بخشی از پاورپوینت
اسلاید 4 :
کارگروه اقتصاد مقاومتی اصناف و بازاریان
اسلاید 5 :
امام جواد (علیهالسلام) فرمودند:
«سه چیز است که هرکس آنها را مراعات کند هرگز پشیمان نگردد؛ اجتناب از عجله و شتاب، مشورت کردن، توکل بر خدا در هنگام تصمیمگیری.»
اسلاید 6 :
«مردانی که هیچ خرید و فروشی آنها را از یاد خدا غافل نمیکند.»
(سوره نور،37)
اسلاید 7 :
مقدمه:
اقتصاد مقاومتی الگوی اقتصاد بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلاب اسلامی ماست. اقتصاد مقاومتی تحرک اقتصاد با روحیهی جهادگونه در مقابل دشمن است و بالاخره اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی مقاومسازی و محکمسازی پایههای اقتصادی که باید درونزا، برونگرا، مردم بنیاد و عدالت محور باشد.
اقتصاد مقاومتی یعنی تولید و اعتماد به محصولات و کالاهای داخلی. موتور محرک اقتصاد مقاومتی «مدیریت جهادی و عزم ملّی» است.
رهبر معظم انقلاب برای غلبه بر تنگناهای اقتصادی، ایده اقتصاد مقاومتی را مطرح نمودند و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ فرمودند و الزامات دهگانه زیر را در روز اول فروردین 95 بیان نمودند:
اسلاید 8 :
الزامات عملی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی
اسلاید 9 :
الزامات عملی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی
شناسایی و تمرکز بر فعالیتها و زنجیرههای اقتصادی مزیتدار کشور و تدوین نقشه راه.
حمایت از تولید داخلی.
توجه به حمایت از تولید ملّی و توانمندی داخلی در مبحث واردات.
مدیریت منابع مالی و پولی توسط سیستم بانکی در راستای حمایت از تولید و رونق صادرات.
دانش بنیان شدن بخشهای مهم اقتصاد داخلی و توجه به نوآوریهای اقتصاد ملّی.
بهرهبرداری از سرمایههای خدادادی و ملّی با بهرهوری مناسب و اثربخش.
انتقال فناوری ملّی در تجارت خارجی.
مبارزه با فساد مالی، اداری و ویژه خواری و قاچاق کالا و ارز.
افزایش بهروری از انرژی با اصلاح الگوی مصرف.
نگاه ویژه و تقویت صنایع متوسط و کوچک.
اسلاید 10 :
شورای همفکری اصناف و بازاریان به دبیری سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور در راستای تحقق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری(مدظلّه العالی) و پیشبرد اهداف متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی با در نظرگرفتن الزامات دهگانه در خصوص اقتصاد مقاومتی، با تشکیل جلسات متعدد کارگروه اقتصاد مقاومتی با حضور صاحبنظران و کارشناسان امر در حوزههای مختلف اصناف و بازار و با توجه به تحلیل و بررسی برآوردها، تحلیل شرایط موجود، تبیین مواضع، تعیین اولویتها، سیزده عنوان برنامه را به شرح زیر ارائه مینماید:
اسلاید 11 :
مقام معظم رهبری (حفظه الله): «اگر بخواهیم مشکل رکود را حل کنیم، مشکل تولید داخلی را حل کنیم، بخواهیم مسئلهی بیکاری را حل کنیم، بخواهیم گرانی را مهار کنیم، علاج همه اینها در مجموعهی مقاومت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی گنجانده میشود.»
اسلاید 12 :
مصوبات 13 گانه کارگروه اقتصاد مقاومتی اصناف و بازارایان کشور
اسلاید 13 :
مصوبات 13 گانه کارگروه اقتصاد مقاومتی اصناف و بازارایان کشور
تشکیل کارگروههای اقتصاد مقاومتی
بند1: کارگروه اقتصاد مقاومتی با ترکیب اتاق اصناف، اتاق تعاون، اتاق بازرگانی، اساتید حوزه، دانشگاه، تجار و بازرگانان و . در همه شهرستان ها تشکیل می شود.
بند2: این کارگروه با ترکیب فوق الذکر به تعداد 15 الی 20 نفر تشکیل میگردد. رئیس آن از میان معتمدین اصناف و بازار و دبیری آن به عهده بسیج اصناف میباشد.
بند3: جلسات به صورت منظم و در صورت نیاز هفتهای یا حداقل دو هفته یکبار برگزار شده و مستندات و مصوبات آن به مرکز ارسال میگردد.
بند4: وظیفه این کارگروه، سیاستگذاری، برنامهریزی، ارائه راهکار و تعامل با کارگروه مشابه در استان و کشور بوده و خط مشیها و توصیههای کارگروه مرکز را مدنظر قرار میدهد.
بند5: در جلسات به مسائل مهم بومی در امر تولید و توزیع پرداخته میشود و راهکارهای اصلاحی و عملیاتی ارائه گردیده و اجرایی خواهد شد.
بند6: وظیفه کارگروه استان که توسط سازمان بسیج اصناف استان تشکیل میشود، علاوه بر سیاستگذاری، بررسی صورتجلسات کارگروههای شهرستانی و کمک جهت تحقق مصوبات با استفاده از ظرفیت استان و کشور میباشد.
اسلاید 14 :
مقام معظم رهبری (مدظلّه العالی): «برخی از فروشگاهها مقیّد شدهاند که غیر تولید داخلی را نفروشند، تابلو هم زدهاند که در این فروشگاه فقط تولید داخل فروش میرود. بارکالله آفرین بر این انسان با غیرت، به این انسان مصلح.»
اسلاید 15 :
فرهنگسازی و تبلیغات
بند1: فرهنگسازی و فضاسازی مناسب تبلیغی در راستای اقتصاد مقاومتی در بازارها، پاساژها و مجتمعهای تجاری، مغازهها و صنوف مختلف با استفاده از ظرفیتهای هنری، علمی و فرهنگی.
بند2: تهیه محصولات فرهنگی و هنری مناسب اعم از پوستر، سیدی، کاریکاتور در راستای تبیین اهمیت مصرف کالای داخلی و حمایت از تولید ملّی با بهرهگیری از بیانات بزرگان و شعارهای تاثیرگذار «ایرانی، ایرانی بخر».
بند3: تهیه کلیپ، تیزر تبلیغاتی و تعامل با مدیران بازارها و پاساژها و مجتمعهای تجاری برای پخش در راستای حمایت از محصولات و کالاهای ایرانی.
بند4: اتحادیه ها، اتاق های اصناف، بسیج اصناف، در تدارک پذیرایی و خرید امکانات و ملزومات، حتی المقدور از کالا و محصولات خارجی استفاده نکنند. (مانند نسکافه خارجی، موز،.)
اسلاید 16 :
آموزش
بند1: ارائه آموزشهای لازم در خصوص اقتصاد مقاومتی بویژه ضرورت مصرف کالای داخلی، مبارزه با قاچاق، اصلاح الگوی مصرف در قالب دورههای آموزشی فقه بازار، حلقات صالحین، سخنرانیهای مذهبی، نشست های صنفی و .
بند2: استفاده از ظرفیت ائمه جماعات مساجد بازار، اساتید دانشگاه، رؤسای اتحادیهها، معتمدین بازار و نخبگان در راستای اهمیت اقتصاد مقاومتی و الزامات آن.
بند3: ارائه آموزشها و مهارتهای مناسب به تولیدیهای صنفی جهت تولید کالا و محصولات با کیفیت.
بند4: نشستی توسط کارگروه با حضور صاحبان تولیدی و مسئولین جهت گفتگو و تبادل نظر برگزار میگردد.
اسلاید 17 :
استفاده از ظرفیت رسانهها
بند1: استفاده از ظرفیت رسانه ملّی و محلی (صداوسیما)، مطبوعات و مجلات و وسایل ارتباط جمعی بویژه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی جهت فرهنگسازی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی.
بند2: تهیه برنامههای مستند، فیلم کوتاه، تئاتر و . با همکاری رسانه ملّی و محلی و پخش از صدا و سیما و تهیه گزارش خبری و برگزاری میزگرد در برنامههای صداوسیما با حضور تولیدیها و فعالان صنف و .
بند3: ارائه محصولات فرهنگی هنری در ارتباط با اقتصاد مقاومتی در فضای مجازی.
بند4: معرفی واحدهای تولیدی و توزیعی نمونه به رسانهها جهت ارائه الگوی موفق.
اسلاید 18 :
مقام معظم رهبری (حفظهالله):«گفته میشود که اگر ما بتوانیم بهرهوری انرژی را ارتقاء بدهیم، بالا ببریم و صرفه جویی کنیم، صد میلیارد دلار صرفهجویی خواهد شد. این را جدّی بگیرید.»
اسلاید 19 :
اصلاح الگوی مصرف
بند1: اصلاح الگوی مصرف و مدیریت انرژی بویژه برق در واحدهای صنفی با همکاری توانیر با اجرای دقیق مفاد تفاهمنامه فیمابین بسیج اصناف و بازاریان و توانیر (بپیوست)
بند2: بسیج اصناف شهرستانها با اشراف بسیج استان و همکاری اتاقهای اصناف و اتحادیهها نسبت به اجرای مفاد تفاهمنامه توانیر اقدام کنند.
بند3: مسئول بسیج اصناف استان با همکاری توانیر نسبت به مشخص نمودن مصرف برق در واحدهای صنفی در سال 1394 به تفکیک شهرستانها اقدام نموده و ضمن اطلاعرسانی به بسیج اصناف شهرستان و اتاقهای اصناف، نسبت به کاهش مصرف برق در پایان سال 1395، چشماندازی را تعریف میکند.
بند4: یکی از ملاکهای ارزیابی بسیج اصناف شهرستانها و استان و اتاقهای اصناف و اتحادیهها در پایان سال 1395 میزان کاهش مصرف برق در واحدهای صنفی خواهد بود و افراد موفق مورد تشویق قرار خواهند گرفت.
بند5: در سایر انرژیها نیز تلاش خواهد شد که مصرف بهینه گردد.
اسلاید 20 :
بسمه تعالی
«تفاهم نامه»
در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظلّه العالی) در خصوص اقتصاد مقاومتی و مزّین نمودن سال جاری به نام (اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل) و همچنین جلسات برگزار شده و تصمیمات اتخاذ شده در جلسات مذکور و به منظور ارتقاء بهره وری استفاده از انرژی الکتریکی، موافقت گردید، بسیج شرکت توانیر و بسیج اصناف و بازاریان کشور اقدامات ذیل را جهت اجرایی نمودن مدیریت مصرف انرژی الکتریکی و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در سطح اصناف و بازاریان کشور بعمل آورند.
تشکیل جلسات هماهنگی در سطح ملّی جهت تدوین نقشه راه و برنامه ریزی بلند مدت در راستای استمرار اقدامات اجرایی با حضور کارشناسان دو مجموعه.
ارائه آمار و اطلاعات مورد نیاز طرفین بخصوص در ارتباط با میزان مصرف برق توسط واحدهای صنفی بر تفکیک استان و شهرستان جهت هدف گزاری و تدوین نقشه راه.
انجام اقدامات اجرایی در اصناف مختلف جهت کاهش مصرف برق.
ایجاد بستر مناسب جهت آگاه سازی اصناف و بازاریان در راستای مدیریت مصرف، بهینه سازی و استفاده از انرژی های تجدید پذیر توسط بسیج اصناف در سراسر کشور.
حضور کارشناسان و متخصصین شرکت توانیر و شرکت های زیر مجموعه جهت آموزش ارائه راهکار و ایجاد حساسیت به منظور اجرای اقدامات اجرایی (توسط بسیج شرکت توانیر) در سراسر کشور.
آموزش اصناف و بازاریان معرفی شده از سوی بسیج اصناف و بازاریان کشور در راستای ممیزی انرژی اصناف و ارائه راهکار و راهنمایی به منظور استفاده از انرژی های تجدیدپذیر.
برگزاری همایش، نشست و کارگروه های تخصصی مشترک در تهران و شهرستان ها با محوریت اقدامات فوق الذکر توسط شرکت توانیر.
بررسی نتایج اقدامات اجرایی توسط شرکت های برق منطقه ای و توزیع نیروی برق بر اساس قبوض صادره به تفکیک شهرستان ها.
ارائه گزارش عملکرد از اقدامات انجام شده به صورت مشترک و به صورت دوره ای به منظور ارائه به مسئولین مربوطه.
بسج اصناف و بازرایان کشور بسیج شرکت توانیر