بخشی از مقاله

چکیده:

با توجه به محدود بودن منابع آب و خشکسالیهای اخیر و برداشتهای بی رویه و غیر اصولی از منابع آبهای زیر زمینی اهمیت استفاده از پساب به عنوان منبعی دائمی، قابل اطمینان و به صرفه جهت تامین آب و حفظ محیط زیست و منابع آبی موجود، بیش از پیش آشکار می گردد.در این راستا استفاده از فیلتر ها و جاذب های طبیعی نظیر زئولیت ها ،پرلیت و رزین های آنیونی برای بهبود ویژگی های پساب مورد بررسی قرار می گیرد .

این پژوهش در سال 1393 در تصفیه خانه فاصلاب شهر محلات در 18 ستون PVC به منظور بررسی اثر فیلتر های ترکیبی ،شامل زئولیت اصلاح شده، پرلیت و رزین های آنیونی در کاهش کیفیت زه آب خروجی انجام شد.. آزمایش ها شامل دو فاکتور ،روش کاربرد فیلتر ترکیبی - لایه ای و مخلوط - ودرصد وزنی ذرات به کار رفته در فیلترو در مجموع 9 تیمار با دو تکرار انجام شد تزریق پساب به داخل خاک به طریق غرقابی و 10 مرتبه با تناوب هفتگی تکرارگردید.حجم پساب به کار رفته در هرمرتبه آبیاری برابر حجم خلل و فرج خاک می باشد. اندازه گیریهای    ،COD،نیترات و فسفات زه آب خروجی از ستون های آزمایش در آزمایشگاه صورت گرفت.

کاربرد فیلتر ترکیبی در این آزمایش به صورت لایه ای و بعد از آن به صورت مخلوط بیشترین تاثیر در کاهش    ،COD ،نیترات و فسفات زه آب خروجی را دارد . تاثیر پرلیت بیشتر از زئولیت در کاهش زه آب خروجی می باشدو هرچه درصد وزنی ذرات بکار رفته بیشتر باشد تاثیر آن بیشتر است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید