بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
موضوع تحقیق :شمع کوبی
اسلاید 2 :
عملیات تحکیم بستر
بطور كلي در مواجهه با خاكهاي مسئله دار نظير خاكهاي سست با قابليت باربري كم، نشستپذيري زياد، روانگرا، خاكهاي دستي و . دو راه پيش روي مهندسين ژئوتكنيك قرار دارد:1: استفاده از المانهاي باربر در خاك 2.استفاده از مصالح هایتک و پرهزینه
اسلاید 3 :
2: بهسازي و اصلاح خواص فيزيكي
هر يك از راه حلهاي فوق داراي روشها و مشخصات مربوط به خود ميباشند كه طي ساليان متمادي توسعه فراواني يافتهاند. برخي از تكنيكهاي ابداعي نيز ماهيتي تركيبي از دو دسته فوق داشته و مزاياي هر دو دسته را تا حدودي بهمراه دارند.
اسلاید 4 :
انواع شمع
•درجا
•پیش ساخته
•پیش تنیده بیش
•میکروپایل
اسلاید 5 :
شمع درجا
شمع درجا از خانواده شمع های بتنی می باشد و نامهای دیگر آن شمع درجا، شمع ساخته شده در محل،شمع ریختنی، شمع جایگزینی و شمع بدون تغییر مکان می باشد.شمع درجا به دلیل نامحدود بودن در قطرو عمق حفاری دارای بیشترین کاربرد و تنوع در بین تکنولوژی های اجرای پی های عمیق می باشد.
در شمع های درجا ابتدا توسط ماشین آلات حفاری یک چاه با مقطع و عمق مورد نظر در زمین حفرشده و سپس در داخل آن اقدام به بتن ریزی با مصالح مرغوب می نمایند که البته این بتن می تواند مسلح یا غیر مسلح باشد.
اسلاید 6 :
شمع هاي پيش ساخته
شمع هاي پيش ساخته با مقطعی مربع و با استفاده از ميلگرد هاي معمولي ساخت می شود . ميلگرد ها به منظور مقاوم نمودن شمع در مقابل خمش توليد شده در هنگام حمل و نقل ، بلند کردن و اعمال نيروي جانبي به شمع و همچنين افزايش مقاومت فشاري ، مورد استفاده قرار مي گيرند . شمع هاي پيش ساخته در طول مورد نظر ساخته شده و تحت شرايط مرطوب به عمل مي آيند تا به مقاومت مورد نظر برسند . پس از آن به محل کوبيدن حمل مي شوند . عملیات کوبش شمعهای تولید شده بوسیله چکشهای شمعکوبی ضربه ای تا عمق مشخص شده در نقشه های اجرایی کوبیده می شود.
اسلاید 7 :
مراحل اجرای شمع بتنی در جا
اسلاید 8 :
معرفی
شمع درجا از خانواده شمع های بتنی می باشد و نام های دیگر آن شمع درجا ، شمع ساخته شده در محل، شمع ریختنی، شمع جایگزینی و شمع بدون تغییر مکان می باشد. شمع درجا به دلیل نامحدود بودن در قطر و عمق حفاری دارای بیشترین کاربرد و تنوع در بین تکنولوژی های اجرای پی های عمیق می باشد.
در شمع های درجا ابتدا توسط ماشین آلات حفاری یک چاه با مقطع و عمق مورد نظر در زمین حفر شده و سپس در داخل آن اقدام به بتن ریزی با مصالح مرغوب می نمایند که البته این بتن می تواند مسلح یا غیر مسلح باشد .
اسلاید 9 :
انواع شمع بتنی درجا
a: شمع درجای معمولی
b: شمع انباره ای یا کف پهن(پدستالی)
اسلاید 10 :
مراحل اجرای شمع درجای بتنی در یک نگاه
اسلاید 11 :
1.حفاری اولیه همراه با تزریق گل بنتونیت
اسلاید 12 :
2.کیسینگ گذاری تا عمق عبوری از لایه ریزشی
اسلاید 13 :
3.از سرگیری حفاری از درون کیسنگ
اسلاید 14 :
4.ایجاد انباره در انتهای شمع(ویژه شمع های پدستالی)
اسلاید 15 :
5.جاگذاری قفسه آرماتور
اسلاید 16 :
6.جاگذاری ترمی و قیف و انجام بتن ریزی
اسلاید 17 :
7.بیرون کشیدن کیسینگ
اسلاید 18 :
8.اتمام اجرای شمع
اسلاید 19 :
مزایا
عدم محدودیت قطر ، امکان افزایش مقطع شمع در قسمت انتهایی و افزایش توان باربری ، تدارک آسان تر ماشین آلات حفاری نسبت به شمع کوبی ، مناسب بودن برای استفاده در محیطهای شهری به دلیل سر و صدای کمتر ، تکمیل مطالعات و شناسایی خاک حین حفاری
اسلاید 20 :
معایب
عدم امکان کنترل کیفیت بتن مصرفی بخصوص وقتی که سطح آب زیرزمینی بالاست ، ضرورت استفاده از لوله غلاف و گل حفاری ، احتمال جابجایی محور مرکزی شمع در حین اجرا ، احتمال جا ماندن لوله غلاف بعد از بتن ریزی ، تاثیر شرایط جوی بر روند اجرا ، آلوده شدن محیط حفاری و بتن ریخته شده در چاه به دلیل استفاده از گل حفاری