بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

به نام ایزد منان

اسلاید 2 :

مدیریت مقصد توریسم

اسلاید 3 :

دانشجو: سید علی حسینی
استاد راهنما: فرزاد رشیدی
دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنرگیلان

اسلاید 4 :

بازاریابی مقصد

اسلاید 5 :

رویکرد دیگری که در مدیریت مقصد توریسم حائز اهمیت است یک رویکرد هدفمند و یک آمیخته ی بازاریابیست که موضوع مورد بحث در فصل چهار کتاب است. نخست باید مطلع بود که از لحاظ جهانی، توریسم متاثر از برخی روند ها است و محصولات گردشگری نیز باید به گونه ای توسعه یابند که این روند ها را مد نظر قرار داده باشند زیرا این روند ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی انتخاب و رفتار مشتری تاثیر گذار هستند. برخی از این روند ها شامل: عوامل جمعیت شناختی، موضوعات زیست محیطی، عوامل اقتصاد کلان، مسائل ایمنی و امنیتی، روند بازاریابی، حمل و نقل و... است.

سپس در ادامه ی فصل به بخش بندی بازار پرداخته شده است. لازم به ذکر است که بخش بندی بازار نقطه شروعی برای تدوین یک استراتژی بازاریابی بوده و فرایندی است که افراد را به گروه هایی دسته بندی می کند که دارای ویژگی های قابل تعریف یکسانی هستند. به دنبال آن مفصلا به مبحث وسیع توریسم تفریحی و توزیع و ترفیع آن پرداخته شده است. باید دانست که ترفیع نیز جزئی از آمیخته ی بازاریابی مقصد محسوب می شود که فوق العاده مهم و ملموس است. «می توان مسافران بالقوه را تحریک کرد تا از مقصد بازدید کنند، اما در اثر فقدان محصولات و جاذبه ها، عدم توانایی با وجود مشکل در رزور کردن و خرید محصولات و قیمت های متغیر و یا ارزش پایین پول، آنها دچار سرخوردگی خواهند شد. ترفیع مقصد را می توان به عنوان چهره ظاهری بازاریابی مقصد در نظر گرفت. زیرا تمامی ابعاد برقراری ارتباط با مشتریان و ترغیب آنها به بازدید از مقصد را در بر می گیرد.»

■ مقدمه

اسلاید 6 :

بازاریابی به تلاش برای ارتباط بین ارزش محصول (کالاها یا خدمات) و مشتری گفته میشود. بازاریابی گاهی اوقات به هنر فروش نیز معروف است. ولی فروش یکی از توابع کوچک بازاریابی به حساب میآید. تعریف لغت نامهای بازاریابی عبارت است از«فراهم کردن کالاها یا خدمات برای برآورده ساختن نیازهای مصرف کنندگان.» به بیان دیگر، بازاریابی شامل درک خواستههای مشتری و تطابق محصولات شرکت، برای برآورده ساختن آن نیازها و در برگیرنده فرایند سودآوری برای شرکت است. بازاریابی موفق مستلزم برخورداری از محصول مناسب در زمان مناسب و مکان مناسب است و اطمینان از اینکه مشتری از وجود محصول مطلع است، از این رو موجب سفارشهای آینده میشود.

■ تعریف بازاریابی

اسلاید 7 :

روندهای فعلی بازار

از لحاظ جهانی توریسم متاثر از یک سری روندها میباشد. این روندها گاهی اوقات کاملا مخالف با یکدیگر بوده و به شیوه های مختلفی بر روی گروه های مختلف تاثیر میگذارد.
DMO هاباید از این روندها مطلع بوده و محصول توریستی خود را به گونه ای توسعه دهند که روندهایی را مد نظر قرار دهند که ممکن است به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر روی انتخاب و رفتار مشتری تاثیر بگذارند.

اسلاید 8 :

جمعیت شناختی
در بازارهای بالغ توریستی مانند اروپا و آمریکای شمالی، میانگین جمعیت در دوران پیری به سر می برند، اما همچنان در سنین بالا به صورت فعال باقی مانده اند. در چنین مناطقی فرصت ها در محصولات توریسم سلامت نهفته است.

در طرف دیگر طیف سنّی، بازار جوان پول بیشتری برای هزینه کردن داشته و در حال تبدیل شدن به بخش بسیار مهمتری می باشد. این موضوع به خصوص در کشورهای تولیدی در حال ظهور (مانند چین) صادق است. رشد بازارهای جوانان فرصت هایی را برای توریسم فعال/ماجراجویانه خلق می کند.

اسلاید 9 :

تغییرات آب و هوایی و افزایش مسئولیت های زیست محیطی و اجتماعی، روندهای کلیدی محسوب می شود.
پیامدهای این روند بر روی توریسم می توانند شامل موارد زیر باشند.
موضوعات زیست محیطی

اسلاید 10 :

عوامل اقتصاد کلان

اسلاید 11 :

مسائل ایمنی و امنیتی
امنیت و گردشگری دو مقوله وابسته به یكدیگر در ارتباط تنگاتنگ در مناسبات داخلی و خارجی هستند. امنیت و گردشگری در تعامل دوجانبه هم می توانند تأثیر افزایشی بر هم داشته باشند و هم تأثیر كاهشی. به این معنا كه افزایش (یا كاهش) امنیت، باعث رونق (یا ركود) گردشگری خواهد شد و بالعكس، بنابراین گردشگری ارتباط مستقیم با مقوله امنیت است. ایجاد امنیت، تسهیلات و ارائه امكانات رفاهی و خدماتی لازم به گردشگران از جمله وظایف اصلی دولت ها نسبت به جریان گردشگری می باشد.

اسلاید 12 :

روندهای بازاریابی

اسلاید 14 :

حمل و نقل
استفاده از ماشین همچنان به عنوان روش اصلی حمل و نقل برای بازدیدکنندگان باقی خواهد ماند
مقاصد جدید در اثر بهبود دسترسی، نظیر توسعه فرودگاه های جدید و مسیرهای هوایی ارزان تر در حال شکل گیری هستند
مقاصدی که به آسانی از طریق سیستم های حمل و نقل قابل دسترسی نیستند، دچار مشکل خواهند شد

اسلاید 15 :

استراتژی بخش بندی بازار
بخش بندی بازار
بازار انبوه
بخش های متمایز شده
متمرکز

اسلاید 16 :

استراتژی بازار انبوه
در این استراتژی بازاریابی یکسانی برای تمامی مشتریان در کل بازار عرضه میگردد. این نوع بازار در بخش های مختلف واکنش یکسانی نسبت به برنامه ها دارند و دیگر موردی برای گزینش بخش هدف وجود نخواهد داشت.
با گسترش شرایط رقابتی این استراتژی از نقاط قوت زیادی برخوردار نیست زیرا بخش های مختلف را نادیده می گیرد.

اسلاید 17 :

استراتژی بخش های متمایز شده
در این استراتژی مدیریت بنگاه با شناختی که از بخش های مختلف بازار حاصل کرده است و با توجه به قابلیت های بنگاه این امکان را در نظر می گیرد که در بخش های مختلف با آمیخته های مختلف بازاریابی حضور یابد.
شرکتی که چنین استراتژی را بر میگزیند باید واجد توانمندی ها و منابع قابل توجه مالی و انسانی باشد تا بتواند فروش و سهم بازار خود را در بازارهای متعدد افزایش دهد.

اسلاید 18 :

استراتژی متمرکز
در این استراتژی مدیریت بنگاه در عمل یک بخش بازار را برای حضور بر میگزیند و آمیخته بازاریابی متناسب با آن به بازار هدف روانه میسازد.
بنگاه های کوچک که توان مالی ، مدیریتی و نیروی انسانی محدودتری دارند یا بنگاه هایی که در مطالعات خود یک بخش بازار را به اندازه کافی بزرگ و جذاب یافته اند به این استراتژی جلب میشوند.

اسلاید 19 :

آمیخته بازاریابی
مدل آمیخته بازاریابی که بسیاری آن را با نام P4بازاریابی می شناسند، ابزاری توانمند است که می تواند به بازاریابان در تعریف استراتژیهای بازاریابی کمک کند. بازاریابان از این ابزار برای تعیین پاسخ های مناسب به بخشهای مورد نظرشان در بازار استفاده می کنند. نباید فراموش کرد که آمیخته ی بازاریابی آن دسته از عواملی هستند که در کنترل مدیریت است و می توان ادعا کرد که اکثر برنامه ها و تصمیمات بازاریابی بر اساس یکی از این 4 زمینه اتخاد می شوند :

اسلاید 20 :

محصول
از نظر تاریخی این تصور وجود داشته است که محصول خوب خودش فروش می رود. در دنیای پررقابت امروز که بازارها شاهد رقابت شدیدی بین تولید کنندگان و فروشندگان مختلف است، محصول بد چندان مفهومی ندارد و به علاوه قوانین حمایت از مشتریان نیز، مشکلات را برای تولید کنندگان محصولات بی کیفیت بیش از پیش می کند. در اینجا عامل « محصول » بیشتر ناظر بر میزان تطابق بین محصول و ویژگیهایش با نیازها و خواستهای مشتری است.
به هر صورت منظور از « محصول » در آمیخته ی بازاریابی آن بخش از ویژگیهای فیزیکی و کارکردی محصول است که می توان برخی از آنها را برشمرد :
برند ، کارکرد ، مدل ، کیفیت ، ایمنی ، بسته بندی ، پشتیبانی و گارانتی ، لوازم جانبی
پرواضح است که تصمیمات مربوط به این آمیخته ی بازاریابی می تواند اصلاح مشکلات محصول، افزایش کارایی، افزایش ایمین، طراحی زیباتر محصول، بهبود شرایط گارانتی و . باشد. تصمیماتی که می تواند منجر به موفقیت یا شکست محصول در بازار شود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید