بخشی از مقاله

چکیده : 

منطقه مورد مطالعه در استان کرمان و در 55 کیلومتری جنوب شهرستان بردسیر واقع شده است. هدف از این تحقیق، استفاده از داده های سنجنده استر در شناسایی مناطق دارای دگرسانی و در نتیجه ارائه یک نتیجه مناسب برای اکتشاف کانسارهای مس پورفیری در منطقه مطالعاتی می باشد.از روشهای پردازش تصویر و نسبت گیری باندی، ترکیب رنگ کاذب، تحلیل مولفهء های اصلی جهت شناسایی مناطق دگرسانی استفاده خواهد شد.

-1 کلیاتی از موقعیت جغرافیایی و زمین شناسی مناطق مورد مطالعه

منطقه مورد مطالعه، در نقشه یکصد هزار بردسیر بین طولهای جغرافیایی 56 34 شرقی و عرض جغرافیایی 29 43 شمالی قرار دارد. این منطقه در جنوب شرقی کمربند ولکانیکی ارومیه دختر و نوار دهج B ساردوئیه واقع شده است. با طی مسیری حدود 45 کیلومتر به شهرستان بردسیر و سپس از طریق جاده آسفالته بردسیر بیدخوان با طی مسیری حدود 40 کیلومتر به سمت جنوب، منطقه مورد نظرخواهیم رسید.

-2 پردازش تصاویر

پس از انجام مراحل پیش پردازش بر روی تصاویر سنجنده استر، برای شناخت اولیه از منطقه و آلتراسیون از ترکیب رنگی کاذب و سپس جهت شناسایی دقیق تر از نسبت باندی و روش آنالیز مولفه اصلی استفاده شد.

-3 ترکیب رنگی کاذب

با استفاده ازآمار 9 باند سنجنده استر در محدوده های VNIR و SWIR و با استفاده از رابطه زیر مقادیر فاکتور اندیس بهینه محاسبه گردید. ترکیب    7، 4، 3 دارای بیشترین OIF میباشد.      

-4 نسبت گیری باندی

نتیجه تقسیم مقادیر درجه روشنایی پیکسل ها در یک باند طیفی به باند دیگر را تصویر نسبت باندی میگویند. نسبت-گیری باندی برای آشکار ساختن تغییراتی که در تصویر باندهای تک قابل دیدن نیستند به کار میرود.  با توجه به خصوصیات طیفی کانی های موجود در دگرسانی پروپیلیتیک یعنی کلریت، اپیدوت و کلسیت از تصاویر نسبتی ویژه و نسبتهای باندی معمولی زیر برای بارزسازی این نوع دگرسانی استفاده شد، که از میان این تصاویر نسبت ، برای بارزسازی زون پروپلیتیک استفاده شد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید