بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بررسي مقايسه اي منجی گرایی در نگاه تشيع و صهيونيسم مسيحي

اسلاید 3 :

لقد کتبنا فی الزبور من بعد الذکر ان الارض یرثها عبادی الصالحون 1

1-(قرآن کریم ،انبیاء - 105)

اسلاید 4 :

فهرست مطالب
عناوين
کلیات
منجی گرایی واهداف آن ازمنظر تشيع
منجی گرایی واهداف آن از منظر صهيونيسم مسيحي
مقدمه و طرح مسئله
فهرست منابع، مأخذ و پيوست ها
خلاصه، نتيجه و ارائه راهكارها و راه حل ها
بررسي مقايسهاي منجی گرایی در نگاه تشيع و صهيونيسم مسيحي

اسلاید 5 :

مقدمه و طرح مسئله:
وقتي «فيلم مردي كه آينده را مي بيند» به زبانهاي زندۀ دنيا اكران شد و پيشگوييهاي نوستر آداموس در قالب فيلم، بارها و بارها از شبكه هاي ماهوارهاي در جهان پخش شد، سئوالات متعددي براي مخاطبين بخصوص مسلمانان و بالاخص شيعيان پيش آمد كه چرا اين فيلم همزمان با حوادث خاورميانه از جمله وقوع انقلاب اسلامي در ايران، اكران شده است و چرا اين فيلم بارها و بارها به زبانهاي زندۀ دنيا ترجمه شده و پخش ميشود و چرا اين امر بخصوص در سكانس پاياني فيلم تأكيد دارد: كه «اي مردم جهان براي اينكه حادثه آخر الزمان و جنگ جهاني پيش نيايد، بياييد با غرب متحد شويم تا جلوي ظهور پسر پيغمبر آخرالزمان را بگيريم؟ چه كساني در پشت صحنۀ تهيه و اكران اين فيلم قرار داشته و چه اهدافي را دنبال ميكنند؟ و چرا چنين موضوع مهمي را دائماً با واژههاي همچون جنگ، ويراني، ترس، مرگ و نابودي و خشونت همراه ميكنند؟!

حال با توجه به موضوع منجی گرایی و آخرالزمان که موضوعي فراگير و عمومي است و در تمام اديان و فرق به اين موضوع توجه خاص شده است(3) و از طرفي شيعيان جهان و شيعيان در جمهوري اسلامي ايران بصورت خاص نسبت به طرح اين موضوع با اين ويژگي حساسيت نشان داده و بدنبال كشف حقايق پشت صحنۀ چنين اقداماتي هستند لذا پس از طرح سئوالات مربوطه،

سئوالات اصلي و فرعي اين پژوهش مطرح ميگردد تا به جهت بدست آمدن حدود و نقطه تمركز و بررسي مقايسه اي موضوع مهدويت در نگاه تشيع و صهيونسم مسيحي و ارائه راهكارها و راهحلهايي مطرح گردد.

1- توضيح كامل در مورد شخصيت نوستر آداموس

2- توضيح كامل در مورد فيلم «مردي كه آينده را مي بيند»

3-شفیعی سروستانی،اسماعیل،مثلث مقدس(راز عداوت غرب با اسلام ومسلمانان)،هلال،تهران1385،ص91

اسلاید 6 :

سؤال اصلي:

سوال اصلي در اين پژوهش؛ نوع نگاه و اهداف پيرامون آن، در موضوع منجی گرایی است. لذا در صورت بررسي و تبيين نظريه و اهداف مذهب تشيّع و شيعيان و نظريه و اهداف جريان صهيونيسم مسيحي و مبلغين انجيلي از طرح منجی گرایی وآخرالزمان، ميتوان پس از بررسي و مقايسه اين دو نظريه به راهكارها و راه حلها دست يافت.

از اين منظر سئوالات اصلي به شرح ذيل بيان ميگردد:نظريه و اهداف مذهب تشيّع و جريان صهيونسيم مسيحي از طرح موضوع منجی گرایی چيست؟ و كدام با حق وحقيقت سنخيت دارد؟

اسلاید 7 :

سئوالات فرعي:
و اما سئوالات فرعي اين پژوهش عبارت است از:

آيا موضوع منجی گرایی يك موضوع صرفاً اعتقادي است و يا ميتواند

موضوع سياسي اعتقادي باشد؟

چرا موضوع منجی گرایی در نگاه و اهداف دو جريان سياسي اعتقادي متفاوت است؟

موضوع فوق چقدر در سطح مردم جهان و سياسيون جهان به عنوان مشكل ومسئله جهاني مطرح است؟

اين موضوع تا چه حد ميتواند مناسبات جهاني بين كشورهاي شمال و جنوب را تنظيم و يا باعث اختلاف بيشتر شود؟

حوادث اخير جهاني تا چه ميزان ميتواند با موضوع پژوهش مرتبط گردد؟

اسلاید 8 :

فرضيۀ تحقيق:

سئوال اصلي در اين پژوهش اين بود كه:

نظريه و اهداف مذهب تشيّع و جريان صهيونسيم مسيحي از طرح موضوع منجی گرایی چيست؟ و كدام با حق وحقيقت سنخيت دارد؟

فرضيه مطروحه پيش بيني شده در اين باب كه در انتهاي تحقيق نسبت
به اثبات آن بحث و بررسي خواهد شد اين است:به نظر می آید :
جريان صهيونسيم مسيحي يك جريان انحرافي و سياسي است كه بدنبال مصادره به مطلوب نمودن اين باور جهاني است ولی هدف مذهب تشیّع ایجاد
عدالت و کرامت انسانی به رهبری منجی جهان است.

اسلاید 9 :

حدود و نقطه تمركز
حدود و نقطه تمركز اين پژوهش در محدودۀ نظري و اعتقادی مربوط به منجی گرایی درنگاه دو جريان اعتقادي، سياسي و اجتماعي است.
و آن دو جريان عبارت است از:
مذهب تشيّع و جريان صهيونسيم مسيحي، كه يكي خاستگاهش بيشتردرشرق (کشورهای جنوب) بخصوص در جمهوري اسلامي ايران است و ديگري خاستگاهش بيشتر در غرب(کشورهای شمال) بخصوص در آمريكا است.

اسلاید 10 :

پيشينۀ موضوع:

موضوع پژوهش فوق پيش از اين، توسط محققين و پژوهشگران محترم و با سلايق مختلف و به اشكال گوناگون مورد نقد و بررسي قرار گرفته است از آن جمله ميتوان به نشريات منتشرۀ مؤسسه موعود كه توسط استاد شفيعي سروستاني، منتشر شده و ميشود اشاره كرد. همچنين در همين راستا كتابهاي مهمي همچون «استراتژي انتظار» آقاي اسماعيل شفيعی سروستانی، «نظريۀ اختياري بودن ظهور» آقاي عليرضا نودهي «ظهور نور»
استاد حاج شيخ علي سعادت پرور، «آشتي با امام زمان (عج)» استاد محمد
شجاعي، «خورشيد مغرب» آقاي محمدرضا حكيمي، «پيشگوييهاي نوستر
آداموس» دكتر شرف الدين اعرجي، «نگرشهاي نوبه آموزۀ مهدويت»
دكتر بهرام اخوان كاظمي و دهها مقاله و مطالب كه بدليل عدم فرصت کافی،
ازطرح همه آنها در اين مختصر، صرف نظر ميگردد .

اسلاید 11 :

متغييرهاي فرضيه:
در اين پژوهش متغيير مستقل منجی گرایی و متغييرهاي وابسته نظريه و اهداف تشيع و نظريه و اهداف جريان صهيونسيم مسيحيت است. كه نوع تعامل و نگرش هركدام از اين متغييرها بر متغييرمستقل ميتواند نتايج خاص مربوط به خود را ارائه دهد.

اسلاید 12 :

هدف پژوهش:

اهداف اين پژوهش به طور خلاصه در دو بخش يعني بخش علمي و بخش كاربردي خلاصه ميشود. در هدف علمي، محقق به دنبال يافتن پاسخ سئوالات مطرح شده در اين پژوهش ميباشد تا بدين وسيله بتوان قدمي در راه تبيين حقيقت برداشت و مقدمهاي براي نيل به تحقيق و پژوهشهاي بیشتر گردد، حال با عنايت به اينكه امالقراي شيعيان جهان، نظام جمهوري اسلامي ايران است و اين نظام از بدو پيدايش خود با نظام سلطۀ غربي وجریان صهیونیسم مسیحی در جنگ سخت و نرم است لذا ضرورت تبيين چنين پژوهش براي مسئولين و دولت مردان نظام جمهوري اسلامي بخصوص مسئولين سياست خارجي كشور در عرصۀ بين المللي ميتواند كارگشا و تصميم ساز گردد.

اسلاید 13 :

راه روش آزمون فرضيه و اهميت آن

براي آزمون فرضيه اين پژوهش، كوشش خواهد شد با جمع آوري دادهها و اطلاعات مربوط با استفاده از منابع نوشتاري و ديداري (سمعي و بصري) براي بررسي اثرات متغيير مستقل بر متغييرهاي وابسته و احراز وجود رابطه ميان آنها با روش توصيفي، تاريخي و تحليل محتواي مربوطه، فرضيه مطروحه را به معرض آزمون قرار داد. البته اثبات فرضيه پژوهش خود نيز نتايج كاربردي، نظري و عملي خواهد داشت، زيرا در كنار ارائه توصيف نظري و رفع ابهام ها، حقيقت براي همگان اعم از محققين و وجدانهاي پاك حقيقت جو در عالم، آشكار خواهد شد.

اسلاید 14 :

سازماندهي پژوهش:

اين پژوهش دارای یک مقدمه و طرح مسئله و چهار فصل می باشد
درفصل اول، کلیات تحقیق شامل: تعاریف مربوط به کلید واژه ها بیان شده و در فصل دوم و سوم به موضوع منجی گرایی از منظر مذهب تشیع و جریان صهیونیسم مسیحی خواهیم پرداخت. درفصل چهارم به مقایسه این دو دیدگاه پرداخته خواهد شد. و درانتها پس از ارائه خلاصه و نتیجه تحقیق، فهرست منابع معرفی می گردد.

اسلاید 15 :

فصل اول: کلیات

اسلاید 16 :

منجی گرایی

در روزگار حاضر، چند پدیده نقش کلیدی یافته اند. یکی از این پدیدهها جهانی شدن است؛ دیگری بحران معناست و پدیده دیگر که به نوعی در دو، سه دهه اخیر فارغ از تعصب گرایی و اعتقادات یا دیدگاه های دینی خاص مطرح شده است، پدیده ای است که در جهان به برجسته شدن گرایشات دینی، و منجی گرایی انجامیده است. چرخش هزاره میلادی و آغاز هزاره سوم، بر اساس آموزه هزاره گرایی که در یهودیت و مسیحیت وجود دارد از یک سو، و رشد و گسترش اسلام گرایی در جهان معاصر، موجب شده است که ما شاهد ظهور جنبش ها و تکاپوهای خاصی به نام منجی گرایی در یکی دو دهه اخیر باشیم.

منجی گرایی در جهان امروز نمودهای مختلفی داشته است. در جهان مسیحیت و یهودیت، گسترش و فعال شدن جریانات دینی هزاره گرا از یک سو و جریانات بنیادگرایی دینی از سوی دیگر نمود بارزی دارند. نزدیک شدن هزاره جدید موجب شده است تا آموزه ظهور حضرت مسیح(ع)، چه از سوی یهود و چه از سوی مسیحیان، به نوعی مورد توجه قرار گیرد. اقدامات صهیونیسم های یهودی و مسیحی در زمینه سازی ظهور حضرت مسیح(ع) با بازگرداندن یهودیان به ارض موعود از یک سو و گره خوردن این ایده با اهداف و مطامع سیاسی ابرقدرت های بزرگ، موجب توجه بیشتر جهانی به آموزه منجی گرایی شده است.

در جهان اسلام نیز هر چند آموزه مهدویت در اعتقاد اصیل اسلامی ریشه دارد و تمامی مذاهب اسلامی آن را پذیرفته اند، اما رشد و گسترش آموزه مهدویت خواهی و منجی گرایی در چند دهه اخیر بارز است. بحران درونی جهان اسلام، رشد اسلام گرایی، آغاز عصر جهانی و عوامل دیگر، زمینه ساز توجه بیشتر مسلمانان به این مسئله است. به هر حال فارغ از علل مختلف و کثیر آن، توجه به منجی گرایی در جهان امروز، پدیده های جهانی و فراگیر است که یکی از زمینه های آن را می توان در عامل «جهانی شدن» یافت.

اسلاید 17 :

تعریف شیعه در لغت و اصطلاح

شیعه در لغت بر دو معنا اطلاق میشود، یکی توافق و هماهنگی دو یا چند نفر بر مطلبی، و دیگری، پیروی کردن فردی یا گروهی، از فرد یا گروهی دیگر. در زبان عربی در اصل به معنای یک، دو یا گروهی از پیروان است. در قرآن این لفظ چندین بار به این معنا به کار رفتهاست.

برای نمونه در آیه ۱۵ سوره قصص درباره یکی از پیران موسی از عنوان شیعه موسی و در جای دیگر از ابراهیم به عنوان شیعه نوح یاد میکند. در تاریخ اسلام لفظ شیعه، به معنای اصلی و لغویاش برای پیروان افراد مختلفی به کار میرفت. برای مثال، گاهی از شیعه علی بن ابیطالب و گاهی از شیعه معاویه بن ابیسفیان نام برده شده. اما این لفظ به تدریج معنای اصطلاحی پیدا کرد و تنها بر پیروان علی که به امامت او معتقدند اطلاق میشود.
«شیعه» در اصطلاح به آن عده از مسلمانان گفته میشود که به خلافت و امامت بلافصل علی معتقدند، و بر این عقیدهاند که امام و جانشین پیامبر اسلام از طریق نصّ شرعی تعیین میشود، و امامت علی و دیگر امامان شیعه نیز از طریق نص شرعی ثابت شدهاست.

تاریخ شیعه:
آغاز پیدایش شیعه در زمان حیات پیامبر اسلام بود که برای اولین بار به شیعه علی معروف شدند. پیامبر اسلام در تفسیر آیه اولئک هم خیر البریه خطاب به علی گفت: «تو و شیعیان تو در روز قیامت از خدا خشنودند و خدا از آنان خشنود است». نیز گفتهاست: «علی و شیعیانش در روز قیامت پیروز و سعادتمندند».
در زمان پیامبر چهار نفر از صحابه، سلمان، ابوذر، مقداد و عمار یاسر به عنوان شیعه علی شناخته میشدند.

اسلاید 18 :

جهت مطالعه

باورها:
باورهای سازمانیافته و کلامی شیعه امروز بر این است که تبیین و تفسیر امر دین پس از پیامبر و اداره امور مسلمانان بر عهده اشخاصی است، که از سوی خدا معین شده و دارای ویژگیهایی همچون عصمت و عدالت هستند، این افراد امام نامیده میشوند. نخستین امام شیعیان علی است. بر پایه باور شیعه، طبق احادیث متواتر محمد بارها پیش از درگذشتش و به ویژه در غدیر خم آشکارا به جانشینی او تصریح کرده بود.

شیعیان علاوه بر سه اصل دین توحید، نبوت و معاد به دو اصل دیگر یعنی عدل و امامت نیز باور دارند. اصل عدل بین شیعیان و معتزله تا حدی مشترک است و اصل امامت ویژه این کیش است.

همچنین شیعیان قرآن را کتابی محفوظ میدانند و همه آنها مدعی پیروی از قرآن و سنت محمد هستند و بخاطر پیروی از سنت پیامبر اسلام و دستور خداوند- شیعه تعیین جانشین پیامبر را تنها ویژه خدا و پیامبر میداند. از مهمترین باورهای شیعه امامیه، باور به وجود و ظهور آخرین امام (مهدی) یا قائم آل محمد است. همچنین اعتقاد به رجعت یکی از بزرگترین و مهمترین اعتقادات شیعه در رابطه با امام عصر، مهدی موعود، ظهور ایشان و وقایع آخرالزمان است؛ و همچنین یکی از بزرگترین تفاوتهای شیعه با دیگر مذاهب اسلامی و حتی دیگر ادیان جهان است.

منابع شیعه در دین
شیعه امامیه، اصول و فروع دین اسلام را از چهار منبع به دست میآورد که عبارتنداز:
قرآن کریم
سنت نبوی
احادیث ائمه(ع) اهل بیت
عقل و تفکر عقلی

اسلاید 19 :

جهت مطالعه

امامت
شیعه معتقد است قرآن و سنت پیامبر اسلام برای ایمان حقیقی لازم ولی ناکافی است. یک مسلمان برای شناخت وظیفه خود و سلوک به سوی خدا در هر زمان نیازمند پیشوایی است، که راه شناس و درستکار باشد و او را به سوی خدا راهنمایی کند؛ در غیر این صورت هر کس بر اساس تشخیص شخصیاش امر دین را تفسیر میکند و گمراه میگردد. این پیشوا حجتی است که توسط خدا انتخاب و توسط پیامبر و امامان پیشین به مسلمانان معرفی میگردد. بنابراین امامت مفهومی بسیار بنیادی است و امام ویژگیها و مسئولیتهای متعددی از جمله تبیین و تفسیر دین و هدایت مردم دارد. خلافت پایین مرتبهترین سطح وظایف امام است و تنها وقتی امام به خلافت دست مییابد که مسلمانان او را بخواهند و یاری نمایند. چنانکه امام علی در اوان خلافت میگوید:

«اگر نبود حضور حاضران و اقامه حجت به واسطه یاران و اگر نبود عهدی که خدا از آگاهان گرفتهاست تا بر ستمگری ظالم و ستم بر مظلوم آرام نگیرند، افسار شتر خلافت را وا مینهادم.(خلافت را نمیپذیرفتم.)»
البته یکی ازمنابع فقهی شیعه اجماع است درصورتی که کاشف از رای معصوم باشد وروایات ائمه وپیامبر سنت نامیده میشوند.

زیر شاخههای شیعه

دین اسلام در اصل دارای یک مذهب و یک مرام بودهاست. اما این دین به مرور زمان به زیر شاخههای بسیار دستهبندی گردید که حتی ۷۲ زیرگروه نیز گفته شدهاست. شیعیان نیز از سده دوم هجری به بعد به چندین زیرگروه منشعب شدهاند. امروز بیشتر شیعیان را «شیعیان دوازده امامی» تشکیل میدهند. مهمترین مذاهب دیگری که از شیعه منشعب شدهاند، عبارتاند از اسماعیلیان، زیدیه، کیسانیه، واقفیه و فطحیه. تمام این مذاهب علی رغم تفاوتهای آشکار اعتقادی و فقهی در مسأله ضرورت «امامت» اشتراک نظر دارند. البته تفسیر هر یک از امام و مصداق آن منحصربفرد است.

اسلاید 20 :

جهت مطالعه

مفاتیح العلوم شیعیان را به پنج زیرگروه بخش میکند، زیدیه (پیروان زید بن علی)، کیسانیه (پیروان کیسان غلام علی بن ابیطالب)، عباسیه (منسوب به آل عباس بن عبدالمطلب)، غالیه، و امامیه (یا رافضه).وی امامیه را به ۷ تیره تقسیم میکند، ناؤوسیه (منسوب به عبدالله بن ناؤوس)، مفضلیه (منسوب به مفضل بن عمر)، قطعیه (که وفات موسی بن جعفر را تأیید کردهاند)، شمطیه (منسوب به یحیی بن اشمط)، واقفیه (که در امامت موسی بن جعفر متوقف شدهاند و وی را زنده میدانند)، ممطوره، و احمدیه (منسوب به احمد بن موسی بن جعفر که وی را امام هشتم خود میدانند).

خاستگاه
کسانی که بعدها شیعه نامیده شدند معتقد به انتخاب خلیفه توسط خدا و ابلاغ آن توسط پیامبر هستند و بنابراین بر اساس حدیث غدیر علی را خلیفه بر حق میدانند و دیگران که بعدها اهل سنت نام گرفتند آنچه را در عمل واقع شده و سیره اصحاب پیامبر است، مشروع میدانند. بنابراین خلفای انتخابی بعد پیامبر را به ترتیب ابوبکر، عمر، عثمان و علی میدانند.

شیعیان بر این باورند که محمد در زمان حیات خود برای خود جانشینی تعیین کرد و پسر عمو و دامادش علی بن ابیطالب را به عنوان امام و خلیفه پس از خود اعلام نمود. شیعیان بر این باورند که شیعه فرقه انشعابی یا ساختگی نیست و خاستگاه آن دفاع از اسلام و ولایت و عدل است.
همچنین شیعیان در اثبات اصلیت خود به روایاتی از پیامبر اسلام با منابع اهل سنت استناد میکنند، که در آنها به «شیعه علی» اشاره شدهاست. از جمله سیوطی سنی مذهب روایت میکند زمانی پیامبر رو به امام علی کرد و گفت: «سوگند به آن که جانم به دست اوست این شخص - علی - و کسانی که شیعه و پیرو اویند در قیامت رستگارند.»

مذهب سُنّی

مذهب سُنّی بزرگترین مذهب دین اسلام است که بیشترین پیروان را در میان مسلمانان دارد به طوری که حدود ۹۰٪ مسلمانان جهان اهل تسنن هستند.

اهل سنت و جماعت بر این باورند که محمد، پیامبر اسلام، پس از خود جانشینی تعین ننمود و بعد از فوت محمد مسلمانان آن زمان بر اساس شورا و انتخاب چهار تن را به عنوان خلیفه ی مسلمین انتخاب نموده اند. ابتدا در سقیفه بنی ساعده، ابوبکر را که از صحابه (یاران)و نزدیکان محمد بود و در میان مسلمانان محبوبیت و اعتبار زیادی داشتند برای خلافت بعد از محمد بر جامعه نوبنیاد مسلمانان انتخاب کردند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید