بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

انواع اواپراتور

لایه نازک نزولی
لایه نازکی از مایع درون لوله های عمودی در اثر نیروی وزن به سمت پایین حرکت می کند. توزیع مایعات در داخل لوله ها که به سمت پایین حرکت می کند مشکل است و طراحی آنها پیچیده به نظر می رسد. به همین منظور از نازلهای پاششی استفاده می شود.

اسلاید 2 :

لایه نازک صعودی- نزولی
محصول ابتدا حین ورود از لوله های بخش صعودی تغلیظ می شود و سپس محصول پیش تغلیظ شده در بخش لایه نازک نزولی به طرف پایین حرکت کرده و در آنجا به غلظت نهایی خود می رسد.

اسلاید 3 :

چرخش اجباری
یک مبدل حرارتی غیر تماسی است که در آن ماده غذایی مایع با سرعت زیاد به چرخش در می اید. فشار هیدرواستاتیک که به سطح لوله ها اعمال می شود مانع به جوش آمدن مایع داخل انها می شود. برای سرعت چرخش از پمپهای جریان موازی استفاده می شود. هزینه این نوع اواپراتور به نسبت بقیه کمتر است.

اسلاید 4 :

لایه نازک بهم خورده
برای مواد غذایی مایعی که لزجت زیادی دارند بکار می رود. خوراک توسط تیغه ها بر روی سطح گرم کننده داخلی یک استوانه پخش می شود. بدلیل بالا بودن شدت بهمزدن سرعت انتقال حرارت بالایی حاصل می شود.برای ایجاد دمای بالا و تبخیر بهتر از بخار پرفشار استفاده می شود.

اسلاید 5 :

Heating coil heat exchanger
انتقال حرارت با یک کویل بخار انجام می شود و گرما را به محصول اطراف می دهند.

روشهای دیگر گرم کردن استفاده از مقاومت الکتریکی غذا به روش ohmic heating یا دی الکتریک استفاده می شود.

اسلاید 6 :

کارایی اواپراتور
ویژگیهای ماده غذایی مایع تاثیر زیادی بر روی کارایی فرایند تبخیر دارد. همچنانکه آب از محصول خارج می شود غلظت آن افزایش پیدا می کند و سرعت انتقال حرارت کم می شود. و نقطه جوش بالا می رود.
با توجه به اینکه مواد غذایی نسبت به حرارت حساس هستند بنابراین در فرایندهای تبخیر باید کاهش دمای جوش و نیز زمان گرمایش مورد توجه قرار گیرد تا از تخریب و صدمه محصول جلوگیری به عمل آید.

جرم گرفتن سطوح مبدلهای حرارتی انتقال حرارت را به طور جدی کاهش می دهد و افزایش نقطه جوش داریم که با قانون دورینگ قابل تفهیم است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید