بخشی از مقاله

چکیده:

کشف دانش در پایگاه داده فرایند شناسایی درست،ساده،مفید،و نهایتا الگوها و مدلهای قابل فهم در داده ها است. داده کاوی،مرحلهای از فرایند کشف دانش است و شامل الگوریتم های مخصوص آن می باشد. داده کاوی می تواند شرکت هایی مانند PSP - شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیک - که با حجم داده بسیار زیادی از تراکنش های مالی روبرو هستند را،در راهبرد صحیح و استفاده درست از این داده های بزرگ توانمند سازد. خوشه بندی پایگاه داده تراکنش های لحظه ای و واقعی،شرکت های PSP را قادر به شناخت توان داده های موجود در این پایگاه ها و همچنین مطلع ساختن آن ها از وضعیت کنونی از لحاظ زمان و مکان و نوع صنف قوت گرفته در تراکنش های مالی خود می کند.

مقدمه

یکی از روش های بسیار مهم در استخراج دانش و کشف الگوی پنهان در داده ها، فن داده کاوی1 است. این روش به تحلیل گران و مدیران این امکان را می دهد تا تصمیمات مهم و حیاتی در سازمان و حیطه کاری خود اتخاذ کنند. اهمیت داده کاوی زمانی است که به صورت کاربردی در یک زمینه خاص استفاده شود.

هم اکنون سازمان ها و شرکت های مالی و بانکی فراوانی وجود دارند که با در زمینه تراکنش ها و فعالیت شرکت های ارائه دهنده پرداخت الکترونیک - 2PSP - به صورت پژوهشی مشغول به فعالیت هستند و با توجه به امکانات وسیعی که در گرد آوری داده های تراکنش های مالی وجود دارد محصولات تصمیم گیرنده بسیاری را برای این گروه از شرکت ها ارائه می دهند.

در این مقاله قصد داریم با استفاده از تکنیک های داده کاوی، داده های استخراج شده از یکی از شرکت های ارائه دهنده پرداخت الکترونیک در ایران را در خوشه ها3یی که ما را به هدف که همان بالا بودن تعداد و مبلغ تراکنش های ماهانه می باشد، تقسیم بندی - طبقه بندی - 4 کنیم و با استفاده از مشاهدات روابط ایجاد شده مابین خوشه ها و با استفاده از طبقه بندی با الگوریتم های تصمیم گیری به شناسایی الگوهای نهان در این داده ها به منظور تولید دانش استفاده از این داده ها برای راهبرد و تصمیم گیری های آینده چنین شرکت هایی کمک بسزایی کنیم.

ابزار داده کاوی کمک می کند تا خدمات متناسب با نیاز کاربران ارائه شود و بر اساس اهمیت تقاضا ها، استراتژی جهت ارائه بهتر خدمات در پیش گیرند. خوشه بندی کاربران در سازمان ها توسط داده کاوی، سازمان را در تحلیل اطلاعات کاربران و پیدا کردن الگو های رفتاری آن ها توانمند سازد و ارتباط میان سازمان و کاربرانش را بهبود بخشد و در نتیجه به بالا بردن حس رضایت کمک بسزایی کند.

مفاهیم و پیشینه نظری

2.1 تجارت الکترونیک

"تجارت الکترونیک، انجام کلیه فعالیت های تجاری با استفاده از شبکه های ارتباطی کامپیوتری، بویژه اینترنت است. تجارت الکترونیک به نوعی تجارت بودن کاغذ است. بوسیله تجارت الکترونیک، تبادل اطلاعات خرید و فروش و اطلاعات لازم برای حمل و نقل کالاها با زحمت کمتر و تبادلات بانک با شتاب بیشتر انجام خواهد شد. شرکت ها برای ارتباط با یکدیگر، محدودیت های فعلی را نخواهند داشت و ارتباط آنها با یکدیگر ساده تر و سریع تر صورت می گیرد. ارتباط فروشندگان با مشتریان می تواند به صورت یک به یک با هر مشتری باشد البته با هزینه نه چندان زیاد".

عمل جذب مشتریان به یک شرکت الکترونیکی بسیار دشوار است. زیرا ابتدا باید مشتریان برای خرید از فروشگاه های اینترنتی باید عوامل موثر بر تمایل به خرید آن ها را بشناسیم. از عوامل مهمی که بر روی تمایل به خرید شناسایی شده است عامل نگرش است. بررسی عوامل موثر بر نگرش مشتریان و رفتار خرید شان در خصوص خرید از فروشگاه های اینترنتی موجب کسب اطلاع در خصوص نحوه جذب مشتریان، ایجاد رضایت در آنان، طراحی سایت، برنامه ریزی تبلیغات برای این شیوه جدید فروش، ایجاد تعهد در مشتریان نسبت به سایت، کسب مزیت بر رقبا و در نتیجه افزایش فروش را به همراه دارد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید