بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

راه اندازی و مدیریت اندیشگاه

اسلاید 2 :

اندیشگاه چیست؟
انديشگاه در تعريفي ساده عبارت است از:
مرکز توليد و ارزيابي افكار و تسهيل تصميمسازي و سياستگزاري.

اسلاید 3 :

واژه شناسی
فرهنگ آمريکايي اندیشگاه را اينگونه تعريف ميکند:
گروه يا مؤسسهاي که براي انجام پروژههاي مطالعاتي قوي و حل مسائل مختلف، بخصوص در حوزة فناوري، استراتژي و سياسي تأسيس شده است.

اسلاید 4 :

تعریف 2
در تعریفی دقيقتر اندیشگاهها، فرآيند تصميمگيري را از طريق ايجاد «هوشمندي استراتژيك» تسهيل و پشتيباني کرده و دستاوردهای خود را در اختیار مدیران و تصمیمگیرندگان ارشد سازمان قرار میدهند.

اسلاید 5 :

تعریف 3
مطابق تعریفی دیگر اندیشگاه عبارت است از:
سازمان، مؤسسه، شرکت یا گروهي که با استفاده از ابزارهای آیندهنگری و آیندهپژوهی، تفکر جمعی، برنامهریزی استراتژیک و روشهای علمی تصمیمگیری، با ایدهپردازی در فرآیند تصمیمسازی نقشآفرینی میکنند.
گاه تصمیم میسازد و تصمیمگیران را هدایت میکند و گاه حتی ناگزیر از ایفای نقشهایی عملیاتیتر، همراه با مدیران میشود.

اسلاید 6 :

چرا اندیشگاه؟
نکته اول:
بهطور عمومی بیشتر سياستمداران و تصميمگيرندگان با مشکل فقدان اطلاعات مواجه نيستند. مسأله اصلي براي آنان حجم بسيار زياد اطلاعات است. مشکل ديگر که در اين زمينه وجود دارد اين است که بخشي از اين اطلاعات غير قابل اعتماد است، بخشي نيز آميخته با منافع گروهها و افراد ذینفع است، برخي آنقدر از لحاظ فني پيچيده است که سياستگذار از آن سر در نميآورد، برخي نيز ممکن است به لحاظ سياسي يا اقتصادي يا مالي يا عوامل ديگر غير قابل اجرا باشد.

اسلاید 8 :

چرا اندیشگاه؟
نکته دو:
برای حل این مشکلات نهادهایی به نام «اندیشگاه» که برای تفکر و پژوهش در زمینه سیاستسازی و تصمیمسازی و تولید ایده و بر اصل جمعاندیشی استوار است در نقاط مختلف جهان تشکیل گردیده است. ساختار اندیشگاه، کارکردهای منحصر به فرد و ویژگیهای مختص آن باعث توجه ویژه سازمانهای دولتی، خصوصی و عمومی و غیر انتفاعی به استفاده از خدمات اندیشگاهها شده است.

اسلاید 9 :

خروجي:

اسلاید 10 :

حوزه فعالیت اندیشگاهها
حوزه فعالیت انديشگاهها در مسائلی همچون سیاستگذاری اجتماعی و سیاسی کشورها، استراتژیهای توسعه علم و فناوری، راهبردهای صنعتی و تجاری یا راهبردهای نظامی است. البته وظايف متنوع ديگري همچون بوميسازي سياستها، آيندهپژوهي، آمادهسازي افکار عمومي، ايجاد اجماع بين مجريان و تربيت نيروهاي صاحبنظر نیز برای اینگونه مؤسسات متصور است. اغلب این مؤسسات غیر انتفاعی هستند و در بسیاری از کشورها از معافیتهای متنوع مالیاتی بهرهمند هستند.

اسلاید 11 :

ويژگيهاي اندیشگاهها

اسلاید 12 :

انواع اندیشگاه

اسلاید 13 :

از منظر «وابستگيها و روابط سازماني» ميتوان اندیشگاهها را در بصورت مستقل، سازمان غیر دولتی، وابسته دانشگاهی، نیمه دولتی و دولتی دسته بندی کرد.
اندیشگاه با يک شوراي مشورتي يا سيستمهاي مشاورهاي که صرفاً افراد باتجربه دعوت ميشوند و تجربههای خود را پشت درهاي بسته و در جمعی محدود ارائه میدهند تفاوت دارد. در اندیشگاه حتماً بايد، نيروهاي تماموقت و تیمهای پژوهشی حضور داشته باشند و پژوهش را با چاشنی مشورت با خبرگان در اختیار مشتریان قرار دهند. اندیشگاه ها از پژوهش های صرفاً نظری و بعضاً بدون مشتری که در برخی موارد در فعالیت های محفل اندیشمندان انجام می شود پرهیز کرده و برای رفع نیاز مشتریان و مدیران فعالیت می­کنند.

اسلاید 14 :

باید ساختاري را براي اندیشگاه پيشنهاد كنيم كه مجبور نباشد توجيهكنندة تصميمهای قبلي و سياستهاي كليشهاي سازمانهاي خاص باشد. بدین ترتیب باید برای اندیشگاههایی که با حمایت دولت تشکیل میشوند برنامهای تدوین کرد تا استقلال تشکیلاتی داشته باشند یا در یک فرآیند برنامهریزی شده به این مهم دست یابند.
برونسازماني بودن، به معني دور بودن اندیشگاهها از مسائل و اطلاعات روز دستگاههاي اجرايي نیست. اگر اندیشگاه شما ساختار «برونسازماني» و غيروابسته به کارفرما یا مشتری اصلی داشته باشد، از بسیاری از محدودیتهای واحدهاي کارشناسي درونسازمانی آزادید.
در هر صورت انتخاب با شماست، شاید هم مشتریان شما نقشی به سزا در طراحی نوع اندیشگاه شما داشته باشند، همیشه که همه چیز را مؤسسین یک سازمان تعیین نمیکنند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید