بخشی از مقاله

چکیده

هدف اصلی این تحقیق شناسایی چالشهای پیادهسازی طرحهای سیستم جامع اطلاعات مدیریت در بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی شهر تهران میباشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت از نوع اکتشافی میباشد. جامعه آماری در این پژوهش مدیران بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی شهر تهران به تعداد 157نفر بوده است. تعداد نمونه بر اساس جدول مورگان 70 نفر بوده که به منظور افزایش قابلیت تعمیمپذیری نتایج تحقیق 100نفر از مدیران ارشد به روش نمونهگیری هدفمند بعنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری دادهها و اطلاعات پرسشنامه میباشد. برای تجزیه تحلیل دادهها و اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS برای تحلیل عاملی و آزمون فریدمن برای رتبهبندی عوامل استفاده گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد عوامل انسانی، عوامل سازمانی، عوامل محیطی، عوامل فنی چالشهای پیادهسازی طرحهای سیستم جامع اطلاعات مدیریت در بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی شهر تهران هستند.

کلمات کلیدی: سیستم جامع اطلاعات مدیریت، عوامل فنی، عوامل محیطی، عوامل سازمانی، عوامل انسانی

مقدمه

امروزه اطلاعات، برگ برنده شرکتهای بزرگ تجاری است. از آنجا که گردآوری اطلاعات به روش دستی و معمولی برای شرکتهای چند ملیتی بزرگ غیر ممکن است، آنها به سیستمهای اطلاعاتی روی آوردهاند - چانگروی3و همکاران،. - 2004بهرهگیری از نظامهای اطلاعاتی مدیریت جهت سرعت بخشیدن به عملیات اداری و عرضه سریع و مقرون به صرفه خدمات و محصولات تولیدی سازمانها، باعث گردیده است اینگونه نظامها در کشورهای توسعه یافته به طور وسیع به کار گرفته شوند - صفری زاده، . - 1392 امروزه بسیاری از این کشورها نیز به محاسن به کارگیری نظامهای نوین رایانهای واقف گردیده و تبدیل روشهای سنتی خود به سیستمهای مکانیزه و نوین راغب گردیدهاند؛ به گونهای که بیش از نیمی از نیروی کار در کشورهای توسعه یافته را کارکنان اطلاعاتی تشکیل میدهند - حسن زاده و همکاران، . - 1393

با توجه به اینکه سیستمهای اطلاعاتی مورد استفاده در کشورهای توسعه یافته، به طور مناسب و کارآمد در خدمت مدیران اینگونه سازمانها قرار داشته و عملا باعث افزایش بهرهوری و کارایی از طریق مدیریت مناسب منابع و اتخاذ تصمیمات درست و به موقع گردیده است، در عمل ملاحظه میشود که علیرغم پایین بودن بهرهوری در سازمانها و اطلاع از مزایای بسیار زیاد این ابزار مدیریتی تاکنون از این ابزار به نحو شایستهای استفاده نگردیده است - خواجوی و اعتمادی جوریانی،. - 1389برای سیستمهای اطلاعات مدیریت تعاریف زیادی ارائه شده است:

موردیک و مانسون - 1986 - 4 بیان کردند سیستم اطلاعات مدیریت سیستمی یکپارچه متشکل از کاربر و ماشین برای ارائه اطلاعات در پشتیبانی از عملیات، مدیریت و تصمیمگیری در سازمان است.آواد - 1988 - 5 نیز بر این نظر میباشند که سیستم اطلاعات مدیریت سیستمی است که دادههای محیطی را جمعآوری و دادههای تبادلات و عملیات سازمانی را ثبت میکند و سپس آنها را فیلتر، سازماندهی و انتخاب کرده و به عنوان اطلاعات به مدیران ارائه میکند و ابزاری برای مدیران فراهم میآورد که اطلاعات مورد نیاز خود را تولید کنند.سیستم اطلاعات مدیریت سیستمی یکپارچه، رایانهای و کاربر ماشین است که اطلاعات لازم برای حمایت از عملیات و تصمیمگیری فراهم میکند. عناصر اصلی این سیستم عبارتند از:

- 1 - سیستمی یکپارچه برای خدمت به تعداد زیادی کاربر، - 2 - سیستمی رایانهای که تعدادی نرمافزار اطلاعاتی را از طریق یک پایگاه اطلاعات به هم مرتبط میکند، - 3 - رابط کاربر- ماشین که به جستجوهای فوری و موقتی پاسخ میدهد، - 4 - ارائه اطلاعات به تمام سطوح مدیریتی و - 5 - پشتیبانی از عملیات و تصمیمگیری - امینی، . - 1393هنری سی لوکاس:6 سیستم اطلاعات مدیریت یک سری شیوههای منظم میباشد که وقتی اجرا شوند اطلاعاتی را برای کمک به عمل تصمیمگیری فراهم میآورد - کوزنی، - 2015 وبر و واتسن سیستم اطلاعات مدیریت را به عنوان گروه منظمی از فرایندها نقل میکنند که اطلاعات رابرای کمک به عمل تصمیمگیری و اجرا با یک سازماندهی برای مدیران فراهم میکنند - مولر،. - 2011 دیویس و اولسون7 سیستمی یکپارچه متشکل از کاربر و ماشین برای ارائه اطلاعات در پشتیبانی از عملیات، مدیریت و تصمیمگیری در سازمان است. این سیستم از نرمافزار و سختافزار رایانهای، راهنماها و

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید