بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
انبارداری
اصول سرپرستی
اسلاید 3 :
سخنی با دانشجویان
با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی و دانشگاهها جهت جلوگیری از گسترش این بیماری، مقرر گردید مباحث درسی در قالب پاورپوینت برای دانشجویان ارایه شود. لذا از دانشجویان عزیز انتظار می رود به دقت مباحث ارایه شده را مطالعه و در صورت ابهام از طریق واتساپ سوالات خود را مطرح نمایند تا در اسرع وقت پاسخ دهم.
در پایان ضمن تاکید بر لزوم رعایت مسایل بهداشتی، برای همه شما آرزوی سلامتی دارم.
اسلاید 4 :
عناوین مبحث انبارداری
انبار
انباردار
وظایف انباردار
انبارگردانی
ورود و خروج کالا به انبار
انواع سبک های انبارگردانی
نحوه سفارش کالا
اسلاید 5 :
مقدمه
همه افرادی که به نوعی با موجودیها، سرمایه، منابع مادی و تجهیزات سروکار دارند با به اهمیت موجودیها و نقش آنها در حیات موسسه و سازمان آشنا بوده و همچنین برای بکارگیری روشها و رویه ها و سیستم های طراحی شده، آموزش کافی دیده باشند.
سرپرستان انبار، انبارداران و متصدیان فروش، در مقام افرادی که مسئولیت حفظ، نگهداری و گردش موجودیهای شرکتها را برعهده دارند، باید با فلسفه وجودی رویه ها و روشها آشنا بوده و بتواند آنها را به درستی بکار گیرند.
با آموزش کافی به اینگونه افراد می توان از اجرای کامل سیستم روشها، اطمینان حاصل کرد و با تاسیس انبار در هر سیستم موجب جداسازی عملیات مختلف شده و دست مدیران را برای برنامه ریزی های مَستقل از هم باز گذاشت.
اسلاید 6 :
تعریف انبار:
بطور کلی انبار محل و فضایی است که یک یا چند نوع کالای بازرگانی، صنعتی یا مواد اولیه یا فرآورده های مختلف در آن نگهداری می شود.
بنابراین می توان گفت: انبار محل و فضایی است که در آن مواد اولیه برای ساخت محصولات، کالای نیمه ساخته (کالای در جریان ساخت)، محصولات ساخته شده، مواد و لوازم مصرفی، قطعات یدکی ماشین آلات، ابزار و اجناس اسقاطی نگهداری می شود.
اسلاید 7 :
هدف و اهمیت انبارداری
درصد زیادی از سرمایه موسسات صنعتی را مواد اولیه، لوازم، وسایل یدکی، کالای ساخته و نیمه تمام و نظایر آنها تشکیل می دهند که قسمت عمده ی سرمایه در گردش صرف تهیه ی اجناس و وسایل مذکور می گردد لذا نگهداری و حفاظت دقیق از آنها و برقراری یک سیستم صحیح اطلاعاتی برای موجودی بسیار ضروری است.
استفاده از شیوه های صحیح انبارداری موجب کاهش هزینه ها و کاهش بهای پرداختی از طرف مصرف کننده خواهد شد.
هدف از تشکیل و ایجاد انبارها چه در موسسات دولتی و چه در بخش خصوصی، تامین و نگهداری کالاهای مورد نیاز سازمان است.
اسلاید 8 :
وظایف انباردارها
وظایف انباردارها را می توان بدین شرح بیان کرد:
1) برنامه ریزی جهت حفظ مقدار موجودی هریک از اقلام کالاهای مورد نیاز در حد مطلوب خود بطوری که:
اولا: رکود سرمایه در سازمان به علت خرید بیش از حد کالا ایجاد نشود.
ثانیا: در اثرکمبود کالای مورد نیاز در موسسه عملیات واحدهای مختلف سازمان متوقف نگردد.
2) همکاری در خرید و تهیه کالاها و کنترل و دریافت کالاهای خریداری شده از نظر کیفیت و بررسی سالم بودن کالاهای تحویلی و همچنین مطابقت کالاها با قراردادهای خرید کالا و تاریخ انقضاء آنها و نظایر آن.
اسلاید 9 :
وظایف انباردارها
3) نگهداری کالا در انبار با استفاده از سیستم های انبارداری صحیح و همچنین تحویل بموقع کالا به واحدهای مختلف سازمان با توجه به بخشنامه ها و مقررات سازمان و سهمیه بندی کالای واحدها
اسلاید 10 :
طبقه بندی انواع انبارها
انبارها را از نظر شکل و فرم کالا (جامد، مایع یا گاز)، از نظر ماهیت عملکرد (تنوع کالا مثلا انبار پوشاک و مواد غذایی) و از نظر ساختمانی (انبارهای کاملا پوشیده، سرپوشیده بدون دیوار و محوطه باز) طبقه بندی می کنند.
در اسلاید بعد انواع انبار از نظر ساختمانی را بیشتر توضیح خواهیم داد.
اسلاید 11 :
انواع انبارها از نظر ساختمانی و زیر بنایی
1) انبارهای بدون سقف: این انبارها به شکل محوطه باز سقف برای نگهداری تجهیزات خودرویی و لوازم سنگین می باشد.
2) انبارهای سرپوشیده: این انبارها دارای سقف ولی بدون دیوار می باشد. فقط کالا و اشیاء را از باران و آفتاب در امان نگه می دارد.
3) انبارهای پوشیده حفاظ دار: این انبارها دارای در و دیوار و تجهیزات ایمنی کامل می باشد.
اسلاید 12 :
نکته
تقسیم کار و رشد جمعیت، نیاز استفاده از فرآورده های دیگران را بوجود آورده است و این خود زمینه پیدایش سازمانهای بزرگ گردیده است که در این نظام های پیچیده ی فنی و اجتماعی، انبار بعنوان واسطه، موجبات گردش کالا از تولید به مصرف را امکانپذیر می سازد.
انبار می تواند در «عرضه بموقع محصول»، «جریان عادی تولید»، «ثبات قیمت محصول»، «تعمیر و نگهداری ماشین ها» و. نقش مهمی ایفا نماید؛ بطوریکه نقش آن در تجارت غیرقابل انکار است.
اسلاید 13 :
انبارگردانی
تعریف انبارگردانی: برای کسب اطمینان از صحت عملیات موجودی انبارها و کشف و اصلاح تفاوتهای موجود میان مقدار موجودی و مانده کارتهای معین مواد، موجودی گیری ادواری ضروری است.
موجودی گیری ادواری یا انبارگردانی، چه در سازمانهای دولتی و چه خصوصی به روشهای مختلف انجام می شود.
کنترل انبارها ممکن است توسط مقامات مجاز و مسئول سازمان بعمل آید که «کنترل داخلی» نامیده می شود.
یا اینکه توسط مقامات مجاز و هیات حسابرسی ویژه ای از خارج سازمان بعمل می آید که به آن «کنترل خارجی» می گویند.
معمولا کنترل انبارها به دو جهت «کنترل کمیت و کنترل کیفیت» صورت می گیرد.
اسلاید 14 :
روشهای سفارش کالا
دو روش (سیستم) برای سفارش دادن کالا وجود دارد که عبارتند از:
الف) سیستم سفارش مقدار ثابت: در چنین سیستمی یک سطح ثابت (نرم یا شاخص معینی) برای موجودی در نظر گرفته می شود که هر وقت میزان موجودی به این سطح برسد، سفارش انجام می گیرد. این سطح، مساوی مقداری از موجودی است که تا رسیدن موجودی بعدی پاسخگوی نیاز کارخانه می باشد.
اسلاید 15 :
روشهای سفارش کالا
ب) سیستم سفارش مدت ثابت: در این سیستم سفارش در فواصل زمانی معین انجام می گیرد و در هربار سفارش، سطح موجودی اجناس در انبار بطور جداگانه مشخص شده و از هر یک به مقداری که آن را به سطح حداکثر پیش بینی شده برساند سفارش جدید خواهد بود. مثلا سفارش ماهانه، فصلی یا سالانه و نظایر آن.
اسلاید 16 :
سبک های انبارداری
روشهای نگهداری و ذخیره کالا در انبار:
1) انبار کردن به ترتیب شماره یا حروف با در نظر گرفتن حداکثر موجودی
2) انبار کردن به ترتیب شماره یا حروف با در نظر گرفتن حداقل موجودی
3) انبار کردن به ترتیب ورود کالاها
4) انبار کردن به ترتیب ورود یا در اختیار داشتن سیستم شماره قفسه
اسلاید 17 :
لطفا توصیه های بهداشتی را جدی بگیریم