بخشی از مقاله
چکیده:
در این مقاله با استفاده از مدل BCC بدون ورودی تحلیل پوششی داده ها، از بین چها روش متفاوت آزمون تشخیصی به کار رفته در کلاس ها بهترین روش شناسایی می شود.بعد از برگزاری چندین آزمون پیشرفت تحصیلی یکسانکه برای این دانش آموزان برگزار شد، نتایج حاصل با استفاده از مدل BCCبدون ورودی تحلیل پوششی داده ها مورد ارزیابی قرار گرفت.چون تعداد DMU های کارا، به علت پایین بودن تعداد DMUها، زیاد شد؛ لازم شد از روشرتبه بندی ابرکارایی - اندرسون-پترسون - جهت افزایش تفکیک پذیری DMUها استفاده گردد.
.1 مقدمه
با توجه به ضعف اکثر دانش آموزان در درس ریاضی لازم دیده شد که علت بررسی شودو تا جایی که امکان پذیر است مشکل برطرف گردد.با توجه به علل زیادی که در این امر وجود دارد از جمله ؛زمان کم آموزش ،وابسته بودن مطالب ریاضی به سال های قبل و.....روش هایی اتخاذ شد که این مشکلات در کلاس از بین بروندیا به حداقل برسند.ضرورت دیده شد مطالبی که نیاز است دانش آموزان برای یادگیری درس جدیددر دروس پیش نیاز آموخته اند ؛با روش های متفاوت ،ارزشیابی یا یاداوری شود. می دانیم که اگر دانش آموزان مطالب پیش نیاز درس را به خوبی فراگرفته باشند زمان آموزش به حداقل رسیده و کیفیت یادگیری رشد خواهد داشت .
در این راستا با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها به شناسایی آزمون تشخیصی مناسب برای شروع درس ریاضی پرداخته واز این پس می توان آن را به عنوان یک روش موثر برای شروع تدریس ریاضی بکاربرد. برای این منظور بعد از بررسی های لازم بر روی داده ها، مشخص شد که ساختار داده ها با فرض بی کرانی اشعه در مجموعه امکان تولید سازگار نیست و نیاز است که برای بررسی این داده ها از مدلBCC - بازده به مقیاس متغییر - استفاده گردد.[1] با در نظر گرفتن مدل BCC بدون ورودی [3]و با توجه به رتبه بندی با روش ابرکارایی - اندرسون-پترسون - [4]به نتایج مناسبی در مورد این روش ها رسیدیم که در قسمت های بعدی به آن ها اشاره خواهیم کرد.
.2 مقدمات
یک مدل CCR با ماهیت ورودی[2]، بدون خروجی - ماهیت خروجی، بدون ورودی - در تشخیص بین واحد های کارا و ناکارا ناتوان است. به نظر می رسد که بهتر باشد به این مدل ها به عنوان مدل های بی معنا اشاره کنیم. همچنین مدل های BCC بدون خروجی - بدون ورودی - شدنی هستند در صورتیکه مدل های CCR بدون خروجی - بدون ورودی - بی کران هستند.
قضیه .1,1 یک مدل BCC با ماهیت خروجی - ورودی - تنها با یک ورودی ثابت - خروجی - ، معادل یک مدل BCC با ماهیت خروجی - ورودی - ، بدون ورودی - خروجی - است.
.3 تعیین آزمون تشخیصی مناسب برای شروع تدریس ریاضی متوسطه دوم
برای کمک به پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، علاوه بر تدریس درس، جهت رسیدن دانش آموزان به درک بهتری از آنچه تدریس می شود نیاز به استفاده از آزمون های تشخیصی مناسب و کارآمد در کلاس می باشد. اما تعیین کارآمدی این آزمون ها بدون تحقیق علمی امکان پذیر نیست.
ابتدا چهارکلاس متفاوت که تحت آموزش توسط یک معلم بودند،در نظر گرفته و این روشها به طور مجزا در آن ها اجرا گردید.دانش آموزان چهار کلاس درس ریاضی یک مدرسه که تحت تعلیم توسط یک معلم و یک روش تدریس مشترک و همچنین آزمون های یکسان هستند در نظر گرفته شدند؛ هر کدام از روش های مورد ارزیابی به عنوان یک واحد تحت ارزیابی - - DMU میانگین نمرات چهار آزمون کلاس ها که بعد از اجرای طرح برگزار شده، به عنوان خروجی در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که نمرات دانش آموزان چهار کلاس قبل از اجرای طرح با کمک نرم افزار SPSS به لحاظ دارا بودن تفاوت معنادار بررسی شدند که در سطح خطای %5 فرض نرمال بودن برای نمرات چهار کلاس پذیرفته شد و بین میانگین نمرات چهار کلاس در سطح خطای %5 اختلاف معناداری وجود نداشت.
چهار روش کمک آموزشی به تفکیک کلاس هایی که در آن ها اجرا شده اند عبارتند از:
کلاس :261 تصحیح برگه های سوالات حل شده توسط دانش آموزان کلاس 264 و رفع اشکال توسط معلم
کلاس :262 حل سؤالات طرح شده توسط معلم در کلاس توسط خود معلم
کلاس :263 عدم استفاده از آزمون تشخیصی
کلاس :264حل سوالات طرح شده توسط دانش آموزان به عنوان تکلیفو رفع اشکال توسط معلم
با توجه به غیبت برخی از دانش آموزان در بعضی از آزمون ها، مشکل داده مفقود شده - missing data - ایجاد می گردد. این نمراتبا استفاده از نرم افزار SPSS به روش مونت کارلو، برآورد شد.
با اجرای روش BCCبدون ورودی نتایج به دست آمده به صورت زیر است:
جدول.1 داده ها و کارایی حاصل از مدل BCC
همانطور که از جدول 1 مشاهده می گردد، تعداد DMUهای کارا نسبت به کل DMU ها زیاد می باشد؛بنابراین قدرت تفکیک پذیری مدل پایین بوده و نیاز است که از یک روش رتبه بندی استفاده گردد. در جدول 2 نتایج استفاده از روش رتبه بندی ابرکارایی برای این داده ها مشاهده می شود.
جدول .2 نتایج حاصل از حل مدی ابرکارایی
از این نتایج در می یابیم که روش اجرا شده در کلاس شماره 264 اثربخش تر از سایر روش هایی که در کلاس های دیگر اجرا شده، بوده است. در نتیجه می توان از این روش به عنوان یک روش مؤثر ارزشیابی تشخیصی در کلاس درس ریاضی استفاده کرد.