بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
لوله دال
لوله دال نوع مختصر شده ی ونتوری متر است. در هر دو دبی سنج سرعت جریان را به وسیله اندازهگیری افت فشار ناشی از مانعی که در مجرا وجود دارد می توان به دست آورد. این تغیرات فشار توسط مبدل های فشار دیافراگمی با نمایشگر دیجیتالی اندازه گیری می شود. این وسایل اندازه گیری نسبت به اوریفیس تلفات فشار کمتری دارند و کاربری وسیعی برای دبی های خیلی زیاد دارند تا جائیکه حتی کاهشهای کوچک در تلفات دارای بهره ی اقتصادی قابل ملاحظه ای می باشد.
اسلاید 2 :
در سال 1950 با معرفی اولین لوله دال،این وسیله به خاطر مصرف انرژی پائینش مورد استقبال قرار گرفت. اما مشکل بر سر پیش بینی اندازه ی ضریب تخلیه بود. لوله های ونتوری قدیمی که مقدم به مدل دال می باشد دارای ضرایب تخلیه مشخص اند که تابعی از طول لوله و نسبت ß مي باشد(قطر ورودي / قطر دهانه) که در آن ها به دست آوردن شاخصه های طرح یعنی طول لوله و نسبت بتا آسان بود طرح دال اصول لوله ونتوری را نقض می کند.داده های
بیشتری بایستی جمع آوری شود تا در شرایط
یکسان نتیجه یکسانی دهد در دهه ی 1960
و 1970 دریافتنند که در مدل دال ضریب تخلیه
تابعی از عدد رینولدز می باشد و نتایج نشانگر
خطایی بالای 12% در محاسبه سرعت جریان
بود.با انتشار این نتیجه لوله دال دیگر مورد توجه
عمومیقرار نگرفت. البته استثناهای در این زمینه
وجود داشت
اسلاید 3 :
مومنتوم سیال به صورت موثری ماکزیمم فشار خوانده شده را افزایش و فشار مینیمم خوانده شده را کاهش می دهد بنابراین تلفات فشار پایدارکه به صورت درصدتغیرات فشارتولیدی بیان می شود نصف لوله ونتوری کلاسیکمی باشد. اگرچه انرژی واقعی مصرفی در هر دو تقریبا یکسان می باشد( نسبت بتا یکسان ) به دلیل مشابه درصد تلفات انرژی کلی نیز در لوله دال نصف ونتوری با تلفات تغیرات فشار یکسان می باشد.لوله های دال کمترین تلفات فشار در حالت پایدار را نسبت به بقیه عناصر دبی سنج اولیه در محدوده دبي سنج های .Solar ton Isaدارا می باشد
اسلاید 4 :
طراحی منحصر به فرد آنها کمترین محدودیت را در خطوط لوله تضمین می کند که فشار دیفرانسیل بالاتری را نسبت به حد مورد انتظار از عناصر دبی سنج دیگر تولید می کنند.
مشخصه های فشار تولید شده روی دبی سنج لوله دال نشان می دهد که بیش از 97% و فشار دیفرانسیلی تولید شده را بازیافت می کند البته به جز افت فشار پائین که در این مورد استثنا می باشد .
در حالیکه افت فشار مشخص نمی تواند تحمل شود و جائیکه افت فشار پائین ضروری است لوله های دال برای خطوط انتقال گاز ایدال می باشند.
لوله های دال برای سیالات خالص بدون ذرات تپينگ و نواحي با توجه به وضعیت و پیکربندي معلق جامد نیز مناسب هستند.
اسلاید 5 :
خصوصیات
افت فشار پائیین در حالت پايدار
طول کلی کوتاه تر نسبت به دیگر عناصر دبی سنج اولیه
اندازه گیری دبی در لوله های با سایز 1000 mm تا50mm
موارد استعمال
اندازه گیری دبی در لوله های انتقال گاز
اندازه گیری دبی گازهای خالص
اندازه گیری دبی گازهای هیدرو کربن تک فازی
اندازه گیری دبی در لوله های دایره ای شکل
مزایاي لوله دال عبارتند از:
1- افت فشار درحالت پایدار بسیار کم و قابلیت ذخیره ی انرژی
2- نصب آسان و طول های کلی کوتاه
3- دقت بالا در اندازگیری دبی گازهای خالص، مایعات ،بخار
4- استهلاک ناچیز، در نتیجه نیاز کمتر به نگهداری و تعمیر و بازرسی
اسلاید 6 :
مشخصات:
دقت در موقعيت کالیبره شده درحدود 0.5%± و در موقعيت کالیبره نشده معمولا در حدود3% ±افت فشار 2.5% تا8% ارتفاع دیفرانسیلی که تابعی از نسبت بتا می باشد. ماکزیمم دما و فشار کاری تابعی از جنس انتخابی لوله و کاربرد لوله است.محدوده سایز خط لوله( استاندارد) 150 تا 600mm ( 6 تا 24 in) است. در موارد خاص اتصالات برای خطهای لوله بزرگتر نیز در دسترس می باشند.
جنس استاندارد لوله، فولاد کربنیBS 1501 151 430 A ASTM A105 N با پرداخت اپوکسی پلی آمید انتخابی فولاد ضد زنگ 316 می باشد.
ابعاد سایز کلی، بسته به درخواست مشتری متغیر است.
طول کلی تابعی از نسبت بتا و ماکزیمم ، 1.75 برابر قطر
لوله می باشد. (نسبت بتا 0.3 تا 0.8 است )
پره ها نیز بر اساس سایزها ی استاندارد متناسب با نرخ
فشار انتخاب می شوند.
اسلاید 7 :
نازل
در این مدل، یک نازل با ورودی هموار و خروجی تیز در لوله قرار داده شده تا ناحیه جریان را تغیر دهد و افت فشاری به وجود آورد که در محاسبه ی سرعت به کار می رود.
اسلاید 8 :
مزایاي نازل عبارتند از:
1- افت فشار کم تری نسبت به اریفیس دارد.
2- مناسب برای سیالات حاوی مواد جامد مطلق است.
3- در جنس های مختلفی قابل تهیه می باشد.
معایب نازل عبارتند از:
1- قیمت بیش تری نسبت به اریفیس دارد.
2- محدود به سایز لوله ها است.
3- عمدتاً موضعی می باشد.(مگر ترانسمیتر دیفرانسیلی نصب شود)
اسلاید 9 :
قوس قطاعي(segmental wedge)
یک قوس مثلثی که به صورت عمودی در یک طرف لوله قرار دارد به طوری که طرف دیگر لوله نا محدود می باشد. تغیرات سطح عمودی در سیر جریان افت فشاری ایجاد میکند که جهت محاسبه سرعت های جریان کاربرد دارد.