بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

به نام خدا

اسلاید 2 :

زبان های برنامه نویسی

اسلاید 3 :

مقدمه
با توجه به اینکه امروزه کامپیوترها در اکثر صنایع وارد شده اند، در نتیجه یادگیری زبان برنامه نویسی مهارتی است که برای هر فردی میتواند مفید باشد.
در حالی که با گذر زمان زبانهای برنامهنویسی قدیمی کنار گذاشته میشوند و زبانهای برنامهنویسی جدیدی روی کار میآیند، اما این زبانها هرگز نتوانستهاند مقبولیتی عام به دست آورند
مطمئنا زبانهای برنامهنویسی بسیاری وجود دارد که البته هر هفته به تعداد آنها اضافه می شود، علاوه بر آنها فریمورک های مختلف نیز دنیای برنامه نویسی را تسخیر کرده اند
فریمورک: مجموعه ای از قوانین و کتاب خانه های برنامه نویسی

اسلاید 4 :

دسته بندی زبان ها از نظر کاربرد
زبان های برنامه نویسی دسکتاپی (ویندوزی)

زبان های برنامه نویسی تحت وب 

زبان های برنامه نویسی موبایلی 

زبان های برنامه نویسی چند منظوره

اسلاید 5 :

زبان های برنامه نویسی دسکتاپی (ویندوزی)
به زبان هایی که برای نوشتن برنامه های تحت ویندوز و دسکتاپ استفاده می شود زبان های برنامه نویسی دسکتاپی گفته می شود
سی شارپ 
سی 
سی پلاس پلاس 
جاوا 
ویژوال بیسیک 
دلفی
پایتون 
روبی
Golang یا Go

اسلاید 6 :

زبان های برنامه نویسی تحت وب
زبان های سمت سرور
PHP
Ruby
Java
Python
زبان های سمت کاربر
HTML 
CSS 
JavaScript
jQuery
در این بخش دو مدل برنامه نویسی و کد نویسی داریم سمت-کاربر و سمت-سرور

اسلاید 7 :

زبان های برنامه نویسی موبایلی
به زبان هایی که برای نوشتن برنامه های موبایل(اندروید و ios –)استفاده می شوند زبان های برنامه نویسی موبایل گفته می شود.
سی شارپ
Python
Java
Swift
Ruby
جاوااسکریپت
Objective-C

اسلاید 8 :

زبان های برنامه نویسی چند منظوره
به زبان های برنامه نویسی که در چند بخش کاربرد دارند چند منظوره میگویند مثلا با زبان برنامه نویسی سی شارپ میشود هم برنامه دسکتاپی نوشت هم وب کار کرد هم می شود اپلیکیشن اندروید و ios نوشت.
سی شارپ
Python
Ruby
جاوا
Golang
سی
سی پلاس پلاس

اسلاید 9 :

روند توسعه ی زبان های برنامه نویسی
ماشین
اسمبلی
رویه ای
شی گرایی
تابعی (دیداری)
سطح پایین
سطح بالا

اسلاید 10 :

زبان ماشین
زبانهای برنامه نویسی سطح پایین به صورت مستقیم با پردازنده ی سیستم سر و کار دارند و با استفاده از آنها میتوان دستورات پایهای برنامه نویسی را اجرا کرد. فهمیدن دستورات نوشته شده در این زبانها کار دشورای است. به طور مثال، یک از این زبانهای سطح پایین، Machine Language یا زبان ماشین نام دارد که به جای آن که از دستورات انگلیسی در آن استفاده شده باشد، از اعداد صفر و یک برای نوشتن دستورات در آن استفاده شده است. برای آنکه بفهمیم زبان ماشین چگونه کار می کند، ابتدا می بایست درک کنیم که پردازنده ها چگونه کار می کنند. اساساً یک پردازنده از میلیونها سوییچ بسیار کوچک که میتوانند خاموش و روشن شوند تشکیل شده اند. حال با خاموش یا روشن کردن برخی از این سوییچ های خاص، میتوان از پردازنده خواست تا کار خاصی را انجام دهد.

اسلاید 11 :

در این دوره افراد به دنبال ابزارهای سریعتر و راحتتری برای برنامه نویسی بودند. این تلاشها سرانجام در اواسط دهه 1950 نتیجه داد که به جای روشن یا خاموش کردن این سوییچ ها به صورت دستی، زبان ماشین این امکان را به شما میدهد تا با 0 و 1 (0 به معنی خاموش و 1 به معنی روشن است) این سوییچ ها را خاموش و روشن کنید.
ویژگی های زبان ماشین
پایین ترین سطح برنامه نویسی
متشکل از رقم های باینری (0 و 1)
استفاده و فهم آن مشکل است
تنها زبانی که مستقیما توسط پردازنده اجرا شود

اسلاید 12 :

زبان اسمبلی
با توجه به این که نوشتن برنامههای کامپیوتر به زبان ماشین، کاری بسیار طاقت فرسا بوده و احتمال بروز اشتباه هم در آن زیاد است، دانشمندان علوم کامپیوتری زبانی تحت عنوان اسمبلی را طراحی کردند. در یک کلام، هدف اصلی زبان اسمبلی این بوده است تا برنامه نویسی و یا به نوعی صحبت کردن با سی پی یو را راحتتر سازد. اگرچه که زبان اسمبلی به مراتب از زبان ماشین راحتتر است، اما به هر حال برای ساخت نرم افزارهای بزرگ و پیچیده زبانی دشوار برای برنامه نویسان محسوب می شود. بزرگترین مشکل زبان اسمبلی این است که برای نوشتن یکسری دستورات با استفاده از این زبان، می بایست با رجیسترهای پردازنده کار کنیم. به عبارت دیگر، به منظور جمع کردن دو عدد با یکدیگر، برنامه نویس می بایست به پردازنده دستور دهد تا یک عدد را در یک رجیستر ذخیره سازد، سپس عدد دوم را به عددی که در رجیستر ذخیره شده اضافه کند و در نهایت نتیجه را از رجیستر بازخوانی کند.

اسلاید 13 :

اسمبلر ها
برنامههای نوشته شده با استفاده از زبان اسمبلی به مراتب کندتر از برنامههای نوشته شده با زبان ماشین هستند چرا که برای اجرا، برنامههای نوشته شده با زبان اسمبلی ابتدا می بایست به زبان ماشین تفسیر شوند که معمولاً این کار توسط برنامههایی تحت عنوان Assembler انجام می شود که این اسمبلر کارش این است که یک برنامهای که با استفاده از زبان اسمبلی نوشته شده باشد را گرفته و آن را تبدیل به زبان ماشین یا همان صفر و یک کند.
ویژگی های زبان اسمبلی
زبان سطح پایین
کاربر پسند تر از زبان ماشین

اسلاید 14 :

زبان های رویه ای
سر و کله زدن با رجیسترهای پردازنده، منجر به سردرگمی بیش از پیش برنامه نویسان شد لذا دانشمندان علوم کامیپوتری به فکر طراحی زبانهای برنامه نویسی سطح بالا افتادند. در مقابل زبان های برنامه نویسی سطح پایین ، زبانهای برنامه نویسی سطح بالا از دستوارتی همچون کلمات انگلیسی -که برای انسانها قابل فهم تر هستند- استفاده می کنند. زمانی که برنامه نویس دستورات مد نظرش را در یکی از این زبانهای سطح بالا می نویسد، یک نرمافزار واسطه ای میآید که آن کدها را به زبان ماشین ترجمه کرده و در اختیار سیستم قرار میدهد چرا که سیستمها فقط و فقط معنی زبان ماشین یا همان صفر و یک را متوجه می شوند.

اسلاید 15 :

کامپایلر ها
برای این که پردازنده ها ، برنامههایی که با استفاده از زبانهای سطح بالا نوشته میشوند را هم بفهمند، در اواخر دهه 1950 دانشمندان برنامه ی واسطی تحت عنوان Compiler طراحی کردهاند تا کدهای زبانهای سطح بالا را به زبان ماشین مبدل سازند تا برای کامپیوتر قابل فهم شوند.
قدیمیترین زبان برنامه نویسی این نسل FORTRAN است که در سال 1957 توسط IBM ساخته شد. در سال 1959 زبان برنامه نویسی COBOL به منظور استفاده در دنیای نرم افزارهای تجاری عرضه گردید.
زبانهای سطح بالای برنامه نویسی مانند BASIC ، PASCAL ، ALGOL و C در این دوره معرفی شدند.

اسلاید 16 :

اگر با زبان های رویه ای بنویسید کدها به صورت توالی خاصی از عملیات های مختلف میشوند. به این صورت که برنامه ی ما شبیه به لیستی از کار ها می شود که موتور زبان برنامه نویسی از بالا تا پایین آن را اجرا می کند. یعنی روند اجرای کد قدم به قدم جلو می رود.
اما به تدریج و با بزرگ شدن نرم افزارها این روش محدودیت هایی را برای برنامه نویسان ایجاد کرد. آنها با استفاده از این روش مجبور به تکرار کدها به صورت مکرر میشدند. زیرا در این روش توابع در قسمتهای مختلف به صورت نامرتب و تو در تو یکدیگر را صدا میزدند و برنامه به اصلاح به یک کد Spaghetti تبدیل میشد.
کد اسپاگتی به کدی اطلاق میشود که در آن توابع و قطعات کد مختلف به هم وابسته و در هم ریخته اند و در نتیجه ایجاد تغییر در یک تابع باعث به هم ریختن توابع زیادی میشود.

اسلاید 17 :

برنامه نویسی شی گرایی
OOP یا Object Orient Programming شیوه ای از کدنویسی است که موجودیتهای نرم افزار را به صورت شی  یا Object می بیند از آنجایی که مفاهیم شی گرایی به شدت به دنیای واقعی نزدیک است، درک آن برای برنامه نویس آسان خواهد بود. در شی گرایی برخلاف رویه ای به جای دست و پنجه نرم کردن با تعداد زیادی متغیر و توابع، مستقیما با اشیا (Objects) کار میکنید.
با کدنویسی به روش شی گرا علاوه بر اینکه مدیریت و نگهداری کدهای شما راحتتر میشود، میزان و زمان کدنویسی هم به مقدار زیادی کاهش خواهد یافت. مزیت دیگری که کدنویسی شی گرا در اختیار شما قرار میدهد این است که شما به راحتی میتوانید از کدهایی که یک بار نوشته اید در پروژههای دیگر استفاده کنید و این قابلیت میتواند به شدت میزان کدنویسی شما را کاهش دهد.

اسلاید 18 :

برنامهنویسی شیءگرا اطلاعاتی را در واحدهای منفرد به نام شیء گردآوری می کند.
هر شیء وهله منفردی از یک کلاس است.
کپسولهسازی: متغیر ها و متدهای درون اشیا را به هم مرتبط میسازد و از آنها حفاظت می کند.
زبان هایی مانند C++,C# , Python , PHP , Ruby, Perl, Java ازجمله زبان های برنامه نویسی شیء گرا می باشند.
به طور خلاصه باید گفت که زبانهای برنامهنویسی شیءگرا امکان سازماندهی دادهها و کد را به ترتیبی فراهم میکنند که در پروژههای بزرگتر سازگاری بیشتری داشته باشند.

اسلاید 19 :

زبان های تابعی (دیداری)
در برنامه نویسی تابعی مراحل اجرای برنامه در قالب ترکیب توابع و فراخوانی آنها توسط برنامه نویس بیان می شود. در زبان های تابعی ما می توانیم از توابع به عنوان مقادیر استفاده کنیم و آنها را به عنوان پارامتر برای یک تابع دیگر ارسال کنیم و یا به عنوان مقدار بازگشتی یک تابع از آنها استفاده کنیم.
استفاده از زبان طبیعی و روزمره برای تفهیم کارها به کامپیوترها از ویژگی های بارز این نسل به شمار می رود. استفاده از شبکه های عصبی و هوش مصنوعی و همچنین استفاده از Agent ها به منظور انجام کارها در کامپیوتر از دیگر ویژگی های این نسل از زبان ها هستند.
زبان های Lisp ،APL ، IPL و #F از جمله زبان های برنامه نویسی تابعی هستند.

اسلاید 20 :

CSS و HTML زبان های
زبان برنامه نویسی HTML مخفف Hypertext Markup Language است که برای ایجاد صفحات وب یا برنامه های کاربردی وب به کار می رود. از طریق HTML، شکل ظاهری تصاویر، پیوندها، عناوین، چیدمان صفحه و هر عنصر صفحه وب را می توان قالب بندی کرد.
HTML پایه و اساس تمام صفحات وب است. بدون آن، شما قادر به سازماندهی متن یا اضافه کردن تصاویر یا فیلم ها به صفحات وب خود نخواهید بود HTML آغاز هر چیزی است که شما باید برای ایجاد صفحات وب جذاب بدانید.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید