بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

معماری همگام با طبیعت

اسلاید 2 :

اصول توسعه ساخت و ساز پایدار برای ایجاد تعادل میان سطوح تنوع زیستی، سه اصل توسعه صنعت ساخت وساز پایدار كه در جهت و حفظ تنوع زیستی در شهر باید رعایت شوند، به شرح زیر است:

اسلاید 3 :

چارلز جنكز در آخرین فصل كتابش این مسئله را خاطر نشان میسازد كه نابودی زمین توسط ما منجر به نابودی 27000 گونه زیستی در یكسال میشود یعنی هفتاد و چهار انقراض در یك روز و یا سه نابودی در یك ساعت! مدارك جدیدتری براساس مجله تایم مورخ 31 ژانویه 2000، این تعداد را بالاتر نشان میدهد یعنی صدها انقراض در یك روز!

گرم شدگی كره زمین، نازك شدن لایه ازن بعلت استفاده از انواع آلاینده ها، افزایش آلودگی محیط زیست و انقراض گونههای زیستی همه و همه با هم میآمیزند تا ضرورت بوم شناسی و مسائل زیست محیطی را برای آینده قابل پیشبینی گردانند. بطوریکه پیشی گرفتن خاكستری در برابر جهان سبز آینده، قابل تأمل ترین مسئله قرن حاضر به شمار می آید.

اسلاید 4 :

میان توسعه به عنوان یكی از بزرگترین عوامل تغییر محیط زیست و به تبع آن ساخت و ساز كه جزو صنایع بزرگ در استخدام نیروی انسانی (صدها هزار كارگران ساختمان و فنون مربوطه)، باعث از بین بردن زمینهای كشاورزی، فرسایش خاك و آلوده كننده محیط زیست و به مخاطره انداختن سلامتی و بهداشت مردم است و بر بحران انرژی دامن می زند. بحرانی که در اواسط دهه 1965 با افزایش میزان آلودگی محیط زیست هشداری به جهانیان محسوب شد، سبب تشکیل گروههای طرفدار محیط زیست كه از حامیان محیط زیست در جهان بودند گردید و مفهوم گسترده ای تحت عنوان پایداری را پی گیری نمود.

اسلاید 5 :

اصطلاح پایداریsustainable برای نخستین بار در سال 1986 توسط كمیته جهانی گسترش محیط زیست تحت عنوان (رویارویی با نیازهای عصر حاضر بدون به مخاطره انداختن منابع نسل آینده برای مقابله با نیازهایشان) مطرح شد و هرروز بر ابعاد و دامنه آن افزوده می شود تا استراتژیهای مناسبی پیش روی جهانیان قرار گیرد.

اسلاید 6 :

تعاریف ساخت و سازپایدار

ساخت و ساز پایدار این چنین تعریف شده است: «مدیریت یك محیط پاك و سالم براساس بهرهبرداری مؤثر از منابع طبیعی و اصول اكولوژیكی» که هدف از طراحی ساختمانهای پایدار کاهش آسیب آن بر روی محیط و منابع انرژی و طبیعت است، كه شامل قوانین زیر میباشد:

1 – كاهش مصرف منابع غیر قابل تجدید 

2 – توسعه محیط طبیعی 

3- حذف یا كاهش مصرف مواد سمی و یا آسیب رسان بر طبیعت در صنعت ساختمانسازی بنابراین بطور خلاصه ساختمان پایدار را میتوان این چنین تعریف نمودد: ساختمانی كه كمترین ناسازگاری و مغایرت را با محیط طبیعی پیرامون خود و در پهنه وسیعتر با منطقه و جهان دارد.

تكنیكهای ساختمانسازی در یك پهنه وسیع در جهت تأمین كیفیت یكپارچه از نظر اقتصادی، اجتماعی و محیطی می كوشند. بنابراین استفاده معقول از منابع طبیعی و مدیریت مناسب ساختمان سازی به حفظ منابع طبیعی محدود و كاهش مصرف انرژی كمك نموده (محافظت انرژی) و باعث بهبود كیفیت محیطی میشود

اسلاید 7 :

اهدف کلی ساختمانهای پایدار

• بهرهبرداری مناسب از منابع و انرژی

• جلوگیری از آلودگی هوا

• مطابقت با محیط

اسلاید 8 :

اصول توسعه ساخت و ساز پایدار برای ایجاد تعادل میان سطوح تنوع زیستی، سه اصل توسعه صنعت ساخت وساز پایدار كه در جهت و حفظ تنوع زیستی در شهر باید رعایت شوند، به شرح زیر است:
• استفاده پایدار از منابع زیستی
• استفاده از منابع تجدید ناپذیر
• حفاظت از تنوع زیستی

اسلاید 9 :

طراحی پایدار و اصول اولیه آن طراحی پایدار همكاری متفكرانه معماری با مهندسی مكانیك، برق و سازه است. علاوه بر فاكتورهای متداول طراحی مانند زیبایی، تناسب و بافت و سایه و نور و امكاناتی كه باید مد نظر قرار گیرند، گروه طراحی باید به عوامل طولانی مدت محیطی، اقتصادی و انسانی توجه نموده و اصول اولیه آنرا که به قرار زیر است، مد نظر
قرار دهد:
• درك محیط:طراحی پایدار با درك از محیط آغاز میشود. اگر ما به امكانات محیطی كه در آن هستیم آگاه باشیم میتوانیم از صدمه زدن به آنها جلوگیری كنیم. درك محیط باعث مشخص شدن مراحل طراحی از جمله جهت قرارگیری نسبت به خورشید و چگونگی قرارگیری ساختمان در سایت و حفظ محیط پیرامون و دسترسی سیستم نقلیه و پیاده میگردد.

اسلاید 10 :

• ارتباط با طبیعت:چه ساختمان در داخل محیط شهری باشد و چه در یك محیط طبیعیتر، ارتباط دادن طبیعی به محیط طراحی شده روح و جان میبخشد.

• درك روندهای موجود در طبیعت: در سیستم موجود در طبیعت زباله موجود نیست. لاشه یك موجود، غذای یك موجود دیگر میشود. به بیان دیگر موجب احترام بشر به نیازهای انواع گونههای طبیعــــی می گردد. رونــــــدهایی كه باعث احیـــا میشوند تا ضایع كردن، به بیشتر زنده مــاندن ما می انجامند.

اسلاید 11 :

• درك تأثیرات محیطی:طراحی پایدار سعی در درك تأثیرات محیط از طریق ارزیابی و تحلیل سایت دارد: ارزیابی انرژی مصرفی، سمیت مصالح و تكنیكهای ساختمان سازی .بطوریکه تأثیر منفی محیطی را میتوان از طریق استفاده مصالح ساختمان سازی پایدار، مصالح با سمیت كمتر و مصالح ساختمانی قابل بازیافت کاهش داد.

• روند مشاركتی طراحی:طراحان پایدار، اهمیت توجه به هر نظری را میدانند. همكاری با مهندسین مشاور و متخصصین دیگر در مراحل اولیه طراحی صورت میپذیرد. طراحان همچنین به نظرات ساكنین محلی و همسایگان محلی نیز توجه میكنند.

• درك مردم:طراحان پایدار باید به فرهنگ و دین و نژاد مردمی كه قرار است برای آنها طراحی كنند، توجه كنند.

اسلاید 12 :

بنابراین معماری پایدار تركیبی چند ارزشی در بر دارد:

زیبایی شناسی، محیط، اجتماع، سیاست و بعبارتی طراحی و ساختمان سازی هماهنگ با محیط.

یك معمار باید زیركانه چند فاكتور را در نظر بگیرد: مقاومت و پایداری و طول عمر بنا، مصالح مناسب، و
مفهوم و كانسپت.

تمام اصول معماري پايدار بايد در يک پروسه کامل – که منجر به ساخته شدن محيط زيست سالم مي شود- تجسم يابد.

اسلاید 13 :

نمونه آثار معماري پايدار

اسلاید 14 :

پارلمان آلمان

اسلاید 16 :

اين معمار در مصاحبه با ويژه نامه سبز مجله AD در پاسخ به اين پرسش كه “ شما چگونه درباره موفقيت يك ساختمان در “ عصر سبز “ قضاوت مي كنيد ؟“ مي گويد :يك ساختمان سبز حتي الامكان بايد مصرف انرژي كمي داشته باشد و بيشترين انرژي لازم جهت ساخته شدن را خودش تامين نمايد . در حالت ايده آل يك ساختمان بايد انرژي اش را از سوزاندن سوخت هاي تجديد شونده مثل روغن نباتي و يا انرژي خورشيدي به دست آورد و اگر امكان داشته باشد بايد انرژي مازاد بر مصرفش را جهت ساختن ساير ساختمان ها مصرف كند . سازه ساختمان بايد به قدري انعطاف پذير باشد كه پايداري آن را تضمين كند . ما در حال حاضر اين ايده پردازي را در رايشتاگ ـ پارلمان جديد آلمان در برلين ـ به كار برده ايم.

اسلاید 17 :

همانطو ركه مي بينيم تعريفي كه فاستر حالت ايده آل ساختماني “ عصر سبز “ مي دهد ،همانطور كه خود نيز اشاره مي كند ساختمان رايشتاگ است كه خود طراحي كرده و موفقيت آن را در تامين انرژي از طريق منابع قابل تجديد مي بيند ولي همانطو ر كه مي دانيم طراحي بر اساس چرخه حيات كه اصل سوم طراحي پايدار است همانطور به نقل يينگ هم در اين نوشتار پيشتر اشاره شد مربوط به تجديد پذيري مصاح ساختماني هم هست ، چيزي كه نه در عمل ونه در گفتار هرگز فاستر به آن اشاره نمي كند.

اسلاید 18 :

مفهوم طراحي بر اساس چرخه حيات ، توجه به تبعات زيست محيطي بنا در هر سه مرحله چرخه حيات آن (پيش از بنا ، بنا ، پس از بنا ) را ايجاب مي كند . هر مرحله از چرخه حيات بنا ، با دو گروه از عناصر بوم شناختي سروكار دارد : سايت و بنا . حوزه اصلي طراحي معماري ، در مرحله ساختماني قرار مي گيرد ، اما بناي پايدار تنها با يافتن روش هايي براي كمينه كردن تاثيرات زيست محيطي ساختمان در خلال تمام مراحل سه گانه چرخه حيات آن ، حاصل گردد

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید