بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

بازیافت انواع زباله های پلاستیکی

اسلاید 3 :

فهرست :
1 ) بازیافت
2 ) بازیافت پلاستیکی
3 ) بازیافت
4 ) پلاستیک زینتی
5 ) مخاطرات بهداشتی ظروف یکبار مصرف و
PET
PET

اسلاید 4 :

بازیافت چیست ؟
بازیافت به معنی استفاده از مواد مصرف شده برای تولید و ساخت مجدد همان کالا یا کالاهای قابل استفاده که سه فایده مهم دارد .
1 – به کمک بازیافت زباله در مصرف منابع طبیعی صرفه جویی می شود .
2 – صرفه جویی در مصرف انرژی
3 – نیاز یه فضای کمتر برای دفع زباله ها

اسلاید 5 :

چه موادی را می توان بازیافت کرد ؟
شیشه ، کاغذ ، پلاستیک و انواع فلزات ازبهترین مواد برای بازیافت هستند که با این کار جلوگیری از اتلاف سرمایه های ملی میشود .

اسلاید 6 :

بازیافت پلاستیک
بازیافت پلاستیک آسان است و ابتدا باید بدانیم که چه نوع پلاستیکی قابل بازیافت است و فقط آن نوع پلاستیک را جمع آوری کنیم .

اسلاید 7 :

پلاستیک چیست ؟
ماده ی اصلی سازنده پلاستیک نفت یا گازطبیعی است و یک تولید بی ثبات است و می تواند انعطاف پذیر یا سخت باشد و این ماده کاربرد وسیعی دارد .

اسلاید 8 :

سوخت های فسیلی گاهی اوقات با دیگر عناصر مثل اکسیژن یا کلر ترکیب می شوند و انواع مختلف پلاستیک را می سازند و بازیافت پلاستیک واقعا در صرفه جویی انرژی کارامد است و از نظر اقتصادی نیز بسیار سودمند است و هزینه حمل و نقل و سایل پلاستیکی به علت سبک بودن در مقایسه با وسایل دیگر ارزانتر است .

اسلاید 9 :

پلاستیک چگونه بازیافت می شود ؟
مراحل کار :
1- بازرسی
2- خرد کردن و شستن
3- مخزن شناور سازی
4- خشک کردن
5- ذوب کردن
6- صاف کردن
7- ساچمه ای شدن

اسلاید 10 :

بازرسی :
در این مرحله کارگران زباله های پلاستیکی را بازرسی می کنند و موادی مثل شیشه ، سنگ و پلاستیکهای غیر بازیافت را از آنها جدا می کنند .
خرد کردن و شستن :
در این مرحله پلاستیک ها را به ابعاد کوچکتر تکه تکه می کنند و شستشو صورت می گیرد .
مخزن شناور سازی :
در این مرحله پلاستیک ها در مخزن شناور سازی مرتب می شوند یعنی برخی پلاستیک ها ته نشین و برخی شناور می شوند .

اسلاید 11 :

خشک کردن :
تکه های پلاستیکی در خشک کردن غلطان خشک می شوند .
ذوب کردن :
تکه های پلاستیک به داخل قالب ریخته می شوند و تحت گرما و فشار زیاد پلاستیک را ذوب می کنند .
صاف کردن :
پلاستیک مذاب با نیروی زیادی به داخل پرده های توری ریز ریخته می شوند تا هر ماده آلوه کننده ای که بعد از فرایند شستن مانده خارج شود و پلاستیک ها به شکل رشته در می اید .
ساچمه شدن :
رشته های سرد شده سپس به صورت ساچمه ای خرد می شود و به کمچانی ها فروخته می شوند تا به موادی جدید تبدیل شوند .

اسلاید 12 :

گاهی اوقات برای تولید پلاستیک بازیافتی انرژی زیادتری نسبت به تولید مواد پلاستیکی جدید لازم است . در این موارد خاص تمایل بیشتری برای سوزاندن پلاستیک در دستگاه تولید انرزی اززبابه نسبت به بازیافت آن وجود دارد و سوخت پلاستیک مقدار زیادی انرژی تولید می کند .

اسلاید 13 :

بازیافت
ظروف می تواند بازیافت شده ودوباره به چرخه ی تولید این محصول یا محصولاتی مشابه دیگر برگردد .
PET
PET

اسلاید 14 :

روش تولید
PET
در دو فاز تولید میشوند که این دو فاز در برخی واحدها جدا و در برخی دیگر با هم هستند ابتدا در فاز اول گرانولهای پروپیلین تبدیل به پریفر ( کپسول ) می شود و سپس این کپسولها تحت تاثیر حرارت و فشار هوا به شکل در می ایند .
PET

اسلاید 15 :

محضل بازیافت
آنچه تا امروز بازیافت را به تاخیرانداخته است مسئله اقتصادی آن است و این ماده به علت حجیم بودن و سبک بودن بازیافت آن تنها در ابعاد کلان قابل توجیه است و جمع آوری در ابعاد وسیع در شرایط فعلی امکان پذیر نیست و در صورت جمع آوری سیستم بازیافتی وجود ندارد تا آن مورد استفاده قرار گیرد و این مشکل بسیاری از کشورهاست .
PET
PET
PET

اسلاید 16 :

بازیافت بطری های به منظور الیاف سنتیک
بازیافت بطری های در سه مرحله صورت می گیرد :
1 ) مرحله شستشوی اولیه : در این مرحله مواد به یک سیلندر شستشوی با آب داغ منتقل می شوند . که در ان جا با استفاده ازمحلول سوز آور هر گونه آلودگی از جمله برچسب ها ، شیشه و شن و . که به بطری جسبیده است جدا می شود و سپس به یک الک چرخنده هدایت می شود تا عناصر جدا شده از مسیر فرایند خارج شوند .
PET
PET

اسلاید 17 :

مرحله دوم : مرحله ی کاهش اندازه است که در این مرحله بطری های جدا شده به قسمت ریز کننده ی مرطوب وارد می شود ، به منظور شستشوی داخل بطری ها و همچنین زدودن کاغذ های برچسب همراه بطری ها با آب به منطقه ی برش وارد می شود و عمل برش به دلیل اصطکاک زیاد ایجاد شده باعث تمیزی بطری ها شده و همچنین بر چسب های کاغذی را به صورت خمیر در می آورد و از طریق یک صافی به یک محفظه گریز از مرکز تخلیه میشود که هدف از این مرحله جدا نمودن خمیر های کاغذ به وسیله آب و کاهش اندازه ی بطری ها است .

اسلاید 18 :

مرحله سوم : مرحله شستن ، جدا سازی ، خشک نمودن است . در فرایند شستشومواد به داخل یک محفظه ایاستوانه ای شکل بزرگ هدایت شده و در آنجا به کمک آب گرم و محلول های سوز اور برچسب های کاغذی به جا مانده و چسب های به کار رفته جدا می شوند و این محفظه دارای پرده هایی است که روی یک شافت قرار داشته که باعث اشفتگی آب با سرعت زیاد می شود و سپس مواد داخل یک سانتی فوژ تخلیه میشود که به منظور جداسازی چسب ها ، کاغذها و آلودگی های آلی طراحی شده است و بعد به یک محفظه ی جداسازی وارد میشوند و بعد از آن در معرض هوای داغ با کمک خشک کننده های گریز از مرکز( سانتی فوژ ) یا خشک کننده هایی با بستر سیال خشک می شوند و بعد برای تبدیل به الیاف داخل سیلوهایی ریخته میشوند .

اسلاید 19 :

پلاستیک های زیستی
پلاستیک های زیست تخریب پذیر که از منابع تجدید شونده مثل ریزسازواره ها و گیاهان می باشند و اکثر پلاستیک های معمول در بازاراز فراورده های نفتی و زغال سنگ تولید می شوند و غیر قابل بازگشت به محیط هستند زیرا طول مولکول پلیمر طویل دارند و پیوند قوی بین مونومر های آن هاست .

اسلاید 20 :

واژه های زیست تخریب پذیر به معنی موادی است که به سادگی توسط فعالیت موجودات زنده به ریزواحد های سازنده خود تجزیه می شوند و بنابراین در محیط باقی نمی مانند و تجزیه آن ها 60 تا 90 درصد طی زمان 2 تا 6 ماه است تولید این نوع پلیمرها توسط طیف وسیعی از موجودات زنده مثل گیاهان ، جانوران و باکتری ها صورت می گیرد .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید