بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
هوالحق
علت گودساختن کف برخی ازقوطی های پاشش مواد حشره کش به داخل آن
اسلاید 2 :
فرمولاسیون آفت کش ها
آفت کش به صورت ماده شیمیایی نسبتاً خالصی که در کارخانه ساخته می شود ، ماده تکنیکال (TC) (Technical material) نام دارد . ماده تکنیکال نسبتاً خالص بوده و حاوی 95 تا 100 درصد ماده موثر است .
فرمولاسیون به مجموعه عملیاتی گفته می شود که روی ماده موثر انجام می دهند تا خواص آفت کش را از نظر انبار کردن ، حمل و نقل کردن ، کاربرد ، موثر بودن ، نفوذ ، پایداری و نیز بهداشت بهبود بخشند . دلیل دیگر فرموله کردن آفت کش ها اینست که در عمل مقدار کمی ماده موثر باید در سطح زیادی پراکنده شود .
اسلاید 3 :
کلمه فرمولاسیون از نظر تجاری به آخرین مرحله آماده سازی آفت کش در کارخانه اطلاق می شود و شامل مراحل مصرف ، مانند رقیق کردن آفت کش به وسیله آب نمی شود . میزان ماده موثر و نوع فرمولاسیون در روی بر چسب هر بسته نوشته می شود ، درمورد فرمولاسیون های جامد درصد به صورت وزن بر وزن بیان می شود ، در حالی که در فرمولاسیون مایع درصد ، وزن به حجم است .
اسلاید 4 :
افشانه ها (Aerosols)
قوطی های بسته و تحت فشارند که با فشار دادن دکمه ای ذرات سم از آنها وارد فضا می شود. برای ساختن افشانه ها ، ماده مؤثر را در یک حلال فرار مثل اثر نفت حل می کنند و همراه با یک گاز تحت فشار مثل فلوئوروکربن و یا دی اکسید کربن بسته بندی می کنند.
اسلاید 5 :
اسپری های حشره کش
ترکیب اصلی آنها PYRETHOID ها میباشد که باعث کشته شدن حشرات میشود. هنگام استفاده از آنها رعایت این نکات توصیه میگردد:
قبل از اسپری کردن آنها را خوب تکان دهید.
پیش از استفاده از آنها کودکان، حیوانات خانگی به خصوص ماهیها، افراد مسن و بیمار و بخصوص زن باردار را از محل دور کنید.
روی ظروف آشپزخانه، آب و مواد غذایی را کاملا بپوشانید و مستقیما روی آنها اسپری نکنید.
اسلاید 6 :
پس از اسپری کردن اتاق را ترک کنید و پس از ۱۰ دقیقه بازگردید
چنانچه دست و هر جای دیگر بدنتان با مواد حشره کش آلوده شد فورا آن را با آب و صابون بشویید.
پس از اسپری کردن دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
هرگز نزدیک شعله آتش، مواد اشتعال زا، سطوح داغ، لوازم الکتریکی و پریز برق اسپری نکنید.
حشره کش ها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی خود قرار دهید.
حشره کشها را در محل خنک، خشک و دور از نور خورشید نگه داری کنید.
اسلاید 7 :
هرگز آنها را درمجاورت منابع حرارتی، داروها و مواد غذایی نگه داری نکنید.
قوطی حشره کش ها را سوراخ نکرده و یا در آتش نیاندازید.
هنگام اسپری کردن سیگار نکشید واز خوردن وآشامیدن مواد غذایی خودداری کنید.
حشره کشها را در مکانهای با تهویه نامناسب بکار نبرید.
اسلاید 8 :
برای آشنایی با ساختار قوطی اسپری ، لازم دیدم که به یکی از کارخانه های تولید کننده اشاره ای کنم و روند کلی کار را توضیح دهم. حال به معرفی کارخانه آذرشفق می پردازم.
اسلاید 9 :
کنترل کیفیت واحد ساخت قوطی اسپری
یکی از محصولات تولیدی شرکت آذر شفق قوطی اسپری فلزی سه تکه می باشد . قوطی اسپری سه تکه فلزی از سه قسمت سر، کف و بدنه اسپری تشکیل شده است که هر کدام از این قسمتها به صورت جداگانه تولید می شود .
واحد کنترل کیفیت شرکت آذر شفق در ابتدا نمونه ارسالی توسط کارفرما ( در صورت وجود نمونه اولیه )را باز کرده و سایز قوطی را با نمونه طرح ارسالی کارفرما مطابقت می شود . مراحلی در سایر اسلایدها ذکر میشود.
اسلاید 10 :
اندازه گیری ارتفاع اسپری
برای یکنواخت بودن ارتفاع قوطی های اسپری باید کنترل ارتفاع صورت گیرد برای اندازه گیری ارتفاع قوطی از کولیس دیجیتال که درصد خطای بسیار ناچیزی دارد استفاده می شود .تلورانس خطا در اندازه گیری 0.2± میلی متر می باشد این عملیات برای تمام ایستگاههای ساخت قوطی دستگاه بادی فرمر(Body Former)انجام می شود و روزانه چندین بار تکرار می شود
اسلاید 11 :
اندازه گیری دهانه اسپری و کنترل سر اسپری تولید شده
قسمت سر های اسپری در 9 مرحله توسط دستگاه ترانسفر پرس شرکت BMV ساخت کشور ایتالیا تولید می شود . کارشناسان واحد کنترل کیفیت شرکت آذر شفق با استفاده از دانش فنی خود که حاصل چندین سال تولید مستمر می باشد ناظر بر تولید سر اسپری در این 9 مرحله می باشند . این کارشناسان در کنار واحد کنترل کیفی در هر شیفت کاری دهانه و لبه های، سر (Head) اسپری را اندازه گیری می نمایند تا اندازه این قطعه کاملاً استاندارد بوده و از لحاظ ظاهری نیز کیفیت مطلوبی داشته باشد . در صورت مشاهده عیوب ظاهری و یا زنگ زدگی در ورق قطعات معیوب معدوم می شوند . همچنین این کارشناسان مایع آب بندی قسمت سری اسپری و دمای کوره پخت مایع آب بندی را نیز کنترل می نمایند .
اسلاید 12 :
اندازه گیری قطر تاپ قوطی اسپری
اندازه گیری قطر تاپ به منظور کنترل کیپ رفتن درب پلاستیکی (CAP ) مورد استفاده می باشد. با استفاده از کولیس قطر تاپ هر 6 نمونه قوطی اسپری تولید شده توسط دستگاه بادی فرمر کنترل می شود .
اسلاید 13 :
اندازه گیری فاکتور های دربندی توسط دستگاه سیم پروژکتور
برای اندازه گیری فاکتورهای در بندی قوطی اسپری قسمتی خاص از قوطی اسپری توسط دستگاه برش مخصوص ( این دستگاه قوطی را به صورت دقیق و بدون پلیسه برش می دهد ) برش داده می شود و سپس قسمت برش داده شده بر روی دستگاه سیم پروژکتور قرار می گیرد . این دستگاه مجهز به نرم افزار خاصی می باشد که توسط این نرم افزار ر، فاکتور هایی چون طول و ضخامت دوخت ، اندازه قلاب سر و یا کف با بدنه ، درصد درگیری و درصد فضای آزاد را اندازه گیری می نماید .
اسلاید 14 :
اندازه گیری وزن و بررسی ظاهری مایع آبندی سر و کف قوطی اسپری
برای انجام این آزمون ابتدا سر و یا کف قوطی اسپری را وزن می شود و سپس سر یا کف را در آب جوش انداخته می شود تا مایع آب بندی از آن جدا شود بعد از جدا شدن چسب آب بندی دوباره قوطی را توسط وزنه با حساسیت بسیار بالا وزن می شود و اختلاف بین این دو نباید کمتر و بیشتر از حد استاندارد باشد .
اسلاید 15 :
تست جوش قوطی اسپری
آزمون جوش در مرحله اول تولید قوطی اسپری صورت می گیرد . با استفاده از ابزارآلات خاصی مقاومت و سالم بودن جوش در هر دو طرف قوطی اسپری (سر و کف) مورد بررسی شده و مورد تایید قرار می گیرد . در صورت نیاز تغییرات لازم روی کیفیت جوش تنظیمات بر روی دستگاه جوش تمام اتماتیک سودرونیک (soudronic)ساخت کشور سوئیس انجام می شود .
اسلاید 16 :
تست نشت قوطی اسپری
بعد از تولید قوطی های اسپری و در انتهای خط تولید قوطی دستگاه تست نشتی اسپری ( تست نشتی توسط آب ) قرار دارد و تمامی قوطی ها توسط این دستگاه صورت می پذیرد . سرعت این دستگاه تست 172 عدد قوطی در دقیقه است و در صورت وجود نشتی ، قوطی معیوب به صورت خودکار حذف می شود .
اسلاید 17 :
بررسی وضعیت نهایی قوطی از لحاظ چاپ
ممکن است در خلال ساخت قوطی بر روی بعضی از قوطی ها خط و خش افتاده باشد در این قسمت قوطی های معیوب از چرخه تولید حذف می شوند و علت این امر بررسی شده و مرتفع می گردد .
اسلاید 18 :
بررسی کیفیت بسته بندی
یکی ار مواردی که باعث آسیب دیدن قوطی ها می شود نحوه نامناسب بسته بندی و ارسال به کارخانه مشتری می باشد در این قسمت پالتها و بسته بندی هر ردیف بررسی شده و قوطی ها به صورت استاندارد بسته بندی می شوند و مهر نهایی تایید کنترل کیفیت بر روی هر پالت زده می شود .
اسلاید 19 :
دستگاه پرکن اسپری نیمه اتوماتیک
دستگاه پرکن اسپری اتوماتیک بصورت اتوماتیک تمام مراحل بسته بندی قوطی اسپری را انجام می دهد و سرعت خروجی معادل 800 قوطی در ساعت را داراست. این دستگاه بصورت تمام اتوماتیک برای بسته بندی انواع قوطی اسپری آلومینیومی و سه تیکه برای گروه متنوعی از محصولات بکار گرفته می شود. از این جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اسپری رنگ و اسپری مواد رنگی، اسپری اکلیل و . . . / - انواع اسپری حشره کش و اسپری داروهای دامی / - اسپری لاستیک شور، اسپری انژکتور شور و سایر اسپری های صنایع خودرویی / - اسپری زعفران، اسپری روغن ، اسپری رنگ غذا و سایر مواد غذایی / - اسپری گاز فندک ،اسپری برف شادی / - اسپری انواع چسب ، چسب 123 و غیره
اسلاید 20 :
دستگاه پرکن اسپری اتوماتیک
دستگاه پرکن اسپری اتوماتیک بصورت اتوماتیک تمام مراحل بسته بندی قوطی اسپری را انجام می دهد و سرعت خروجی معادل 1400 قوطی در ساعت را داراست. این دستگاه بصورت تمام اتوماتیک برای بسته بندی انواع قوطی اسپری آلومینیومی و سه تیکه برای گروه متنوعی از محصولات بکار گرفته می شود. از این جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اسپری رنگ و اسپری مواد رنگی، اسپری اکلیل و . . . / - انواع اسپری حشره کش و اسپری داروهای دامی / - اسپری لاستیک شور، اسپری انژکتور شور و سایر اسپری های صنایع خودرویی / - اسپری زعفران، اسپری روغن ، اسپری رنگ غذا و سایر مواد غذایی / - اسپری گاز فندک ،اسپری برف شادی / - اسپری انواع چسب ، چسب 123 و غیره