بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
مغناطیس
اسلاید 4 :
بسیاری از دانش آموزان شیفته آهنربا هستند به کمک آهن ربا می توان میخی در نزدیکی آن را،حتی وقتی یک تکه چوب بین آن ها باشد،به حرکت در آورد.به همین ترتیب جراح مغز و اعصاب میتواند با حداقل آسیب به مغز الکترودهایی در آن کار گذارد یا چشم پزشک براده های آهن را از چشم بیمار خارج کند.
اسلاید 5 :
آهن ربا برخی مواد را جذب خود می کند. ما از همین خاصیت برای چسباندن یک برگه کاغذ روی بدنه یخچال استفاده می کنیم.دور تا دور در یخچال ها آهن ربا وجود دارد که سبب بسته شدن در یخچال می شود.بسیاری از اسباب بازی های الکتریکی با استفاده از خواص مغناطیسی طراحی و ساخته می شود.
«بلند گو ها ، دینام دوچرخه ، ماشین لباس شویی و.بر اساس ویژگی های مغناطیسی کار می کنند.»
اسلاید 6 :
در بازیافت زباله ها ،از آهن ربا برای جدا کردن مواد مغناطیسی مانند: آهن، فولاد و. استفاده می شود.
بااین روش ساده می توان سالانه میلیون ها کیلوگرم مواد مغناطیسی را بازیا فت و از آنها در
صنعت و ساخت خودرو استفاده کرد.
اسلاید 7 :
آهن ربا ها به شکل های مختلف مانند آهن ربای تیغه ای (میله ای) ، نعلی ، حلقه ای و. سا خته می شوند.
اسلاید 8 :
وقتی آهن ربا را به ظرف گیره های کاغذی یا جعبه میخ های کوچک نزدیک می کنیم،گیره ها یا میخ های جذب آهن ربا می شوند و بیشتر گیره ها یا میخ ها به دوسر آهن ربا می چسبند. این قسمت را که خاصیت مغناطیسی دارند،قطب های آهن ربا می نامیم. همچنین دیدیم که اگر آهن ربای تیغه ای را با نخی آویزان کنیم،طوری که به راحتی بتواند بچرخد،همواره یکی از قطب ها به طرف شمال جغرافیایی و قطب دیگر به سمت شمال جغرافیایی می ایستد،قطب شمال یا قطب نامیده و قطبی را که به سمت جنوب می ایستد ، قطب جنوب یا قطب نام گذاری کردیم.
اسلاید 9 :
همانطور که بار های الکتریکی همنام ،یکدیگر را دفع و بار های غیر همنام همدیگر را جذب می کنند،قطب های همنام همدیگر را دفع و قطب های غیر همنام یکدیگر را جذب می کنند.البته تفاوت مهمی بین قطب های مغناطیسی و بار های الکتریکی وجود دارد.
اسلاید 10 :
بارهای الکتریکی را می توان از هم جدا کرد ؛ولی آزمایش نشان می دهد ،قطب های مغناطیسی را نمی توان از هم جدا کرد .به عبارت دیگر قطب هرگز بدون حضور قطب وجود ندارد و برعکس. اگر آهن ربای میله ای را دو تیکه کنیم هر تیکه آن یک آهن ربای کامل خواهد بود.
اسلاید 11 :
وقتی بدون تماس آهن ربا با میخ در آنها خاصیت مغناطیسی ایجاد کرد به این پدیده یعنی ایجاد خاصیت مغناطیسی در یک آهن به وسیله آهن ربا بدون تماس با آن القای مغناطیسی می گویند.
اسلاید 12 :
در زندگی روزمره آهن رباهای الکتریکی استفاده های فراوانی می شود.در انواع زنگ ها ،جرثقیل های مغناطیسی،ساعت های الکتریکی و. از این نوع آهن رباها به کارگرفته می شوند.سیم پیچ و میخ دارای خاصیت مغناطیسی شده است و می تواند همانند یک آهن ربا عمل کند. با انجام فعالیت هفتم کتاب در می یابیم:
* و آهن ربای الکتریکی به جهت جریان الکتریکی بستگی دارد.
*هرچه جریان گذرنده از سیم پیچ بیشتر شود،خاصیت مغناطیسی آهن ربای الکتریکی بیشتر می شود .
* هر چه تعداد دور های سیم پیچ بیشتر شود،خاصیت مغناطیسی آهن ربای الکتریکی بیشتر می شد.
اسلاید 13 :
یکی از رایج ترین کاربردهای علم مغناطیس در زندگی روزمره، استفاده از موتور های الکتریکی است . موتور های الکتریکی در جارو برقی،کولر های آبی ،خودرو ها و . استفاده می شود.در موتور های الکتریکی ، انرژی الکتریکی تبدیل به انرژی مکانیکی می شود و می توان از چرخش محور برای چرخاندن قطعات دیگر استفاده کرد.
اسلاید 14 :
1-کار موتور الکتریکی چیست؟
2-موارد استفاده آهن چیست؟
3-القای الکتریکی چیست؟
4-قطب آهن ربا چیست؟
5-انواع آهن ربا را نام ببرید؟
6-کاربرد آهن ربا چیست؟
اسلاید 15 :
این قسمت شامل:
ستایش وثوق
سرکار خانم فاضل زاده
سرکار خانم مختاری
1393-94
این قسمت شامل:
توضیحاتی در مورد نرم افزار مورد استفاده: power point 2010
فونت های لازم arabic tipestting: