بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
چرا باید مشاوره را جدی گرفت؟
امروزه گسترش زندگی ماشینی، افزایش مناسبات کاری و بین فردی، افزایش میزان اضطراب و استرس در خانواده، محل کار و سطح جامعه، کاهش جمعیت خانواده ها، رواج فرد گرایی و کاهش قابل توجه گفتگوی موثر میان افراد موجب پدیدار شدن مشکلات و اختلالات روانشناختی بسیاری در لایه های مختلف جامعه شده است که این مسئله لزوم افزایش توجه به مشاوره و اهمیت مراجعه به مشاور را دو چندان میکند.
اسلاید 3 :
مشاور کیست؟
مشاور فردیست متخصص که با به کار گیری علم روانشناسی و به افراد در انتخاب و تصمیم گیری کمک میکند. و با باز کردن گره ها به بهبود کیفیت زندگی و ارتباطات کمک میکند.
وظیفه مشاور درمان اختلالات روانی (افسردگی و اضطراب و .) نیست. اما یک مشاور میتواند این اختلالات را شناسایی کرده به روان شناس یا روانپزشک ارجاع دهد.
اسلاید 4 :
انواع مشاوره ها
مشاوره تحصیلی
مشاوره شغلی
مشاوره خانواده
و .
اسلاید 5 :
مشاوره در چه مواردی اهمیت دارد؟
امور مربوط به زندگی مشترک و خانواده شامل مسائلی همچون انتخاب همسر، زندگی زناشویی، اختلالات جنسی، عدم تفاهم، خیانت، طلاق و.
مسائل مربوط به دوران کودکی شامل مواردی همچون پرخاشگری، بیش فعالی، مشکلات تحصیلی و.
مواجه شدن با بحران ها و اختلالات روحی نظیر اضطراب، افسردگی، وسواس و.
مسائل مربوط به اعتیاد
مواجه شدن با رویدادهای بسیار ناگوار زندگی نظیر بلایای طبیعی
قرار گرفتن تحت شرایط آسیب زا نظیر تجاوز و آزارهای جنسی
اسلاید 6 :
تفاوت مشاور و روانشناس
مراجعین مشاورها غالباً مشکلات جدی در زندگی خود ندارند و بیشتر به دنبال حل مسألۀ سادۀ خود یا گرفتن راهنمایی هستند.
مشاور بیشتر به مراجع کمک میکند انتخابهای مناسبی داشته باشد اما اگر مراجع در گذشته انتخابهای اشتباه متعددی داشته است نیازمند تحلیل دقیق تر و ریشه یابی مسأله توسط روانشناس است.
مشاور کمتر به گذشته و ریشه یابی مسائل می پردازد.
مشاور نمی تواند اختلالات روانشناختی را درمان کند و این کار بیشتر در حیطۀ شغلی روانشناس و روانپزشک است.
عمدتاً مراجعان دو کلمه روانشناس و مشاور را به جای هم به کار می برند و بیشتر آنها چه به روانشناس مراجعه کنند چه به مشاور میگویند: «پیش مشاور می روم.» حتی گاهی خود روانشناسان و مشاوران هم این دو کلمه را به جای هم به کار می برند.
اسلاید 7 :
روانشناس یا مشاور؟
به طور خلاصه باید گفت اگر به راهنمایی و مشاوره دربارۀ یک موضوع مشخص نیاز دارید، می توانید از مشاور کمک بگیرید.
اما اگر مشکلی دارید که تا حدی جدی است و یا در گذشته هم کم و بیش وجود داشته و یا چندین مسأله و مشکل مختلف دارید، بهتر است به روانشناس مراجعه کنید.
به عبارت دیگر اگر زندگی عادی شما تحت تأثیر مشکل یا مشکلاتی قرار گرفته بهتر است به روانشناس مراجعه کنید اما اگر در روند زندگی عادی شما مشکلی وجود ندارد و فقط به دنبال حل یک مسألۀ جزئی هستید، مشاور می تواند به شما کمک کند.