بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
حذف دفترچه سازمان بیمه سلامت
(HDK) استان کرمان
اسلاید 2 :
مقدمه ای بر حذف دفترچه :
با توجه به گسترش خدمات الکترونیک و ترویج استفاده از این خدمات بعنوان یک فرهنگ در جامعه و با فراهم شدن زیرساختهای ارائه خدمات الکترونیک در سازمان بیمه سلامت از دو بعد مراکز تشخیصی-درمانی (سامانه شرکای کاری سازمان بیمه سلامت) و بیمهشدگان (سامانه یکپارچه مدیریت بیمه شدگان) در قالب سامانه امید، سازمان بیمه سلامت بر آن است تا در استان کرمان اقدام به حذف دفترچه بیمه کاغذی نماید و نقشهایی که دفترچه بیمه کاغذی در فرآیندهای کسب و کار بازی میکند را بصورت الکترونیک ارائه دهد.
اسناد بالادستی ذیل تاکیدی بر اجرای طرح حذف دفترچه بیمه سازمان بیمه سلامت می باشد:
1ـ بند پ ماده 67 قانون برنامه ششم توسعه در موضوع موظف نمودن دستگاههای اجرائی به الکترونیکی کردن کلیه فرآیندها و خدمات
2ـ بند الف ماده 74 و 70 قانون برنامه ششم توسعه در موضوع ارائه خدمات الکترونیکی سلامت و پرونده الکترونیکی سلامت ایرانیان توسط وزارت بهداشت
اسلاید 3 :
نقش دفترچه بیمه در فرآیندهای کسب و کار سازمان بیمه سلامت
سازمان بیمهسلامت، بعنوان یکی از سازمانهای بیمهگر اصلی کشور، مطابق با رسالت تعیین شده در قانون، برای تحت پوشش قراردادن بیمه پایه درمان، با متقاضیان تحت پوشش قرارگرفتن از یک طرف و مراکز تشخیصی-درمانی از طرف دیگر توافقنامهای را منعقد میکند. در توافقنامه اول که بعنوان بیمهنامه از آن یاد میشود، بیمه شده در ازای پرداخت هزینه مشخص (بصورت خویشفرما یا توسط دولت) امکان بهرهگیری از خدمات را خواهد داشت. حاصل این توافقنامه در قالب یک دفترچه بیمه در اختیار بیمهشده قرار خواهد گرفت. (در حال حاضر این فرآیند در سامانه مدیریت یکپارچه بیمهگری و بیمهشدگان بصورت الکترونیک انجام میشود.)
بیمه شده با دردست داشتن این دفترچه برای دریافت خدمات حوزه سلامت، به مراکز تشخیصی-درمانی طرف قرارداد با سازمان بیمهگر مراجعه خواهد کرد.
مراکز تشخیصی-درمانی نیز که طرف قرارداد با سازمان بیمهگر هستند، متناسب با خدماتی که در حوزه سلامت ارائه میکنند و بر اساس نیاز سازمان بیمهگر متناسب با شرایطی که سازمان بیمهگر اعلام میکنند، در صورتی که حائز شرایط باشند، در قالب قراردادی مشخص نسبت به ارائه خدمات به بیمهشدگان اقدام خواهند کرد. (در حال حاضر فرآیند انعقاد قرارداد از طریق سامانه مدیریت شرکای کاری بصورت الکترونیک انجام میشود.)
اسلاید 4 :
کارکرد دفترچه در ارائه خدمات حوزه سلامت
اسلاید 5 :
مشکلات موجود در راهکار الکترونیک حذف دفترچه :
1- مشکل اطمینان از حضور بیمهشده در محل دریافت خدمت (مطب):
برای برطرف کردن این مشکل از شناسه احراز حضور که از طریق بستر موبایل بیمهشده در اختیار قرار داده خواهد شد، استفاده خواهد شد.
این شناسه با حضور بیمه شده در مطب از طریق ارسال پیام کوتاه یا از طریق سرویس ussd در اختیار بیمه شده قرار داده خواهد شد.
2- مشکل عدم انکار توسط پزشک:
برای برطرف کردن این مشکل، پس از ثبت نسخه، فایل pdf آن در اختیار پزشک قرار گرفته و بر روی کاغذ چاپ خواهد شد و این کاغذ به مهر پزشک ممهور میشود و در نهایت توسط پزشک امضاء میشود و در اختیار بیمهشده قرار خواهد گرفت.
3- مشکل قطع بودن سرویسها:
برای برطرف کردن این مشکل بیمهشده همانند روش سنتی بر روی سربرگ ارائهکنده، خدمات را بصورت آزاد دریافت خواهد کرد و خدمت بر روی بستر کاغذ نوشته و ارائه خواهد شد.
اسلاید 6 :
ماژولهای مورد نیاز برای حذف دفترچه :
1- ماژول احراز هویت بیمه شده
این ماژول با دریافت شماره ملی بیمه شده، اقدام به بررسی اطلاعات از سامانه بیمهگری کرده و اطلاعات هویتی و تصویر بیمه شده را به همراه اطلاعات پوششهای بیمهای نمایش خواهد داد.
2- ماژول تولید شناسه سماد
این ماژول وظیفه دارد در صورتی که اطلاعات دفترچه بیمه معتبر باشد، اقدام به دریافت شناسه سماد نماید. شناسه سماد، شناسهای است جهت رهگیری چرخه درمان که بیمهشده با به همراه داشتن این شناسه، امکان خواهد داشت تا چرخه درمان را ادامه دهد، بعنوان مثال دارو دریافت کند، آزمایش دهد و .
3- ماژول صحتسنجی شناسه سماد
این ماژول وظیفه بررسی صحت شناسه سماد تولید شده را دارد. بعنوان مثال شناسه سماد، در داروخانه برای واکشی نسخه نوشته شده مورد استفاده قرار میگیرد. این شناسه معرف هر برگ از دفترچه بیمه است و موارد استفاده متعددی دارد و پیش از استفاده از آن باید صحت سنجی شود. صحت سنجی این شناسه اطلاعات بیمهشده را در صورت معتبر بودن بازخواهد گرداند.
اسلاید 7 :
4- ماژول نسخه نویسی
نسخه منطبق بر تعریف شامل دستوراتی است که برای بهبود وضع بیمار نوشته میشود. این دستورات شامل تشخیص، درمان یا توانبخشی است. در نسخه مطالبی مانند داروهای مورد نیاز، نحوه مصرف، کارهایی که باید بیمار انجام دهد نوشته میشود.
علاوه بر این نسخه ممکن است دارای درخواستهای زیر نیز باشد:
درخواست دارو
درخواست آزمایش
درخواست انجام تصویربرداری مانند CTScan، رادیوگرافی، سونوگرافی
درخواست بستری بیمارستان
مشاوره فیزیوتراپی
رژیم غذایی
این ماژول باید بگونهای باشد که امکان نوشتن هرکدام از موارد فوق در حوزه سرپائی در آن وجود داشته باشد.
5- ماژول واکشی نسخه نوشته شده
این ماژول وظیفه واکشی نسخ نوشته شده برای یک شناسه سماد را دارد. این نسخه نوشته شده برای ماژول نسخه پیچی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. پزشک نسبت به نوشتن درخواست دارو اقدام میکند (نسخه نویسی) و نسخه نوشته در داروخانه بر اساس شناسه سماد واکشی خواهد شد.
6- ماژول نسخه پیچی
نسخه پیچی یا ارائه خدمات، شامل ارائه کردن خدماتی است که پزشک درخواست کرده است. بعنوان مثال داروهایی که در داروخانه برای بیمار پیچیده میشود، یا آزمایشهایی که در آزمایشگاه برای بیمار انجام میشود، توسط ماژول نسخه پیچی انجام خواهد شد. توجه شود که این ماژول تنها هزینه خدمات و تعداد آنها را شامل خواهد شد و نتایج آزمایش یا تصویربرداری در این ماژول مد نظر نخواهد بود.
اسلاید 8 :
برای نیل به این هدف عناصر متعددی در شکل فوق ترسیم شدهاند که هرکدام، وظایفی را برعهده خواهند داشت که بصورت استاندارد در دو بخش نیازمندیهای کارکردی و نیازمندیهای غیر کارکردی میتوان آنها را دستهبندی کرد. بصورت کلی عناصر این معماری را میتوان در دو گروه موجود و جدید تقسیم بندی کرد، بدین معنی که در گروه موجود عناصری قرار خواهند گرفت که در حال حاضر در معماری سازمان بیمه سلامت وجود دارند، و بر اساس نیاز سازمان، پیشتر توسعه داده شدهاند و در حال استفاده هستند و عناصری که در گروه جدید هستند، در حال حاضر وجود خارجی ندارند و باید تولید شده و در کنار عناصر گروه اول قرار گیرند.
در خصوص عناصر گروه اول (عناصر موجود) این نکته قابل توجه است که ممکن است بر اساس نیازمندیهایی که در خصوص عناصر گروه دوم مطرح میشود، نیازمند تغییر یا توسعه باشند، که در ادامه هریک از این دو گروه مورد بررسی قرار خواهند گرفت و نیازمندیهای کارکردی و غیر کارکردی آنها مشخص خواهد شد.
گروه اول (عناصر موجود)
سامانه بیمه شدگان- زیرسامانه SARA
سامانه شرکای کاری- زیر سامانه SMP
سامانه شرکای کاری - زیر سامانه PSC
سامانه شرکای کاری - زیر سامانه PESTE
گروه دوم (عناصر جدید)
سامانه شرکای کاری- زیر سامانه مدیریت برگههای الکترونیک
در بخش دوم این سند، تلاش خواهد شد تا نیازمندیهای نرمافزاری هریک از عناصر گروه دوم و نیازمندیهای جدید هریک از عناصر گروه اول مشخص شود.
اسلاید 9 :
نیازمندیهای نرمافزاری :
با توجه به اینکه نیازمندیهای نرمافزاری مبنای همکاری سازمان با انجامدهنده کار و شرکتهای نرمافزاری است، لذا برای هرکدام از نیازمندیهای مطرح شده در این سند باید ویژگیهای زیر در آنها لحاظ شده باشد. رعایت این اقدامات به شرح بهتر مسئله توسط واحدهای سفارشدهنده کار و درک بهتر مسئله توسط تیمهای اجرایی پروژه منجر خواهد شد.
شفافیت (clear)
کامل بودن (complete)
نامتناقض (consistent)
نامبهم بودن (unambiguous)
در تضاد نبودن(resolving conflicts)
اسلاید 10 :
مراحل انجام کار پزشکان
در سامانه حذف دفترچه
اسلاید 11 :
آدرس سامانه
hdk.bimehsalamat.ir
اسلاید 12 :
ورود به سامانه حذف دفترچه از آدرس
hdk.bimehsalamat.ir
اسلاید 13 :
صفحه نخست سامانه
اسلاید 14 :
استعلام بیمه شده بر اساس کد ملی
اسلاید 15 :
نمایش اطلاعات بیمه شده در دو بخش اطلاعات بیمه ای و اطلاعات پرونده ای و دریافت نوبت
اسلاید 16 :
نمایش تاییدیه دریافت نوبت
اسلاید 17 :
لیست مراجعین
در این صفحه اطلاعات افراد منتظر در لیست جهت ویزیت پزشک شامل نام، نام خانوادگی و شماره ملی قابل مشاهده می باشد
اسلاید 18 :
تجویز نسخه:
ورود به صفحه نسخه نویسی با کلیک بر روی آیکن تجویز نسخه
اسلاید 19 :
امکان تجویز دارو،خدمات آزمایشگاهی ،پاراکلینیک،فیزیوتراپی و سایر خدمات قابل ارایه در مطب
اسلاید 20 :
امکان جستجو دارو و خدمات براساس نام یا کد