بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
آینده دانشگاه و دانشگاه آینده: تکامل برج عاج به پارادایم کارآفرینی
کارآفرینی دانشگاهی
اسلاید 2 :
مقدمه
تعریف، ایجاد و تجاری سازی مالکیت فکری در سیستم های آکادمیک به موضوعاتی بنیادی تبدیل شده اند.
دانشگاه کارآفرین علاوه بر آموزش و پژوهش دربرگیرنده یک "رسالت سوم" به نام توسعه اقتصادی است.
در این مقاله بررسی که این تغییر ناشی از توسعه درونی دانشگاه و تاثیرات بیرونی بر ساختار آکادمیک با ظهور نوآوری های دانش بنیان است.
اسلاید 3 :
برخی منتقدان معتقدند که فعالیت های کارآفرینانه منحصر به برخی نهادهای خاص با آموزش سطح بالا است و وابستگی به پول موجب می شود که دانشگاه نقش مستقل خود در جامعه را از دست بدهد. برخی شرکت ها نیز ظهور شرکت های جدید از دانشگاه را به عنوان رقبای بالقوه خود میبینند و میگویند دانشگاه باید نقش سنتی خود در ارتباط بین علم- صنعت را به عنوان مشاور حفظ کند.
اسلاید 4 :
به رغم این انتقادات این مقاله از طریق تحلیل های تطبیقی شرح میدهد که حرکت به سمت ظهور دانشگاههای کارآفرین حرکتی بسیار قدرتمند است. مفهوم دانشگاه کارآفرین یک ساختار علمی و عملکردی را در نظر دارد که از طریق هم ترازی توسعه اقتصادی با رسالت آموزش و پژوهش تعدیل می شود. پارادایم کارآفرینی را می توان از طریق نوآوری در آموزش فارغ التحصیلان و تداوم آموزش فعال کرد. یک جریان تاثیرات دوجانبه بین دانشگاه و محیط دانش بنیان وجود دارد.
اسلاید 5 :
دانشگاه کارآفرین
دانشگاه کارآفرین، دانشگاهی است که کارآفرینان آینده را آموزش می دهد و روحیه کارآفرینانه دانشجویان را در همه حوزهها توسعه می دهد (پیتر شولت، 2004).
دانشگاه کارآفرین، دانشگاهی است که در خصوص کیب و کارها نوآوری می کند و علاوه بر آن نوآور، ریسک پذیر و پرورش دهنده رفتارهای کارآفرینانه است (کلارک ،1999).
دانشگاه کارافرین مرکز رشدی طبیعی است، که ساختارهای حمایتی را برای دانشجویان و اساتید برای راه اندازی فعالیتهای کارآفرینانه فراهم می کند (اتزکویتز، 2003).
اسلاید 6 :
مارپیچ سه گانه (The triple helix)
اول: دگرگونی های درونی در هر یک از بخشهای مارپیچ، مانند توسعه وابستگی های جانبی بین شرکت ها از طریق اتحادهای استراتژیک و یا توسعه اقتصادی توسط دانشگاهها
دوم: تاثیر یکی از حوزه های اساسی بر دیگری برای ایجاد دگرگونی ، برای مثال دولت در آمریکا و سوئد درباره قوانین مالکیت فکری تجدید نظر کرده و مالکیت آن را از افراد و دولت به دانشگاه تغییر داده است.
اسلاید 7 :
سوم: ایجاد یک همپوشانی جدید از ارتباطات سه سویه، شبکهها، و سازمانهایی بین این سه بخش مارپیچ.
گروه هایی مانند Knowledge Circle در آمستردام، New York Academy of Sciences، و Joint Venture Silicon Valley تعامل بین اعضای این سه حوزه را تشویق می کنند و منجر به ایده های جدید می شوند.
چهارم: تاثیر بازگشتی این شبکه های درون سازمانی دانشگاه، صنعت و دولت را هم در حوزه های اولیه خود و هم در جامعه ای بزرگتر نشان می دهد.
اسلاید 8 :
پارادایم آکادمیک کارآفرینانه
در امریکا نمای دانشگاه از نمای سنتی به تمرکززدایی، رقابت بازار، و پلورالیسم بنیادی تغییر کرد. دانشگاه ها برای فعال بودن باید اولین تحول آکادمیک خود را انجام دهند، تلفیق پژوهش به عنوان یک رسالت آکادمیک. (Jencks and Riesman, 1968).
دومین تحول عبارت است از، درنظر گرفتن نقشی در توسعه اقتصادی از طریق گسترش رسالت های آموزش و پژوهش، اما نه لزوما به ترتیب و پشت سر هم. دانشگاه کارآفرین شامل مکانیسم های زیر و ساختارهایی است که در اسلایدهای بعدی به آن ها می پردازیم.
اسلاید 9 :
دگرگونی های درونی
در اولین تحول آکادمیک آموزش تحت تاثیر پژوهش قرار گرفت. و دانشجویان آموزش ها را در دنیای واقعی به آزمایش گذاردند.
نتیجه: بازبینی وظایف موجود. عملکردهای سنتی در سایه اهداف جدید تفسیر مجدد و توسعه یافته اند. برای مثال، اساتید فرصت هایی را برای دانشجویان فراهم می کنند که در شرکت ها به عنوان کارآموز اهداف آموزشی خود را پیگیری کنند. با بزرگتر شدن دانشگاه مباحثاتی مانند شایستگی گسترش رسالت آکادمیک از انتشار دانش به تبدیل کردن آن به سرمایه درگرفت. و در طی زمان موجب شد دانشگاه در رسالت خود پارادایم کارآفرینانه را نیز بگنجاند.
اسلاید 10 :
اثر فرا نهادی
این توسعه ها در بخش های صنعت و دولت نیز اتفاق افتاد. و در نتیجه عدم تعادل بین سازمان ها و نهادهایی که این توانایی ها را داشتند و نداشتند برخاست. و هم ترازی جدید برای مشارکت حوزه ها و قوانین برای تعامل آسان تر به وجود آمد.
نتیجه: ثبات. اشکال قانونی مشارکت به وجود آمد. مانند US Co-operative Research and Development Agreement_CRADA.
اسلاید 11 :
فرایندهای واسطه
دانشگاه کارآفرین علاوه بر مدیران ارشد نیاز به توانایی مدیران سطح میانی در دریافت اطلاعات، کنترل و مذاکره با دیگر حوزه های نهادی دارد، به خصوص صنعت و دولت. متخصصان واسطه لایحه بحث، قراردادهای مذاکره، و غیره را برای تسهیل تعامل با شرکای خود وضع کردند.
نتیجه: متمرکزسازی/ تمرکززدایی. با پارادایم کارآفرینانه توانایی های واسطه ای در سراسر دانشگاه گسترده شد. در مراکز علمی، اعضای دانشکده ها و دیگر پرسنل تکنیکی مسئولیت ارزیابی نقش اقتصادی پژوهش ها و تشویق به تعامل با شرکای خارجی گسترش یافت.
اسلاید 12 :
اثرات معکوس
دانشگاه با ایجاد ارتباط با سازمان ها به عنوان کارآفرین توانایی کمک در ایجاد سازمان های جدید را نیز توسعه داد. به روشهایی مانند تشکیل شرکت بر مبنای پژوهشهای علمی، و رهبری در تشکیل سازمانهای منطقه ای.
نتیجه: سازمان های سه جانبه. بنگاه های در رابطه با دانشگاه، دولت و شرکت ها.
اسلاید 13 :
گسترش انتقال تکنولوژی آکادمیک آمریکا
شکاف بین حوزه های نهادی.
مشکلات ارتباطی توسط فرآیندهای سیاسی که با بحران صنعتی حاصل از رقابت بین المللی در دهه های 1960 و 1970.
استفاده از نتایج تحقیقات دانشگاهی برای حل شکاف نوآوری حاصل در صنعت امریکا.
دانشگاه ها پتانسیل توسعه تکنولوژی دارند.
لایحه Bayh–Dole در 1980حق مالکیت فکری را به دانشگاهها داد
اسلاید 14 :
دانشگاه هایی مانند MIT و استانفورد، اکنون مدل هایی برای دانشگاه های دیگر شده اند. دانشگاه کلمبیا که پیش از این افراد را برای ورود به سیاست و خدمت در دولت آماده می کرد، اکنون سعی می کرد گرههای جدیدی با صنعت ایجاد کند، به ویژه در منطقه محلی خود. دانشگاه به تدریج با پرکردن شکاف فرایند پیشبرد تکنولوژی، ایجاد انکوباتورها برای کمک به تشکیل بنگاه های حاصل از تحقیقات فعالیت های خود را توسعه دادند. برنامه های دولت نیز مانند Small Business Innovation Research_SBIR.Program نقش "کارآفرین دولتی" را برای کمک به تامین مالی بنگاه های جدید ایفا می کرد. Etzkowitz et al., 2000
اسلاید 15 :
موسساتی مانند Association of University Technology Managers, the Federal Technology Transfer Executives and the Licensing Executives Society نیز برای انتقال تکنولوژی تشکیل شدند.
طی زمان اعضای این گروه ها با هم همپوشانی پیدا کردند و جلسات و کنفرانس ها فرایند انتقال تکنولوژی بین سه حوزه را تسهیل کرد. فعالیت های انتقال تکنولوژی اکنون یک منبع مهم درآمدی برای برخی دانشگاه ها است. در هر رویدادی این شبکه سه جانبه نوآوری وارد می شد.
در 1862 لایحه موریل زمین های دولتی را به یک طبقه خاص از دانشگاه ها برای حمایت از توسعه کشاورزی اختصاص داد. در 1980 لایحه بای دل حق مالکیت فکری را به عنوان معادل زمین به همه دانشگاه ها داد.
اسلاید 16 :
دانشگاه و خلق ثروت در انگلستان
بودجه گذاری دولتی برای تحقیقات دانشگاهی در انگلستان وابسته به این بود که آیا این کار مشارکت مستقیمی در اقتصاد دارد یا خیر. کاهش بودجه دولتی باعث شد دانشگاه فعالیت هایی برای کسب بودجه از صنعت یا تولید درآمد انجام دهند. ودرگیر فعالیتهایی مانند حق ثبت و اعطای لیسانس و تاسیس مراکز نوآوری شدند. در این زمان، تغییر روابط بین تولید کننده/مصرف کننده دانش از طریق برون سپاری، تکنولوژیهای فراسازمانی مانند بیوانفورماتیک و رشد سریع منابع اطلاعاتی در کشورهای دیگر روابط نهادی را تغییر داد.
اسلاید 17 :
ادامه
در 1985، به دانشگاه های انگلستان حق مالکیت فکری با حفظ حقوق محرمانگی داده شد. از دید دولت این هم به کسب درآمد دانشگاه و هم خلق ثروت ملی کمک می کرد. کارآفرینان تشویق شدند که حقوق رسمی مالکیت فکری را به عنوان یک گام کلیدی برای تجاری سازی موفق تحقیق خود حفظ کنند. این فعالیت ها سیستم پاداش سنتی را نیز تغییر داد. UK Higher Education Funding Council که نماینده اصلی حمایت از دانشگاه هاست درخواست کرد که حق ثبت های گرفته شده توسط دانشگاه را به عنوان شواهدی از پژوهش کیفی در Research Assessment Exercise ملی در نظر بگیرند.
اسلاید 18 :
در همین زمان، در انگلستان مانند دیگر جاهای اروپا، رشد spin-off دانشگاه ها و USOها در پاسخ به فشار به سمت تجاری سازی پایه علم یا توسعه خدمات دانش بنیان برای شرکتهای بزرگ تر دارای بخش R&D بود. یک بررسی اخیر از USOها در بخش های ابزار علمی، تکنولوژی اطلاعات و مواد این بنگاه ها را به چهار نوع تقسیم کرد:
بنگاه مستقل، بنگاهی که از دانشگاه جدا شده 54%؛
بنگاه ترکیبی بنگاهی که به نظر می رسد هنوز در دانشگاه مستقر و برای مدیریت و تامین مالی وابسته به ان است، 17% از ؛
بنگاه پوستهای (shell)، گاهی در یک دانشگاه بزرگتر مستقر می شود، 21%، این بنگاه در اصل برای گرفتن درآمد پژوهش برای دپارتمان دانشگاه طراحی شده است؛
بنگاه مجازی، پرسنل تحقیقاتی را از سایت های دانشگاهی مختلف انگلستان گرد میآورد، و ایده های تولیدی جدیدی تولید می کند، 8%
اسلاید 19 :
ظهور دانشگاه کارآفرین در اروپای مرکزی و جنوبی، آمریکای لاتین و آسیا
فشارهای دولت تاچر در دهه 1980 به سمت شرکت های بزرگتر از طریق سیاست های جدید مالکیت فکری
ظهور نوآوری دانش بنیان
استقلال نسبی بخش دانشگاه از دولت به معنی ظرفیت پاسخ انعطاف پذیر به شرایط جدید در آمریکا و انگلستان
در اروپای مرکزی و آمریکای لاتین، موسسات آکادمیک به طور سنتی مخلوق دولت بودند
انتقال به سمت دانشگاه های کارآفرین با برنامه ریزی اتحادیه اروپا برای ایجاد مکانیسم های توسعه SMEها
اسلاید 20 :
اروپا
در اروپا (stadium generale) نقش واحد و مشترکی در تولید مجدد فرهنگ طی قرون وسطی داشته است
. دانشگاه های قرون وسطی در پاریس و بولونا، معتقد به نقش آموزشی در دانشگاه ها بودند که این باور بر ظهور دانشگاه های کارآفرین در آینده نیز موثر بوده است.
در اروپا شرایط مختلفی برای ارتباط قوی یا ضعیف دانشگاه با شرکت ها وجود دارد. کمیسیون اروپا می گوید "مشارکت ثمربخش بین دانشگاه و صنعت قوی ترین موتور رشد اقتصادی اروپا است". (ESTA, 1997, p. 10). اگرچه اهمیت این نقش در مناطق و کشورهای مختلف متفاوت است، بازتاب تفاوت های موجود در روش دانشگاه و صنعت در قرن اخیر است.