بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

لاگ بوک Log Book

اسلاید 2 :

تاریخچه

کلمه لاگ بوک نخستین بار برای کتابچه / دفترچه ای که در آن اطلاعات مربوط به سرعت سنج کشتی chip log ثبت می گردید، به کار گرفته شد. در آن زمان داده های مربوط به دستگاه سرعت سنج کشتی در فواصل زمانی منظم در یک کتابچه / دفترچه ای ثبت می گردید و بر اساس این داده ها فاصله یک کشتی نسبت به نقطه شروع سفر در خلال یک زمان مشخص تعیین می گردید.

اسلاید 3 :

لاگ بوک
آن چه که هم اکنون در آموزش علوم پزشکی از آن برداست می شود کتابچه/ دفترچه ی کارنامه عملکرد بالینی است. لاک بوگ در واقع یک وقایع نگار است، آنچه که دانشجو تجربه می کند یا وقایعی که با آن مواجهه شده را می نویسد و این تجربه ثبت شده بعدها مورد استفاده خود او یا ناظر وی Supervisor قرار می گیرد.

اسلاید 4 :

کاربرد لاگ بوک
1) کاربرد غالب کارنامه عملکرد بالینی، پایش و رصد نمودن فعالیت های دانشجو در بخش های بالینی می باشد که این پایش غالباً ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو را میسر می سازد. این حقیقت در مواردی با مستندات و مطالعات انجام شده در زمینه آموزش پزشکی تایید و حمایت شده است. برای مثال در مطالعه ای که در فنلاند بر روی دانشجویان سال آخر رشته پزشکی چند دانشگاه درباره عوامل موثر در شایستگی competence دانشجویان انجام شده چنین نتیجه گیری شده که استفاده سیستماتیک از کارنامه عملکرد بالینی با سطح شایستگی رابطه داشته است.
کنترل سیستماتیک کارنامه عملکرد بالینی می تواند به عنوان پایش و ارزشیابی میزان یادگیری و پیش بینی سطح کسب شایستگی ها توسط دانشجویان علوم پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

اسلاید 5 :

2) استفاده از کارنامه عملکرد بالینی دانشجویان به عنوان ابزاری جهت پایش برنامه درسی رشته های علوم پزشکی و مدیریت آن:
این ابزار، اطلاعات ذی قیمتی درباره اجرای مختلف برنامه درسی اعم از اهداف و ضروریات یادگیری و روش اجرای برنامه در اختیار مدیران آموزشی قرار می دهد.

اسلاید 6 :

لاک بوک برای چه گروه هایی کاربرد دارد؟

هم برای فراگیر جنبه یادگیری دارد و هم برای ناظر/ ناظرین جنبه ارزشیابی. گرچه از آن در دوره علوم پایه دانشجویان رشته های مختلف علوم پزشکی (از جمله پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، مامایی و .) می توان استفاده کرد اما کاربرد اساسی آن برای کمک به یادگیری و ارزشیابی یادگیری در بخش های بالینی Clinical Settings است.
ذکر این نکته ضروری است که لاگ بوک تا زمانی مفید خواهد بود که دانشجو/ دستیار از آن تبعیت کرده و از آن استفاده نماید.

اسلاید 7 :

مزایای استفاده از لاک بوک

1- معمولا در محیط های واقعی کنترل مدرسین بر تجربیات یادگیری فراگیران کاهش می یابد. در سال های اخیر تلاش زیادی شده تا مجدداً کنترل مدرسین در فرآیند یادگیری دانشجویان در محیط های واقعی (اعم از بیمارستان و جامعه) افزایش یابد و لاگ بوک یکی از راه های تحقق این مهم می باشد.

اسلاید 8 :

2- در محیط های واقعی، دانشجویان تجربیات متفاوتی خواهند داشت، پس برای اطمینان از این که دانش آموخته، حداقل توانمندی های مورد انتظار دوره/ بخش مذکور را کسب نموده یا خیر، یکی از راه های ارزشیابی، بررسی لاگ بوک فراگیر است که وی در طول روزهای سپری شده در آن دوره / بخش وقایع و فرایندهای مهم کاری خود را در آن ثبت نموده است.
ناظرین/ مدرسین با استفاده از لاگ بوک می توانند قضاوت نمایند که آیا وسعت و عمق یادگیری هر یک از فراگیران کافی هست یا خیر.

اسلاید 9 :

3-لاگ بوک یکی از تمهیداتی است که از طریق آن می توانیم اهداف عینی ضروری Core Objectives دوره / بخش را برای همه دانشجویان محقق کنیم. لاگ بوک ها کمک می کنند تا دانشجویان را به سمت موارد متمرکز نماییم.

4-بازخوردی که متعاقب بررسی لاگ بوک توسط ناظر به فراگیر داده می شود می تواند به دستیار کمک کند تا در مدت زمان باقی مانده به اهداف مهم تعیین شده دست یابد.

اسلاید 10 :

5-لاگ بوک ها کمک می کنند تا پژوهش های مقایسه ای بین موسسات / واحد های مختلف انجام دهیم. به عنوان مثال در دانشکده ی پزشکی دانشگاه mastrich وقتی حجم این لاگ بوک ها زیاد شده، برنامه ریزان توانستند بررسی نمایند بین بیمارستان های مختلف شان چه تفاوتی وجود دارد. دانشجویان در چه بیمارستانی بهتر یاد می گیرند یا تجربه ی بهتری دارند یا کدام بیمارستان جنبه آموزشی بهتری دارد. لاگ بوک ها به آن ها کمک کرد تا بتوانند قضاوت کنند و به تفاوت های موجود بین شیوه های آموزشی در بیمارستان های مختلف پی برده و اصلاح نمایند.

اسلاید 11 :

6- یکی از روش های اعمال تغییرات کوریکولوم آموزشی، استفاده از لاگ بوک هاست.

7- لاگ بوک برای ارزشیابی Formative Evaluation فراگیران در طول دوره / بخش مفید است.

اسلاید 12 :

محدودیت های استفاده از لاگ بوک
1.نیاز به زمان دارد.
2.فراگیران فراموش می کنند که وقایع مهم را ثبت نمایند. در برخی مطالعات اعلام شده که اغلب اوقات دانشجویان، اهمیت و توجه کافی برای پر کردن لاگ بوک قائل نیستند.
3.امتیاز دهی، دشوار است.

اسلاید 13 :

باید محتواهای زیر در آن گنجانده شود:
الف) اطلاعات ضروری مرتبط با دانش
ب) اطلاعات ضروری مرتبط با پروسجرهای بالینی
ج) اطلاعات ضروری مرتبط با تحقیقات پایه ای
د) مواجهه با بیماران Patient Encounter
ه) نگرش

اسلاید 14 :

یک لاگ بوک شامل چه قسمت هایی است؟
در موسسات مختلف، لاگ بوک های متفاوتی طراحی می گردد.
برخی، لاگ بوک ها را به شکل یک روزنگار Diary برای ثبت وقایع روزانه فراگیران تنظیم می کنند.
لاگ بوک می تواند دست نوشته یا الکترونیک باشد.

اسلاید 15 :

سامانه لاگ بوک الکترونیک

اسلاید 17 :

میزکار

اسلاید 20 :

برنامه های آموزشی

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید