بخشی از پاورپوینت

اسلاید 3 :

فیزیولوژی انسانی
رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی
نام منبع: فیزیولوژی انسان گایتون-آرتور-علیخانی

اسلاید 4 :

گفتار 2
ترکیب پروتوپلاسم

عناصر تشکیل دهنده پروتوپلاسم عبارتند از :
- آب و مواد معدنی
- پروتئین ها
- لیپیدها
- کربوهیدرات ها

اسلاید 5 :

ترکیب پروتوپلاسم

اسلاید 6 :

ترکیب عنصری بدن انسان

اسلاید 7 :

اهمیت اجزای مختلف پروتوپلاسم
آب:بیشترین و مهمترین جزء تشکیل دهنده پروتوپلاسم است که غلظت آن در سلول 65 تا 85 درصد تغییر می کند.اهمیت آب به دلایل زیر است:
آب اجزای پروتوپلاسم را به حالت محلول نگه میدارد.واکنش های شیمیایی در محیط سیال رخ می دهد .مواد در محیز سیال جابجا می شوند.اغلب الکترولیت ها در آب یونیزه می شوند.

اسلاید 8 :

نمک های غیرآلی(معدنی) :
در سلول ها و مایعات بدن فراوان است کلرورهای سدیم،پتاسیم،کلسیم و منیزیم از همه زیادتر است.نمک های معدنی برای نگهداری کیفیت اسمزی مناسب(حرکت آب از میان غشا) و تعادل اسیدی-بازی،انعقاد خون(که احتیاج به کلسیم دارد)،تشکیل استخوان(کلسیم و فسفر)تشکیل ترشح غده تیروئید(ید)،حمل اکسیژن و دی اکسید کربن(آهن در هموگلبین گویچه های سرخ)ضروری اند.

اسلاید 9 :

پروتئین ها :
در بییشتر سلول ها فراوان ترین ماده بعد از آب است.10تا20درصد توده سلول را تشکیل می دهد.منشا آنزیمها و هورمون های ساخته شده در سلول است.نمو بافت های جدید بستگی به وجود پروتئین دارد.

اسلاید 10 :

لیپید :
فسفولیپید و کلسترول حدود 2درصد توده سلول را تشکیل می دهند.در سلول های موسوم به (سلول های چربی)تری گلیسیرید تا 95درصد توده سلولی را تشکیل می دهند و این چربی که در این سلول ها انبار می شود.
بافت چربی زیر پوست هم به عنوان یک منبع ذخیره غذایی است هم به عنوان یک عایق از اتلاف حرارت جلوگیری می کند.همچنین به علت حمل ویتامین های محلول در چربی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اسلاید 11 :

کربوهیدرات ها :
کربوهیدرات ها در تغذیه سلول نقش مهمی دارند. کربوهیدرات ها به سهولت اکسیده می شوند و سهل الوصول ترین منبع انرژی اند.
اعمال حیاتی بدن چون هدایت پیام های عصبی،انقباض عضلانی ، فعل و انفعالات شیمیایی و صدها عمل دیگر همه احتیاج به انرژی حاصل از مواد قندی دارند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید