بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
مهندسی بهداشت محیط یزد
اسلاید 2 :
سیب سلامت
اسلاید 3 :
سیب سلامت
بر اساس ماده12 آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، وزارت موظف گردیده است ضمن رتبه بندی بهداشتی مراکز و اماکن مشمول آیین نامه، نتیجه سه بازرسی بهداشتی انجام شده آخر را برای اطلاع عموم مردم منتشر نماید.
فرایند اجرایی از تنبیه محض مراکز به سمت تشویقی و تنبیه پیش میرود.
اسلاید 4 :
مرحله اول
ثبت دقیق و کامل کلیه واحدهای بخصوص رستوران ، رستوران سنتی ، چلوکبابی ، سالن های پذیرایی ، تالارها ، هتل ها. در سامانه جامع بازرسی که این کار با همت کارشناسان محترم تقریبا بطور کامل انجام شده است.(کدملی و کدپستی و تلفن همراه مهم است )
سپس ثبت موقعیت جغرافیایی آنها در سامانه که با توجه به عدم اتصال اینترنت در مراکز بهداشتی درمانی ، این کار با کمک کارشناسان محترم در ستاد انجام میگیرد.
اسلاید 5 :
برای مثال :ثبت موقعیت جغرافیایی هتل صفاییه
اسلاید 6 :
رستورانهایی که تاکنون ثبت موقعیت شده اند
اسلاید 7 :
چرا بارگذاری طولانی شده؟
قطعا در زمان ثبت فعالیتها در سامانه با مشکلات زیادی روبرو شدید از جمله عدم بارگذاری چک لیست برای بعضی از صنف ها و گاهی تغییرات آنها و .
این مشکل بعلت همزمانی تغییرات چک لیستها و روند اجرایی ماده 13 با فعالیت سامانه است!
چک لیست رستوران (پایلوت) در سامانه تایید شده می باشد و جهت دادن سیب سلامت بایستی با دقت تکمیل گردد.
اسلاید 8 :
نحوه پر کردن چک لیست رستوران ( پایلوت)
اسلاید 9 :
بحرانی – غیر بحرانی
مواردی که مستقیما روی سلامت اثر گذارند = بحرانی
مواردی که بصورت غیر مستقیم بر سلامت اثر گذارند و تاثیر آنی ندارند = غیر بحرانی
در زمان تکمیل 4 گزینه بلی یا خیر و اصلاح در محل و مصداق ندارد ( در صورت وجود .)
اسلاید 10 :
ذخیره و نیاز به تایید چند مرحله ای
اسلاید 11 :
تفویض اختیار
در صورت عدم تفویض اختیار سلسله مراتب اداری به شرح زیر خواهد بود:
بازرس بهداشت محیط
رییس مرکز بهداشتی درمانی شهری/ روستایی
کارشناس مسئول بهداشت محیط
مسئول بهداشت محل ( رییس مرکز بهداشت شهرستان)
اسلاید 12 :
نحوه اختصاص سیب سلامت
اختصاص سیب به واحدها بر اساس بازرسی انجام شده و ثبت آن و طی مراحل تایید آن توسط سرپرست مرکز بهداشتی درمانی ، کارشناس مسئول بهداشت محیط و رییس مرکز بهداشت شهرستان انجام می گیرد.
سوالات فرم آیین نامه بر اساس اهمیت امتیاز متفاوتی دارد.
در موارد که واحدی وضعیت بحرانی داشته باشد ، هیچ سیب سلامتی به آن تعلق نمی گیرد.
سامانه بصورت هوشمند امتیازات هر واحد را بصورت درصد محاسبه و به آن سیب سلامت اختصاص می دهد.
اسلاید 13 :
ابلاغ چگونگی دستورالعمل اعطای سیب سلامت
اسلاید 14 :
هر بازرسی شروع فرایند اعطای سیب سلامت
با انجام هر بازرسی و ثبت آن فرایند اعطای سیب سلامت توسط سامانه انجام میگیرد و متصدی موظف است ، آخرین وضعیت بهداشتی خود را از سامانه دریافت و آنرا در محل کار و در معرض دید نصب نماید.
در انتظار سیب سلامت یعنی بازدید نشده!
حساسیت بسیار زیاد در تکمیل فرم چون مردم تعداد سیب سلامت هر واحد را می بینند و در مورد فعالیت بهداشت نظر میدهند.
اسلاید 15 :
رتبه بهداشتی
رتبه بهداشتی یک سیب سلامت: این رتبه به واحدهایی تعلق می گیرد که بر اساس بازرسی انجام شده 79 - 70 درصد امتیاز را کسب کرده باشند.
رتبه بهداشتی دو سیب سلامت: این رتبه به واحدهایی تعلق می گیرد که بر اساس بازرسی انجام شده 89- 80 درصد امتیاز را کسب کرده باشند.
رتبه بهداشتی سه سیب سلامت: این رتبه به واحدهایی تعلق می گیرد که بر اساس بازرسی انجام شده 100- 90 درصد امتیاز را کسب کرده باشند.
اسلاید 16 :
رتبه بهداشتی
رتبه بهداشتی در انتظار دریافت سیب سلامت: این رتبه به واحدهایی تعلق می گیرد که در سامانه جامع بازرسی به عنوان یک واحد صنفی ثبت شده اند ولی هنوز مورد بازرسی قرار نگرفته و نتیجه بازرسی واحد در سیستم ثبت نگردیده است.
رتبه بهداشتی در حالت تعلیق: این رتبه به واحدهایی تعلق می گیرد که بر اساس بازرسی انجام شده امتیاز لازم جهت دریافت سیب را کسب ننموده و یا آن را از دست داده اند و پرونده آن در مرکز بهداشت در حال رسیدگی بوده و هنوز به مراجع قضایی ارجاع نشده است.
فاقد رتبه بهداشتی: این رتبه به واحدهایی تعلق می گیرد که بر اساس بازرسی انجام شده امتیاز لازم جهت دریافت سیب را کسب ننموده و یا آن را از دست داده اند و اقدامات قانونی لازم توسط دستگاه نظارت در خصوص آن ها اعمال گردیده است.
اسلاید 18 :
شرکت های خود اظهاری
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از ابلاغ دستورالعمل خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی خبر داد و گفت: بر اساس قانون باید تا پایان برنامه پنجم توسعه در 50 درصد مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی بحث خودکنترلی و خود اظهاری بهداشتی را پوشش دهیم.
امکان پر کردن این اظهارنامه بهداشتی از سوی خود فرد وجود ندارد؛ چون این امر مستلزم برخورداری از یکسری مستندات است؛ مگر آنکه خود فرد سواد و دانش انجام این کار را داشته باشد که در این صورت باید مراجعه کرده، آزمون دهد و در صورت قبولی در آزمونها، میتواند به انجام این کار اقدام کند.
غلامی ادامه داد: در غیر این صورت بخش خصوصی و شرکتهای خود کنترلی میتوانند در این مقوله فعال شده، مجوز فعالیت را از واحدهای تابعه وزارت بهداشت در استانها اخذ کنند و سپس در این قضیه فعال شده و به عنوان مشاور مدیر و متصدی مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی و همچنین اماکن عمومی، اقدامات خودکنترلی از جمله کنترل کارگرها، مواد غذایی، آب، محیط و آموزش چهره به چهره را انجام دهند.
مشاوره بهداشتی واحدها ماهی یکبار بازدید و تکمیل فرم خود اظهاری ، شما مطالعه و کنترل و بصورت راندمان بعضی از آنها را بازدید می کنید.
اسلاید 19 :
کارتابل کلرسنجی
فرایند کلرسنجی تکمیل شده است و ثبت کامل و روزانه باید انجام گیرد.
اطلاعات منابع آب بطور کامل در سامانه ثبت گردد و موقعیت جغرافیایی آنها و نمونه برداری ها و .
سامانه ارتباط بینph و کلرباقیمانده را بررسی و مطلوب و نامطلوب را گزارش می دهد.
نقطه مصرف که صفر باشد در سامانه ثبت نمی شود.(در صورت مشاهده آب ریخته شود تا نشانگر شبکه توزیع باشد و اگر صفر بود بنام شبکه توزیع صفر ثبت می شود)
اسلاید 20 :
کارت بهداشت
کرج به عنوان پایلوت صدور کارت بهداشت به دفتر پیشخوان دولت واگذار شده است .(برای فرد و سیستم بهتر است)
کد ملی فرد ملاک جستجو برای مرتبه دوم به بعد دریافت کارت بهداشت.