بخشی از مقاله

چکیده

مقدمه و هدف : با توجه به اینکه کشور ایران در 23 محصول کشاورزی در خاورمیانه رتبه اول تادهم را داراست و همچنین تاکید دین مبین اسلام مبنی بر اهمیت اجرای ضوابط اخلاقی و حقوقی برای حیوانات و گیاهان ، نیاز به گذراندن طرح دوساله دررشته هایی که نیاز به انجام کار ورزیدن و عمل دارد ، نظیررشته های مهندسی کشاورزی احساس می شود.. لذااین مطالعه با هدف بررسی ضرورت آموزش در قالب طرح دو ساله در دانش آموختگان رشته کشاورزی صورت گرفته است.

روش کار: در مطالعه مروری حاضر داده های مرتبط، با استفاده از جستجوی کتابخانهای و متون در پایگاههای اطلاعاتی داخلی شامل مگ ایران، ایران مدکس و پایگاه اطلاعاتی جهاد دانشگاهی با بکارگیری واژگان کلیدی آموزش، کشاورزی ، طرح نیروی انسانی صورت گرفت. پس از مطالعه دقیق مطالعات،21 مقاله مرتبط یافت شدکه مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته ها و نتیجه گیری: مطابق یافته ها، آموزش در قالب طرح نیروی انسانی در رشته های کشاورزی اغلب گزینه ای ارزان و موثر برای پرورش کارکنان،کمک به تغییر و تحولات،کاهش حوادث و ضایعات کاری، افزایش رضایت شغلی و روانی فارغ التحصیلان ، تبدیل سازمان به سیستمی اثربخش،کارا وتخصصی می باشد. .همچنین استفاده از طرح نیروی انسانی جهت دانش اموختگان رشته های مهندسی موجبات توجه به شرایط روانی آنها را فراهم ساخته و باعث افزایش اعتماد به نفس ، انگیزه ، استقلال و ایجاد فرصت های شغلی و کار آفرینی در این دسته از افراد خواهد شد .

مقدمه

. امروزه آموزش به عنوان وسیلهای مطمئن در جهت بهبود کیفیت عملکرد و حل مشکلات مدیریت مد نظر قرار میگیرد و فقدان آن نیز یکی از مسائل اساسی در عدم شناسایی نیروهای خلاق و بکارگیری آنها در عرصه های توسعه در کشورخواهدشد. به همین دلیل به منظور تجهیز نیروی انسانی سازمان و بهرهگیری موثر از این نیروها، بکارگیریافراد آموزش از مهمترین و تاثیرگذارترین تدابیر به شمار میرود با این همه هنوز هم آموزش جایگاه اساسی خود را در حیطه مدیریت منابع انسانی نیافته است، چرا که هنوز هم بسیاری از مدیران قدرت ریسک تزریق منابع مالی سازمان را در جهت آمادهسازی زیرساختهای آموزش منابع انسانی ندارند. به نظر نگارنده ضرورت آموزش در رشته ای مثل کشاورزی بعد ازفراغت از تحضیلات در قالب طرح نیروی انسانی بسیا ر مهم میباشد

یکی از دلایل پایین بودن بهره وری در جامعه ما این است که متاسفانه آموزش که نتیجه مستقیم آن،ارتقای سطح علمی و تخصصی شاغلان در سازمان های مختلف است، به فراموشی سپرده شده است. حال آنکه در جهان رقابتی امروز، بی شک یکی از ابزارهای بسیار مهم در ایجاد تحول و بقای سازمان و رسیدن به اهداف و رسالت های تعریف شده برای آن، برنامه ها و رویکردهای نوین آموزش است. بسیاری از سازمان ها آموزش را هزینه تلقی می نمایند و به همین منظور بودجه اندکی را به امر آموزش نیروی انسانی اختصاص می دهند که این طرز تفکر اشتباه باعث عقب ماندگی سازمان از فناوری و دانش روز شده است.آموزش هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاری در زمینه تحقق اهداف سازمانی می باشد.

در این مقاله تلاش بر این است که نقش، اهمیت، اهداف و جایگاه آموزش نیروی انسانی را در بهبود و افزایش سطح بهره وری سازمانها و نوع رابطه این دو را با هم نشان دهیم. از ابتدای خلقت، بشر همواره درصدد فرصتهایی بوده تا بهترین بهره را از منابع و امکانات خود ببرد. شاید نقطه عطف به ثمر نشستن این تلاش را بتوان دوره ورود به عصر کشاورزی بودهاست»قدرت و توانایی تولید کردن«افزایش اشتغال.

طرح نیروی انسانی یا همان آموزش طرح دوساله که به تعبیر سازمانی عبارت است:

آموزش بدو خدمت: آموزشی است که در جهت توجیه کارکنان جدید و آشنا ساختن آنان با روند فعالیت سازمان و تشکیلات آن، وظایف محوله و قوانین و مقررات مربوط به امور گوناگون سازمان است. این آموزش به کارکنان جدید کمک می کند تا هر چه سریع تر با اهداف و انتظارات سازمان و گروه کاری خود آشنا شوند و ضمن انطباق با شرایط و اهداف سازمان، به افرادی مؤثر در گروه کاری مبدل گردند

آموزشهای کشاورزی در قالب طرح دو ساله و اهمیت آن

این کارشناسان متیوانندراهنمایی مردم روستایی و مشاوره با آنان برای تشخیص و حل مسائل زندگی و ارائه اطلاعات و کاربرد دانشها برای افزایش کارایی در مزارع و کمک به ارتقاء سطح زندگی آنان از طریق تواناسازی فکری و مهارتی از اهداف این مهم باشد .

طرح نیروی انسانی یک سیستم ارتباطی است که با توسل به آموزش غیرکلاسیک و از طریق فرآیندهای دخالت آگاهانه ، سعی در ایجاد تغییرات داوطلبانه در مخاطبین دارد . هر جا که تغییراتی در رفتار انسانها مورد نیاز باشد ، نیاز به آموزش به وجود خواهد آمد .

آموزش درکشاورزی یکی از مظاهر رشد و توسعه اقتصادی و فرهنگ تولیدی جامعه است که مورد استفاده اکثر ممالک جهان قرار گرفته و در مسیر پیشرفتهای فرهنگی و معنوی جامعه و ارتقای سطح دانش و آگاهی عمومی در زمینه های مختلف از جمله امور فنی - برق ، ماشین آلات ، آبرسانی ، تاسیسات و ... - اقتصاد ، پزشکی ، خانه داری و بسیاری از زمینه های دیگر گامهای بلندی در اکثر نقاط دنیا برداشته شده است .

مزایای طرح نیروی انسانی در دانش آموخته گان مهندسی کارشناسی کشاورزی این دانش آموختگان آشنا با کشاورزی مدرن یا کشاورزی دانش محوروعلمی در کنار وهمگام با کشاورزان سنتی از دانش کشاورزی خویش میتوانند به نحو اکمل بهره برداری نموده وزمینه ای را برای نوآوری در این علم کهن واصیل کشورمان فراهم نمایند، از نتایج آن ایجاد تحول در این عرصه با افزایش محصولات و تولیدات کشاورزی که با اختراع ماشینهای کشاورزی و ورود آنها به عرصه فعالیتهای کشاورزی خواهند توانست یه عنوان استاد کارانی ماهر دراین عرصه فعالیت نمایند.

استفاده از کشاورزی دانش محوروعلمی در این دانش اموختگان نظیرعلم به بهره بردن از انواع کودها و سموم علاوه بر امکان افزایش تولید محصولات کشاورزی اعم از زراعی و باغی و... بحث خودکفایی کشاورزی و توسعه اقتصاد کشاورزی را به همراه خواهد داشت طبقه کشاورز روشنفکر علاقمند می تواند مشکلات عظیم این بخش را با ارائه راههای مناسب، اجرایی، مقرون به صرفه، متناسب با سنت های موجود، از به هرز رفتن روزافزون این سرمایه های طلائی از جمله آب، هوا، خاک، خورشید، نیروی انسانی به بهترین نحو جلوگیری نماید. - 6و - 7 -دوره به درجه استادی رسیدن-دوره رضایتمندیشغلی -دوره رشد -بهبودکیفیت زندگی کاری -افرایش انگیزه -تحقق اهداف سازمان

بحث ونتیجه گیری

کارشناسان عوامل زیادی از جمله ضعف مدیریت، نبود آمار دقیق از تعداد نیروی انسانی شاغل در بخش دولتی و خصوصی، گماردن افراد در مشاغل نامناسب و بی توجهی به شایستگی آنها در تصدی پست ها و شغل های مختلف را دلایلی برای پایین بودن نرخ بهره وری در کشور می دانند. در مجموعه راهکارهایی که متخصصان برای بهبود بهره وری نیروی کار در ایران ارائه می دهند، مهم ترین فهرسته شرح ذیل است:

-1آموزش مستمر و مداوم نیروی کار -2 بهبود روابط مدیران و کارکنان هم چنین کارکنان در محیط کار -3 توجه به شرایط روانی کارکنان -4 بهبود شرایط فنی و سازمانی

به طور قطع بهبود بهره وری عاملی نیست که با معجزه رخ دهد. باید برای رسیدن به بهره وری برنامه ریزی شده، این فرصت به کارکنان داده شود تا بتوانند خلاقیت ها و استعدادهای خود را بروز دهند بلکه بتوانند در ادامه طرح ها و در راستای تحقق اهداف سازمان ها، با مدیران مشارکت داشته باشند. به نظر صاحب نظران برای رسیدن به این آرزو باید از هفت خوانی گذشت که ساده ترین و مؤثرترین آن آموزش است.

به طور کلی قابلیت انجام یک کار مولد را می توان از طریق آموزش و توسعه و گسترش سیستماتیک شغل و برنامه ریزی شغل بالا برد . کشورهایی مثل سوئیس و ژاپن که با کمبود منابعی مثل زمین، انرژی و منابع معدنی مواجه هستند به خوبی دریافته اند که مهمترین منبع رشد و توسعه نیروی انسانی، آموزش، ارتقای انگیزه و بالندگی افراد جامعه است و سرمایه های هنگفتی در امر آموزش می کنند، زیرا معتقدند که سرمایه گذاری در آموزش، نوعی سرمایه گذاری بلندمدت است. بنابراین یکی از اساسی ترین راههای حصول به بهره وری ملی و ارتقای سطح دانش و مهارتهای مدیران،کارشناسان و نیروی انسانی، ازطریق آموزش های علمی و کاربردی مداوم و مستمر است تا بتوان به سطح مطلوبی از بهره وری در جامعه دست یافت.

برنامه های آموزش و ترویج کشاورزی و تعلیم مهارتهای مناسب به روستاییان در صورتیکه منطبق با احتیاجات و شرایط ویژه روستا و روستائیان طرح و به مورد اجرا درآید ، از عوامل کلیدی توسعه روستایی به شمار می آ ید .

همچنین ایجاد برنامه های یاد شده تاثیر مهمی در مراحل سه مشکل اصلی و متداول در منطاق روستایی جهان سوم دارد . این سه مشکل عبارتند از : ضعف وکمبود تولید ، نابرابری در توزیع درآمدها و شرکت نکردن مردم در کارهای عمرانی ، به طور خلاصه محور کلیدی در توسعه و عمران روستایی انسان است و انسان به وسیله آموزش دانا می شود و می تواند میحط اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی را به کنترل خود در آورد و در نتیجه از منابع به دست آمده ، بهره برداری و استفاده مناسب و صحیح نماید . باور ما ا ینست که روستا باید به توسعه برسد و راه توسعه انسانی است و آنهم در گرو آموزش می باشد

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید