بخشی از مقاله

چکیده

اخیرا پیدایش زبانهای برنامه نویسی و نرم افزارهای طراحی وب سایت ها، تنوع بیشتری را به این امر اختصاص داده است. در این میان جهت بهره برداری بهتر از این متدهای نوین، باید مزایا و معایب برخی از روشها در رفع نیازمندیهای نرم افزار های تحت وب و وب سایتها، مورد تجزیه و تحلیل واقع شود.

در این مقاله سعی شده است یک روش مناسب برای طراحی و برنامه نویسی وب سایتهای داینامیکی پیشنهاد شود که از نظر کیفی و کمی بتواند نیازمندیهای یک سازمان را از لحاظ جنبه های مختلف اطلاع رسانی رفع نماید. این مقاله با توجه به آخرین فناوریهای تولید و توسعه وب سایتها، روش مناسبی را از لحاظ سرعت، امنیت، انتشار اطلاعات، دریافت اطلاعات از کاربران و... انتخاب نموده است. پژوهش حاضر که نتیجه آن طراحی و برنامه نویسی وب سایت آموزشکده سما واحد پارس آباد می باشد می تواند در انتخاب یک روش بهینه، جهت بهره گیری کیفی و کمی در تولید و توسعه وب سایت ها مناسب باشد.

-1 مقدمه

انتخاب محیط برنامه نویسی و طراحی وب سایت که بتواند نیازمندیهای یک سازمان را رفع کند، بسیار حائز اهمیت است. فاکتورها و شاخص های مد نظر انتخاب می تواند برای صورت طراحی استاتیک، داینامیک و یا سایت فلش باشد . - T. Boronczyk,2008 - در سالهای اخیر پیدایش نرم افزارهای طراحی و برنامه نویسی تحت وب که بتوان با استفاده از آنها یک وب سایت ایده آلی را طراحی نمود با سرعت بیشتری در حال گسترش و محبوب شدن می باشند. این مقاله سعی دارد تا پس از ارائه مفاهیم و شاخص های مهم محیط های طراحی و برنامه نویسی با راندمان بالا، در انتخاب یک محیط توسعه وب مناسب واقع شود.

1؛-2پیشینه پژوهش

اولین وب سایت در اوت سال 1991 توسط "تیم برنرزلی" ایجاد گردید که یک لینک متنی جهت ارسال ایمیل بود - . - Wikipedia,2017 با پیشرفت فناوریهای جدید زبان HTML - Hyper Text Markup Language - بوجود آمد. یکی از مهمترین امکانات HTML ابرمتن است که لینک را به صفحات دیگر انجام می دهد. دیری نگذشت که ورود تصاویر، تحول عظیمی را در وب سایتها ایجاد نمود و هنر را با مهندسی در هم آمیخت. مهندسین برنامه نویس جهت اینکه یک چارچوب مناسب را در طراحی وب سایت وراد نمایند و یا به بیان ساده تر از برنامه نویسی در طراحی وب سایت بهره برداری نمایند زبان جاوا اسکریپت را در دسامبر سال 1995 معرفی کردند. جاوا اسکریپت یک زبان شی گرا و سطح بالا و درسمت کاربر می باشد

در ابتدا جاوا اسکریپت توسط شرکت Netscape با نام Mocha ایجاد شد. نسخه استاندارد شده جاوا اسکریپت با نام ECMA می باشد.نسخه دیگر جاوا توسط شرکت مایکروسافت با نام جی اسکریپت در اوت 1996 ایجاد گردید. جی اسکریپت سازگار با نسخه 3 اینترنت اکسپلورر بود. که کاربران سیستم عاملهای ویندوز می توانستند به راحتی از آن بهره برداری نمایند.با توجه به اینکه تا این زمان کلیه وب سایتها به صورت استاتیک بود، لزوم ایجاد پویایی بین کاربران و وب سایت بیشتر احساس می شد.

بنابراین زبانهای برنامه نویسی همچون: ASP Classic, JSP, Perl, Quley بوجود آمدند. این زبانها توانستند با یک پایگاه داده درتعامل باشند و اطلاعات ارسالی توسط کاربران را ذخیره و بازیابی کنند. در این میان زبان ASP : Active Server Pages محبوبیت بیشتری کسب نمود. ASP اولین موتور اسکریپت مایکروسافت برای تولید صفحات داینامیکی در سمت سرور است. اولین نسخه آن با نام ASP On به همراه IIS در ویندوز NT در سال 1999 عرضه شد.

فناوری بعدی که ظاهر شد زبان برنامه نویسی تحت وب PHP: Hypertext Preprocessor بود که توسط شخصی به نام راسموس لردورف ارائه شد. این زبان، برنامه نویسان را قادر ساخت تا با استفاده از روش برنامه نویسی CSS: Cascaded Sheet Style انقلابی دیگر در برنامه نویسی وب سایت ایجاد نمایند. مهمترین مزایایی که CSS را محبوب کرد سبک تر بودن کدها، قابل تغییر بودن کدها و همچنین Tableless کردن طراحی صفحات بود. زبان PHP به همراه پایگاه داده MySQL توانسته پیشبردهای زیادی در طراحی وب سایتهای داینامیکی ایجاد نماید

-2 روش های طراحی و برنامه نویسی وب سایت

در حال حاضر به دلیل یک طرفه بودن وب سایتهای استاتیک، این نوع طراحی و برنامه نویسی بسیار کمتر صورت می گیرد. در روش طراحی داینامیک، مدیر وب سایت می تواند در هر لحظه تغییراتی را بروی وب سایت انجام دهد

همچنین اطلاعات وب سایت را افزایش و یا کاهش دهد. این نوع وب سایتها رابطه مناسب و پایداری می توانند با موتورهای جستجو داشته باشند. در نهایت روش سایت فلش از نرم افزارهای خاص در طراحی بهره می برند. سایت فلش خود به دو دسته ایستا و نیمه پویا تقسیم بندی می شود. مهمترین مزیت سایت فلش، زیبایی و جذابیت وب سایت می باشد ولی سرعت Load صفحات پایین بوده و موتورهای جستجو قادر به تشخیص محتوای این نوع وب سایت ها نمی باشندبدین گونه که عملکرد سئو بر روی این نوع وب سایتها بسیار پایین می باشد.

از بین سه روش مذکور، روش طراحی داینامیکی بیشتر توسط سازمان ها و کارفرمایان به کار گرفته می شود. بنابراین در ادامه به تجزیه و تحلیل این روش پرداخته شده است.

2؛-1 روشهای توسعه وب سایت بصورت داینامیکی

سازمانها و شرکتها جهت پیشبرد اهداف خود، نیازمندیهای متفاوتی دارند. هر چه توجه به کاربر پسند بودن وب سایت افزایش یابد، به همان اندازه نیز اهمیت طراحی و برنامه نویسی افزایش پیدا می کند - . - J.Beaird,2010 همچنان که پیشتر اشاره شد تقریبا اکثر وب سایتها به صورت داینامیکی طراحی می شوند، در بحث بعدی به روشهای این نوع توسعه وب سایت پرداخته می شود.

2؛1؛-1 تولید وب سایت داینامیکی با برنامه نویسی اختصاصی

در این روش نرم افزار مدیریت اطلاعات وب سایت از ابتدا تا انتها برنامه نویسی می شود. کلیه عملیات مانند: ایجاد پایگاه داده ها، صفحات مربوط به اضافه کردن اطلاعات، حذف اطلاعات، ویرایش، جستجو و... مختص به آن وب سایت انجام می گیرد. از معایب این روش می توان به وقوع خطای امنیتی اشاره نمود که در صورت عدم توجه کافی برنامه نویس به این موضوع، باعث ایجاد مشکلات آتی در وب سایت گردد. از دیگر معایب آن زمانگیر بودن طراحی و برنامه نویسی و بالا بودن هزینه این نوع توسعه وب سایت می باشد

2؛1؛-2 تولید وب سایتهای داینامیکی مبتنی بر سیستم مدیریت محتوی - - CSM: Content Management System

CSM در واقع یک نرم افزار - پلتفرم - تحت وب برای مدیریت اطلاعات وب سایت می باشد که بر روی Host وب سایت قرار می گیرد. این نوع نرم افزارها قابلیت حذف، اضافه و به روزرسانی اطلاعات را بصورت Online فراهم می کنند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید