بخشی از مقاله
چکیده
برای رسیدن به موفقیت تجاری، اولین پارامتر مهم، افزایش حجم مخاطبان است و این اهمیت بهینهسازی موتورهای جستجو را افزایش میدهد در این راستا با توجه به اهمیت لینکهای خارجی در بهینهسازی موتورهای جستجو، یافتن روشهایی برای بهبود ایجاد لینکهای خارجی امری اجتناب ناپذیر است. از آنجایی که ترافیک یک مقیاس ناپایدار است، برای موتورهای جستجو دشوار است تا مقدار دقیق آن را اندازهگیری کنند، پس لینکهای خارجی مقیاسی پایدارتر و آسانتر برای اندازهگیری میباشند و یک مقیاس عالی برای تعیین محبوبیت یک صفحهی وب خواهند بود. این مقیاس با مقیاسهای ارتباطی ترکیب شده تا بهترین نتایج را برای یک پرسش جستجوی داده شده، تعیین کند. لینکها، نشانههای ارتباطی را فراهم میآورند که به طرز شگرفی برای موتورهای جستجو با ارزش است.
متن الحاقی لینکها به علت توانایی تفسیر و ترجمه،معمولاً توسط انسانها نوشته میشود و بازتابدهندهی محتوای صفحهای است که به آن لینک شده است. این امر به موتورهای جستجو کمک میکند تا مراکز اطلاعاتی برای معتبرسازی اهمیت یک سند وب را در اینترنت تاسیس و استفاده کنند. اما همهی این لینکها منجر به افزایش رتبهی سایت و بهبود نمیشوند. برخی از آنها از سایتهای غیرمرتبط میباشند، که به عنوان لینک مضر شناسایی شده و متن الحاقی را تکرار کرده و تولید محتوا نیز نمیکنند. این نقاط ضعف، نیاز به پشتیبانی وبلاگها و وبسایتها را برای کنترل و بررسی لینکهای خارجی بر اساس محتوا و معنای مفاهیم موجود در آنها پر اهمیت میکند. در این راستا، مکانیسم سیستم بازیابی اطلاعات مبتنیبر معنا با مدیریت شاخصگذاری معنایی، استخراج، توسعهی پرسوجو و تطابق معنایی محتوا پیشنهاد میشود.
واژگان کلیدی: موتور جستجوگر، بهینهسازی، بازیابی اطلاعات مبتنیبر معنا، استراتژی رتبهبندی.
مقدمه
در اواسط دهه 1990 اولین سری موتورهای جستجوی تمام دستی مورد بهرهبرداری قرار گرفتند؛ بهگونهای که ارسال آدرس صفحه ، استخراج لینکها، و بازگرداندن اطلاعات جهت ایندکس شدن همگی بر عهده مدیران بود. پس از آن مدیران سایتها برای دیده شدن به ارزش رتبه سایت و ارتباط آن با قرارگرفتن در نتایج موتورهای جستجو پی بردند و عبارت بهینهسازی سایت جهت موتور جستجو، احتمالا برای اولین بار در سال 1997 مورد استفاده قرار گرفت. الگوریتمهای جستجوی اولیه با اطلاعاتی نظیر واژههای کلیدی راهنمای محتوای صفحات، یا فایل ایندکس موتورهای جستجو کار میکردند، که بهعلت دادههای نادرست و ناسازگار قادر به نمایش ناصحیح از محتوای واقعی وبسایت و موثر در رتبهبندی غیرمرتبط صفحه، بودند. جدول - - 1
سیر تاریخی پیمایش مسیر تکامل رتبهبندی صفحات وب با تفکیک سال و خلاصه عملکرد و جدول - - 2 وقایع ارتباطی مهم در سیر تاریخی شکلگیری موتورهای جستجوگر میباشد. تمام این وقایع در جهت پیشرفت چگونگی رتبهبندی صفحات وب توسط موتورهای جستجو تاثیرگذار بودهاند. برای افزایش رتبهی یک سایت در نتایج جستجو استفاده از کلمات کلیدی با طیف گستردهای از ورودیهای جستجو میتواند سبب افزایش ترافیک شده و بهروز رسانی محتوا نیز وزن اضافی به سایت خواهد داد.از طرف دیگر استفاده از کلمات کلیدی مانند تگ عنوان و فرا توضیح، نیز باعث افزایش لیستهای جستجوی یک وبسایت و افزایش ترافیک میشود.با افزایش تعداد لینکهای ارجاع شده به سایتهایی با اعتبار بیشتر ، شانس بیشتری برای نمایش سایت در نتایج جستجو ایجاد میشود.
تکنیک سئو دربردارنده دو فرایند اصلی تحت عناوین تکنیکهای بهینهسازی داخل صفحه و بهینه سازی خارج صفحه است. بهینهسازی داخل سایت در حقیقت در تعامل با تغییراتی است که ما در داخل صفحات وب خود بهمنظور ارتقای نمایش یا وضعیت ظاهری و رتبه آن اعمال مینماییم.بنابراین بهینهسازی داخل صفحه بهعنوان فرایند بهینهسازی وبسایت تلقی میشود، آن هم به روشی که قابلیت رتبهبندی بهتر بهوسیله موتورهای جستجو و ارتقای رضایت بازدیدکنندگان را فراهم آورد. این تکنیک بهینهسازی منوط به ویژگیهای طبیعی و مولفههای مرتبط با کسبوکار وب میباشد. بنابراین پیشنهاد میشود نسبت به بهروزرسانی محتویات وبسایت خود و بهینهسازی محتویات بهصورت زمانی اقدام نماییم چرا که این عوامل بهطور مستقیم در ارتباط با محتوا و ساختار وبسایت بهشمار میآیند.
مواردی نظیر اصلاح عنوان، متن بدنه، ابرلینک، آدرس اینترنتی، کیفیت، کاربرد محتویاتی که درک آنها آسان است، افزایش فراوانی کلمات کلیدی - تعداد دفعاتی که یک کلمه در کل متن تکرار شده - ، فایل روبوتز - robots.txt - ، نقشهی سایت، بهینهسازی تصویر و موارد دیگر از جمله این مؤلفهها بهشمار میآیند. چنین موردی نیازمند تحقیقات گسترده با توجه به درنظرگیری صفحات وب رقبا نیز است. درصورتی که بهینهسازی داخل صفحه یا داخل وبسایت مناسبی را اعمال نموده باشیم، سبب افزایش قابل توجهی در رتبه و همچنین قابلیت خواندن مناسب اطلاعات وب سایت خواهد شد.بهینهسازی خارج از صفحه یا خارج از وبسایت بهعنوان مؤلفهای بهشمار میآید که جدای از وبسایتها جهت ارتقای رؤیتپذیری یا تناسب وضعیت ظاهری و رتبهبندی یک صفحه انجام میشود.
بهینهسازی موتور جستجو بهصورت خارج از صفحه را میتوان بهعنوان یک رویه مکمل برای بهینهسازی داخل صفحه در نظر گرفت. این موردعمدتاً بر روی ایجاد پشت اتصالات / لینک به یک سایت یا صفحهی وب و بازاریابی رسانه اجتماعی تمرکز دارد. داشتن لینکی از صفحات وب با یک رنک مناسب و قابلیت نمایی خوب بهعنوان یک مؤلفهی بسیار مطلوب و نوین بهشمار میآید. بهطور خلاصه، چنین موردی شامل روشهای مختلفی میباشد همانند بلاگ پوستینگ ، شبکهبندی اجتماعی، انتشار اخبار، انتشار ویدیو، تبادل لینک، انتشار مقاله و غیره. بهمنظور حاصل آوردن رتبهبندی بالاتر در نتیجهی موتور جستجو شاهد استفادهی برخی از تکنیکهای سئو در یک حالت غیراخلاقی تحت عنوان »اسپمینگ« نیز میباشیم. لیست سفارشی یا لیستشدگی در صفحات وب با توجه به پرداخت هزینهعمدتاً بهعنوان تکنیک اصلی بهشمار میآید که بسیاری از کاربران از آن برای صدرنشینی در لیست جستجو استفاده مینمایند.