنکه نگرش ها دوام دارند مگر آنکه کاری صورت پذیرد که موجب تغییر آنها گردد.
دوم آنکه نگرش ها ممکن است در هر نقطه ای بر روی پیوستار از کاملا موافق تا کاملا مخالف قرار داشته باشند
سوم آنکه نگرش درباره هر چیزی است که شخص نسبت به آن احساسات یا باورهایی دارد .

اسلاید 6 :

تعریف نگرش
نگرش عبارت است از آمادگی برای واکنش ویژه به یک فرد ، شی، فکر یا وضعیت . در تعریف دیگرنگرش را مجموعه ای نسبتا پایدار از احساسات و باورها و امادگی های رفتاری ( نیت نسبت به یک چیزخاص ) می دانند

اسلاید 7 :

ابعاد نگرش
شناختی
احساسی
رفتاری

اسلاید 8 :

بعد شناختی

بعد شناختی نگرش عبارت است از باور ها ، ارزش ها و اطلاعات مربوط به هدف شناخته شده ی فرد . به بیان دیگر ، اطلاعاتی است که شخص در مورد موضوع نگرش دارد و باور ها خواه درست یا نادرست غالبا برای دوره های طولانی پایدار می مانند . روی هم رفته باور ها به شکل گیری نگرش های فرد کمک می کنند .

اسلاید 9 :

بعد احساسی ( ارزیابی )

بخش احساسی شامل احساسات و عواطف درباره هدف ، فرد ، فکر ، رخداد یا شی است ، یا احساسات نسبت به موضوع نگرش بوده که غالبا به صورت دوست داشتن یا نداشتن موضوع نگرش بیان می شود.

اسلاید 10 :

بعد رفتاری

بخش رفتاری آمادگی برای عمل به طریقی معین نسبت به یک شی یا هدف معین است یا طریقی که فرد قصد دارد نسبت به موضوع نگرش رفتار کند مانند اینکه آیا شخص ترجیح میدهد موضوع را دنبال کند ، کمک کند یا نادیده بگیرد.
یک نکته حائز اهمیت اینکه از سه بخش نگرش فقط بخش رفتاری را میتوان به طور مستفیم مشاهده کرد . . انسان نمی تواند احساسات شخص دیگر یا باور ها و بخش اطلاعاتی وی را مشاهده کند . این دو بخش را میتوان استنباط کرد

اسلاید 11 :

مدل نگرش های شغلی
باور درباره شی یا هدف
احساسات نسبت به هدف
نیات رفتاری نسبت به هدف
رفتار واقعی
عوامل دیگر

اسلاید 12 :

شکل گیری نگرش
تجربیات گذشته
اطلاعات دست اول
تعمیم
تعامل با دیگران
رسانه های جمعی

اسلاید 13 :

تجربیات گذشته
افراد چیز ها را بر اساس آنچه وقوع آن ها را دیده یا در گذشته تجربه کرده اند باور می کنند یا باور نمی کنند.

اطلاعات دست اول
با تجربه مستقیم شخصی ، فرد با اطلاعات دست اول در می یابد که مثلا شکلات مزه خوبی دارد یا اینکه مثلا همکارش فرد مورد اعتمادی است.

اسلاید 14 :

تعامل با دیگران
والدین ، معلمان ، دوستان و اعضای گروه کاری و بسیاری دیگر نقش مهمی در شکل گیری نگرش های آدمی دارند و فرد ازدیگران الگو می گیرد و از آنان اطلاعات دریافت می کند
تعمیم
ذهن آدمی ظرفیت برقرار کردن پیوند میان رخدادها یا وضعیتهای مشابه را دارداز این رو نخستین مواجه ما با تجربه کاری بر نگرشهایی که نسبت به مشاغل پیدا می کنیم تاثیری ماندگار می گذارد

اسلاید 15 :

رسانه های جمعی
اطلاعات وسیعی به ادمی منتقل می کنند و باور های وی را شکل میدهند

اسلاید 16 :

کارکرد های نگرش
انطباق با محیط: نگرش ها غالبا به افراد کمک می کنند تا خود را با محیط کاری تطبیق دهند .
دفاع از تصویر ذهنی خود: نگرش ها برای توجیه عمل و دفاع از خود به کار می روند. همه ما تصویری از خود داریم و از ان در برابر تهدیدات و حملات دفاع می کنیم . هنگامی که کسی رفتار ناپسندی با ما دارد حالت دفاعی به خود گرفتن واکنش متداولی است که از انسان سر می زند . نگرش ها به ما کمک می کنند تا تصویر ذهنی خود و عزت نفس خود را حفظ کنیم.

اسلاید 17 :

بیان ارزش ها: نگرش های ابراز شده بیانگر ارزش های ماست و امکان تبادل نظر با دیگران را فرآهم می آورند و بر دنیایی که درآن زندگی می کنیم تاثیر می گذارند .

کسب دانش: نگرش ها به افراد کمک می کند تا به انچه در اطرافشان می گذرد معنی و مفهوم ببخشند
مصالحه تناقضات : نگرش ها به ما کمک می کنند تا افکارمان را در بخش هایی جداگانه دسته بندی کنیمدر نتیجه میان تناقضات آشتی برقرار کنیم

اسلاید 18 :

تغییر نگرش ها
نگرش های کارکنان ممکن است تغییر یابند. گاهی به نفع مدیریت است که در تغییر آن ها بکوشند . برای مثال در صورتی که کارکنان باور داشته باشند که کارفرما از آنان مراقبت نمی کند مدیریت تمایل خواهد داشت که این نگرش را تغییر دهد . گاهی تغییر نگرش ها دشوار است زیرا موانع معینی در دستیابی به تغییر وجود دارند.

اسلاید 19 :

موانع تغییر نگرش ها
تعهد پیشین : این پدیده هنگامی رخ میدهد که افراد به گزینه ای احساس تعهد نمایند و مایل به تغییر نگرش خود نباشند.
اطلاعات ناکافی: گاهی افراد دلیلی برای تغییر نگرش خود نمی بینند . رئیس ممکن است نگرش منفی کارکنانش را دوست نداشته باشد ولی کارمند ممکن است از رفتار خودش کاملا راضی باشدمگر آنکه رئیس بتواند به کارمندش نشان دهد که چرا نگرش منفی در پیشرفت حرفه ای اش تعیین کننده خواهد بود یادر افزایش حقوق یا دیگر اهداف شخصی مطلوبش تاثیر منفی خواهد داشت.

اسلاید 20 :

راه های غلبه بر موانع تغییر نگرش ها
فرآهم کردن اطلاعات جدید : گاهی اطلاعات جدید باور های فرد را تغییر میدهد ودر فراگرد دریافت اطلاعات جدید ، نگرشش نیز تغییر می یابد.
استفاده از ترس : پژوهشگران دریافتند که ترس موجب تغییر نگرش برخی از افراد می گردد. به هر حال به نظر می رسد میزان ترس برای نتیجه نهایی مهم باشد
نفوذ دوستان و همکاران : انسان نگرشش را تحت تاثیر دوستان و همکاران تغییر می دهد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید